Psihokauč - upomoć!!!!
-
Almost Rosey
Ne, to su drugi.ex anais » wrote:Jesu to oni isti o kojima si pričala na kupus chatu? Ono prije nego si išla doma?
Isuše, imam više društava koja me ne vole.
Šta jebeno nije u redu sa mnom?
Ajme, oprosti.Almost Rosey » wrote:
Ne, to su drugi.
Isuše, imam više društava koja me ne vole.
Šta jebeno nije u redu sa mnom?
Ja sam slon. I blesava. Sorry.
Sad što god da kažem ispast će glupo.
-
Almost Rosey
ex anais » wrote:
Ajme, oprosti.
Ja sam slon. I blesava. Sorry.
Sad što god da kažem ispast će glupo.
A možda su oni assholes?Almost Rosey » wrote:
ma sve je ok. Samo, zbilja, nekako mi to druženje s ljudima ne ide. A nije da me ljudi mrze, ili nešto. Samo sam im, bitće, dosadna.
Ja često odaberem krive ljude, ali sam svjesna da su krivi. A opet, da, dio problema je u meni što ih takve odaberem. Ali opet, to ne umanjuje njihovu krivost.
-
Almost Rosey
Ali znaš što meni nije baš jasno?ex anais » wrote:
A možda su oni assholes?![]()
Ja često odaberem krive ljude, ali sam svjesna da su krivi. A opet, da, dio problema je u meni što ih takve odaberem. Ali opet, to ne umanjuje njihovu krivost.
Ok, neki ljudi koje odaberem za neke malo značajnije odnose ispadnu krivi, i s time nekako mogu lakše živjet jer tu često nema krivih ni pravih. Ali ovo mi jakojako vrijeđa ego, jer koliko "kriv" čovjek mora biti da se s njim ne želiš družiti nad bocom alkohola?
Poše, vas. PR je sve.
Koliko god se ljudi vole ili ne vole družiti s vama, od svega im je najvažnije to da znaju da se vi želite družiti s njima. Zato "standardna ekipa" obično podrazumijeva one koji žele biti dio te ekipe i to aktivno pokazuju. Ovi ostali koji djeluju ravnodušno isto tako jesu dio te ekipe, ali im se neće posebno slati pozivnica ako sami tu i tamo ne pokažu interes. Ako pak pokažu interes, onda naravno da su pozvani, dapače i dapatka, samo ih se nitko nije usudio zvati jer se boje da ih ne odbiju, a to bi ih zaboljelo. I tako...ja uvijek zadnja saznajem za sva moguća druženja, čak i u svojoj standardnoj ekipi, koja me voli i želi se družiti sa mnom, samo što su i oni duboko svjesni da ja uglavnom neću ni upamtiti do zadnjega trenutka, pa ako me šta zanima, sama ću pitati. 
Jednostavno su nemarni, ne bih rekla da te baš ne žele vidjeti, tebe osobno. A to je još gore, joj ne znam, meni se slično nešto dešava s odabirom partnera, nije im dovoljno stalo... s prijateljima je uvijek bilo suprotno, ja sam izmicala.Almost Rosey » wrote:
Ali znaš što meni nije baš jasno?
Ok, neki ljudi koje odaberem za neke malo značajnije odnose ispadnu krivi, i s time nekako mogu lakše živjet jer tu često nema krivih ni pravih. Ali ovo mi jakojako vrijeđa ego, jer koliko "kriv" čovjek mora biti da se s njim ne želiš družiti nad bocom alkohola?
-
Almost Rosey
S partnerom su meni uvijek nekako olakšale rodne uloge, ma kako glupavo zvučalo. Onak, ja sam se javila tu i tamo, na njemu je bilo da zivka na dejtoveex anais » wrote:
Jednostavno su nemarni, ne bih rekla da te baš ne žele vidjeti, tebe osobno. A to je još gore, joj ne znam, meni se slično nešto dešava s odabirom partnera, nije im dovoljno stalo... s prijateljima je uvijek bilo suprotno, ja sam izmicala.
I da, ljudi se razlikuju u količini poticaja (forsiranja?) koja im treba, ja sam s te strane pasivnija, i s pravom će netko reći "a zašto nisam zvala/organizirala/okupila", no to je dio moje ličnosti, kajaznam
Da, kužim, desilo mi se nešto takvo prošle godine u jednom društvu, ne mom, ali ono, relativno formalne prirode, udruženju, jel. Nisam bila dovoljno glasna, a opet, smatrala sam da je žalosno da moram verbalizirati ono što oni trebaju vidjeti, željeti bla... S vremenom se to sredilo možda jer je meni prestalo biti toliko bitno.
Nemam dobar primjer, nažalost.
