Muška sigurna kuća

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Oct 2011, 10:10

Pješčana » wrote:vidiš kako sam ja darežljiva :D

pitala sam admina, čekam odgovor( i onda ću riješiti duplo postanje). ali hvala ti što me svaki put obavijestiš :D
..ja mislim da nije to do admina.:zubo:
jesi li stvarno sigurna da ne zelis pricati o tome? dalo bi se tu svasta isceprkat. :raspa: :facepalm:

:D :D

Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 12:02

..a unda » wrote:
mislim da ashtaroth misli mozda prije svega na one trenutke kad bilo kakvi kriteriji prestanu postojat. tj kao da se pitamo..kriteriji? sto je to? :confused:
:zubo: :D
Actually ne.

Ash pokušava reći da 'reputacija' nema veze sa nečijim zdravstvenim stanjem i 'dijagnoze' 'osjećam se ok' - nisu dosta.

Jedino se 100% može vjerovati papiru, friško pečenom. Sve ostalo su rizici. Nema nekog drugog kriterija koji znači 100% safe. :ne zna:

Iz ovog od pješčane bi se osvrnula na neke stvari. Mislim da svatko od nas razmišlja, i trebao bi - prvestveno iz svoje perspektive. No to ne znači da je bed ako čujemo nešto novo, niti to znači da nužno moramo mijenjati svoje mišljenje po tim novim spoznajama. Jedan od razloga zašto pišem je da, ako sam negdje fulala, me netko ispravi :mig:

Imunosistem nam samo mrvu pomogne dulje izdržati nakon pobranog HIVa, i tretmani koji postoje - samo ponešto produlje - ali virus je tu i nema lijeka u smislu da ga se makne iz organizma ili da nikako više ne možeš nikoga zaraziti.
HPV se može zaliječiti, no neke vrste se ne mogu odstraniti. Neka testiranja muših npr. čak nisu dovoljno pouzdana jer četkica ne može dovoljno duboko.

U bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga - zaliječen virus može buknuti i postaneš (opet) zarazan. :(
To je samo osvrt na ono 'može se i treba liječiti'.

Bed je što virusi, za razliku od bakterija, ne pokazuju simptome tek tako - pa su daleko opasniji za širenje.
U Hrvatskoj se NE liječe tj. ne tretiraju SVI zaraženi HIVom. Radi se neka procjena 'isplativosti'. Lijek je skup, naime.

Isto tako - UVIJEK vrijedi ona - bolje SPRIJEČITI nego liječiti, a pogotovo za ove gadarije.
Jer kad se kasno reagira, mogu ostati posljedice koje donose trajna oštećenja (npr sterilnost za neke bakterije).

Biti svjestan da nas svašta može strefiti nije dosta u igri sa statistikom. Primjeniti neke jednostavne metode zaštite - bitno više naprave za naše i tuđe zdravlje nego svjesnost.

Da, može te auto pogaziti bilo kad, no, to ne znači da nije korisno pogledati lijevo pa desno prilikom prelaska ceste :mig:
Kondom mi je ta razina.

Da, može se 'svakom desiti', ali isto tako možeš smanjivati šanse izvjesnom rutinom. Pa će gledanje lijevo desno - smanjiti to da izletiš pred auto kojeg vidiš, pa će tako kondom svaki put - smanjiti šanse da nešto pobereš.

Za slučaj potencijalnih veza se preporuča 3 mjeseca stroga zaštita kondomom NA SVE, i onda zajedničko testiranje. To me sjetilo, znam još jednu žensku :D
Za ONSove se, naravno, preporuča ni ne pomišljati na bez kondoma bilo koji kontakt.

Mislim da je najveći zajeb što mnogi imaju stav 'neće mene', 'ma kako bi moglo, pa znam s kim sam bio', etc. I onda se krene petljati s nekim novim, računajući na isto razmišljanje, ili čak - dobivši isto razmišljanje.
Misao nije dosta.
Sex s bilo kim bez zaštite = sex sa svima s kojima se ta osoba poševila bez zaštite (i oralno se broji!), i tako rekurzivno.

