Čemu služi iPad?
Dakle, laptop trebaš ako radiš nešto, a iDrk ako si IT-ovac, turistički vodič ili nezaposlen. Moje pretpostavke bile su točne.Morticia wrote:Pretpostavljam da funcionalnost iDrka ili laptopa ovisi o poslu kojim se baviš.
Nekome tko mora pisati dokumente, dopise, tužbe ili slične plahte naravno da će trebati laptop.
Za one koji obavljaju gore spomenutu vrstu posla koja ne zahtjeva puno tipkanja po tastaturi (plus što nikad ne znaš kad će nešto krepat', a ti ćeš morat promptno popravljat) iDrk je svakako praktičniji.
Edit: gornja zbunjujuća informacijama o performansama sve okreće na glavu. Naime, koliko sam shvatio, iDrk služi igraju igrica, i vikanju ljudima koji te okružuju: "JEL TI ZNAŠ DA JE SAD U OSIJEKU DVAJSPET STUPNJEVA I POLUOBLAČNO, A??" a igrice zahtijevaju performanse. Word i excel ne zahtijevaju performanse. Zašto onda zgubidani ne koriste laptop a korisni ljudi iDrk?
Postoje, još kako.dimnjak » wrote: nisam ni znala da postoje win serveri. wow.
recimo, poznam ljude koji rade aplikacije pa im smartfonovi dobro dodju za isto. mislim, nemres radit aplikaciju za smartfon bez da imas smartfon.
nisam ni znala da kod nas nema ajtjuns. da nemres kupovat muziku.
Za smartfonove imaš i razvojne aplikacije s kojima možeš simulirati rad na smartfonu i testirati.
Jedini mislim (nisam ziher) da za IPhone moraš imati Mac za razvoj, jer alati samo za njega i postoje.
Ovo za iTunese nisam znao, ali opet, nikad nisam ni išao tamo, sooo....
Ne znam za vodiče, ali IT-evac (barem ovaj) će uvijek radije uzeti laptop. Sa udobnom tastaturom i po mogućnosti serijskim portom.Gazda » wrote: Dakle, laptop trebaš ako radiš nešto, a iDrk ako si IT-ovac, turistički vodič ili nezaposlen. Moje pretpostavke bile su točne.
ima da, al opet, nije isto imas li smart ili ne za finelni test.Ze_Administratum » wrote:
Postoje, još kako.![]()
Za smartfonove imaš i razvojne aplikacije s kojima možeš simulirati rad na smartfonu i testirati.
Jedini mislim (nisam ziher) da za IPhone moraš imati Mac za razvoj, jer alati samo za njega i postoje.
Ovo za iTunese nisam znao, ali opet, nikad nisam ni išao tamo, sooo....
ili mi je muz prodao muda pod bubrege
za ajtjuns sam cula nekidan kad smo pricali o ZAMPu.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
potpis.Ze_Administratum » wrote:
Ne znam za vodiče, ali IT-evac (barem ovaj) će uvijek radije uzeti laptop. Sa udobnom tastaturom i po mogućnosti serijskim portom.
to ce reci svaki ITevac kojeg poznam, a poznam ih, na zalost, previse...
Da, naravno, to stoji. Možeš razvijati na desktopu, ali moraš imati uređaj, naravno,dimnjak » wrote:
ima da, al opet, nije isto imas li smart ili ne za finelni test.
ili mi je muz prodao muda pod bubrege![]()
za ajtjuns sam cula nekidan kad smo pricali o ZAMPu.
ne znam vise sto znaci henheld, sto znaci palmhed, sto znaci deskhed..Ze_Administratum » wrote:
Čuj, ovo mi je bio prvi iskoristivi handheld. Sad imaš Androide, Droide, Roide i malog D koji još ne ide u školu. IPhone-u ne možeš poreći da je pokrenuo svojevrsnu revoluciju, jer je bio prvi iskoristivi mainstream uređaj u toj klasi.
Da mi ne služi ničemu - služi. Da zanemarimo igrice, prognozu vremena i slično - osobno mi u poslu dođe jako dobro kad s terena moram napraviti port scan cijele mreže, whois, okačit se na LogMeIn (restartao sam servise u busu preko GPRS-a) ili restartati VM na ESXi-u.
