E, i to isto.Perzefona » wrote:![]()
Još dodajem da bih ja isto tako voljela upoznati jednu sretnu osobu koja zna da ju vara partner kojeg voli.
(Ne)vjernost
I biologija se slaže s tvojim zaključkom.ex anais » wrote: Davno sam rekla i opet ću ponovit, sve te bajke o preljubništvu idu na ruku samo preljubnicima. Čak ne i preljubnicama jer su sklonije rezovima i odlascima, ali i vezivanju emocija uz seks.
Eto. : pozitivax:
Meni se Emer čini kao sretan čovjek. Možda je to najbolji argument u prilog njegovim razmišljanjima.
Sad će se opet duriti da on nije tema, ali meni ne ostavlja takav dojam. Doduše, djeluje mi da mu je udobno u tim pozicijama, ali ne bih to poistovjetila nužno sa srećom.Potjeh » wrote:
I biologija se slaže s tvojim zaključkom.
Meni se Emer čini kao sretan čovjek. Možda je to najbolji argument u prilog njegovim razmišljanjima.
Uf, nisam siguran kojem smajliju da vjerujem sada ali znaš da te nisam isključio sa onom rečenicom. :znojise:
Perzefona » wrote:Još dodajem da bih ja isto tako voljela upoznati jednu sretnu osobu koja zna da ju vara partner kojeg voli.
Perzefona » wrote:Pomislila sam da ćeš reći nešto o poziciji druge, kao što si rekao. O poziciji onog koji je prevaren, koji je doznao da njegov partner ima, voli, ševi nekog drugog, da nisi jedini.
Nemoj, molim te, sad reći da čačkam i ispitujem te o tvom privatnom životu. Samo kažem što sam pomislila kad sam vidjela da si najavio da si bio s druge strane batine. Ne tražim da o tome govoriš.
Jebo vas ja!ex anais » wrote:Sad će se opet duriti da on nije tema, ali meni ne ostavlja takav dojam. Doduše, djeluje mi da mu je udobno u tim pozicijama, ali ne bih to poistovjetila nužno sa srećom.
A koga bi vas dvije poistovetile sa srećom? Ja u svojih šest desetljeća nisam upoznao takvu osobu, a da je imala mrvu intelekta. Sreća je nekakav ideal, lijepa iluzija prema kojoj stremimo o od nje uhvatimo jači ili slabiji dašak, kako tko. Ali... nema razmišljajućeg čovjeka koji bi bio sretan.
Bliža je možda riječ 'udobno', jer je bar realističnija. Ali ne, nije to nikad baš udobno. Kao što misleći čovjek ne može biti sretan, tako ni čovjeku koji je svjestan morala ne može biti udobno živjeti nemoralno. A lagati jest nemoralno. Ne možeš od toga pobjeći.
Nadalje, u ljubavnom odnosu želiš puno, a u ljubavničkom dobiješ (u usporedbi s time) relativno malo. Kako s time biti sretan? A nije baš ni udobno. Na stranu što je sve to skupa riskantno, opasno, stresno... Nije ta opasnost ni blizu najgora stvar, iako je jako neugodna. Važnije je što je sve prepuno želje, nade, snova i fantazija, a ono što u stvarnosti dobiješ većinom je tek entrée za ono što bi htio. Dakle frustracija.
Dakle, nema tu ni sreće niti udobnosti.
'Rekreativcima' je bolje, jer oni uglavnom dobiju ono što traže, ali meni se nekako sve to skupa čini puno, puno preriskantno radi to malo zabave. Bedasto mi je kockati se za tako velike uloge, a nagrada je relativno banalni seks.
Zapravo mogu.ex anais » wrote: Kako se možeš odreći te mogućnosti? To nemaš šanse znati.
Ako izuzmemo one koji se zaljubljuju u par dobrih sisa ili plavih očiju onda zaljubljivanju prethodi nekakvo sretanje, upoznavanje i komunikacija. Sve su to stvari za koje je potrebna volja i gdje se čovjek može zapitati gdje sve to može odvesti i odlučiti da ne želi ići tim putem. Da bi se čovjek zaljubio mora biti otvoren prema toj mogućnosti.
Obje?
Gade odvratni preljubnički!
Ja sam lijepa i glupa.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Mala korekcija: da se ne okrećeš prema mogućnosti da se to dogodi. Ono, nije baš da mali debeli krilati Eros sa strijelama baš tebe stalka.
Kad moraš potiskivati, onda je već mrvicu prekasno.
Ili se vi ljudi samo tako zaljubljujete na svakom ćošku?
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Mislim da je sreca i pamet stvar percepcije.
Ja za za sebe mislim da sam i pametna i sretna.
Iako znam da je misljenje ko supak, svatko ga ima, bitan je osjecaj koji imas o sebi.
Naravno da u ocima drugih grijesim, nekad i u vlastitim ocima vidim svoje greske za koje bi bilo boljeda ih nije bilo, no to bitno ne umanjuje vlastito zadovosljstvo sobom.
Prije..upozorava. :
Da, znam, moze zvucati oholo, no ne umanjauje bitno.
Zadovoljstvo onim sto cinomo.
I oprost nad onim sto smo cinili.
Ja za za sebe mislim da sam i pametna i sretna.
Iako znam da je misljenje ko supak, svatko ga ima, bitan je osjecaj koji imas o sebi.
Naravno da u ocima drugih grijesim, nekad i u vlastitim ocima vidim svoje greske za koje bi bilo boljeda ih nije bilo, no to bitno ne umanjuje vlastito zadovosljstvo sobom.
Prije..upozorava. :
Da, znam, moze zvucati oholo, no ne umanjauje bitno.
Zadovoljstvo onim sto cinomo.
I oprost nad onim sto smo cinili.
Zašto bi se kočili? Zar nije predivno upoznavati ljude koji nam imaju što dati i mi im što pružiti? Šta je tu loše? Zašto je loše imati emocije za takve osobe? Zašto je problem da partneri znaju za takve osobe, i ne samo da znaju, nego i da međusobno dijele ushite potaknute od tih osoba?Potjeh » wrote:
Zapravo mogu.
Ako izuzmemo one koji se zaljubljuju u par dobrih sisa ili plavih očiju onda zaljubljivanju prethodi nekakvo sretanje, upoznavanje i komunikacija. Sve su to stvari za koje je potrebna volja i gdje se čovjek može zapitati gdje sve to može odvesti i odlučiti da ne želi ići tim putem. Da bi se čovjek zaljubio mora biti otvoren prema toj mogućnosti.
Kao što Em kaže, seksa tu ne mora ni biti - prosto nije nužan. Jedna od stvari zašto se osjećam dobro u svojoj vezi je upravo sloboda za gornje.
Ono što meni jeste najveći problem je pomanjkanje vremena, a bome i energije. Možda to i jeste neki arhigenerator kategorija partner i prijatelj.
Kako misliš 'nije nužan'?Zmaj021 » wrote:Zašto bi se kočili? Zar nije predivno upoznavati ljude koji nam imaju što dati i mi im što pružiti? Šta je tu loše? Zašto je loše imati emocije za takve osobe? Zašto je problem da partneri znaju za takve osobe, i ne samo da znaju, nego i da međusobno dijele ushite potaknute od tih osoba?
Kao što Em kaže, seksa tu ne mora ni biti - prosto nije nužan. Jedna od stvari zašto se osjećam dobro u svojoj vezi je upravo sloboda za gornje.
Ono što meni jeste najveći problem je pomanjkanje vremena, a bome i energije. Možda to i jeste neki arhigenerator kategorija partner i prijatelj.
Dobro, nije nužno da ga 'bude' - no je li nužno da ga NE bude? Ako jest - zašto? Ako nije, zašto ga ne bude, pa nije li i to divno i izaziva ushit?
Zasto bi? Ono ikad?Potjeh » wrote:Nego, mene zanima slijedeće pitanje. Spada li pod vjernost i odricanje mogućnosti da ćemo se ikad više zaljubiti?
