Tko ne guta, dobit će ječmenac!

Stare teme i začeci foruma
baja

Post 14 Jun 2012, 10:57

vrrrlet » wrote: Pa i bi. To ne znači mahanjem kurcem pred školom kao što si ti rekla, jer nisu ni ove bile pred školom, nego u divljem veselju Eura 2012.
a standardima FIFE i direktivama EU-a je data sloboda da divljanje svatko shvati po vlastitom nahođenju?
divlje veselje je i huligansko razbijanje
To je isto kao kad se pederi u San Francisku skupe na paradi, pa piju i buče, a neki od njih pišaju jedni po drugima, drkaju s prozora ili si guraju spolovila u usta, sve na javnom prostoru gdje im je prijavljen skup.
američani i njihove nakaradne slobode i jesu ujebale svijet

Morticia

Post 14 Jun 2012, 10:58

Vrlete, zaboga, pa ja bih dekapitirala naše ministre jednog po jednog, o čemu ti trabunjaš?

Tko je rekao da ministri smiju biti imbecilni?
Ne smiju, ne ako se mene pita.

Ne bih ukinula seljačiju i nekulturu, to je nemoguće, ali je ne bih zapošljavala ni u Ministarstvima.
Da se mene pita, jel'. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Jun 2012, 10:58

Morticia » wrote:
Pa gle, napišimo onda zakone u kojem je to dozvoljeno i neće biti potrebe za ovakvim temama. :ne zna:
Napišimo zakon u kojem je dozvoljeno na javnim mjestima se skidati do gola, kad god netko to poželi.
Napišimo da je dozvoljeno spolno općiti na javnim mjestima kad god netko to poželi.

Sad, smatramo li da će nam to donijeti značajan napredak i poboljšanje, i zašto to smatramo, to je drugi par rukava.
Ne trebamo pisati zakone kojima je to dozvoljeno. Dovoljno je nemati zakone kojima je zabranjeno. To što nije zabranjeno, ne implicira da je obavezno niti općeprihvaćeno.

Kako ja vidim situaciju, ovdje se inzistira da se dvije žene kazne jer nisu bile dolično pokrivene. I da ta kazna bude javna. Za nešto što je društveno neprihvatljivo, a ne kriminalno ponašanje.

To što su one vjerojatno glupe, nesposobne i doprinose poticanju navijačke subkulture ne koristi se kao argument samo po sebi, nego kao opravdanja za ono što se smatra prikladnom kaznom: javno sramoćenje (kad se, pretpostavljamo, ne srame svoga čina) i financijska kazna i jedna vrsta ostracizma, makar iz javne službe.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
vrrrlet

Post 14 Jun 2012, 11:00

Morticia » wrote:
A ukoliko to postane zakonom dozvoljeno u svim ulicama?

I daj molim, molim te, nemoj mi sad napisati- pa bolje da se ljudi na uliama masovno ševe nego ubijaju.
Da, bolje je, znam to.
Ali da li je potrebno i da li je to nešto što bi trebalo dozvoliti samo zato što postoje ubojstva?
Ali nije dozvoljeno zakonom. Zašto se brineš? Proput poljske policije je što nije dobila kaznu za kršenje javnog reda i mira. I vjeruj mi, to im je bio jedan od zadnjih problema ovih dana.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Margarita

Post 14 Jun 2012, 11:03

ombia » wrote: margarita ono o stoljecu se nije odnosilo na tvoj specifican radni ugovor, nego na opcu drustvenu svijest.
Pa da. Opća društvena svijest je takva da ti poslodavac uvjetuje sve aspekte života. Naravno da se malo tko baš svega pridržava ali ako te otkriju i kazne nemaš zašto jambrati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Jun 2012, 11:03

Pješčana wrote: ček, zezaš se?

znaš li kakvi su genijalni umovi ovog društva znali biti u privatnom životu?
i ne volim što sam ovako dobar argument morala upotrijebiti u raspravi o dvije nepamtne Zagorke.
Morticia » wrote:
Aha, ti dakle misliš da su ove dvije genijalni umovi?
Mislim, ono, daj, usporediti ovakvo ponašanje i ove dvije s nekim ekscentričnim genijalnim umovima je u najmanju ruku smiješno.
Koliko sam shvatila, Pješčana želi reći da sposobnost, pa čak i genijalnost, u poslovnoj sferi ne podrazumijeva da su takvi ljudi pristojni, kulturni i obzirni u privatnom životu. Ne umanjuj to izvlačenjem na ekscentričnost genijalaca. Nisu svi genijalci ekscentrici, niti su svi ekscentrici genijalci.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Morticia