Nemam dobar primjer, nažalost.
Pođi od sebe, Rouz. Jesu li to ljudi koje cijeniš, koje smatraš inteligentnima i dobrim drugovima? Onda zašto bi te zvali iz samilosti, zar misliš da su toliko nesposobni da te ne znaju ni otkantati kako spada? Bi li ti njih zvala samo iz samilosti ili zato što se želiš družiti s njima? I bi li neke od njih zvala prije, a neke kasnije, naprosto zato što prvo polaziš od onih koji su organizatori i inicijatori, a onda one koje želiš u svom društvu, ali znaš da nisu baš proaktivni? Štajaznam, možda lupetam, ali meni kad se dogode ovakve situacije i dileme, počnem prvo preispitivati sebe i obično dođem do zaključka da sam svojom pasivnošću i time što djelujem samodostatno i nezainteresirano navela ljude da me se nešto kasnije sjete. To ne znači da me ne žele u društvu, jednostavno nisam uvijek od onih koje će se prve zvati. 
Zec, pametno zboriš. I potpuno si u pravu.Zekoslawa » wrote:Koliko god se ljudi vole ili ne vole družiti s vama, od svega im je najvažnije to da znaju da se vi želite družiti s njima.
Kvaka je u tome što smo nekad pizde koje bi dobivale, a ne bi baš davale. Sebične guzice, takoreći.
Ili bar, guzice kojima je drag avans. Onako, jer mi to zaslužujemo. Da prvo nas drugi češkaju, ne bi li mi češkali njih. Kalkulantski u svojoj srži, nimalo lijepo, al često istinito. Na kraju krajeva, i posve ljudcki
Happy Easter!
....ja ne znam, meni nista nije jasno. o cemu se radi? ne znam jel mi nije jasno zato sto sam sad rekao da mi nije jasno ili mi objektivno nije jasno, a nije da mi je jasno.
almoust, ako mislis da te ne vole, nije to bezveze, mora bit da te ne vole. nemoj ic na to druzenje, jer ce te jos manje volit, pa ce ti drugi put bit jos gore. ovako ces ic na to druzenje i svi ce pravit fintu da te vole, a ustvari te ne vole, a pravit ce fintu radi sebe, ne radi tebe. ono, uzas..dno..dalje od toga tesko je ici, ono, trpe te..cak ti ne mogu ni rec da odjebes, nego ono..a ajd, sad kad si se javila prva, dodji, a bilo bi bolje za sve da se nisi ni javila, i onako te se niko ne bi sjetio ili, ako bi te se sjetio, s gustom bi se sjetio da ti se nije javio, pa tako nema nikakvu odgovornost ako ne dodjes..

almoust, ako mislis da te ne vole, nije to bezveze, mora bit da te ne vole. nemoj ic na to druzenje, jer ce te jos manje volit, pa ce ti drugi put bit jos gore. ovako ces ic na to druzenje i svi ce pravit fintu da te vole, a ustvari te ne vole, a pravit ce fintu radi sebe, ne radi tebe. ono, uzas..dno..dalje od toga tesko je ici, ono, trpe te..cak ti ne mogu ni rec da odjebes, nego ono..a ajd, sad kad si se javila prva, dodji, a bilo bi bolje za sve da se nisi ni javila, i onako te se niko ne bi sjetio ili, ako bi te se sjetio, s gustom bi se sjetio da ti se nije javio, pa tako nema nikakvu odgovornost ako ne dodjes..
Ti ćeš nekoga zakopati jednom ovako...a unda » wrote:....ja ne znam, meni nista nije jasno. o cemu se radi? ne znam jel mi nije jasno zato sto sam sad rekao da mi nije jasno ili mi objektivno nije jasno, a nije da mi je jasno.![]()
..sta sam sad rekao lose?
cek, jel to znaci da i ti mislis da je tako..ili..
gle, cim sumnjas, znaci da razmisljas. cim razmisljas, ne mos se opustit. cim se ne mos opustit ili si lose drustvo ili moras pit.ako pijes, onda ces poslije bit jos gore drustvo, oblokat ces se i svima ce bit neugodno, a narocito tebi nakon koji dan. izmedju ostalog zato jer ces vjerojatno na tom druzenju, pijana, imat neki seks, koji ce svi poslije procijenit kao vrlo bizaran, a ti se njega neces ni sjecat, neces ni znat jel bio seks ili nije, jel ti bilo dobro ili nije.
u svakom slucaju, bit ce jos gore, samo zato jer pokusavamo neuroticno izvrsiti nasu volju..koja mozda to i nije.
iz ovoga mozemo izvuci dvije pouke. prva..cim sumnjas, u pravu si. druga.. ako mislis da bi na druzenju mogao past seks, ajde, i ovako i onako nemas sto izgubit. sve je to ljudski..
