Stariji muskarci

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Almost Rosey

Post 10 Jun 2012, 22:31

Chilimama » wrote:Ja imam 50..i koji mjesec..moj muž nepune 52 a seks je vrlo nepoterećen, odličan pače...neobično mi je da neko misli da to ne postoji u to doba...ko da nam se nakon 35. izvade dijelovi, pospreme u spremište i dade nam se keks... :facepalm:
Ma paz, nisam ja ovo ni mislila ni napisala.

Ali prije faksa, recimo (kad je i počeo moj forumaški staž), sa starijim osobama uopće nisam dolazila u odnose koji bi bili blizu nekakvog ravnopravnog odnosa, ili su mi bili u rodu ili nekako "nadređeni", nastavnici, profesori i sl.
I nekako se smatralo normalnim da se o seksu ne razgovara. Eto, napisala sam, smatrajte me osakaćenom - ja sa svojim roditeljima nikad nisam razgovarala o seksu. Nije nešto čime se ponosim i nešto što planiram perpetuirati u iduće generacije i ne smatram to najzdravijim segmentom našeg odnosa, ali poštujem njihov odgoj i svjetonazore i smatram se (a i njih) sretnom što sam imala dovoljno soli u glavi da se informiram drugim kanalima :ne zna:

Onaj jedan moj je nekidan izjavio da je uvjeren da ću mu ja biti seksi i sa šezdeset :cerek: :giggle: a bome se i nadam da ću se i u tim godinama seksat. I moram priznat da je internet, kao što me poprilično obrazovao u pogledu vlastite "trenutačne" seksualnosti, prilično pridonijeo mom poimanju seksualnosti starijih osoba. Prije toga mi je dugodugo seks u starijoj dobi bila tabu tema, a bome nisam niti poznavala osobu u poznim godinama koja bi mi imponirala na taj način.

Emer, ne zamjeri :zubo:

Emericzy

Post 10 Jun 2012, 22:48

Almost Rosey » wrote:Emer, ne zamjeri :zubo:
Ništa, ništa... :) Meni su mladi jednako tako izvan seksualne sfere kao tebi stariji.

Jako mi je teško uživjeti se u seksualnost nekoga ispod 30. To mi je nekako... kao igranje seksa, a ne seks.

Kajjaznam, kao kad friško diplomirani liječnik dobije radno mjesto u bolnici. Formalno je liječnik, ali ja bih svoje mile i drage radije dao u neke iskusnije ruke.

Ni auto kad tek izađe uz tvornice nije još za poštenu vožnju nego ga prvo lagano uhodavaš.

A ni fizički mi mladi nemaju 'ono nešto'. Nikad nisam uspio shvatiti što je tako posebno privlačno u napetoj glatkoj koži. Ako se na to pališ, evo ti lubenica.

Čovjeku onu pravu privlačnost daje karakter, a ne tonus, zaboga. Nemam neko osobito iskustvo s muškima, ali žene su 'najpravije' tamo negdje od tridesete do pedesetpete, plus-minus nešto. Ne vjerujem da je kod muškaraca puno drukčije. Možda je raspon godina malkice širi.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 10 Jun 2012, 22:54

Almost Rosey » wrote:
Ma paz, nisam ja ovo ni mislila ni napisala.