Jedini checkpointovi - su ljudi koji su se testirali i imaju papir da do tog i tog datuma - su bili clean.

Svake godine među nekoliko tisuća testiranih u HR, se otkrije mislim oko 50-100 novozaraženih (loše pamtim brojeve, ali je par desetaka).
Mislim da ipak mali broj ljudi namjerno zarazi nekoga, već u pravilu ni ne znaju da su zaraženi.

Ove bolesti nisu prehlada. Ove bolesti uistinu je bolje spriječiti, sredstvima koja su nam raspoloživa i ne pretjerano skupa.

Imam li muda nekoga tražiti da se testira? Ne znam.
Imam li muda inzistirati na određenoj razini zaštite? Imam.
Da li želim da moj/a idući/a bude osviješten na sličnoj razini kao ja, i da bude skroz ok da se skupa odemo testirati i tu negdje da su 3 mjeseca opreza? Želim.
Da li kažem da mi se ne može dogoditi da sve zidove srušim? Ne kažem. No, neću ni cviliti kako sam buhuhu pobrala nešto - jer sam si sama kriva što nisam pazila.
Ako poberem, a pazim? Neće mi biti milo da sam upala u taj dio statistike, ali želim znati da sam napravila sve meni razumno da ju izbjegnem. Apstinencija mi nije razumna, kondomi i provjere jesu.

Pazi, pričaš s osobom kojoj je do nedavno bio stav da će se dekapitirati ako pobere nešto (zarazno i) neizlječivo jer ne želi nekog drugog izložiti riziku. Trenutačno je stav 'ovisi o stanju/boleštini'.
Da, ja mogu pobrati koješta svojim (ne)odgovornim ponašanjem. No, ne želim širiti dalje.
Svjesna sam da svakim neodgovornim činom, igram ruski rulet.
Pazi, nisam imala ONS. Ali nisam ni čekala s određenim aktivnostima. Bez papira NE mogu znati, ma o kome god se radilo. Just that.

Odi čekaj jedan nalaz na HIV testiranje.
Svijet se okrene naglavce 300 puta u tih par dana i od skroz kulerskog 'ma idem samo provjeriti, nemam stvarnih rizika po svemu što znam' završiš na pogriženim noktima i napadajima tresavice i razmišljanjima 'što ako' jer postaješ svjestan da 'jednom je dosta'[1]. I kad te oblije hladan znoj na misao 'a što ako dođe pozitivno'.
Već samo taj osjećaj čekanja je dosta da kažem - 'odjebi' na bilo koju verziju nagovaranja 'ajde, daj, bez kondoma'. Na inzistiranje nisam sigurna bi li regirala nasilno :rofl:

To ne znači da ja ne mogu reći 'ok, nije važno'. Ali to znači da sam svjesna da nakon toga ja više ne moram biti clean.

No opet, draže mi je kad se nastupa sa 'važno mi je', jer to kaže da mi ja važan i moj i tuđi život. Jer, ipak pričamo o životima. HIV nije prehlada.

I btw, svi sudionici se trebaju testirati, jer, možeš imati sreće pa 'ne pobrati', a da si zapravo imao kontakt sa zaraženom osobom. Hoću reći - nečiji clean nalaz nakon što ste se ševili, ne znači da si i ti clean.
I btw2 drago mi je da nisam zdravstveni djelatnik, jer hiv pacijenti nisu dužni reći da imaju hiv, npr. kod zubara :eek:
I jako cijenim liječnike koji manijakalno paze na sterilnost. Prije sam mislila da možda malo pretjeruju, onda sam spoznala da bi bilo super da rade još frenetičnije.

[1]Nitko nije bio testiran, a imali su prošlost prije mene, i ti ljudi su isto tako imali prošlost, i znam da se nisu religiozno koristili kondomi, a svakako ne za oral.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 796 times
Been thanked: 1513 times
Post 02 Oct 2011, 12:17

Koliko ste se o tome raspisale, sad ste mi sve sumnjive. Dobro, cure, otvarate fuš, što li? :D
Potpisi su za budale.
Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 13:12

Pih, uvijek isto završi. :durica:
Pokažeš da nešto znaš, i odmah predrasude i optužbe :p

Ali da je zarada dobra - je. Da je brza - je. Da je rizično po mnogo stvari - je.
Tko ima želudac, nek mu je sa srećom.

