..pa.. dobar. ali, sa strane je i link na komadinu koji se slepa na ljubin grob, i nekako su mi ta dva clanka interferirali.
jos ovo sto je tipfelerka rekla..
MmeTipfeler » wrote:
Još ćemo i zažaliti zbog ondašnjeg prosvjeda. Da su ih onda ugasili, bili bi pali kao heroji. Sada su tek dio opće baruštine.

..i nekako mi taj 101 trg izgleda slicno kao i ljubin grob, tj iako vec na zalasku, u dekadentnoj potpuno fazi, ali nekako u bliskom simbolu trece vrste ili treceg reda, jeka od jeke, ali je na toj strani.
izgleda da se ne moze nista vise nego neke svjetle tocke pohraniti kao svjetle, prepoznati ih i pohraniti, staviti ih sa strane, kao neke stare fotografije ili neke referentne tocke, ali nema vise eksploatacije, one su svoje napravile sto su mogle i treba ih u miru pustiti da ostanu legendama, da ostanu kao neki dokument, zapis, sjecanje, osjecaj da je ovdje postojalo nekad i nesto drugo, nesto svjetlo.
i da, barustina, to smo mi, to je ovaj svijet, barustina simulakruma i koncentrata potrosnji, izbora koji se svode na neke, ne znam.. cak ne na citave izbore, cak ne ni na morfeme izbora, nego smo jednostavno postali dio bezlicne inertne mase i nema nam druge, to ce sad tako trajat ko zna koliko jos dugo, ali dugo, mozda i generacijama dok se ne nadju neki novi izazovi, slobode, ustvari dok se uopce ne pokrene novo neko trazenje, nova neka pitanja.
za sada, da, barustina i memla i tjesenje da ima smisla ako smo neku nasu malu pobjedu napravili, realizirali, tjesenje da smo to napravili sami, usprkos necemu.. i tako, ta samozavaravnja..