Ne znam ja o čemu ti.
Ja idem na miran doček gdje neće biti nikakvih bizarnosti.
Malo sam tužnjikava. Takvo je doba godine. Usamljenost. I činjenica da ne postoji nitko tko to može pokrpati, pa ni ja sama. Da svi od mene žele nešto drugo, a ne što ja želim. I da su krivi.
Malo sam tužnjikava. Takvo je doba godine. Usamljenost. I činjenica da ne postoji nitko tko to može pokrpati, pa ni ja sama. Da svi od mene žele nešto drugo, a ne što ja želim. I da su krivi.
kako o cemu ja? a o cemu almoust? koji docek, sta? bilo je govora o nekom druzenju i o tome kako almoust tjera ljude da se druze s njom. tj , ne tjera, ali misli da bi moglo ispast da tjera, a ako to misli, onda je valjda tako.ex anais » wrote:Ne znam ja o čemu ti.![]()
a o cemu ti? o usamljenosti i dobu godine? zasto se niko ne osjeca usamljen u ljeto, prvi osmoga, u 14.33 h, negdje na nekom otoku gdje ti drustvo cine samo cvrci, cak i sjene pobjegnu od tebe?
mislim da malo pogresno i sentimentalno pocinjemo davati znacenje usamljenosti. mislim, sentimentalno prema sebi.
ja nikakve doceke nisam spominjao, niti me niko ne zove, tako da nisam siguran da razumijem problematiku, a da me i zove, problematika bi ostala, pa taman bila i nejasna.
baj d vej, almoust je prva spomenula..byof. uvjeren sam da se radi o nekoj bizarnosti..
..ok, mozda sam krivo razumio sto znaci byof.
enivej, almoust, ne idi. posluzit ces kao hrana. poslije ces se osjecat jos usamljenijom..
dakle, u pravu sam.ex anais » wrote:Ja to o sebi.. ko o čemu, ex o sebi.
almoust, ne idi. da te ja znam u rl, ne bih druzio s tobom. stovise, da sebe ja znam u rl, ne bih se druzio ni sa sobom samom menom ja mene sebe.
eto, to smo rijesili. jel ima jos ko kakvih problema? neekst..
Ja bi se družila s vama. Ali onda bih pobjegla pa vam džabe...a unda » wrote: dakle, u pravu sam.![]()
![]()
almoust, ne idi. da te ja znam u rl, ne bih druzio s tobom. stovise, da sebe ja znam u rl, ne bih se druzio ni sa sobom samom menom ja mene sebe.
eto, to smo rijesili. jel ima jos ko kakvih problema? neekst..
A da me romantiĆno zanimate, onda bi vi pobjegli. I tako.
kako to mislis..nama dzabe?ex anais » wrote:
Ja bi se družila s vama. Ali onda bih pobjegla pa vam džabe.
A da me romantiĆno zanimate, onda bi vi pobjegli. I tako.
oko tebe sve neka frka. svi bjeze nekud, svi u obranu, svi u napad, prava filmska potjera..na vise strana, ne zna se ko koga lovi, ko od koga bjezi.
ako se ikad bude snimao film o tvom zivotu, zamisljam ga kao one scene iz postanske kocije kad kocija ide cas tamo, cas amo..

..a unda » wrote:
kako to mislis..nama dzabe?![]()
oko tebe sve neka frka. svi bjeze nekud, svi u obranu, svi u napad, prava filmska potjera..na vise strana, ne zna se ko koga lovi, ko od koga bjezi.
ako se ikad bude snimao film o tvom zivotu, zamisljam ga kao one scene iz postanske kocije kad kocija ide cas tamo, cas amo..
Ma... šta da kažem.
Vratimo se na Rouzi. Ili Zec. Ili ovaj momak Karl, on isto ima problema.
Grozna sam.
rouzi smo rijesili. tj nismo, ali jesmo. naime, gotovo u pravilu ljudi poslusaju savjet tako da naprave ono sto su prije naumili.ex anais » wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma... šta da kažem.![]()
Vratimo se na Rouzi. Ili Zec. Ili ovaj momak Karl, on isto ima problema.![]()
Grozna sam.
zecu i karlu ne mogu pomoc dok pomoc ne zatraze. rouzi je pomoc zatrazila i dobila je, ni sama nije jos svjesna koliko je efikasna ta pomoc.
ne da si grozna zato jer si rekla da si grozna, nego se jos tome roflas i onda se cudis odakle oko tebe toliko bezanije. mislim, evo, aj malo razmisli..
-
- Information
-