Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?
Oh, da!Pješčana » wrote:ja se sjećam onog patuljka koji ide okolo i slikaje se
Ja sam valjda glupa i bezosjećajna i uopće mi nije bilo milo ni dirljivo što ona prihvaća krivnju koju joj tovari njezin glup i hladan otac za čijim je zagrljajem uvijek žudjela kao dijete i koji ju je zdravu proglasio bolesnom i odgovornom što zbog njezinog bolesnog srca nije oh! vidio svijeta. Pa mu sad ona to nadoknađuje, što i treba, fotkama tog patuljka.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Jel to ovo: http://www.imdb.com/title/tt1614989/? Morat ću pogledat
Što se tiče američke verzije Muškaraca koji mrze žene, ista mi je kao i švedska, samo govore engleski
I jaPješčana » wrote:ja se sjećam onog patuljka koji ide okolo i slikaje se
Al filma se ne sjećam, ni radnje, ni ničeg, što će reć da mi očito nije bio nešto
Meni je Amelie bio malo naporan jer me previše podsjećao na drugu ženu, ali inače mi je bio iznenađujuće dobar; naime, očekivao sam neko totalno sranje.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Napravio sam glupost.Perzefona » wrote: I ja. Ajde, molim te, argumentiraj. Ludo me zanima.
Loš, loš, neuvjerljiv, neživotan, moralno diskutabilan i posve promašen, prtljava realizacija ni po čemu nove, iako dobre ideje.
Zanemari ono ono prelijepo četrnaestogodišnje dijete koje bi nam trebalo predstaviti lik mlade žene. Da, ona je lijepa. Ali loše odabrana da tumači taj lik. I zanemari lijepe kadrove i slike.
Nisam se htio blamirat pa sam išao čitat kritike.
Šta god sada napišem neće više biti moje riječi nego posuđene.
Ova mi je kritika nekako najbliža mojem dojmu.
Inače, koliko čitam bilo je kontroverzi oko filma. U Cannesu ga nisu htjeli ni uzeti u konkurenciju dok je na drugim mjestima osvajao nagrade.
Ono što je meni bilo najljepše u odnosu na sve ostale filmove- su boje. Kao da su cijelu vrpcu podvrgli nekakvom cross procesingu i još dodatno pojačali saturaciju.
Zatim to što nema klasičnu radnju ni zaplet.
Pa mnoge neobične sitnice: zabadanje ruke u grahorice, misterij čovjeka koji se slika po fotokabinama, već spominjani patuljak koji putuje svijetom (u Francuskoj je nakon filma nastala epidemija patuljaka koji bježe iz svojih vrtova), pa onaj slikar koji ima kameru uperenu u ulični sat kako bi na ekranu svog televizora imao točno vrijeme...
Zapravo većina filmova u kojima nema jurnjave automobilima i raznim drugim prometalima, gomile pucačine i prolivene krvi te tone specijalnih efekata kod mene imaju dobre šanse.
A što se film meni dopao a tebi ne mislim da je glavni krivac činjenica što ja vjerujem da dobri anđeli postoje. Zapravo, glupo je reći da vjerujem kad znam da postoje
'if you fall, i'll be there' (floor)
oprosti, šta?Perzefona » wrote: Oh, da!
Ja sam valjda glupa i bezosjećajna i uopće mi nije bilo milo ni dirljivo što ona prihvaća krivnju koju joj tovari njezin glup i hladan otac za čijim je zagrljajem uvijek žudjela kao dijete i koji ju je zdravu proglasio bolesnom i odgovornom što zbog njezinog bolesnog srca nije oh! vidio svijeta. Pa mu sad ona to nadoknađuje, što i treba, fotkama tog patuljka.
ja.se.sjećam.patuljka.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Hvala što si se potrudio.
Premda sam ja rekla da ne računam slike i lijepe prizore.
Sviđa mi se tvoj prikaz. Dakle i ti si to doživio kao gomilu nabacanih zgodnih simboličnih prizora.
Misterij čiovjeka koji se slika po kabinama uopće nije misterij. Čovjek popravlja fotografske aparate, neš ti misterija.
Ženska je lijepa i glupa. Ali dobra. To ju namah iskupljuje od svih promašenih poteza, jer ih čini u najboljoj namjeri. A i malkice je mutava. Ma idealna svakom muškarcu.
