..alo, zagrepcankeki, cestitam vam dan oslobodjenja

Stare teme i začeci foruma
baja

Post 25 May 2012, 09:07

Aristocat » wrote: Kako to da nas tako vide?
jer ne vide sebe

Aristocat

Post 25 May 2012, 09:26

baja » wrote: jer ne vide sebe
Jep i ovo je tocno. Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati. :)

Medjutim da ne zaboravim. U naslovu teme se cestita dan oslobodjenja Zagreba. Evo jos jedne cestitke -- Sretan Dan Mladosti. :)

klonka

Post 25 May 2012, 09:28

schmokljan » wrote:Kusturica prodaje samo jedno od naličja Balkana, ono orijentalno-musavo-zavodljivo-ogavno.
To. I profitira na onome što oni koji ga kupuje žele vidjeti. Balkan za dokone zapadnjake.
Aristocat » wrote:Jep i ovo je tocno. Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati. :)
Ne, na taj način ne bi.

p.s. Čujem i da je Karamarku rođendan pa ono, živili :zubo:
gonj špadi
vrrrlet

Post 25 May 2012, 09:31

Aristocat » wrote:
Jep i ovo je tocno. Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati. :)

Medjutim da ne zaboravim. U naslovu teme se cestita dan oslobodjenja Zagreba. Evo jos jedne cestitke -- Sretan Dan Mladosti. :)

Kaj je tu bilo sretno? Morali smo ići u svečanu dvoranu i slušati imbecilne recitacije, a tada još nisam ni znao da je drug Tito opijen borbom za vlast dao pobiti svoje najbliže suradnike s kojima je godinama čamio u ilegali. A ako ubija svoje suborce, tko je od njega siguran?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
karambol

Post 25 May 2012, 09:36

Taj dan mladosti sada izgleda vrlo usporedivo sa sličnim danima velikog vođe u sj. koreji...Imbecilno...
vrrrlet

Post 25 May 2012, 09:41

karambol » wrote:Taj dan mladosti sada izgleda vrlo usporedivo sa sličnim danima velikog vođe u sj. koreji...Imbecilno...
Imbecilno je bilo i onda. 40 godina nakon rata filali su nas totalnim bedastoćama, a dobar dio su bile i kompletne laži, što je mogao prozrijeti i desetogodišnjak.
karambol

Post 25 May 2012, 09:48

vrrrlet » wrote:
Imbecilno je bilo i onda. 40 godina nakon rata filali su nas totalnim bedastoćama, a dobar dio su bile i kompletne laži, što je mogao prozrijeti i desetogodišnjak.
Ofkors da je bilo imbecilno i onda, ali sam tada bio pionir (Pionirska organizacija je organizacija za djecu, koju je vodila komunistička partija. Djecu se u komunističkim zemljama učlanjivalo u pionirske organizacije pri ulasku u osnovnu školu. Komunisti su pionire imenovali svojim najmlađim borcima komunizma.) i dobro naivno dijete... :D
Ja sam, zapravo, žrtva komunizma. nad nama je vršen politički i ideološki mobbing prije nego li su ga izumili (mobbing, jel?)
:zubo:
klonka

Post 25 May 2012, 09:50

Vrše ga i sada, samo na drugi način. Svaki sistem to radi. Ovaj današnji je možda samo malo perfidniji.
gonj špadi
baja

Post 25 May 2012, 09:54

Aristocat » wrote:
Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati. :)
na kompleksaša kusturicu mi se ne da tošiti slova
a zašto je tako kako jest? da, dalo bi se ali ne kroz prizmu vulgarnog karikiranja

gledala sam sinoć film o kevinu carteru* i njegovim drugarima fotografima koji su 90ih snimali ratna područja; radnja filma je fokusirana na JAR
u odjavnoj špici nabrajaju zemlje u kojima su ti fotografi snimali; JAR, sudan, afganistan... hrvatska, bosna, kosovo...
eto, tako nas doživljavaju; kao igralište za svoje dokone, đavolje umove

* Image
karambol

Post 25 May 2012, 10:01

klonka » wrote:Vrše ga i sada, samo na drugi način. Svaki sistem to radi. Ovaj današnji je možda samo malo perfidniji.
Sad sam stariji i pametniji (?? :ne zna: ) pa se spremam ove tužiti i za koju godinu maznuti neku zalihu love za mirnu pemziju...Vatam veze u amnestiju i transparensiju i gdje stignem. Uočavam šulkolege u vlasti, sudstvu i alternativnim organizacijama, medijima i pletem mrežu kako bi konačan ishod bio s dosta znamenki na mom računu... :zubo:
ali

Post 25 May 2012, 11:51

vrrrlet » wrote:
Ne znam u kom to Zagrebu ti živiš..
Moj Zagreb je toliko neobičan da se čak Zagrebom ne zove :D

Ma mene zanima zašto kad već ima smeća na izbor - neki "naši" biraju upravo tuđe smeće. Ovi iz primjera biraju svoja smeća, a kod nas se ogroman dio populacije koja je sklona smeću općenito, identificira s tuđim. To mi je zanimljivo.