Post 14 Jun 2012, 11:04

Da ti iskreno kažem meni nije palo na kraj pameti da bi one trebale dobiti otkaz dok se o tome nije počelo govoriti po medijima i navoditi kako podliježu tom i tom zakonu.
Ispalo je da ne podliježu i u tom slučaju ne trebaju dobiti otkaz, naravno.
Mislim, za njega nema pravne osnove.
Ali ja i dalje smatram da je velika šteta da osobe koje u sebi nemaju minimum pameti i kulture rade po Ministarstvima.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nodens

Post 14 Jun 2012, 11:06

:kokice:
vrrrlet

baja » wrote: a standardima FIFE i direktivama EU-a je data sloboda da divljanje svatko shvati po vlastitom nahođenju?
divlje veselje je i huligansko razbijanje

američani i njihove nakaradne slobode i jesu ujebale svijet
Sve je propisano, po zakonu su krive. Zbog objektivnih okolnosti nije im napisana kazna, nego su postale internetski hit.

Imaš pravo, ovaj svijet propada zbog toga što je John stavio Henryu kitu u usta usred Frisca.
Morticia

ElliQuinn » wrote:

Koliko sam shvatila, Pješčana želi reći da sposobnost, pa čak i genijalnost, u poslovnoj sferi ne podrazumijeva da su takvi ljudi pristojni, kulturni i obzirni u privatnom životu. Ne umanjuj to izvlačenjem na ekscentričnost genijalaca. Nisu svi genijalci ekscentrici, niti su svi ekscentrici genijalci.
Normalno da nisu, a tko je to rekao? :misli:
Napisala sam ti objašnjenje ispod- kod genijalnih umova koje je Pješčana spomenula igraju neke druge stvari.
Pješčana

Post 14 Jun 2012, 11:11

ElliQuinn » wrote:

da.
morti, ideš sad u extreme.

masa ljudi je dobra u svom poslu, profesionalci , koji privatni život ne vode na takav način.
ne moraju nužno nikog imati u podrumu, ali ti isti ljudi dovode obitelji do bankrota, gube sve na kartama, ovisnici su, alkoholičari, varaju žene i muževe, nisu dobri roditelji, ne znaju se nositi sa životom i ubiju se na kraju.
i to nisu excentrici. to su ljudi.
ja nigdje nisam napisala da su ove dvije takve, ali ti si povukla paralelu kvalitete rada na poslu i kvalitete privatnog života
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 14 Jun 2012, 11:11

Morticia » wrote:
A opća društvena svijest bi trebala biti da je ovakvo ponašanje sasvim normalno i kul za djelatnike Ministarstva ni manje ni više nego KULTURE? :S :S

Mislim, meni nije jasno da li se vi pravite ludi ili uistinu ne razumijete da je šansa da ovako tupa, da ne kažem maloumna osoba, obavlja svoj posao kako bi trebala jedna osoba u Ministarstvu otprilike 0,1 posto.
Ne radi se tu samo o sisi koju je ona pokazala.
Nego o tome da je njezino kompletno ponašanje tamo dokaz totalne, ali totalne imbecilnosti i nekulture.
Kako je moguće da osoba koja se tako ponaša u svoje slobodno vrijeme na poslu bude genijalna, vrhunska radnica?
KAKO?
Cuj kad si tako zabrinuta za tu nesretnu kulturu, kad si zadnji put osobno nesto za nju ucinila?
Ono muzej, kazaliste. Kao da se napuni proracun i to.
Da spasis sto su ove nesretnice ugrozile jel.

Odakle tebi da je ona tupa?
I zasto bi morala biti vrhunska radnica? Kao da to njeni kolege uopce jesu. Dosta je da je prosjecna.
Oliti na forumu sve vrvi od vrhunskih radnika.
Ma, nema smisla.
baja

Post 14 Jun 2012, 11:13

vrrrlet » wrote: Imaš pravo, ovaj svijet propada zbog toga što je John stavio Henryu kitu u usta usred Frisca.
ne nego zato što se nesebičnim dijeljenjem svakojakih sloboda kupuju birači, a takvi raspamećeni birači onda daju glas onima koji svoju kitu neometanu umeću diljem svijeta
Potjeh

Post 14 Jun 2012, 11:14

Morticia » wrote: glupe, nekulturne i neposobne,
Pokazivanje sisa na javnim mjestima jest nekulturno (s tim da su javne plaže postala 'siva' zona).