Spaja kolegicu s psihopatom. I oni se poseksaju u zahodu. Kasnije ju tip zlostavlja, kao što je i onu prje nje, i Amelie je to znala. Ali to je tako oh! romantično. Ah, taj seks u zahodu, a sve se čaše tresu.
Otac, nakon što joj je sjebao djetinjstvo, proglasio ju bolesnom, lišio igre s vršnjacima, prisilio na školovanje kod kuće, nastavlja s takvim hladnim i ignorantskim odnosom i nakon što je odrasla, pa dok mu ona nešto važno govori, on petlja s tim patuljkom. Nakon toga ju okrivljuje što zbog nje nije mogao potovati svijetom. Ona je ah! oh! uh! dobra i odmah uzima taj križ krivnje i kompenzira mu to što je skrivila slikama patuljka sa svih strana svijeta. Cmolj.
Zajabava se glupavo i djetinjasto s čovjekom koji traži svoj album i izvodi nešto dramaturški posve neopravdano i nemotivirano s onim anonimnim telefonskim pozivima, ubh se tražeći dublji smisao i već sam se htjela pomiriti sa svojim ograničenostima jer to ne shvaćam. I odlučh svakom tko me pita reći da je to wow! divan film, al vrag me kopka.
Kostur koji joj draška vrat u vlakiću strave totalna je perverzija.
Mora joj se priznati da je, s obzirom na isfuravanje na naivnu dobricu, pokazala iznimnu kreativnost i trud kad je išla zajebati onog zlog prodavača povrća. Neutemeljeno, neusklađeno s njezinim likom.
I najveća pomoć čovječanstvu ikad: pomogla je onom slikaru da skine Renoira posluživši kao model za onu curicu. Ideš!
Onak, korisnija bi bila da je volontirala u azilu za pse ili u javnoj kuhinji za beskućnike.
A najjadnija mi je od svega njezina ljubavna priča. Majketimile, jel morala onako izvoditi s onim anonimnim zivkanjem s javnih govornica? Ona njega voli, to nam je svima jasno, ali izgleda da se samo ja pitam zašto i kako kad s njime nije normalnu riječ progovorila.
Blah!
Premda sam ja rekla da ne računam slike i lijepe prizore.
Sviđa mi se tvoj prikaz. Dakle i ti si to doživio kao gomilu nabacanih zgodnih simboličnih prizora.
Misterij čiovjeka koji se slika po kabinama uopće nije misterij. Čovjek popravlja fotografske aparate, neš ti misterija.
Ženska je lijepa i glupa. Ali dobra. To ju namah iskupljuje od svih promašenih poteza, jer ih čini u najboljoj namjeri. A i malkice je mutava. Ma idealna svakom muškarcu.
Spaja kolegicu s psihopatom. I oni se poseksaju u zahodu. Kasnije ju tip zlostavlja, kao što je i onu prje nje, i Amelie je to znala. Ali to je tako oh! romantično. Ah, taj seks u zahodu, a sve se čaše tresu.
Otac, nakon što joj je sjebao djetinjstvo, proglasio ju bolesnom, lišio igre s vršnjacima, prisilio na školovanje kod kuće, nastavlja s takvim hladnim i ignorantskim odnosom i nakon što je odrasla, pa dok mu ona nešto važno govori, on petlja s tim patuljkom. Nakon toga ju okrivljuje što zbog nje nije mogao potovati svijetom. Ona je ah! oh! uh! dobra i odmah uzima taj križ krivnje i kompenzira mu to što je skrivila slikama patuljka sa svih strana svijeta. Cmolj.
Zajabava se glupavo i djetinjasto s čovjekom koji traži svoj album i izvodi nešto dramaturški posve neopravdano i nemotivirano s onim anonimnim telefonskim pozivima, ubh se tražeći dublji smisao i već sam se htjela pomiriti sa svojim ograničenostima jer to ne shvaćam. I odlučh svakom tko me pita reći da je to wow! divan film, al vrag me kopka.
Kostur koji joj draška vrat u vlakiću strave totalna je perverzija.
Mora joj se priznati da je, s obzirom na isfuravanje na naivnu dobricu, pokazala iznimnu kreativnost i trud kad je išla zajebati onog zlog prodavača povrća. Neutemeljeno, neusklađeno s njezinim likom.
