No, pa daj mi onda termin kojim se opisuje taj školski primjer. Bilo bi lijepo saznati kako se točno stručno zove moja bolest.ombia » wrote:Zasto bi mene ista ugrozavalo?Nego si ti skolski primjer by the book za neke stvari. Nemoguce je ne primjetiti.
Ne, nego objektivno gledajući. Recimo, iz tvoje perspektive. Jer si TI rekla da je 'žalosno' kakav ja stav imam prema ovom ili onom.
Ergo, čak i da su meni moji problemi najveći - tebi, niti ikome drugom, moji problemi ne mogu biti 'žalosniji' od činjenice da djeca u Africi umiru od gladi. Je li sad jasnije što sam htio reći?
Pa i ja patim i nesretan sam. Ja sam tužni dječak.ombia » wrote:Normalan covjek ce se rastuziti na razna svjetska zla, ali ce svejedno patiti i biti nesretan ako si slupa auto ili prekine s curom iako to nije svjetski problem. Tebi mozda nedostaje emocija i za druge i za sebe.
Dakle normalna reakcija nije, boli me papak sto sam si strgao nogu, ima gladnih u Africi.
Svakog trena bi te mogao zgaziti auto ako te 'nije strah' prelaziti autocestu. Ili svaki čas bi mogao pasti sa zgrade, ako te nije strah hodati po njenom rubu. Itd. Opasnosti postoje i u civilizaciji, em od tehnologije, em od zlih ljudi. Stoga, strah je još uvijek koristan i nužan. Kao što rekoh, jedino patološki strah je smetnja. Normalni strah je samo dobar test za hrabrost, a ne nešto negativno.ombia » wrote:Je dok smo bili u pecnici i dok je svakog trena mogao naici mamut. Od tud i pojam stresa koji je bio nuzan za prezivljavanje a danas vise nije, nego je uzrok mnogih modernih bolesti.
Dakle danasnji moderni strahovi i neuroze vecinom ne sluze nicemu, osim da pate svog vlasnika.
Ovo je inače meni jedan od misterija modernog Interneta, gdje ljudi opisuju svoje jebanje s drugim ljudima i masu luckastih intimnih detalja - ali za struku će reći da je 'moja privatna stvar'.ombia » wrote:Moja struka je moja privatna stvar.
Pa, u ovom čak ima i neke istine. Jest, po svojoj vlastitoj definiciji, ja i nisam baš neko nevinašce, kao što kažeš: tehnička djevica. Skoro ko famozna suzana s foruma.ombia » wrote:Dodatak: citajuci mirzu ...netko tko se mnogo puta seksao a u glavi je naivan i neiskvaren pa i djetinje zaigranje mnogo mnogo vise djevica nego nondens koji se za vecinu situacija vezano uz seks vulgarno izrazava. I uvijek ljudima insinura ono najgore. A vulgarno izrazavanje (koje drugi muskarci na temi ne rabe a opet znaju reci sve sto zele) mu valjda sluzi da se distancira od svog straha.
On je samo fizicka djevica, a to i je najgore.
Nemam nikakvu drugu obranu nego da priznam da sam apsurdan. Štaš.