Do tog i takvog IPhone-a mobitele sam izbjegavao. Nekorisni do bola za sve osim telefoniranja.
Ono što zamjeram Apple-u je što su restriktivni i zatvoreni. To ih je već jednom skoro upropastilo. Sad će opet, jer je Android otvoreniji.
Za kraj, mislim da su Windoze najbolji OS za desktop računala. Ne zbog neke turbo kvalitete, nego zbog populanosti i dostupnosti softvera. Ne mislim sad na neke networking alate za koje preferiram Linux, nego svakodnevni rad. Za servere je druga priča, mijenjam Win server za Linux any given sunday.
nekada sam radio s eplovim njutnom. mislim, radio..imao sam ga neko vrijeme i bio sam ono..zaljubljen. ne toliko u njega samog, koliko sam vidjevsi to cudo mislio da ce za deset godina it tehnologija napokon biti onakva kakvu zelim, tj da mi koristi, a ne da tehnologija koristi mene i ovo malo cuka u glavi sto mi je ostalo.
ali, avaj. meni se cini da tehnologija nazaduje, u smislu da se mora eksploatirati i utrziti smece i da se ja tom smecu moram prilagodjavat. e, pa necu ili cu barem pruzit otpor.
ajfon je porenuo revoluciju kao sto je epl skoro uvijek i skoro stalno bio zaduzen za pokretanje revolucija, nazovimo ih konzumistickim. stalno je epl izlazio s necim, s nekim sondiranjima, s nekim standarima koje bi vintel platforma nakon par godina prihvatila i omasovila. dovoljno je spomenuti npr flopi disk koji je ajmekom izbacen u proslost na opce zgrazanje i paniku.
meni je cak i za to za sto govoris, ajfon nekako nezgrapan, neko usko grlo, tako nesto. da moram nesto radit ozbiljnije, nikada ne bih to radio preko ajfona, ali ajd, sto cudi dvjesto sisa..
ne znam..imam neki smartfon (ne znam uopce zasto se zove smartfonom) i..imam problema cak se i javit na telefon kad me neko zove, a za nekog zvat je vec potrebno malo vise koncentracije. onaj ko ima barem jednu ljubavnicu, apsolutno mu ne preporucam nijedan od tih smartfonova.
cuj, da se legitimiram, ovo govorim kao nekadsnji aktivni, ne samo korisnik palm os platforme, sve mi je ferceralo sa palm os-om, sve sto sam htio i na nacin na koji sam htio, dakle, nije mi taj smartfon neko cudo u milanu..
uopce, vjerojatno cu nabaviti taj neki zesci oblik komunikacije i aktivnije cu ga koristiti kad mi bude za njega fletrejt 50 kuna za 20+ mbsa. sta ce mi sada tolike mogucnosti komunikacijske, puste slike, pusti filmovi, pusti podaci (o upotrebljivosti sad necu) do kojih mogu doci jedino presporom i/ili preskupom propusnoscu, brzinom, itd..
ako se takav uredjaj moze isplatiti, ako moze opravdati svoje troskove, ako ga se da dovoljno automatizirati da radi neke rutine i ako je komunikacija izmedju tog uredjaja i neke zeljene tocke brza, onda ok, radi ono za sto je naprvaljen ili za sto bi trebao biti napravlje..da stedi vrijeme.
meni, da nazovem matu i da mu posaljem tri slike lose kvalitete kako gladan stojim ispod visecih prsuta i sa upitnikom povise svakog od njih da bih pitao matu posto su mu prsuti, taj ajfon ne treba.
mek os je jednostavno drugacije zamisljen od vindoza. mek os pokusava prilagoditi se korisniku, vindoze prilagodjavaju korisnika sebi i tu je glavni problem kad govorimo o toj zatvorenost eplovoj.
naime, lakse je radit s mac os, ali kako onda opravdat vrijeme koje smo ulozili da se prilagodimo vindozama?
meni je svako paljenje vindoza avnatura. nikad ne znam sto ce se dogoditi, a davno sam odustao od toga da pokusam razumjet zasto se nesto uopce dogodilo.