Ma paz, znam...ali znam i da se mladi drže toga ko da su izmislili seks...i sama spadam u te mlade ali u ona doba..Naime, kad sam imala 15 sve preko 20 su bili stariji, a preko 30 su bili starci...
Kad sam imala 20 godina, starci su bili svi preko 40 a oni od 50 su bili duboka starost i jednom nogoom u grobu. Čak je išlo dotle da je jedna moja frendica tada već udata i majka nekoliko djece, bila uvjerena da svi preko 50 godina imaju biti iseljeni na neki pusti otok ili zatvoreni u geto a teži slučajevi netrpeljivijih "staraca" ona bi metkom u potiljak...Naravno, to je jedan drastičan primejr poimanja starosti..U međuvremenu je ta ista nakon bračnog brodoloma našla utjehu u muškarcu starijim od nje 20 godina i bila je jako sretna osim njegovom potencijom i njegovim smislom za koješta ( nebitno za ovu priču) Uglavnom, zaljubila se i provela nekoliko lijepih godina s njim dok on nije našao nešto zanimljivije...
Meni je muž govorio da ću ja njemu bit seksi i sa 65 i 75, a donedavno sam imala prilike vidjeti i kod upravo tih ljudi veliku ljubav i strast upravo sa svojim partnericama i partnerima...
Neću reći ništa novo ako kažem da godine nisu važne....A važno je samo ono što je nama važno i kako gledamo na svijet oko sebe. Meni je , rećemo, ljubav najvažniji pogon....I to ne mislim onako jednostavno ko frazu, nego stvarno...bar je ona jeftina i dostupna...Uz nju i godine i izgled nemaju ni oblik ni težinu; tijelo je tijelo, kofer u kojem nosimo dušu i spremnost na davanje....

edit: da se osvrnem na Emerovu rečenicu da nije bitan tonus...e , pa dobro veli čovjek..karakter, inteligencija, smisao za humor, duševnost i dobrota su mi napaljiviji kod osobe i jako me veseli znati da ću s tom osobom dočekati starost držeći se za ruke ili mazeći se pod jorganom...a "pločice" ili samostojeće sise prestaju bit primarno privlačne..u upotrebi su nekako sintetične, poput virtualnih...ali, ne bi o tom...
kurvanjski avatar, a
Almost Rosey

Post 10 Jun 2012, 23:06

Emericzy » wrote:Nikad nisam uspio shvatiti što je tako posebno privlačno u napetoj glatkoj koži. Ako se na to pališ, evo ti lubenica.
A daaj :rofl:

OT: nije istina da su ti u adolescenciji svi iznad tridesete starci, ali mislim da u toj dobi rijetko tko ima rpiliku (osim ako se ne radi o nekakvom dokazivanju jedne ili druge strane) stupiti u ravnopravan* kontakt, odnos, vezu s nekim duplo starijim od nje(ga).

*mislim da ovo nije pravi izraz kojeg tražim, ali nadam se da kužite.
ombia

Post 10 Jun 2012, 23:17

enicu da nije bitan tonus...e , pa dobro veli čovjek..karakter, inteligencija, smisao za humor, duševnost i dobrota su mi napaljiviji kod
Ja bih i karakter i iskustvo i dusevnost i sve to s nesto tonusa. Ono da covjek drzi do sebe, bavi se rekreativno necime. Jebiga trbuh kao u sedmom mjesecu trudnoce mi nije napet.
Ne treba se zapustiti ni sa 20 ni sa 35 ni sa 55.
Nisu potrebne plocice ali bome ni tri pojasa za spasavanje.

Moram reci jos da sa svojih 20 nisam bila u vezi sa puno starijom osobom, ali to ne znaci da nisam znala da se su i oni u zrelim godinama seksualno aktivni. Tko bas ni sa kim tih godina nije mogao voditi neke prisnije razgovore, postoje knjige, stampa, filmovi, dokumentarci, na koncu postoje slavne osobe tih godina koje su sve samo ne u celibatu. :zubo:
Mimo toga svih tih godina sam koji put i nabasala na roditelje ili ih cula. :o
Perzefona