I najveća pomoć čovječanstvu ikad: pomogla je onom slikaru da skine Renoira posluživši kao model za onu curicu. Ideš!
Onak, korisnija bi bila da je volontirala u azilu za pse ili u javnoj kuhinji za beskućnike.
A najjadnija mi je od svega njezina ljubavna priča. Majketimile, jel morala onako izvoditi s onim anonimnim zivkanjem s javnih govornica? Ona njega voli, to nam je svima jasno, ali izgleda da se samo ja pitam zašto i kako kad s njime nije normalnu riječ progovorila.
Blah!
Zašto te je taj bezvezni film toliko naljutio? Sigurno si odgledala hrpu bezveznih i još bezveznijih filmova. Većinu ih zaboravim ali ih par pamtim jer su me iz nekog razloga iritirali. Onda sam kopala po sebi (to mi je hobi) daotkrijem zašto. I našla sam svaki put. Nisu bili krivi filmovi nego moje frustracije koje su pknuli.Perzefona » wrote: Blah!
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Margarita » wrote: Zašto te je taj bezvezni film toliko naljutio? Sigurno si odgledala hrpu bezveznih i još bezveznijih filmova. Većinu ih zaboravim ali ih par pamtim jer su me iz nekog razloga iritirali. Onda sam kopala po sebi (to mi je hobi) daotkrijem zašto. I našla sam svaki put. Nisu bili krivi filmovi nego moje frustracije koje su pknuli.
Naljutio me Emericzy, ne film. Rekao mi je da pogledam, ja sam pogledala i baš mi je bio naporan. Cijelo sam vrijeme tražila u njemu to što ga čini vrijednim preporuke. Nisam našla. Pa sam njega pitala. Pa je on rekao da se ne sjeća, ali da je film dobar. Onda sam ovdje naletjela da i Euklid tako misli. Pa me već zbilja zabrinulo što mi to promiče. Vjerovala sam im da je film dobar kad tako kažu. Ali sam htjela da mi pomognu da i ja u njemu vidim to što je dobro.
Onda sam skužila da meni jednostavno nije dobar i da sam glupa ne zato što nisam doživjela ni skužila film, nego zato što nisam vjerovala sebi nego njima.
Hm, imaš pravo, možda me naljutilo što sam sklonija bila vjerovati njima nego sebi. Što sam povodljiva.
@ Ex, reci Euklidu da sam ja jako romantiĆna.
-
Almost Rosey
Mene je tako ispizdio Almodovar, svi njegovi koje sam gledala. Onako, baš. Mislim da sam se i istresala ovuda.
ot: ono švedsko s AP-inog avatara. Dobar film, ali neke sam scene morala preskočiti. Teško za želudac, ali sjajno pogođena atmosfera.
ot: ono švedsko s AP-inog avatara. Dobar film, ali neke sam scene morala preskočiti. Teško za želudac, ali sjajno pogođena atmosfera.
- Euklid
- old school
Perzefona » wrote:A najjadnija mi je od svega njezina ljubavna priča. Majketimile, jel morala onako izvoditi s onim anonimnim zivkanjem s javnih govornica? Ona njega voli, to nam je svima jasno, ali izgleda da se samo ja pitam zašto i kako kad s njime nije normalnu riječ progovorila.
Ovo dvoje mi ne ide zajedno.Perzefona wrote: @ Ex, reci Euklidu da sam ja jako romantiĆna.![]()
Ne znam kad sam zadnji put vidio ljepše filmsko zavođenje
A to što nisu puno pričali... pa oboje su pomalo autistični, ne...
Mene American Beauty.ex anais » wrote:Sad sam se zabrinula jer je mene naljutio Dangerous method.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Romantična je, svega mi. Sluša E.N.I. I onu pčelu u žlici meda ili kako već. Ozbiljna sam.Euklid » wrote:
Ovo dvoje mi ne ide zajedno.
Ne znam kad sam zadnji put vidio ljepše filmsko zavođenje![]()
A to što nisu puno pričali... pa oboje su pomalo autistični, ne...
- Euklid
- old school
I ja. Osim Sve o mojoj majci koji mi je koma.ex anais » wrote:Ja volim Almodovara
Ali oko toga sam već polemizirao s nekima i obećao da ću ga ponovo pogledat.
A nisam.
Jer mi se ne da.