nazalost, vindoze su najbolji desktop os samo zato jer je najmasovniji, a o kakvoj se masovnosti radi, dovoljno je da deset ljudi na ulici pitas cemu im koriti ms word i jesu li ikad napravili ijedan makro. a prosetat jedan fajl kroz ms ofis i vratit ga u izvornu aplikaciju, pa to je kao da ides na guugl translejt prevodit s engleskog na ruski, pa to na francuski i opet prevest natrag na engleski..
dodat cu jos jednu ciljanu skupinu: roditelje manje djece.Gazda » wrote: Znači, reducirali smo ciljanu publiku na turističke vodiče i lumpenproletarijat. Hvala.
da putujem cesce na duze lokacije, kupila bi ajped samo zato jer za njega ne moram sjediti na zadnjem sjedalu i drzati laptop na krilu i vrtiti crtice. i to maksimalno 2h.
ajpedu izdrzi baterija 9.
jeftinije od ugradnje ekrana u straznji dio suvozacevog sica.
btw. meni je palm bio neshvatljiv. iako smo i njega imali.
ok, ja ne koristim rokovnike, al opet...
Meni ne pada na pamet maloj puštati crtiće za vrijeme putovanja. 
Zar se to danas tako radi?
Jbte, a nama su starci pjevali i igrali s nama svakakve igre.
Ne, ne, i ne.
Nema gledanja crtića u autu.
Zar se to danas tako radi?
Jbte, a nama su starci pjevali i igrali s nama svakakve igre.
Ne, ne, i ne.
Nema gledanja crtića u autu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Aha! Znači, tu je i kategorija "roditelji kojima se ne da baviti djecom pa ih ušutkaju crtićima". Hvala.dimnjak wrote:dodat cu jos jednu ciljanu skupinu: roditelje manje djece.
da putujem cesce na duze lokacije, kupila bi ajped samo zato jer za njega ne moram sjediti na zadnjem sjedalu i drzati laptop na krilu i vrtiti crtice. i to maksimalno 2h.
ajpedu izdrzi baterija 9.
jeftinije od ugradnje ekrana u straznji dio suvozacevog sica.
btw. meni je palm bio neshvatljiv. iako smo i njega imali.
ok, ja ne koristim rokovnike, al opet...
da.Gazda » wrote: Aha! Znači, tu je i kategorija "roditelji kojima se ne da baviti djecom pa ih ušutkaju crtićima". Hvala.
napisala sam bas tu recenicu al sam bila politicki korektna pa sam ju obrisala.
pri tome misleci na onu malu djecu koja svakodnevno koriste ajped tako da si samostalno mogu pustit crtice il upaliti igrice.
zloupotreba ajpeda u autu tokom putovanja ne svrstavam u tu kaegoriju jer ne podnose sva djeca put jednako (dobro).
Ne dao bog da ja radim posao preko IPhonea. Samo je tu, u džepu, kad zagusti i kad nisam uz računalo. Zato nam ga je šef i kupio...a unda » wrote: ...
Kod zatvorenosti Mac-a sam uglavnom mislio na hardversku zatvorenost - proizvođač komponenti je nekoć davno bio, uglavnom, samo Apple. Kod PC-a si, osim procesora, komponente mogao kupiti od masu proizvođača - ugrađivati, nadograđivati, što god.
Ja sam valjda odrastao na Win platformi (dakle DOS, pa Win 3.0 nadalje) i rad mi je u njima zbilja trivijalan. Nažalost nemam iskustva s Mac OS-om, zato ga ni ne spominjem, ali sumnjam da bi mi legao kao skrojen nakon dva desetljeća rada s vindozama.
Ali meni se čini da baš oni koji ne podnose putovanje dobro ne bi smjeli zuriti u crtiće za vrijeme vožnje. 
Mislim, meni bude zlo kad samo škicnem u to sranje u vožnji.