Post 11 Jun 2012, 00:08

Almost Rosey » wrote:Prije toga mi je dugodugo seks u starijoj dobi bila tabu tema, a bome nisam niti poznavala osobu u poznim godinama koja bi mi imponirala na taj način.
Ali zašto te to muči? Zašto i bi u svojim vrlo mladim godinama uopće razmišljala o tome? I bilo bi malo čudno i zabrinjavajuće da su te u seksualnom smislu zanimali i iimponirali ti dvostruko stariji od tebe.
ombia wrote:
Ja bih i karakter i iskustvo i dusevnost i sve to s nesto tonusa. Ono da covjek drzi do sebe, bavi se rekreativno necime. Jebiga trbuh kao u sedmom mjesecu trudnoce mi nije napet.
Ne treba se zapustiti ni sa 20 ni sa 35 ni sa 55.
Ne treba se bome ni napinjat ni naprezat ni sa 20, ni sa 35, a ponajmanje s 55. Meni je, recimo, to odbojno. I kod žena koje nastoje s 45 izgledati kao dvatesetogodišnjakinje (ali žene me ne zanimaju), a još više kod muškaraca. I to u tolikoj mjeri da bih glatko otpisala tipa koji ide u teretanu u toj dobi, osim ako bi me jako uvjerio da je to zbog zdravlja i fizikalne terapije, a ne zbog izgleda. Onak, daj budi normalan i nosi svoje godine ko čovjek. Jadno mi je kad ima ili misli da ima izgled i tonus za ponuditi. No ne moram se bojati da ću se s takvim zbližiti, tko cijeni tonus, mišićavost i čvrstoću mene će zaobići, hvalim te, Bože. Meni je jako kul i seksi kad netko nosi svoj trbušćić, svoju ćelu ili bore pomiren s njima i vjerujući u svoje druge, važnije kvalitete. I tko je... pa opušten i svakom smislu te riječi.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Almost Rosey

Post 11 Jun 2012, 00:15

Perzefona » wrote:Ali zašto te to muči? Zašto i bi u svojim vrlo mladim godinama uopće razmišljala o tome? I bilo bi malo čudno i zabrinjavajuće da su te u seksualnom smislu zanimali i iimponirali ti dvostruko stariji od tebe.
Pa i ne muči me pretjerano :ne zna: :D
ombia

Post 11 Jun 2012, 00:17

Jel ti to bas namjerno svaki put shvatis obrnuto proporcionalno od napisanog? Jednostavno je nemoguce da bas ni jedan moj post ne protumacis kako je zapravo pisan.
Al ajde za potrebe umiruce voruma...
Sta sad bore ili cela imaju veze s tim? Pa nije to znas zapustenosti. O Boze.
A znamo valjda svi i razliku izmdju trbuscica i trbusine.
Netko tko 2-3 tjedno ide biciklom po prirodi je sve samo nije - neopusten. Ili ne znam rekreativno planinari. Ili sta vec. Ako je to tebi napinjanje ili ne daj boze nekakvo naprezanje, pa lezi doma na kaucu, koga briga? Neces raditi sebi odbojne stvari.
Tko je spominjao napumpance iz teretane? :misli:
klonka

Post 11 Jun 2012, 01:16

Njeh. Nikako. Ni stariji ni stari. Ne pale me ni mrvicu. Pet do sedam godina gore dolje :zubo: može, ali sve više od toga mi je previše. I nema to puno veze s pločicama (iako naravno da preferiram nategnutu kožu :cerek: ), jednostavno mi razlika u godinama nije ćeif i gotovo.

A za 30 godina... ko živ ko mrtav. :raspa:
gonj špadi
Emericzy

Post 11 Jun 2012, 08:42

Almost Rosey » wrote:
A daaj :rofl:
Ma ozbiljno ti kažem. Meni napeto uopće nije napeto. Dosadno mi je. Kao i poludječje mladenačke face na kojima život baš nikakav trag još nije ostavio.
Morticia

Post 11 Jun 2012, 08:51

klonka » wrote:Njeh. Nikako. Ni stariji ni stari. Ne pale me ni mrvicu. Pet do sedam godina gore dolje :zubo: može, ali sve više od toga mi je previše. I nema to puno veze s pločicama (iako naravno da preferiram nategnutu kožu :cerek: ), jednostavno mi razlika u godinama nije ćeif i gotovo.

A za 30 godina... ko živ ko mrtav. :raspa:
Također. :o :D

I pritom uopće ne ulazim u to koliko se i kako stariji ljudi seksaju. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blue
Asgard

Post 11 Jun 2012, 12:38

ombia » wrote:
Odakle da to sad znam? :zubo: Ti vidis svoju buducnost tako detaljno 20 godina unaprijed?

Rozi vidim do otkrica foruma nije mislila da se njeni doma seksaju ili sta?

