Može stajati oko tjedan dana u dobro zatvorenoj posudi.
Dovoljna je 1 žličica dnevno koja se pomiješa s nekom drugom hranom.
Djeca su mi još uvijek luda za sezamom u svemu i svačemu.
Zašto samo tjedana dana?Bios » wrote: Može stajati oko tjedan dana u dobro zatvorenoj posudi.
To ti je rekao dr.? Jel zbog fitoestrogena?
Tako je pisalo u knjizi. S obzirom da mi je to bilo za djecu nisam htjela provjeravati može li duže stajati.zeleni zub » wrote:
Zašto samo tjedana dana?
Držim ga duže., pripremim gomashio. S tim da ga smeljem, a ne gnječim u mužaru. Sad ne znam jel makrobiotičari žele da ga drobimo u mužaru zato da se esencije našeg bića prožmu s energijom zemlje, vatre i oblaka oko sezama ili se radi o kvalitativnoj razlici, no uglavnom ubacim u Iskru i zum, zum.
kalcij se preporuča i za alerigije na sunce, zar ne?Bios » wrote:Sezam se preporučuje i sasvim maloj djeci kao odličan izvor kalcija.
baja » wrote: kalcij se preporuča i za alerigije na sunce, zar ne?
pojavio mi se taj sunčani osip po butinama pa sam jučer u sve stavila sezam;
u frape, u faširance s tikvicama, a još sam ih dodala i u mrvice za paniranje
danas ću ga dodati i u krumpir salatu
misliš ove?*jezebel* » wrote:
od mlijecnih sladoleda si u sparu pogledaj sladolede nasch. nisam nesto zagledala, ali u sjecanju mi je da je to nesto, kao, dijetno. koliko tocno masnoce ima, ne znam.
mislila sam da ti kofein nije preporucljiv.
kupi si mljevenu mahunu ili cijelu mahunu vanilije pa si s tim mozes malo poboljsavati smoothieje, hoummejd sladolede i slicno.
navodno je fina banana kad je se zamrzne i onda ubaci u blender. ja sam radila obratno, prvo smiksala (ok, dodavala sam i vrhnje) pa zamrzavala i bilo je super, samo ne smije previse odstajati da ne bude k'o kamen.
btw, ako smijes ribu iz konzerve, ja u zadnje vrijeme mlatim po friganim srdelama u maslinovom ulju od mardesica. bas su mi fine, nisu mi preteske kao sto one jeftinije znaju biti. jedem one spar premium, kostaju oko 13 kn, ali mislim da bi trebale biti iste i one mardesiceve u crno-zlatnom pakiranju, cijena je tu negdje. to mi je bas zgodno za neki brzinski ljetni obrok. bolje to nego pasteta. onaj moj kaze kak' smrde te sardine, al' njemu sve sardine smrde.
inace, dobre su i zbog kalcija, ako jedes onu koscicu. u ovim mardesicevim se ni ne osjeti.

nisam to znala.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests