Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
blaze

Post 01 Aug 2012, 22:34

pa je li gledala 'prljave pokvarene prevarante'? stiv je genijalan u tom filmu! jedino što ga nikad poslije nisam mogla shvatiti ozbiljno. čim ga vidim, sjetim se kako je glumio retardiranog buraza majkla kejna :zubo:

danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
blaze

Post 01 Aug 2012, 22:51

blue » wrote:The White Massai
Film kao film je ništa posebno, malo romantizirana i širem gledateljstvu prilagođena verzija događaja.

Ali fascinira me zbog priče :S
Naime, temelji se na iskustvu Švicarke koja je fakat ostavila sve u Švicarskoj, prodala svoj biznis (trgovinu) i otišla u Afriku živjeti u totalno nepoznatoj kulturi, sa zapadnog (tj. sjevernog ako ćemo geografski :zubo: ) gledišta prilično primitivnoj kulturi, s nepoznatim frajerom u nastambu od granja i dreka; i izdržala tamo oko 3 godine :eek: :S Ne shvaćam motivaciju. S obzirom da je imala komunikacijskih problema s odabranikom, ne samo zbog kulturne razlike, nego i zbog jezične barijere, pretpostavila sam da joj je frajer barem bog seksa, ali ni u tome nije bila poanta. Kako, zašto, zbog čega? :ne zna: Ne mogu joj se ne divit, na neki način.
pa ona je i ostala zbog frajera. jes da ga je neke tehnikalije morala naučiti, al očito se uz njega osjećala kao - ženka
Pješčana

Post 01 Aug 2012, 22:56

Film kao film je ništa posebno, malo romantizirana i širem gledateljstvu prilagođena verzija događaja.

.
preporučam nešto što su meni preporučili, dokumentarac o Njemici koja je valjda u 40tima odlučila udati se kao druga
žena za nekog Arapa i otić u tri pm u pustinju. tamo živi pol godine, drugu polovicu u Njemčiji ili austriji, i sretna je
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Emericzy

Post 01 Aug 2012, 23:37

blaze » wrote:angel's share (anđelov udjel)

film kena loacha koji bi de mogao ovih dana naći u kinu tuškanac, u sklopu 'motovuna u zagrebu'
ako ikako možete, pogledajte

esej o viskiju, razglednica škotske, nešto kako woody u zadnje vrijeme snima (barcelona, pariz), ali kroz urnebesnu priču. film je smiješan onako kako su smiješni 'kriminalci na godišnjem' (in bruges), ili 'the guard' (čuvar zakona). ako volite taj tip humora, ovo su jagode sa šlagom :)

ps: ime filma odnosi se na nekih 2% viskija koji ishlapi kroz bačvu, nestane. mogli bi to prevesti i kao porez anđelima

sjetio me na još jedan film, stranputica, u kojem se esejiziralo o vinu

kad sve zbrojimo, to je film koji ne smiju propustiti oni kojima se sviđa
a) woodyjeva barcelona i pariz (ovaj drugi pogotovo)
b) in bruges
c) the guard
d) stranputica

a valjda ga ima i na torentima
Znači, svakako ga gledam. Imam The Guard na disku; nisam gledao; ovo bi, znači, bila na neki način prepopruka?
Emericzy

Post 01 Aug 2012, 23:38

judolino » wrote:Pita žena kaj ima na telki, ja velim "Prodavačica" sa Stivom Martinom.
Veli ona da ne podnosi Stiva Martina.
Onda ja pročitam da je to Stiv režirao po Stivoj noveli.
Veli meni žena: "Ajmo vidit prvih deset minuta."
Evo gledamo već pol sata, zanimljivo je i prilično spaljeno.
Meni je to sjajan film.
Emericzy

Post 01 Aug 2012, 23:41

Naime, temelji se na iskustvu Švicarke koja je fakat ostavila sve u Švicarskoj, prodala svoj biznis (trgovinu) i otišla u Afriku živjeti u totalno nepoznatoj kulturi, sa zapadnog (tj. sjevernog ako ćemo geografski :zubo: ) gledišta prilično primitivnoj kulturi, s nepoznatim frajerom u nastambu od granja i dreka; i izdržala tamo oko 3 godine :eek: :S Ne shvaćam motivaciju. S obzirom da je imala komunikacijskih problema s odabranikom, ne samo zbog kulturne razlike, nego i zbog jezične barijere, pretpostavila sam da joj je frajer barem bog seksa, ali ni u tome nije bila poanta. Kako, zašto, zbog čega? :ne zna: Ne mogu joj se ne divit, na neki način.
Mislim da to samo govori o tome koliko je život Zapadnjaka ponekad isprazan. Čak im i ti Masai imponiraju sočnošću života.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Aug 2012, 01:17

blaze » wrote:pa je li gledala 'prljave pokvarene prevarante'? stiv je genijalan u tom filmu! jedino što ga nikad poslije nisam mogla shvatiti ozbiljno. čim ga vidim, sjetim se kako je glumio retardiranog buraza majkla kejna :zubo:
Nije ga gledala, a ti si potpuno pravu!
Gledala je ona sranja gdje Stiv ima 76 komada deco, deco..., pa nije baš ni čudo da joj se nije svidio.
Osim toga, jedan od mojih frendova je skoro totalni govnar, a ona ih izjednačuje...
Emericzy wrote: Meni je to sjajan film.
Jebiga - ko zna, zna.

Baš mi se svidio.

A drago mi je da si ti junački podnio što je matori drkadžija ispušio u srazu s mladim kretenom... :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Aug 2012, 01:31

Emericzy » wrote: Mislim da to samo govori o tome koliko je život Zapadnjaka ponekad isprazan. Čak im i ti Masai imponiraju sočnošću života.
Prijatelju, imao sam te priliku upoznati na forumima i na RL.
Drago mi je što si ovo napisao. Kao da si, unatoč tome što nemaš doslovnog iskustva, uspio proniknuti u smisao divljaštva.
Ti trebaš pod hitno u šumu, ili barem u selo.
Bez zajebancije.
Nemaš još puno vremena da osjetiš što znači biti kralj biljaka&živina, kralj svog minijaturnog posjeda gdje ti prdiš munje iz guzice, a svi su drugi podanici.
Mi, ljudi, homo sapiens, smo kraljevi.
Mi, osobe, koje smo shvatile da smo kraljevi - pijemo od tuge, jer tako nas je malo shvatilo (ne računam one koji nisu imali priliku ili bili te sreće pa da shvate).
Tarzan, Džim iz džungle, He-man (protiv Super Pimpeka) - ma sve je to pičkin dim.
Ako čovjek na vlastitoj koži ne osjeti da je najjači, vrhunski stvor u poznatom svemiru - mislim da će umrijeti nesretan.

Sori, stari, na ovoj tiradi, al drag si mi čova... Nekih tajni ima, što ne govore se svima, ti znaš, ti znaš... :izraslomineštorožnatonapimpeku,aimaikuharsku kapicu:
Emericzy

Post 02 Aug 2012, 06:34

judolino » wrote:
Prijatelju, imao sam te priliku upoznati na forumima i na RL.
Drago mi je što si ovo napisao. Kao da si, unatoč tome što nemaš doslovnog iskustva, uspio proniknuti u smisao divljaštva.
Ti trebaš pod hitno u šumu, ili barem u selo.
Bez zajebancije.
Nemaš još puno vremena da osjetiš što znači biti kralj biljaka&živina, kralj svog minijaturnog posjeda gdje ti prdiš munje iz guzice, a svi su drugi podanici.
Mi, ljudi, homo sapiens, smo kraljevi.
Mi, osobe, koje smo shvatile da smo kraljevi - pijemo od tuge, jer tako nas je malo shvatilo (ne računam one koji nisu imali priliku ili bili te sreće pa da shvate).
Tarzan, Džim iz džungle, He-man (protiv Super Pimpeka) - ma sve je to pičkin dim.
Ako čovjek na vlastitoj koži ne osjeti da je najjači, vrhunski stvor u poznatom svemiru - mislim da će umrijeti nesretan.

Sori, stari, na ovoj tiradi, al drag si mi čova... Nekih tajni ima, što ne govore se svima, ti znaš, ti znaš... :izraslomineštorožnatonapimpeku,aimaikuharsku kapicu:
Proveo ja puno na selu kao dijete; nije ta okolina i to razmišljanje i carevanje strano. Puno toga i znam oko domaćinstva. Recimo, umjetnik sam u rezidbi voćaka. :)

Družio sam se s kunama i zečevima i pokojom lisicom. Utrkivao se s praščićima. Ljudi pojma nemaju koliko su praščići brzi i okretni.

A nikad se nigdje nisam bolje osjećao nego iznad 2000 metara nad morem. Godinama mi je to bila droga. Čistiti mozak tamo gdje ni drveće ne raste, samo ja i divokoze.

Urbana civilizacija, međutim, nudi zanimljivije žene. Jebiga.
Emericzy

Post 02 Aug 2012, 06:44

judolino » wrote:drago mi je da si ti junački podnio što je matori drkadžija ispušio u srazu s mladim kretenom... :rofl:
Pa... zapravo nije. Spušio je u srazu samoga sa sobom. Nitko mu nije ništa napravio do on sam sebi.

To je samo stvar kulture. Kad još kao mlad lisac naučiš ulaziti u kokošinjce, rano naučiš osnovna pravila i bonton krađe kokoški . Prije svega naučiš koje su kokoške tvoje a koje nisu.

Problem je ako si cijeli život bio prav, a onda pod stare dane počneš krivudati.

Lijepa priča. I Claire Danes je krasna.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Aug 2012, 08:52

Emericzy » wrote:
Pa... zapravo nije. Spušio je u srazu samoga sa sobom. Nitko mu nije ništa napravio do on sam sebi.

To je samo stvar kulture. Kad još kao mlad lisac naučiš ulaziti u kokošinjce, rano naučiš osnovna pravila i bonton krađe kokoški . Prije svega naučiš koje su kokoške tvoje a koje nisu.

Problem je ako si cijeli život bio prav, a onda pod stare dane počneš krivudati.

Lijepa priča. I Claire Danes je krasna.
i to kaj veliš, Stiv je bio luzer u startu. Zanimljivo da imam fenda sličnog njemu, ali na vrijeme (pet do dvanaest) se osvijestio pa nije razjebao brak, premda mu je malo falilo. A za niš.
Morticia

Post 02 Aug 2012, 10:01

blaze » wrote:pa je li gledala 'prljave pokvarene prevarante'? stiv je genijalan u tom filmu! jedino što ga nikad poslije nisam mogla shvatiti ozbiljno. čim ga vidim, sjetim se kako je glumio retardiranog buraza majkla kejna :zubo:
Bože, kako je to sjajan film. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Aug 2012, 10:54

Ne sjećam se niti jednog lošeg filma u kojemu je glumio Majkl Kejn.
blue
Asgard

Post 02 Aug 2012, 11:49

judolino wrote:Ne sjećam se niti jednog lošeg filma u kojemu je glumio Majkl Kejn.
Harry Brown :ne zna:
Ja sam taj počela gledati i nekako mi nije sjeo, nisam pogledala do kraja ili se ne sjećam.