Blue - sto je "dosta starije"?
15tak, 20tak godina starije. Ne kažem da je apsolutno nemoguće, ali stvarno ne znam što bi to trebalo biti :ne zna: Osim toga, površna sam :D - (disklejmer: ne kažem da to vrijedi npr. za sve pedesetogodišnjake) ali oni koji se "nose u skladu s godinama", znači neki prosjek - meni izgleda prestaro, i time neprivlačno :ne zna:
vrrrlet

Post 11 Jun 2012, 13:01

Najromantičniji u pedes'trećoj? :eek: Ajmemen', pa to je još 20 godina bildanja moje romantičnosti. Pa preplaviti će Europu, morati će dizati nasipe protiv moje romantike. Inače neće moći niti kanal iskopati, pošto će i bageri plesati.
Perzefona » wrote: Ali zašto te to muči? Zašto i bi u svojim vrlo mladim godinama uopće razmišljala o tome? I bilo bi malo čudno i zabrinjavajuće da su te u seksualnom smislu zanimali i iimponirali ti dvostruko stariji od tebe.

Ne treba se bome ni napinjat ni naprezat ni sa 20, ni sa 35, a ponajmanje s 55. Meni je, recimo, to odbojno. I kod žena koje nastoje s 45 izgledati kao dvatesetogodišnjakinje (ali žene me ne zanimaju), a još više kod muškaraca. I to u tolikoj mjeri da bih glatko otpisala tipa koji ide u teretanu u toj dobi, osim ako bi me jako uvjerio da je to zbog zdravlja i fizikalne terapije, a ne zbog izgleda. Onak, daj budi normalan i nosi svoje godine ko čovjek.
Nositi svoje godine kao čovjek po mom viđenju svijeta znači upravo napinjanje i naprezanje, u svim životnim dobima, osim rane mladosti i kasne starosti.

Čovjek je tjelesno i kemijski dizajniran za znojenje i kretanje. Bez toga postaje pretio i ružan, a još je gore što psihički odlazi u kurac zbog sjebane kemije tijela/mozga.

Teretana je gej u svim oblicima i svim dobima, ali hvala Bogu, teretana nije jedini način sagorijevanja onog što smo požderali, možeš šetat', mačevati se, jebati se, igrati rata, bacati dijete u zrak, bježati pred policijom.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 11 Jun 2012, 13:10

Moram priznati da se slažem s vrletom.
Zar ne postoji neka sredina između luđačkog pokušavanja da sa 45 izgledamo kao da imamo 20 i otromboljenosti do koje neminovno dođe ukoliko samo sjedimo pred monitorom, žderemo i valjamo se po kauču?

Umjerena količina fizičke aktivnosti je poželjna i zdrava i kod najstarijih, a kamoli kod ljudi u srednjim godinama. :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 11 Jun 2012, 13:16

Morticia » wrote:
Umjerena količina fizičke aktivnosti je poželjna i zdrava i kod najstarijih, a kamoli kod ljudi u srednjim godinama. :ne zna:
Tako je. Da ne pričamo o seksu. Sa seksom bi se trebalo počinjati od malih nogu, da ljudi steknu zdrave navike, a ne da se tuku i ratuju.

Sjećate se ratova između škola po livadama? Pa kako su klinci dolazili s letvama i čavlima i sto problema.

E pa ja želim vjerovati kako će se jednom nalaziti na livadama obučeni u fetišističku odjeću, a pobjednik je ona škola čije žene više puta svrše.
Donna Sole

Post 11 Jun 2012, 13:16

I ja se slažem s vrletom da se tijelo može održavati a dodajem i duh veslajući kaić, loveći ribu, košenjem trave , penjući se po klisurama omiša ili velebitu
A kakve to veze ima s temom nisam ubrala..