Iako, kažu, da je jeftinije i u parama i u živcima platiti za sex kad ti se hoće, nego održavati one besplatne :rofl:
Stitch
Head Honcho
Post 02 Oct 2011, 13:14

To da, džabe je najskuplje. :D
Potpisi su za budale.
Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 13:45

Hekatonhir » wrote:To da, džabe je najskuplje. :D
Još jedna stavka u tezi 'ništa nije besplatno' :rofl:
aisling

Post 02 Oct 2011, 14:06

Kad čujem da netko plaća prostitutku jer mu je to jeftinije nego imat curu imam neobičnu želju reći mu da je drkanje još jeftinije.

Jebala vas skupoća :facepalm:
Happy Easter!
Stitch
Head Honcho
Post 02 Oct 2011, 14:10

Mislim da Lastan još nije prodao onaj svoj detektor. :D
Potpisi su za budale.
Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 14:11

aisling » wrote:Kad čujem da netko plaća prostitutku jer mu je to jeftinije nego imat curu imam neobičnu želju reći mu da je drkanje još jeftinije.

Dramo :p
Sad se ni zajebavati ne smijem :durica:

No, da, slažem se - drkanje je jeftinije i sigurnije po mnogo pitanja, i nije ništa nego čisti užitak i još ti nitko ne smeta i ne sjebava ti ritam i točno dobiješ određeni dodir koji ti paše baš sad :D

Da, zbilja, why even bother :p
aisling

Post 02 Oct 2011, 14:11

Je, je, sarkazam je divan, lako se na njega izvlačit :p
Happy Easter!
Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 14:12

aisling » wrote:Je, je, sarkazam je divan, lako se na njega izvlačit :p
Ja ti ne znam što je to :rofl:
aisling

Post 02 Oct 2011, 14:13

Ashtaroth » wrote:
Ja ti ne znam što je to :rofl:
Ne znam ni ja, samo se pravim :rofl:
Happy Easter!
Pješčana

Post 02 Oct 2011, 14:20

Hekatonhir » wrote:Mislim da Lastan još nije prodao onaj svoj detektor. :D
:rofl: :rofl:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
..a unda
Undaminator

Post 02 Oct 2011, 18:55

Hekatonhir » wrote:Koliko ste se o tome raspisale, sad ste mi sve sumnjive. Dobro, cure, otvarate fuš, što li? :D
..rece jednom mujo..za pocetak cu radit ja sam..:rolleyes:

:zubo: :raspa:

:D
..a unda
Undaminator

Post 02 Oct 2011, 19:04

aisling » wrote:Kad čujem da netko plaća prostitutku jer mu je to jeftinije nego imat curu imam neobičnu želju reći mu da je drkanje još jeftinije.

..pa je, jeftinije je, a i za to se moze platiti neka, a i prilicno je sejf. :ne zna: ..od vajkad je poznato da u tudjoj ruci bolje raste. :mudri: ..pa citava mederna ekonomija se bazira na tome. :ne zna:

ono sto ashtaroth, naime, zeli reci jest da je bolje zastiti se i platiti profesionalku, nego zasrljat u vlastitu sudbinu nasjedajuci na rijeci..ti si mi drugi, tj na tajfunski nacin doci vlazan i topao, a onda ti odnese kucu i auto.. :raspa:

:D
Ashtaroth

Post 02 Oct 2011, 19:09

Ja uopće nisam ulazila u profesionalke :rofl:

Već smatram da je zaštita uvijek važna, ti koji stalno nešto okrenuti hoćeš :p
..a unda
Undaminator

Post 02 Oct 2011, 19:24

Ashtaroth » wrote:Ja uopće nisam ulazila u profesionalke :rofl:

