Jest da sam nepismen i tako toZekoslawa » wrote: Neću propovijedi u svoju butigu!
Kolko' ja razumijem ote zagrade, one nešto pojašnjavaju ili dopunjuju, ... bez zagrade je taj dio rečenice,Pa su nekad izvrsni arijevci, a likvidirati treba Židove; nekad su ti izvrsni savršeno zdravi, a one bolesne (recimo homoseksualce po tumačenju Crkve) treba eliminirati; nekad su ti izvrsni bijelci, a oni drugi crnci, nekad su izvrsni Hrvati, a oni drugi Srbi ili obratno.
autor je odlučio umetnuti dodatno koga i tko želi eliminirati. U prvom dijelu rečenice arijevci se stavljaju iznad Židova, u trećem djelu rečenice bijelci iznad crnaca u četvrtom Hrvati iznad Srba.... nekad su ti izvrsni savršeno zdravi, a one bolesne treba eliminirati ...
Drugi dio rečenice je da zdravi žele eliminirati bolesne a u zagradu se stvara protagonist te eleminacije kao što su u ostalim djelovima rečenice: arijevci, bijelci, Hrvati u drugom dijelu je to Crkva koja homoseksualce tumači kao bolesne. Dakle protagonist eliminacije bolesnih točnije homoseksualaca je Crkva.
Dakle - što se želi napraviti? Eliminirati bolesne od strane zdravih, tko to želi napraviti ili mu je to OK?
s obzirom na kanon 2358 vidi se da to nije nimalo istina jer prema tumačenju Crkve prema njima se treba odnositi s obazrivošću i poštovanjem bez diskriminacije.
E sad, tvoja opaska je točna ako se gleda matematički ali jasno je da se želi istaknuti da Crkva to želi raditi ili tako nešto popularizira.
Prema tome znam da su ključne riječi bitne u ovo računalno doba pa Crkva svima dobro dođe kao marketinški alat ali opet medijski radnici bi trebali biti korektniji. I onda kažu da ne žele Crkvu u politici. Članak bi mu bio 26% manje čitan. Zna koga će naživcirati.
Ispričavam se na politici u vašoj butigi ...