Zar nije uvijek pitanje ponude i potražnje?

koliko znam, najčitanija novina je 24 sata. 24. sata. ljudima paše dobiti kratak pregled neke vijesti. malo subjekta, malo predikata, malo dodataka. uglavnom da pokriva teme ljubavi, smrti, seksa i krvi. možda i malo politike.
s obzirom da ljude to zanima, novinarstvo se prilagođava potražnji.
Rekla bih da je prije recimo 20 godina bilo drugačije jer su i mediji imali drugačiji predznak. danas je sve dostupno, pa je i vrijednost istraživačkog rada upitna. možda se varam, ali imam dojam da većina članaka i priloga koji dođu meni pod ruku u biti malo bulje zaguglana. a gugl je danas svima dostupan. što dovodi u pitanje razlog dubljeg kopanja za nečim. čitateljstvo će i samo saznati najbitnije.
onda, s druge strane, čitateljstvo je okruženo većma takvim sadržajima, pa možda i ne zna da se može bolje. kako će netko tko danas ima 20 znati da su novine i članci prije 20 godina bili drugačiji?
ne znam je li do vlasnika novina ili čega, ali u medijima fali lektora, fali urednika, ili ti ljude čudnovato rade svoj posao. u pisanim medijima ima grešaka od gramatike nadalje. u tv prilozima kad slušam kako se radi prilog, ne mogu vjerovati da se ne sjete barem istražiti drugu stranu iste priče, ili se referirati na slično. ali, pretpostavljam, ograničeni su vremenom trajanja i (ne)zainteresiranošću urednika za tako nešto.
čitala sam osvrt na T Portalu Zrinke Pavić, mislim da se tako zove, o startu Al Jazeere u Bosni. Na stranu sve ostalo, osim što su pokupili novinare iz susjednih država, komentirala je kako je ono što je vidjela kvalitertan pristup temama, nešto što u našim prostorima fali.
rijetko mi se desi da pročitam neki članak, a pritom ne mislim članak od 100 riječi, nego pravi članak, a da nemam par primjedbi. jer najčešće nešto fali. nekakav closure
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.