Napomena: kao suvozač.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ae. Služi djeci. Za igrice i crtiće i fejs. I da ne okupiraju moj lap. Dobila sam ga na poklon, iako sam najmanje 156 puta rekla da ga ne želim jer je to glupa i nepotrebna sprava.dimnjak » wrote: dodat cu jos jednu ciljanu skupinu: roditelje manje djece.
Onih par puta što sam ga uzela u ruke i pokušala mu naći neku svrhu sam se samo iznervirala i ostala pri mišljenju da ne služi ničemu.
nisam mislila na mucnine.Morticia » wrote:Ali meni se čini da baš oni koji ne podnose putovanje dobro ne bi smjeli zuriti u crtiće za vrijeme vožnje.
srpljenje. sjedit u sjedalici po 5 sati. po danu.
lako s djetetom koje spava. no kad dodje u dob kad je zvrkasto i vise ne spava prek dana, i sizi u sjedalici, a ti ne mozes voziti od zanovjetanja, a odbija bilo kakvu suradnju u obliku price ili cegavec...
moja jedva izdrzi 2h. zato kad ja vozim, vozim po noci, tempirajuci da prespava put. i takva je od svojih 18 mjeseci.
i da imam love, kupila bi joj sutra ajped jer moji zivci, a s time i nasa sigurnost u voznji vrijede puno puno vise.
Ne bi radije kupili dobar fotoaparat?schmokljan » wrote:Vidio ih u primjeni - hodaju Azijci Loueouuevrom (uzdizalo se, jebiga) i fotografiraju s otim čudom. Izgleda retardirano, ali njih veseli.
Zašto onda ne kupiti nešto s e-ink tehnologijom?ElliQuinn » wrote:Kolega s posla nosi ga sa sobom kao neku vrstu čitača, između ostalog. Mnogo kulerskiji način nošenja hrpe poslovnih papira.
gonj špadi
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
iPad je genijalan marketinški trik najvećeg IT čarobnjaka današnjice. Bit će mi žao kad ga ne bude bilo. Jest opsjenar koji i Eskime može uvjeriti da trebaju kupiti još leda. Ali i vizionar je koji mijenja svijet.
Potpisi su za budale.
Mislim da pretjerujete s opsjenama. Ipod je dobro došao da se razvije tržište MP3 playera (dobro, ovo je čak upitno i nikad ne bi dao pare za njega), Iphone je učinio isto za smartphonove (koji danas, ruku na srce, konačno na nešto i liče), a IPad će napraviti isto za te i takve tablete. Koegzistirat će zajedno s laptopima.
Ponavljam, opet, ne volim Apple ni malo. Puno previše šminkeraja. Ali dajem priznanje tamo gdje ga zaslužuju.
Ponavljam, opet, ne volim Apple ni malo. Puno previše šminkeraja. Ali dajem priznanje tamo gdje ga zaslužuju.
dimnjak » wrote: nisam mislila na mucnine.
srpljenje. sjedit u sjedalici po 5 sati. po danu.
lako s djetetom koje spava. no kad dodje u dob kad je zvrkasto i vise ne spava prek dana, i sizi u sjedalici, a ti ne mozes voziti od zanovjetanja, a odbija bilo kakvu suradnju u obliku price ili cegavec...
moja jedva izdrzi 2h. zato kad ja vozim, vozim po noci, tempirajuci da prespava put. i takva je od svojih 18 mjeseci.
i da imam love, kupila bi joj sutra ajped jer moji zivci, a s time i nasa sigurnost u voznji vrijede puno puno vise.
Mi nismo pretjerano bogata zemlja. Koliko košta iPad, sigurno preko sto kuna? A vidiš, duck tape je višestruko jeftiniji. Ako su djeca nemoguća, ja bih ih radije smirivao ljepljivom trakom.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Maknimo sad prefiks i sa strane, čemu služe takvi tableti?Ze. » wrote:Mislim da pretjerujete s opsjenama. Ipod je dobro došao da se razvije tržište MP3 playera (dobro, ovo je čak upitno i nikad ne bi dao pare za njega), Iphone je učinio isto za smartphonove (koji danas, ruku na srce, konačno na nešto i liče), a IPad će napraviti isto za te i takve tablete. Koegzistirat će zajedno s laptopima.
gonj špadi
-
- Information
-