A na temu, ako je netko toliko tolerantan oko toga jel ga varaju i jel vara, posve mi je cudno da otvoreni brak smatra necim losim. Da ne kazem licemjerno.
nodens, previđaš jednu stvar, a to je da u razgovorima ovog tipa svaka naša misao nosi disklejmer "u mom svemiru". (konačno, zbog toga je i vrlo teško govoriti o kvaliteti argumenata za mnogo toga izrečenog)nodens » wrote: Kako misliš 'nije nužan'?
Dobro, nije nužno da ga 'bude' - no je li nužno da ga NE bude? Ako jest - zašto? Ako nije, zašto ga ne bude, pa nije li i to divno i izaziva ushit?
Na svakome od nas je da u tuđim mislima, bez obzira čime su na konkretnom mjestu potkrijepljene, probamo naći smisao, jer neko ga je već dosegao. (što, jasno, ne znači da je misao dobra ili, šta ja znam, univerzalna, itd.) Samo dobijamo mogućnost da za zrnce dogradimo sebe. Prihvatanjem, nadopunom ili odbacivanjem, jel.
Elem, u najkraćem: seks mi je, mimo partnerskog, suvišan.
Da se razumijemo, nije mi neophodno ni to dodatno, blisko prijateljstvo (već imam jedno). Nisam u potrazi za njim, nego naprosto ne bježim od njega - nemam razloga za to.
Dalje, seks mi je posebna vrsta intime koja zahtijeva dodatnu bliskost i vrijeme za svoj razvoj. Kako sam uvezan s partnerom s kojim je zadovoljstvo istraživanje i upražnjavanje pomenutog, : slin:, ne vidim razlog zbog kojeg bih se s drugima upuštao u takav odnos. Mislim, i jebačina, jebačine radi je ok, nego apetiti su mi glede seksa odavno porasli.
Isto vrijedi i za partnera mi, (u mene).
Zmaju, lijepo si ovo napisao...Zmaj021 » wrote:
nodens, previđaš jednu stvar, a to je da u razgovorima ovog tipa svaka naša misao nosi disklejmer "u mom svemiru". (konačno, zbog toga je i vrlo teško govoriti o kvaliteti argumenata za mnogo toga izrečenog)
Na svakome od nas je da u tuđim mislima, bez obzira čime su na konkretnom mjestu potkrijepljene, probamo naći smisao, jer neko ga je već dosegao. (što, jasno, ne znači da je misao dobra ili, šta ja znam, univerzalna, itd.) Samo dobijamo mogućnost da za zrnce dogradimo sebe. Prihvatanjem, nadopunom ili odbacivanjem, jel.
Da se razumijemo, nije mi neophodno ni to dodatno, blisko prijateljstvo (već imam jedno). Nisam u potrazi za njim, nego naprosto ne bježim od njega - nemam razloga za to.
Dalje, seks mi je posebna vrsta intime koja zahtijeva dodatnu bliskost i vrijeme za svoj razvoj. Kako sam uvezan s partnerom s kojim je zadovoljstvo istraživanje i upražnjavanje pomenutog, : slin:, ne vidim razlog zbog kojeg bih se s drugima upuštao u takav odnos. Mislim, i jebačina, jebačine radi je ok, nego apetiti su mi glede seksa odavno porasli.
Jbt, ovaj post je otprilike kao da odeš u neko selo s gomilom siromašne djece koja su gladna suvog kruva, i onda izvadiš 14 Kinder Buena i polako degustiraš.Zmaj021 » wrote: nodens, previđaš jednu stvar, a to je da u razgovorima ovog tipa svaka naša misao nosi disklejmer "u mom svemiru". (konačno, zbog toga je i vrlo teško govoriti o kvaliteti argumenata za mnogo toga izrečenog)
Sretan si kad imaš želje, nade, snove i fantazije. U tome i je stvar. A frustracija ide uz to. Zeznut koktel.Emericzy » wrote: Važnije je što je sve prepuno želje, nade, snova i fantazija, a ono što u stvarnosti dobiješ većinom je tek entrée za ono što bi htio. Dakle frustracija.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Jako zeznut. Ali kako bez njega? Kako ga ne popiti?Margarita » wrote: Sretan si kad imaš želje, nade, snove i fantazije. U tome i je stvar. A frustracija ide uz to. Zeznut koktel.