Pješčana, kako se zove dokumentarac?
Morticia

Post 02 Aug 2012, 12:16

blue » wrote: Harry Brown :ne zna:
Ja sam taj počela gledati i nekako mi nije sjeo, nisam pogledala do kraja ili se ne sjećam.
U, meni je to odličan film.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blaze

Post 02 Aug 2012, 12:48

Emericzy » wrote: Znači, svakako ga gledam. Imam The Guard na disku; nisam gledao; ovo bi, znači, bila na neki način prepopruka?
nego šta!

ps: glavni glumac ti je kompić colina farrella is brugesa, a filmove povezuje i "politička nekorektnost", u ovom filmu na račun amera, opako :zubo:
Emericzy

Post 02 Aug 2012, 13:04

blaze » wrote: nego šta!

ps: glavni glumac ti je kompić colina farrella is brugesa, a filmove povezuje i "politička nekorektnost", u ovom filmu na račun amera, opako :zubo:
Onda znam što gledam večeras. :) :) :)

Jučer gledao onaj nijemi The Artist. Strašno je simpatičan. Vrijedi gledati već zbog pesa. Pes zaslužuje tri Oscara.
kukuriku

Post 02 Aug 2012, 17:39

isto sam to prošla gledajući taj film. ono, WTF? u čemu je njena motivacija da to napravi?
protumačila sam si to tako da tip ima najveću kitu ikad. druge razloge, ako ih je i bilo, film nije znao prenijeti.
Nek(v)arljiva.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Aug 2012, 17:54

kukuriku » wrote:
isto sam to prošla gledajući taj film. ono, WTF? u čemu je njena motivacija da to napravi?
protumačila sam si to tako da tip ima najveću kitu ikad. druge razloge, ako ih je i bilo, film nije znao prenijeti.
Jebala je Afrika, mogla je s Mujom živjet i u Ljubljani....
Emericzy

Post 03 Aug 2012, 06:22

kukuriku » wrote:
Ali nije baš nešto znao s tom kitom napraviti, koliko se sjećam. Njezini motivi, osim života na friškom zraku, što nije loš motiv, nisu baš jasni.
baja

Post 03 Aug 2012, 17:39

blue » wrote:
Ja sam skinula flim, pogledala trailer, malo početak, malo neke scene na fast forward i izbrisala film.
Sumnjam da će mi ga se dat gledat, ikad :D
hvala :cerek: :D
Morticia

Post 06 Aug 2012, 08:21

Ne znam da li sam već napisala i nije baš zadnje što sam pogledala, ali gledah u kinu najnovijeg Batmana. :lux: :lux:

:love:

Što reći, Batman k'o Batman. :cerek:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Aug 2012, 09:37

Morticia » wrote:Ne znam da li sam već napisala i nije baš zadnje što sam pogledala, ali gledah u kinu najnovijeg Batmana. :lux: :lux:

Ja sam čito da je najbolji dosad, odnosno novohrvatski: najbolji ikada...
blaze

Post 08 Aug 2012, 00:01

batman ~~~

hi hi, emer! gary oldman izgleda isto kao u tvom omiljenom 'dečko, dama, kralj, špijun'
ali ISTO! čak i cvike :zubo:

:lol:
i bolje glumi :raspa:

veličanstveni michael caine kao alfred :S

moja tiha patnja christian bale. još od američkog psiha :zubo: :pila: :trep:

sram ih bilo! :giggle:
klonka

Post 08 Aug 2012, 12:40

Morticia » wrote:Ne znam da li sam već napisala i nije baš zadnje što sam pogledala, ali gledah u kinu najnovijeg Batmana. :lux: :lux:

I ja, i ja :lux: :lux: :lux: :lux:
judolino » wrote: Ja sam čito da je najbolji dosad, odnosno novohrvatski: najbolji ikada...
Nije. Tu je negdje u rangu s prvim Nolanovim, čak i nešto lošiji. :(

Mislim, meni je drag, film o superheroju, ono, što očekivati nego dva sata dobre zabave, al da ima klišeja i rolajz momenata i hrpe nelogičnosti, ima.
gonj špadi
  • Information