Čuj, zar je bitno zbog čega si energiziran i dobro? Nije. Samo je bitno da traje. To je moj prepametni zaključak nakon svih padova i uzleta.
Nisam se ugušila, da.
ulogirala sam se samo da..a unda » wrote:
......
inace, moze se desit da se rade dvorci u pijesku i nakon tridesetog vala, nakon sto ti val izbrise dvorac, kazes, upiskumaterinu vise i dvorac, i val, i more i pijesak i sve ukurac..
ti odmah po bijesu. ko je spominjaso bijes. prije sam mislio na ono..ide baba ljuta, mici joj se s puta.ex anais » wrote:Rijetki se naljute. Više smo skloniji depri i tuzi nego bijesu. A i taj bijes izražavamo samo u vidu povremene nadrkanosti na dnevnoj bazi.
Ali treba imati u vidu i kako si skrojen. Što recimo nekom vrijedi da se naljuti i zapizdi da će biti menadžer ili bilo što u tom korporativnom svijetu, ako je svjestan da unatoč sposobnostima i intelektu bi bio prožvakan i odmarao na psihijatriji nakon godinu dana? U životu treba imati malo sreće i jak želudac.![]()
Dakle, ne pričam o životarenju nego većim stvarima. Novcu, eto. Jer htjeli ne htjeli sav naš uspjeh se ionako orijentira prema novcu. To znači uspjeti. Čak i u umjetnosti, a kamoli čemu drugom. Novac je sve. Pola zdravlja, pola prijateljstva i ljubavi. Jer ako nemaš para, zatvaraju ti se sva vrata. A te pare treba zaraditi nekako. A neće ih zaraditi onaj tko nije u stanju štošta progutati. Naljutiti se lako, nije lako držati se na površini.
I onda imamo ljude nezadovoljne poslićima koje rade, jer su to jebiga poslići, jer tu nema USPJEHA. A što je uopće uspjeh?
energiziran?..energiziran??? ..bin mi ap, skoti.ex anais » wrote:Zaboravila sam na ovaj dio o zaljubljenosti.
Čuj, zar je bitno zbog čega si energiziran i dobro? Nije. Samo je bitno da traje. To je moj prepametni zaključak nakon svih padova i uzleta.Neki ljudi su uvijek hiperaktivni i nasmijani (na stranu koliko je to uopće normalno), ja sam takva samo kad sam zaljubljena. Kako onda da ne čeznem za fiksom?
Netko je sretan kad je sve mirno, dobro, ugodno, pomalo dosadno, a netko tad vene. Jebiga. Teško je preslagati vlastite obrasce.
Nisam se ugušila, da.
..a unda » wrote: ti odmah po bijesu. ko je spominjaso bijes. prije sam mislio na ono..ide baba ljuta, mici joj se s puta.
A ne kažem da jest nužno, ali to je povezano. Ima ljudi koji svoj neki zen pronađu u slikanju na trgu,ali koliko ih je stvarno tako sretno?e, a lova nije cilj. nije, sta cu sad. lova je isto nacin, ali se to zaboravilo i postala je cilj. ono, naopako malo, jelda?
mislim, jebete se za ta zatvorena vrata. osim ako ne zelis izac na slobodu.
Ma ne mora uvijek. Ali ne znam... zaljubljivi ljudi su skloni oscilacijama, ili je super ili je dno. Doduše, ja mislim da ja više nisam zaljubljiva jer se nisam zaljubila dvije godine (sporadične crusheve ne računam) i da sam sad eto zapela sa sobom. Zna biti ugodno, ali plaši me izostanak tih kickova, zato možda ne vjerujem u dugoročnu sretnost s jednom osobom itd, ali sad sam već skrenula s teme i ne znam što uopće time želim reći. Samo je da je dobro biti na tom nečem...a unda wrote:
zasto se mora uvijek bit ..sta ono..energiziran? ne mora. stovise, malo mi je to ono, sta ja znam..jel normalno to uopce?
