karambol » wrote:Ako imaš poseban dar kupiti veš mašinu čiji djelovi koštaju gotovo 10 puta više od uobičajenih i tzv. normalnih veš mašina, kao ja, onda ti se popravak ziher ne isplati. Osim toga, povjerenje u pouzdanost i temeljitost obavljanja zadataka za koje je namjenjena, bespovratno pada u provaliju i zato... kupi novu.
Mi dečki se volimo praviti pametni kad je tehnika bilo koje vrste u pitanju i uzimamo to kao svojevrsni izazov vlastitoj pameti i sposobnostima i , u pravilu, gubimo rat unatoč ponekoj dobivenoj bitkici i plaćamo nekoliko puta ne priznajući poraz...
Moje iskustvo.

Ne vjerujem da su djelovi skupi jer nije neka fensi vešerica. Obična Zanussica stara 7 godina.
Ali mislim da nema smisla popravljati ju, već da zbilja treba kupiti novu. Ovako ću samo čekati kad će ponovo crć.
A uz malo dijete, vešerica spada u najvažnije kućanske aparate.
Što se muža tiče, on nije od onih "popravi sam". On odmah zove majstore.
Inače još jučer smo se popičkarali oko frižidera pa nam je ovo očito tjedan bijele tehnike.
Frižider ima onaj ledomat, no led nije izlazio van. Pa sam mu u subotu rekla da to pogleda.
Rekao je da "Bude"
Do jučer mu se nije približio. Pa sam popizdila i čekala da ode sa šmizlom u šetnju i onda se ja primila posla.
Uglavnom, led je ušao u onaj dispenser i zamrznuo se uz njega pa ništa nije moglo prolaziti niti se kutija mogla odvojiti.
Pa sam uzela veliki mesarski nož i šarafciger i krenula mlatiti po tom ledu.
Muž me je našao u potpuno mokroj kuhinji, kako nožinom nasrćem na frižider.
Pa mi je, genijalac, fejspalmao i rekao da će mi crijeva iscurit na kuhinjski pod.
I onda mudro dodato "zašto nisi nalila malo tople vode?"
Pa sam rekla da ne želim da me ubije struja.
Pa je još fejspalmao i pokušao se sprdati.
Nisam bila raspoložena pa sam popizdila do točke kad mi ispadne žila glupača na čelu.
pa sam išla leć, a on se cerekao u kuhinji.
I tak...
Debil.