Sta si sve finog probao?
Što ste zadnje finoga probali?
i ja sam danas bila na sajmu. potjese,
! doduse, u zg-u. sajam proizvoda hrvatskog sela. stvari koje me najvise zanimaju najcesce nisu pretjerano jeftine (evo, danas sam pola litre maslinovog platila 50 kn, al' sta da radim kad mi je bas od tog proizvodjaca jako drago. ponudila mi zena neki popust za dvije boce, ali je sitan.). ali nadje se finih i zanimljivih stvari bez nekog velikog troska. ima izlagaca koji ce staviti maksimalnu cijenu, ali i onih koji su skromniji, a izdasni s degustacijama.
probala sam nekoliko vrsta kobasica, cvaraka i sireva (s travuljagama i bez). kupila liker od ljesnjaka (ovaj je liker zapravo jedina ontopicna stvar ovdje jer ga prvi put pijem i obozavam ljesnjake), maslackovo vino, liker od drijenka (s bobicama u boci), sirup od bazge, kitenkez, bamije... bamije jos nisam probala, ne znam kad cu, al' nek' se nadju.
bilo je u ponudi i raznih kolaca, plitvicke strudle, madjarice, peciva s koprivom... pa medvjedje i jelenje kobase, pa cajeva, raznih pekmeza, proizvoda od aronije, raznih sadnica, bucinog ulja, proizvoda od kestena i buce, ajvara, kupinovog vina, sokova, likera od svega i svacega... ma svega ima. obozavam te sajmove, mogu se naci dobre stvari kojih nema po ducanima. neke male izlagace vec izdaleka prepoznam.
probala sam nekoliko vrsta kobasica, cvaraka i sireva (s travuljagama i bez). kupila liker od ljesnjaka (ovaj je liker zapravo jedina ontopicna stvar ovdje jer ga prvi put pijem i obozavam ljesnjake), maslackovo vino, liker od drijenka (s bobicama u boci), sirup od bazge, kitenkez, bamije... bamije jos nisam probala, ne znam kad cu, al' nek' se nadju.
bilo je u ponudi i raznih kolaca, plitvicke strudle, madjarice, peciva s koprivom... pa medvjedje i jelenje kobase, pa cajeva, raznih pekmeza, proizvoda od aronije, raznih sadnica, bucinog ulja, proizvoda od kestena i buce, ajvara, kupinovog vina, sokova, likera od svega i svacega... ma svega ima. obozavam te sajmove, mogu se naci dobre stvari kojih nema po ducanima. neke male izlagace vec izdaleka prepoznam.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Domaćih suhomesnatih proizvoda svih vrsta. Tu nije bilo iznenađenja.
Sirevi pružaju veću varijaciju, iznenadio me je jedan sa ružmarinom i drugi koji je fermentirao u orahovom lišću. Frajer je ponosno ustvrdio kako je patentirao taj postupak.
Bilo je marmelada koje sam prvi put probao npr. marmelada od posebne vrste grožđa, Mi tu sortu zovemo amerikanica ali ima ona i hrvatski naziv kojeg sam zaboravio. Uglavnom, aroma je jako specifična.
Jedan med je bio interesantan jer nije cvijetni već dolazi iz hrastovog žira. Jedna teta je prodavala cvijetni prah. To je, čini se, pčelinji nusproizvod kako je objasnila.
Mlinci od crnog brašna će se tek kušati. Sapun od lavande također.
Sirevi pružaju veću varijaciju, iznenadio me je jedan sa ružmarinom i drugi koji je fermentirao u orahovom lišću. Frajer je ponosno ustvrdio kako je patentirao taj postupak.
Bilo je marmelada koje sam prvi put probao npr. marmelada od posebne vrste grožđa, Mi tu sortu zovemo amerikanica ali ima ona i hrvatski naziv kojeg sam zaboravio. Uglavnom, aroma je jako specifična.
Jedan med je bio interesantan jer nije cvijetni već dolazi iz hrastovog žira. Jedna teta je prodavala cvijetni prah. To je, čini se, pčelinji nusproizvod kako je objasnila.
Mlinci od crnog brašna će se tek kušati. Sapun od lavande također.
Kakvog je okusa maslackovo vino? Znam za ulje.*jezebel* » wrote:i
maslackovo vino, li
Kakva je to plitvicka strudla?
Madjarica
Sto je aronija? Znas li latinski naziv?
Potjehe kakvo je to crno brasno? Od cega?
Nemoj zaboga probati sapun.
Točno.blue » wrote: Kakav točno pčelinji nusproizvod?
Evo, podravka je napisala par riječi: Crno brašnoombia wrote: Potjehe kakvo je to crno brasno? Od cega?
Nemoj zaboga probati sapun.![]()
Zašto ne probati sapun?! Nisam vidio nijednog moljca oko mene već danima.
Pojela sam sad čokoladnu kocku iz Mekija.
Ne mogu reći da je božanstvena (osjeća se "u pozadini" umjetan okus), ali nije ni tako gadna, kako bi čovjek očekivao da će biti kolač iz McDonaldsa.