ono, mos se cvrcat kokakolama i red bulovima i zujat oko sebe..tako mi djeluje nekako ta energiziranost. ne samo da ti daje krila, nego i mlazne motore, a goriva, kolko ima, dokle ima, dobroje.
eto vidis da se nisi ugusila. sta panicaris unaprijed. evo ti jedan marfijev zakon..kad je frka, frka je.![]()
A dobro sad, ako ćemo pravo, nije baš tako ko popit čašu vodu neći nešto za tucanje.nina williams » wrote:
Čoek nekad nije sposoban za rezove iz vedra neba. Ovo boldano ne postiže se iz letargije. Prvo se valja osposobit za rezove. A ja valaj sam vidjela da su ljudi svakavi, al nikad sobom nezadovoljni, nakon što...štajaznam pokose dulum zemlje. Kad si sobom zadovoljan puno lakše nađeš i nov posao i muža i komšiju.
Nego, gdje se to nema za kopat u Hrvata? Učlaniš se u gorane, il kako se to već gdje zove, ako nemaš svoje zemlje. Ti odi do Brača, ponesi kramp, i tucaj.![]()
Uostalom, sezona je spremanja drva. Odeš pred nečiju kuću i kažeš nacipat ću vam metar besplatno. Neš morat puno tražit.
i ja, sutrakajla » wrote: U ponedjeljak se vraćam na posao i već sad znam da će biti užasno kao i uvijek.
televizor ti na takvo, bezvoljno, stanje dođe k'o sol na ranu; nagriza i produbljuje besciljnostS posla dođem doma, jedem i od umora nisam sposobna za ništa i samo čkomim pred televizorom dok ne zaspim.
da li ćeš se za navigavanje (fizički i psihički) pripremiti cijepanjem drva, ribanjem pločica, meditacijom ili molitvom, sasvim je svejedno..a unda wrote:meni se cini da si ti zaboravila sto je to san. nije to ljuljanje, to je navigacija.
Jok. Rad daje rezultat odmah. To i jest prednost, dok nešto napraviš, štajaznam recimo nacipaš te metre drva, treba vremena. I vidiš, recimo nakon dva tjedna, da je sve iscijepano. A u međuvremenu si, iako možda ne obraćaš pažnju na to, zadovoljan. Jer ma kolko nacizam prokurvo Difenbaha, rad fakat oslobađa...a unda » wrote:
nina, sve to sto ti govoris, odmah mogu potpisat, ali nije bas sve tako idealno i arkadicno. u tome mozda i jest problem.
naime, i za to sto ti govoris, treba snage, motiva, barem na nacin da se vidi odmak, da se vide ti neki koraci ovdje tako puno spominjani, da se vidi predjeni put i da se stoga vidi perspektiva neka. grub i los mi sje taj izraz..perspektiva, ali recimo da se osjeti da je bitno kretati se, a ne stici na cilj.
kajla..kajle, svi oni koji se osjecaju krace ili duze vremena kao kajla, u laksim i slozenijim oblicima, evo, i rade, kopaju..tj, mozemo cak reci da na neki nacin i imaju srecu sto su uopce u toj prilici ili mogucnosti, pa ih se onda malo lupi po civerici i kaze..aj, ne pizdi, trgni se, imas sto mnogo njih nema, razmazena si, bori se, tebi je ustvari dobro, trebas se dobro izjebat, itd, itd..
mislim, sto bi kajla, kao simbol, kao uzorak, ne sad samo kao nik i osobno prezentirani problem ili jos gore, neprezentirani problem, trebala raditi nakon sto dodje s posla? fizicki se jos malo istrositi? ono, oznojiti, otrcati, istrenirati, okopati i tako se rijesiti nagomilanog stresa, frustracija i kojecega jos?
(...)
