Tehnikalije foruma - tekuća pitanja
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 859 times
- Been thanked: 1648 times
Dobar firewall uvijek ima opciju zaštite podataka kao što su lozinke ili elektroničke adrese. Možda je tvrtka zadužena za hosting nešto (za)brljala pa je ZA Trkeljanje identificirao kao lažni sajt, repliku. I Google nas je svojedobno zajebavao baš zbog geolociranja.
Potpisi su za budale.
Ako govori da je phishing stranica, nema uzbune. To su lažne stranice koje izgledaju kao prave i tako kradu podatke. Recimo netko na svoju domenu http://www.psihas.com kopira početnu stranicu facebooka tako da stranica izgleda kao fjesbuk. Kad korisnik, ne gledajući u URL, upiše svoje podatke u one formulare da se prijavi, 'aker mu to ukrade i preusmjeri ga na pravu stranicu.ElliQuinn » wrote:Vjerojatno lozinke.Kaže Hek da je upozoren da možda dolazi na "phishing site".
- Stitch
- Head Honcho
Nije problem u krađi podataka jer Trkeljanje evidentno nije replika nekog drugog sajta. Problem je u tome što firma koja nam osigurava hosting, smještena u Srbiji - brlja. Dokazano dvaput; i ponašanjem Googlea i upozorenjem ZoneAlarma.
Potpisi su za budale.
Pametnije ti je da ih brišeš, mogla bi ti ih žena naći...Potjeh » wrote:Može li se broj mogućih privatnih poruka povećati? Nema nas puno na kraju krajeva.
Registriran je u Njemačkoj, da.Stitch » wrote:Je li tko od vas dobio upozorenje da sajt možda krade podatke? I da je registriran u Njemačkoj?
Ja jesam, ali moguće je da je moj ZoneAlarm popizdio.
Hosting kompanije s ovih prostora unajmljuju servere vani jer su domaći data centri jednostavno smiješni (i uglavnom nepostojeći).
Rado bi ovo vidio za analizu, ako imaš štogod od tih upozorenja. Skrinšotovi i sl.Stitch » wrote:Nije problem u krađi podataka jer Trkeljanje evidentno nije replika nekog drugog sajta. Problem je u tome što firma koja nam osigurava hosting, smještena u Srbiji - brlja. Dokazano dvaput; i ponašanjem Googlea i upozorenjem ZoneAlarma.
Što se mene tiče, može. Ionako smo daleko od nekakvog limita na hosting accountu. Ipak, neka se Guzda izjasni.Potjeh » wrote:Može li se broj mogućih privatnih poruka povećati? Nema nas puno na kraju krajeva.
Ne bi se brinuo oko phishinga, mislim...pa tko bi išao raditi phishing sajt za Trkeljanje? Nismo baš tako planetarno popularni i ne tražimo broj kreditne kartice od korisnika (iako se o tome razmišlja).MightyMe » wrote: Ako govori da je phishing stranica, nema uzbune. To su lažne stranice koje izgledaju kao prave i tako kradu podatke. Recimo netko na svoju domenu http://www.psihas.com kopira početnu stranicu facebooka tako da stranica izgleda kao fjesbuk. Kad korisnik, ne gledajući u URL, upiše svoje podatke u one formulare da se prijavi, 'aker mu to ukrade i preusmjeri ga na pravu stranicu.
- Stitch
- Head Honcho
Ako nađem, proslijedit ću ti. Čistio sam sandučić pa nije sigurno da je sačuvano.Ze. wrote: Rado bi ovo vidio za analizu, ako imaš štogod od tih upozorenja. Skrinšotovi i sl.
Potpisi su za budale.
Voljela bih vidjeti budalu koja bi na ovaj način pokušala nešto sakriti od menekarambol » wrote:
Žene otvaraju folder s nazivom "Uputstva za upotrebu" kad treba sakriti nešto na kompu, a mi...Npr. "auto dijelovi i gume" ili "nogomet"...pa tamo spremaj...
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
bok Euklid,Euklid » wrote:Mogu li znati zašto mi se niti na jednoj temi ne prihvaćaju postovi?
Ima li to veze s onim drugim forumom?
Hvala.
stvar je u tome što na početku treba napisati tri posta da možeš pisati bez čekanja, koliko vidim, ne bi trebao imati problema više s tim.
dobrodošao
ako te još nešto zeza, slobodno me na PM ili nekog drugog moda ili admina
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
hvala, evo sve mi se već razbistrilo ali se pitam kolko vam je ljudi otišlo zauvijek nakon jednog ili dva pokušaja upisaPješčana » wrote: bok Euklid,
stvar je u tome što na početku treba napisati tri posta da možeš pisati bez čekanja, koliko vidim, ne bi trebao imati problema više s tim.
dobrodošao
ako te još nešto zeza, slobodno me na PM ili nekog drugog moda ili admina
ako može još samo link na neka pravila ponašanja ovdje
'if you fall, i'll be there' (floor)
Jedino pravilo je da nisi Polinotov klon.Euklid » wrote:
hvala, evo sve mi se već razbistrilo ali se pitam kolko vam je ljudi otišlo zauvijek nakon jednog ili dva pokušaja upisa
ako može još samo link na neka pravila ponašanja ovdje
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Zato što ti niti jedan post prije toga nije bio odobren. Tek kad se jedan odobri, dalje pišeš normalno.Pero » wrote: Meni se na prva tri posta pojavila ista poruka da post traži odobrenje moderatora. Tek kad sam napisao 4 post, pojavio se i on i prethodna tri.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Meni su to bile zbunjujuće poruke. Nakon prvog posta čekao sam par dana na to famozno odobrenje, a kad tamo ništa. Onda skužim da treba napisati tri, napišem ih u roku keks i voila - evo me.dejzi » wrote:
Zato što ti niti jedan post prije toga nije bio odobren. Tek kad se jedan odobri, dalje pišeš normalno.
Pogodio si vrijeme kad dežurnih moderatora nije bilo online, zato je post čekao na odobrenje. Slučajno se potrefilo da je odobrenje stiglo nakon što si napisao 4. post.Pero » wrote: Meni su to bile zbunjujuće poruke. Nakon prvog posta čekao sam par dana na to famozno odobrenje, a kad tamo ništa. Onda skužim da treba napisati tri, napišem ih u roku keks i voila - evo me.
Sad pišeš normalno, tako da je sve u redu.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
-
- Information
-