A glede šarma i romantike imaš ili nemaš i ne prestaju a bome nit rastu s godinama...
Ili jesi fin ili nisi, ali doduše, svaki lonac nađe zakrpu pa ne sumnjam uopće da će tako i neki seljo beljo bez manira ili tupson naći na ciljanu skupinu djeva koje vole baš to...

edit: oću reć svaki lonac nađe poklopac; a krpa nađe zakrpu :facepalm:
kurvanjski avatar, a
Morticia

Post 11 Jun 2012, 13:21

Iskreno govoreći nemam pojma kakve veze to ima s temom.
Ustvari, ombia je napisala da bi voljela da taj stariji muškarac ipak ima neki tonus na što je Perzi napisala da je njoj naprezanje fujfuj. :misli:

E sad, ne mora se čovjek naprezati, al' bogme se ne mora ni pretvoriti u tuljana, samo zato što je prevalio, štajaznam, pedesetu. :ne zna:
Ustvari iskreno, najiskrenije, čisto sumnjam da jedna takva osoba, koja je u stanju cijeli život samo sjediti na dupetu i debljat se i/ili zapustiti ima neki seksualni život.
Ni u tridesetima, kamoli u pedesetima, šezdesetima.
Donna Sole

Post 11 Jun 2012, 13:31

Nije neobično da izuzetno šarmantni i pri tom nadareni, obdareni, definiranih tjelesa nekim razlogom postanu malo omekšanih tonusa , kako oni vole reći, radeći na " napi"..( ko razumije, razumije ;) )
Njihov seksualni život ne mora bit oštećen, jednostavno više ne rade na fasadi, ali rade na nečem drugom. Ili uopće ne rade jer ne trebaju...a seks i dalje funkcionira..Vjerojatno da se neka mladica neće zalipit, ali je još vjerojatnije da taj ni ne cilja na mladice...

U svakom slučaju ja se u ovim godinama i iskustvom kojeg imam zasigurno ne bi poigrala s dječacima depiliranih tjelesa , ali s inteligentnim mužjakom s desetak kila viška bi bar mogla uživati upravo u emocijama koje se u ta doba drže na visokoj cijeni...
kurvanjski avatar, a
baja

Post 11 Jun 2012, 13:32

zeleni zub » wrote:
Ivo. Tebi?
ivo mi je bio silno simpatičan i jednako toliko smotan profesor tako da mi ga teško pojmiti kao seksualni objekt :D

a moji? neki nou nejmovi; jedan, sad već pokojni, profesor elektrotehnike, jedan serviser saksofona.... :o
Morticia

Post 11 Jun 2012, 13:37

Pa dobro zar ne postoji neka sredina između dvadesetogodišnjaka depiliranog tijela (fuj, btw) i čovjeka koji potpuno zapusti tu "fasadu"? :ne zna:

Po meni, tijelo je dio čovjeka jednako kao i njegov duh.
I upravo ti koji si dozvole strašno zapustiti "fasadu" mi odaju dojam i zapuštenog duha.

I ponavljam- ne govorim o ekstremima i luđacima kojima je jedini domet teretana i nastojanje da izgledaju kao dvadesetogodišnjaci.
Nego o ljudima koji i u pedesetima još uvijek (ako su uopće ikad) uživaju u koliko toliko aktivnom životu.

Zašto se fizička aktivnost (koja je za čovjekovo zdravlje, prvenstveno, itakako bitna) vrlo često poistovjećuje s površnošću i nekakvim ekstremima?
Zar je uistinu toliko strašno moći i sa pedeset napraviti više od tri trbušnjaka, a da pritom ne zaradiš moždani udar?
ali

Post 11 Jun 2012, 13:39

Morticia » wrote: Ustvari iskreno, najiskrenije, čisto sumnjam da jedna takva osoba, koja je u stanju cijeli život samo sjediti na dupetu i debljat se i/ili zapustiti ima neki seksualni život.
:D
Image
Image
Morticia

Post 11 Jun 2012, 13:39

:rofl:

:o
karambol

Post 11 Jun 2012, 13:53

E, pa ovi na slikama sa ona grupacija koja prijateljuje s bankomatima... :zubo:
vrrrlet

Post 11 Jun 2012, 13:54

Ja ću si isto kupiti jednu pravu ljubav kojoj godine nisu bitne kada ću imati šezdeset, a ona dvadeset.
baja

Post 11 Jun 2012, 13:58

vrrrlet » wrote:Ja ću si isto kupiti jednu pravu ljubav kojoj godine nisu bitne kada ću imati šezdeset, a ona dvadeset.
a bi li prihvatio jednako velikodušnu ponudu šezdesetogodišnjakinje? :o
  • Information