Ne mogu reći da je božanstvena (osjeća se "u pozadini" umjetan okus), ali nije ni tako gadna, kako bi čovjek očekivao da će biti kolač iz McDonaldsa.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ja volim slatkiše iz Meka. sladoled i pite su im super!
bila sam nedavno u McCaffeu u Zagrebu, probala neki kolač sa sirom, i bio je ok. baš to, nije bilo genijalno,ali bilo je ok.
sladoled i pite su im još uvijek bolji
bila sam nedavno u McCaffeu u Zagrebu, probala neki kolač sa sirom, i bio je ok. baš to, nije bilo genijalno,ali bilo je ok.
sladoled i pite su im još uvijek bolji
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Bijela loboda.

Krenula brat špinat, skužila da ga neće biti dosta pa dodala i malo korova.
Fina je, okus špinatast ali blaži.
Onda puževe - nisu loši, vrlo su zanimljivi, ali ipak nisu vrijedni cijele te zajebancije.
Od komercijalnog smeća, špecle iz Lidla. Ispekla ih na tavi sa švajnerajem. Dajem prolaznu ocjenu.

Krenula brat špinat, skužila da ga neće biti dosta pa dodala i malo korova.
Fina je, okus špinatast ali blaži.
Onda puževe - nisu loši, vrlo su zanimljivi, ali ipak nisu vrijedni cijele te zajebancije.
Od komercijalnog smeća, špecle iz Lidla. Ispekla ih na tavi sa švajnerajem. Dajem prolaznu ocjenu.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Sinoc smo zavrsili kod nekog Talijana, mali lokal sa svega cetiri stola, vlasnik ujedno i posluzuje, zena mu u kuhinji radi sama pastu
, jela sam vege raviole tri vrste, jedne punjene sirom i zacinskim biljem, druge punjene nekim gljivama i trece punjene susenim rajcicama i jos svacime. U tri razlicita umaka. Porcija je bila nesto manja, ali je zato okus bio bozanstveni.
Na karti se svaki dan nalazi samo 3-4 jela i to nikad ne znate koja, zavisi sto je ulovio na placu.
Preodlicna hrana.
Sa susjednog tanjura sam probala nesto kao pljukance sa telecim raugom i bilo je isto odlicno.
Vratiti cemo se.
Na karti se svaki dan nalazi samo 3-4 jela i to nikad ne znate koja, zavisi sto je ulovio na placu.
Preodlicna hrana.
Sa susjednog tanjura sam probala nesto kao pljukance sa telecim raugom i bilo je isto odlicno.
Vratiti cemo se.
Baiocchi (barilini keksići) i kava...Morticia » wrote:Upravo klopam paštu s tunom i uz to pohane gljive i tikvice, plus kukuruzno pecivo, sve iz Food citya.
Ne znam što je bolje.![]()
![]()
-
Almost Rosey
Evo da prijavim, nedavno sam jela brudet od jastoga. Fin je bio, sviđa mi se ona ideja s umakanjem kruha (prvo sam bila zbunjena što postaviše samo vilicu i nož). Frendica me mrko pogledala kad sam komentirala da je to ustvari čobanac od ribe 
neku roladu sa špinatom (frendica-mi jučer slavila rođendan). ali fora je da je špinat bio u biskvitu, a ne u fili. u njoj je bilo nešto kao francuska
ps: došla doma u 4 ujutro. nema zanimljivijeg društva od 7 žena koje mrze muškarce
ps: došla doma u 4 ujutro. nema zanimljivijeg društva od 7 žena koje mrze muškarce
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
-
zeleni zub
I ja sam kupila neke presočne marelice. I breskve.
Vratili se sa mini godišnjeg. Pa probali svašta.
Fužine - gulaš od vepra i jelena s njokima, vrganji s palentom, štrudla s borovnicama
Motovun - rezanci od istarskog boškarina s domaćom tjesteninom i rikolom, tjestenina s divljim šparogama
Limski zaljev - kamenice, jakobske kapice, dagnje, mušule i dondole (vongole)
prijevoj Učke - janjetina sa šparogama, medvjeđi i jelenji odrezak s brusnicama
I svima najbolje jelo u kućnoj radinosti kojeg je žena radila:
lungić u umaku od luka, češnjaka i šampinjona posut bijelim tartufima
Fužine - gulaš od vepra i jelena s njokima, vrganji s palentom, štrudla s borovnicama
Motovun - rezanci od istarskog boškarina s domaćom tjesteninom i rikolom, tjestenina s divljim šparogama
Limski zaljev - kamenice, jakobske kapice, dagnje, mušule i dondole (vongole)
prijevoj Učke - janjetina sa šparogama, medvjeđi i jelenji odrezak s brusnicama
I svima najbolje jelo u kućnoj radinosti kojeg je žena radila:
lungić u umaku od luka, češnjaka i šampinjona posut bijelim tartufima
-
- Information
-