Osim ako nisi The Antabuse Man, cijepljen protiv jakih pića.
Sve lijepo napisano ali što ako se zaljubiš? Ne znam što je gore, potiskivati to u sebi ili ići razarati živote oko sebe...Zmaj021 » wrote: Zašto bi se kočili? Zar nije predivno upoznavati ljude koji nam imaju što dati i mi im što pružiti? Šta je tu loše? Zašto je loše imati emocije za takve osobe? Zašto je problem da partneri znaju za takve osobe, i ne samo da znaju, nego i da međusobno dijele ushite potaknute od tih osoba?
Dok je moj brak bio u redu nije bilo tog Apolona, ono nije ga bilo zbog kojeg bi meni zatitralo srce.Potjeh » wrote:
Sve lijepo napisano ali što ako se zaljubiš? Ne znam što je gore, potiskivati to u sebi ili ići razarati živote oko sebe...
Ako se zaljubis, trazis nesto sto ti doma fali.
A onda si bio u banani i bez te zaljubljenosti. onda zaljubljenost nije tvoj primarni problem.
Nodense to samo tebi onaj Zmajev post tako zvuci. Meni je divan.
Kad se već zaljubiš... joj... silno je to teško, skoro nemoguće, potiskivati. Kad se zaljubiš već je kasno. Trebao si prije misliti. Ako se stvarno hoćeš čvrsto osigurati protiv toga, moraš se čvrsto osigurati protiv situacija u kojima bi ti se to uopće moglo dogoditi. Ne imati iluzija da se neće dogoditi. Već je forum, koji je minijaturno mali odsječak svijeta, pun ljudi koji su mislili da neće i ne može, pa su se prevarili.Potjeh » wrote:
Sve lijepo napisano ali što ako se zaljubiš? Ne znam što je gore, potiskivati to u sebi ili ići razarati živote oko sebe...
Ako se zaljubiš... jebiga, malo je vjerojatno da ćeš potiskivati. Možda ćeš se praviti da potiskuješ. Lagati sam sebi. Raditi neke simbolične geste potiskivanja.
A ako si normalan, nećeš ići razarati živote oko sebe, nego ćeš tajiti, tajiti, tajiti, tajiti, tajiti. Ako uopće voliš (i volio si) osobu koju si volio prije novog zaljubljivanja. Tajni agenti su nula prema onome što ćeš sve raditi da zadovoljiš svoju ovisnost, a da to nitko ne sazna i da nitko ne nastrada. Ponekad uspije.
karambol, ombia, hvala vam. 
nodense, nisam siguran da sam razumio tvoj upis.
Ja bih rekao da društvene stigme nestigmljivog (
) hebu ljude uzduž i poprijeko. 
No... u mom svemiru, (a kako mi se svako ovakvo Bajronovo napominjanje činilo suvišnim
) zaljubljivanje u treću osobu ne znači i potrebu za realizacijom (novim uvezivanjem, jel). Uzrok potrebe je negdje drugdje.
Razaranje života... takav argument mi je duboko degradirajući po čovjeka, iliti - neprihvatljiv.
nodense, nisam siguran da sam razumio tvoj upis.
Fatalnost, a?Potjeh » wrote: Sve lijepo napisano ali što ako se zaljubiš? Ne znam što je gore, potiskivati to u sebi ili ići razarati živote oko sebe...
Ja bih rekao da društvene stigme nestigmljivog (
No... u mom svemiru, (a kako mi se svako ovakvo Bajronovo napominjanje činilo suvišnim
Razaranje života... takav argument mi je duboko degradirajući po čovjeka, iliti - neprihvatljiv.
-
- Information
-