Ali, posve mi je nejasno kako pokazivanje sisa čini nekoga glupim, nesposobnim, imbecilnim, spodobama i sl.

Meni je nelagodno čitati ovolike uvrede na njihov račun a bez konkretnog argumenta u prilog. Ovako zvuči kao - moraliziranje.

Kada je Janet Jackson pokazala sisu prije par godina pred milijunskim gledateljstvo izazvala je burne reakcija međutim ne sjećam se da su je nazivali - glupačom.
ombia

Post 14 Jun 2012, 11:20

Margarita » wrote: Pa da. Opća društvena svijest je takva da ti poslodavac uvjetuje sve aspekte života. Naravno da se malo tko baš svega pridržava ali ako te otkriju i kazne nemaš zašto jambrati.
Tebi mozda da. Ja takav ugovor nisam nikad dobila na potpis a upitno je bih li ga potpisala.
K tome ovdje se nevjerojatno dugo povlaci argument da moraju biti kulturne jer rade u ministarstvu kulture.
A jel - a oni koji bi radili u ministarstvu sporta moraju biti sporcki aktivni i vitki inace mars s radnog mjesta.
Ne za rad u ministarstvu kulture je nuzno da je obrazovana za taj posao i da je donekle kulturna na poslu. Eto dosta je. Ne mora privatno biti kulturna.
Morticia

Post 14 Jun 2012, 11:21

ombia » wrote:
Cuj kad si tako zabrinuta za tu nesretnu kulturu, kad si zadnji put osobno nesto za nju ucinila?
Ono muzej, kazaliste. Kao da se napuni proracun i to.
Da spasis sto su ove nesretnice ugrozile jel.

Odakle tebi da je ona tupa?
I zasto bi morala biti vrhunska radnica? Kao da to njeni kolege uopce jesu. Dosta je da je prosjecna.
Oliti na forumu sve vrvi od vrhunskih radnika.
Ma, nema smisla.
:rofl:
Moji posjeti muzeju i kazalištu su uredni, hvala na pitanju.
Zadnji prije neka dva tjedna. :raspa:

Ovakvo ponašanje u javnosti, a svjestan si gdje radiš i u kakvoj državi živiš odraz je upravo toga- tuposti.
I kakve veze ima kakvi su forumaši radnici s njom?
Ja radim kod privatnika, stara moja, a to znači da radim po njegovim pravilima, kakva god ona bila.
Kad dođem raditi u Ministarstvo kulture radit ću po njihovim pravilima.
Uviđaš razliku?
Ona radi i za mene, ne samo za dobrobit svoga šefa, tj. vlasnika firme.
Potjeh wrote:
Pokazivanje sisa na javnim mjestima jest nekulturno (s tim da su javne plaže postala 'siva' zona).

Ali, posve mi je nejasno kako pokazivanje sisa čini nekoga glupim, nesposobnim, imbecilnim, spodobama i sl.

Meni je nelagodno čitati ovolike uvrede na njihov račun a bez konkretnog argumenta u prilog. Ovako zvuči kao - moraliziranje.

Kada je Janet Jackson pokazala sisu prije par godina pred milijunskim gledateljstvo izazvala je burne reakcija međutim ne sjećam se da su je nazivali - glupačom.
Potješe, to je samo moje mišljenje, naravno.
Moj dojam je da su one tupe, glupe, imbecilne spodobe. :raspa:
Ne samo zbog sise.
Imaju mi takve njuške.

:o :facepalm: :rofl:
Morticia

Post 14 Jun 2012, 11:22

ombia » wrote:Ne mora privatno biti kulturna.
Očito, jel' tako.
Po meni, velika šteta.
Ne samo ovi iz MK, nego iz bilo kojeg M.
ombia

Post 14 Jun 2012, 11:24

Ma naravno svi kad krenu raditi u drzavnoj sluzbi prestanu forumariti, obavljati privatne stvari za vrijeme radnog vremena i ostalo.
Ako ne prestanu prozvati cemo ih ovdje imenom i prezimenom i zatraziti otkaz. Red je red.
Potjeh

Post 14 Jun 2012, 11:25

Morticia » wrote:
Potješe, to je samo moje mišljenje, naravno.
Moj dojam je da su one tupe, glupe, imbecilne spodobe. :raspa:
Ne samo zbog sise.
Imaju mi takve njuške.