Jes. U slučaju da uspije. Al ako neko, predhodno nevoljan, odreže i promijeni muža&poso&komšiju pa ispadne da promjena i nije ispunila očekivanja...onda može bit nezgodno.Zekoslawa wrote:
Ne znam, pari mi malo fejk to tako odjednom saću ja cipat metar-dva drva. Uvijek je bilo i uvijek će biti lijenih, učmalih guzica kojima je i treptanje fizički rad, pa su nalazile načina da se osjećaju uravnoteženo i ispunjeno. Tako da bi moglo biti da ipak nije u radu spas. Barem ne za svakoga. Rekla si joj da se okani Mme Bovary, a uputila si je na Ivana Denisoviča. Sve je to meni nešto fejk.
A rez je najbolji kad je iz vedra neba. Kad sve pomno isplaniraš, može ti se učiniti da i dalje djeluješ u okvirima svojih mogućnosti. Kad odrežeš naglo, nepokolebljivo i brutalno, možda zadiviš sam sebe kako to bješe lakše nego što ti se činilo. To češka ego.
i onda kažeš: koji će mi kaco ta drva kad me ionako boli dupe za sve?!nina williams » wrote:[Jok. Rad daje rezultat odmah. To i jest prednost, dok nešto napraviš, štajaznam recimo nacipaš te metre drva, treba vremena. I vidiš, recimo nakon dva tjedna, da je sve iscijepano.
Pa ja, zato sam joj i rekla da odabere nešto, samo nek stvara svojim rukama. Možda joj više paše zidanje od kosidbe, štagajaznam šta kome odgovara...bitno da radi, a ne zanosi se koječime. Može i jako detaljno mest, svejedno.baja » wrote: i onda kažeš: koji će mi kaco ta drva kad me ionako boli dupe za sve?!![]()
slažem se ja s tobom da rad oslobađa (![]()
) ali ako nije prisilan, čovjek mora prepoznati neku svrhovitost tog rada da bi mu prionuo
Ja zastupam rez, pa ću o rezu. Spoznaja je, logično, prva mogućnost, kad to omane, onda ostaje rez.nina williams » wrote: Nije mi se dalo tranširat, al ionako me rijetko ko obadaje i kad nudim rješenja, vejerojatno neće ni u obrazloženjima, pa ajd...postavimo problematiku u širu perspektivu. Čak i pod uvjetom da je sad za rezove spremna, šta će biti ako kajla, ne kajla ko kajla, općenito govorim, promijeni sredinu, a ne ostvari željeni društveno-intimni progres? Il ako krene u undino spoznavanje sebe pod utjecajem tmurnih oblaka?
Da li će u njoj ostati dovoljno voljnih (pa i financijskih) resursa za nova rješenja? Kakvu joj garanciju makar održavanja psihičkog statusa quo nudite ukoliko rez i spoznaja omanu?
Previše je tu stvari koje bi mogle poći ukrivo, bar se meni čini.
A sikira/lopata je čist primjer lokalnog djelovanja koje misli globalno. Sa sikirom si uvijek na garantiranom dobitku.
ali kako će odabrati kad nema ideje što s tim uratkom?nina williams » wrote:
Pa ja, zato sam joj i rekla da odabere nešto, samo nek stvara svojim rukama.
kajla wrote:S posla dođem doma, jedem i od umora nisam sposobna za ništa i samo čkomim pred televizorom dok ne zaspim.
I sutradan ukrug samo s povećom dozom isfrustriranosti i hrpom pitanja nad glavom - u kojem smjeru ide moj život, zašto ništa ne radim poslije posla nego nagomilavam posao i stres.....