Jer je film loš.
I točka.
Meni je bio fora. Sad me i to zabrinjava.Margarita » wrote: Mene American Beauty.
Kriste. Idem gledati Plavušu s Harvarda.
- Euklid
- old school
A baš mi se učinilo da sam je vidio na njihovom koncertuex anais » wrote:
Romantična je, svega mi. Sluša E.N.I. I onu pčelu u žlici meda ili kako već. Ozbiljna sam.
Ma mene ni jedan nije naljutio. Ni ovaj. Naljutilo me što mi nitko nije znao ništa reći o tom filmu osim da je dobar. Ja zapravo i sad čekam da me netko demantira. I ja bih htjela vidjeti ljepotu ako je ima. 
To je to. I predrasude su ti potpuno utemeljene.blue » wrote:Jel to ovo: http://www.imdb.com/title/tt1614989/? Morat ću pogledatČim je skandinavski imam pozitvne predrasude
Ima je. Bar ju ja vidim.Perzefona » wrote:Ma mene ni jedan nije naljutio. Ni ovaj. Naljutilo me što mi nitko nije znao ništa reći o tom filmu osim da je dobar. Ja zapravo i sad čekam da me netko demantira. I ja bih htjela vidjeti ljepotu ako je ima.
Što fali, recimo konceptu dobrote u zlom svijetu?
Ti primjere zloće u tom filmu navodiš kao mane filma. Ali život jest takav -- ispunjen manjim i većim grudama zloće. Očevi često jesu takvi. Zahodski jebači često jesu takvi. Film je u tome prilično realističan.
Mene jako veseli Amelie koja usred te zloće proizvodi dobrotu. Ti joj zamjeraš što to ne radi pametno. Zašto? Pa ona i nije osobito pametna. Zašto bi i morala biti? Pamet nije moralna vrlina. Amelie se trudi biti dobra unutar svojih skromnih sposobnosti. Meni je osobno to dirljivo.
Ona ne umije ostvariti odnos s momkom koji joj se sviđa na neki uobičajen način jer je malo autistična. Što je u tome loše? Ona se svejedno trudi na svoj bedast i nespretan način i na kraju uspijeva. Meni je osobno to dirljivo.
Sprdaš se sa zagonetkom čovjeka koji se slika po foto-kabinama, ali to jest zagonetka, sve do kraja filma. Meni je osobno simpatično kako takva zagonetka ima banalno, zdravorazumsko rješenje, kao i mnoge druge nejasne stvari u životu o kojima znamo isplesti goleme i mučne teorije koje u realnosti nemaju nikakve podloge.
Eto, film je slikovnica, namjerno je rađen kao slikovnica (čak i s fotografskog stanovišta). Slikovnica o postojanju dobrote usred govana i o pozitivnom efektu te neočekivane i naizgled nepotrebne, pa i blesave dobrote. Od te bedaste dobrote život manje smrdi. Meni je osobno to dirljivo.
Ali OK; ja volim plesne filmove i sportske filmove i romantične komedije...
Jučer navečer Radićeva 'Kotlovina'. Baš radićevski film; pristup koji ga je davnih, davnih dana sa 'Živom istinom' izbacio u prvi plan naših filmaša. Ovo mi se čini kao njegov definitivni povratak. Na momente nesiguran i neujednačen u karakterizaciji likova, ali svejedno sjajan. Izvrsna, nenametljiva fotografija pokojnog Vedrana Šamanovića (mislim da mu je to bio zadnji film). Ton vrlo naporan jer Radić želi prirodnost tona i ako nešto ne čuješ, jebiga, nisi čuo; tko ti je kriv. Snađi se. Film istine, bez trikova. Sve je na glumcima i na prirodnosti. Umjetnost bez umjetnosti.
Za razliku od toga, 'Koko i duhovi' neki dan bili su mi totalno razočaranje. Neprirodna djeca, neprirodni roditelji, neprirodni dijalozi, neprirodan jezik, neprirodne situacije. Katastrofa. Šteta duhovite knjige.
Za razliku od toga, 'Koko i duhovi' neki dan bili su mi totalno razočaranje. Neprirodna djeca, neprirodni roditelji, neprirodni dijalozi, neprirodan jezik, neprirodne situacije. Katastrofa. Šteta duhovite knjige.
-
- Information
-