:o :facepalm: :rofl:
Iako sam tebe kvotao, nisam mislio samo ne tebe.

A imaš naravno pravo na svoje mišljenje odnosno predrasude.
baja

Post 14 Jun 2012, 11:26

Morticia » wrote:...
Ali ja i dalje smatram da je velika šteta da osobe koje u sebi nemaju minimum pameti i kulture rade po Ministarstvima.
jedna je i gradska vijećnica koja, ekčueli, svojim glasom odlučuje o nečem
a ne mogu ne primijetiti da je njena stranka uvela vjeronauk u škole :D
Morticia

Post 14 Jun 2012, 11:28

Pješčana » wrote:
da.
morti, ideš sad u extreme.

masa ljudi je dobra u svom poslu, profesionalci , koji privatni život ne vode na takav način.
ne moraju nužno nikog imati u podrumu, ali ti isti ljudi dovode obitelji do bankrota, gube sve na kartama, ovisnici su, alkoholičari, varaju žene i muževe, nisu dobri roditelji, ne znaju se nositi sa životom i ubiju se na kraju.
i to nisu excentrici. to su ljudi.
ja nigdje nisam napisala da su ove dvije takve, ali ti si povukla paralelu kvalitete rada na poslu i kvalitete privatnog života
Pa zato što mislim da ovakvi postupci daju o osobi malo širu sliku od običnog- pokazala je sisu taj i taj dan.
Meni barem, govore da je nekulturna, neodgojena, vulgarna, prosta i da se ne zna kontrolirati i ponašati.
I kako da onda mislim kako bi takva jedna osoba trebala raditi u Ministarstvu države u kojoj živim?
Ne mislim to, jbga, vjerujem da bi na tom mjestu trebali raditi drugačiji ljudi.
Jer ako nam je takva ekipa po Ministarstvima, što očekivati od ostatka države?

Znam, znam ja gdje živim, ne morate mi na to ukazivati.
Al' ubij me, imam pravo, i hoću, izraziti svoje nezadovoljstvo takvom situacijom.
Morticia

Post 14 Jun 2012, 11:31

ombia » wrote:Ma naravno svi kad krenu raditi u drzavnoj sluzbi prestanu forumariti, obavljati privatne stvari za vrijeme radnog vremena i ostalo.
Ako ne prestanu prozvati cemo ih ovdje imenom i prezimenom i zatraziti otkaz. Red je red.
Jesam li ja ikog prozvala imenom i prezimenom?
Prozvali su ih mediji, a o toj medijskoj hajci sam u prvom postu napisala svoje mišljenje, vrlo lako ga je pronaći, treba samo čitati i ono što ti ne ide u prilog.

Otpustila bih i 90% ljudi iz državnih službi, pa barem to nikad nisam skrivala, šta je tebi? :rofl:
vrrrlet

Post 14 Jun 2012, 11:38

baja » wrote: ne nego zato što se nesebičnim dijeljenjem svakojakih sloboda kupuju birači, a takvi raspamećeni birači onda daju glas onima koji svoju kitu neometanu umeću diljem svijeta
Ne znam o čemu pričaš. Davanje sloboda crncima/pederima/hipijima/ženama je u početku značilo manje glasova za davatelje sloboda.

Znači, crnci i pederi su doveli Busheve na vlast, i oni su odgovorni za Vijetnam, Irak, Afganistan?

O Bože. :rofl:

Nota bene, slobode se u SAD-u već neko vrijeme smanjuju, a ne povećavaju.
Margarita

Post 14 Jun 2012, 11:39

baja » wrote: jedna je i gradska vijećnica koja, ekčueli, svojim glasom odlučuje o nečem
a ne mogu ne primijetiti da je njena stranka uvela vjeronauk u škole :D
Kao vijećnica morala je položiti zakletvu. E, sad, da se ubijem, ne sjećam se kako je išla ali je bilo i nešto o dostojanstvu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
baja

Post 14 Jun 2012, 11:46

vrrrlet » wrote:
Ne znam o čemu pričaš. ...
aj' ne pravi se blesav
jedno je dati slobodu u izražavanju seksualnih sklonosti, a drugo dati slobodu prakticiranju istih na ulici
  • Information