Tek sad mi se ovo rasvijetlilo...a unda » wrote:
po tim uopce ne mislim postavljanje beskrajnih zasto i samozasto (selfwhy) pitanja, nekih analiza, samoanaliza, psihoanaliza, kopanja po sebi, cijepanja necega u sebi, aerobika u sebi, igranja tenisa u sebi, da bi dosli do pitanja svih pitanja ili odgovora svih odgovora i tako nakon katarze, umorni zaspemo slobodni od misli, ne zeleci znati nista osim..o, krevete cudna spravo, ja ti kazem zdravo, zdravo.
neka..zasto.. ne treba postavljati, ne zato sto se tu krije neko blago (najvjerojatnije je da se tu krije neko smece, emocionalno smece), nego zato sto to nije bitno, nije bitno utoliko sto mozda mislimo ako dodjemo do pocela problema da cemo onda znat i rjesenje ili da cemo bit sretniji ili zadovoljniji.
Upravo tako. Ne zive svi tako.nadalje, ne nasjedaj na dvije stvari za koje vidim da se i ovdje spominju. prvo..pa svi tako zivimo.
ne zive svi tako. lazu, lazu!to je banda, banda koja kaze..e, pa dobrodosla napokon.
mislim, pa sta, i da zive tako, sta to ima veze s tobom? oce ti bit lakse kad vidis da je sve oko tebe tako?
pusti nju da odluci, nemoj joj stvarat forsiranje i stres.
Krivo. Nek odluci da ode u Pariz ali nek si da REALISTICAN rok za skupiti pare.unda, ako kajla odluči da drugi mjesec ode u Pariz ili da počne plesat...a ne sakupi para za mjesec dana za Pariz pa bude frustrirana, a sakupi para za tečaj plesa pa se veseli 4 tjedna, šta misliš, što je bolje?
nitko nije rekao da ne smije sanjati veliko, samo da treba početi s manjim
Znam neke koji su se sredili sami. I neke koji su se sredili uz pomog psihologa. Sto je opet bolje nego biti sjeban i deprimiran vecinu vremena.ex anais » wrote:Jel to stvarno ikom ikad uspjelo? Da kaže- e, idem se ja sad posložit i onda se sam od sebe posloži, svojim rukama, bez da mu se desi da se ne znam, zaljubio () ili da je dobio nasljedstvo tetke iz Amerike i tako to.a:
dosta toga je stvar odluke. negdje se to zove i..naljutit se.
Ma kakvi. Ne naljutiti se u smislu poslati sve u tri pizde m. Nego naljutiti se i zapeti. E to nije lakoNaljutiti se lako, nije lako držati se na površini.
Ma je. Na kratko. na dugo sogorila bi. S razlogom razdoblje zaljubljenosti jest uvijek neko ograniceno vrijeme. S razlogom.
khm, stvari se kompliciraju. ali srecom, nakratko. : zubo:kajla » wrote:Ja više ništa ne razmijem : facepalm: : misli: I inače sam spora : zubo:
Znači, baja i unda mi govore da nađem neku zanimaciju i da će mi to pomoći i pripremiti me i psihički za ostatak života, tj. naučit ću kroz to nositi se sa svim što život donosi?
Zekoslawa spominje rezove, pretpostavljam da misli na mijenjanje posla, sredine,...nečega.
Jesam pohvatala? : ne zna:
..ni ja isto.ombia » wrote: Unda ne mogu vjerovati da si joj savjetovao svitke.![]()
Zaboravio si škare. Žena uvijek započinje rezove s novom frizurom...a unda » wrote: e, ali kad smo vec kod sume i prasume, za radit rezove os koristit skalpel, sablje, macete, zilete i kako mi se u jednom trnutku ucinilo, da se zekoslava ne naljuti jer znam da nije tako mislila, ali ucinilo mi se u jednom trenutku da vidim sataricu.
ja bih za rezove koristio macetu. s njom se izgleda najlakse krce novi putevi kroz djunglu.![]()
Eh da. Kad dođeš u moje godine, samo takvi će ti i preostati. :babetina:Zekoslawa » wrote: Zaboravio si škare. Žena uvijek započinje rezove s novom frizurom.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 4 guests