Već smatram da je zaštita uvijek važna, ti koji stalno nešto okrenuti hoćeš :p
..ne znam ja ko ulazi u profesionalke, kako ulazi i ko sve tu ulazi :zubo: i ne znam ja ko sto oce okrenut, ali..upravo je o tome ovdje i rijec. :zubo: :D

..ipak je ovo sigurna muska kuca. naglasak na sigurna i prije svega se radi o reosiguranju. to sto ti govoris je potpuno ispravno i svi smo ti zahvalni na tome jer objasnjavas kako odgovorno zastiti sebe i druge, svoje i tudje zdravlje. ipak, iako temeljna, to je samo jedna vrst zastite, jedan pogled na sigurnost.

mi ovdje razmatramo i druge zastite, prije nego sto nas bude trebao stititi odvjetnik, koji u pravilu nikoga od muske strane nikad zastitio nije.
dotle to ide da cak ni sebe ne moze zatitit, pa cak i ako se u brakorazvodnoj parnici spetlja sa rodjenom suprugom rodjenog mu klijenta. :zubo:

stovise, u takvom scenariju to moze bit i neka vrsta blagoslova, oslobodjenja i u nekom dramaturskom zapletu cak ga mozes obavijestit da brak ne znaci nuzno i sejfsex i mozes mu preporucit svoga doktora..:zubo: :zubo:

:D :D
vrrrlet

Post 03 Oct 2011, 09:36

Koliko je ono zgodna kurva? 500 kuna? 2 x dnevno x 30 dana = 30 000 kuna

Po kojoj to teoriji može biti jeftinije plaćati kurvu nego imati curu?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Gazda

Post 03 Oct 2011, 09:37

vrrrlet » wrote:
Koliko je ono zgodna kurva? 500 kuna? 2 x dnevno x 30 dana = 30 000 kuna

Jeftinije je ako jebeš jednom mjesečno, a toliko seksa ćeš imat u dugogodišnjoj vezi u prosjeku.
Stitch
Head Honcho
Post 03 Oct 2011, 09:39

vrrrlet » wrote:
To će ti Lastan bolje objasniti, jer je izračunao koliko je para Paul McCartney mogao trošiti svake noći na kurve a da ne bi potrošio ni penija više od onoga što je isplatio Heather Mills nakon pet godina i devet mjeseci braka. Ispalo je okruglo 11.000 funti na noć. I to kad platiš čistačicu. :D
Potpisi su za budale.
T@nja

Post 03 Oct 2011, 09:48

Ja to nikad nisam cula, pa niti u zajebanciji.
Mozes pojasniti. :D
Diapers & politicians should be changed often both for the same reason.
Gazda

Post 03 Oct 2011, 09:50

T@nja » wrote:
Ja to nikad nisam cula, pa niti u zajebanciji.
Mozes pojasniti. :D
Kao financijski (a ne samo modni) guru ovog foruma, ja ću.

Kurava: 500 kn mjesečno (1 uporaba)
Žena:
šminka 450 kn
hrana 2500 kn
režije 800 kn
telefon (mobilni i fiksni) 500 kn
odjeća 1500 kn

do the maths. :kava:
Stitch
Head Honcho
Post 03 Oct 2011, 09:52

Gazda, zaboravio si razvod. Ode sve na bubanj. :D

Čim čovjek ima malo više para, isplativije mu je imati kurvu nego ženu.
Potpisi su za budale.
T@nja

Post 03 Oct 2011, 09:53

Gazda » wrote: Kao financijski (a ne samo modni) guru ovog foruma, ja ću.

Kurava: 500 kn mjesečno (1 uporaba)
Žena:
šminka 450 kn
hrana 2500 kn
režije 800 kn
telefon (mobilni i fiksni) 500 kn
odjeća 1500 kn

do the maths. :kava:
Cek....jel se radi o curi ili zeni?
I zar ta zena ne radi?
Diapers & politicians should be changed often both for the same reason.
Gazda

Post 03 Oct 2011, 09:54

T@nja » wrote:
Cek....jel se radi o curi ili zeni?
I zar ta zena ne radi?
Uzmi prosječnu žensku plaću pa vidi koliko još treba doplatiti.
  • Information