Razumijem da nekome srce zatitra i noga poskoči dok konzumira smeće koje sadrži i elemente koji su dio njegovog identiteta, ali nije mi jasno otkud dolazi iskreno uživanje u nečemu što je em (kao što smo se već složili :mig:) smeće, em nema podlogu da igra na kartu "iskonske" emocije - jer nije tvoje.
Kako, zašto :ne zna:
klonka

Post 25 May 2012, 11:54

Zašto ljudi uživaju u americani ili heavy metalu? Nije njihovo, kako, zašto? :p

Zašto ne? :ne zna:
gonj špadi
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 May 2012, 12:20

Aristocat » wrote:
..

narocito cestitam omladinkama. :cerek: ova muska gerijatrija nek burzoaski pati.. :D
vrrrlet

Post 25 May 2012, 12:23

ali » wrote: Moj Zagreb je toliko neobičan da se čak Zagrebom ne zove :D

Ma mene zanima zašto kad već ima smeća na izbor - neki "naši" biraju upravo tuđe smeće. Ovi iz primjera biraju svoja smeća, a kod nas se ogroman dio populacije koja je sklona smeću općenito, identificira s tuđim. To mi je zanimljivo.

Razumijem da nekome srce zatitra i noga poskoči dok konzumira smeće koje sadrži i elemente koji su dio njegovog identiteta, ali nije mi jasno otkud dolazi iskreno uživanje u nečemu što je em (kao što smo se već složili :mig:) smeće, em nema podlogu da igra na kartu "iskonske" emocije - jer nije tvoje.
Kako, zašto :ne zna:
Ne razumijem te u potpunosti. Meni je smeće - smeće. To što je naše ili njihovo ne mijenja činjenicu da je to smeće, a naše smeće nije nesmeće zato što je naše.

Onak, lik se ide valjati u lokvi od blata, i prska oko sebe, i tebe smeta što je odabrao udaljeniju lokvu?

Identifikacija s tuđim? Znači, lik iz radničke obitelji ne smije zavoljeti klasiku jer mu je to - tuđe? U kojem trenutku tuđe postaje naše? U kojem trenutku se smijemo zvati pismenim narodom, pošto nismo mi izmislili latinicu? Jesam li ja manje Hrvat jer plešem na psytrance umjesto na Mišu ili Škoru? Jesam li više Dalmatinac od prosječnog Višanina jer znam sedam puta više klapskih pjesama i povijesti kraja?

Ne normirajte nenormirljivo.
ali

Post 25 May 2012, 12:24

klonka » wrote:Zašto ljudi uživaju u americani ili heavy metalu? Nije njihovo, kako, zašto? :p

Zašto ne? :ne zna:
"Narodnjak" igra zapravo na kartu identiteta, naroda, nostalgije, iskona....nešto.
Heavy metal ne igra na to, ne koristi etno elemente.
Slušaš ga ako voliš takav zvuk, nije da ti titra jajca ubacivanjem tamburice ili trubača iz Dragačeva pa ćeš je osjećati duboko negdje u duši kao "svoju". Osjećat ćeš je isključivo i samo kao glazbu.
Isto kao što ja volim recimo Amadou & Mariam ili muziku za trbušni ples (sadrže etno elemente) i uživam slušajući to, ali neću ić sad rezati vene - ne zato jer ne valja (ili naprosto nije takva venorezačka vrsta glazbe :D ) nego zato jer me nije "taklo u žicu" :ne zna:
ali

Post 25 May 2012, 12:30

vrrrlet » wrote:
Ne razumijem te u potpunosti. Meni je smeće - smeće. To što je naše ili njihovo ne mijenja činjenicu da je to smeće, a naše smeće nije nesmeće zato što je naše.
Pa ponavljam ti: ne mislim i ne govorim o tome da to "naše" nije uopće smeće ili je manje smeće zato šta je "naše", nego mi je zanimljivo da se svi oko nas furaju na svoja smeća, a kod nas se furaju na tuđe smeće. Zašto im je tuđe smeće dobro, a naše nije?

Zar kod nas ni smeće ne valja :D
karambol

Post 25 May 2012, 12:33

vrrrlet » wrote:
Identifikacija s tuđim? Znači, lik iz radničke obitelji ne smije zavoljeti klasiku jer mu je to - tuđe? U kojem trenutku tuđe postaje naše? U kojem trenutku se smijemo zvati pismenim narodom, pošto nismo mi izmislili latinicu? Jesam li ja manje Hrvat jer plešem na psytrance umjesto na Mišu ili Škoru? Jesam li više Dalmatinac od prosječnog Višanina jer znam sedam puta više klapskih pjesama i povijesti kraja?

Ne normirajte nenormirljivo.
Ti si s Enterprisea?? Jebote, jedva sam izgovorio ovo nenormirljivo... :zubo:
vrrrlet

Post 25 May 2012, 12:39

ali » wrote: Pa ponavljam ti: ne mislim i ne govorim o tome da to "naše" nije uopće smeće ili je manje smeće zato šta je "naše", nego mi je zanimljivo da se svi oko nas furaju na svoja smeća, a kod nas se furaju na tuđe smeće. Zašto im je tuđe smeće dobro, a naše nije?

Zar kod nas ni smeće ne valja :D
Kako ne valja? Želiš li reći da Huljić, Mišo i slični nemaju publiku? Razne Jelene i Žane nemaju publiku? Tony nema publiku? Kaj ti briješ? Hrvati su iznimno ponosni na svoje smeće, pa Colonia je recimo izvozni proizvod. Pa Parni valjak, Srbi su ludi za Parnim valjkom. :ne zna:
klonka

Post 25 May 2012, 12:43

Mirzo, ja tebe ne razumijem, ali uopće. Mislim, razumijem što hoćeš reći, ali ne znam čemu ta potreba da se povlače nekakve linije razgraničenja između hrvatskog i stranog smeća.

Etno elementi u današnjim narodnjacima su pojednostavljeni, iščupani iz konteksta i umiksani s hrpetinom drugih povijesno, geografski i kulturno distinktivnih žanrova. I kako misliš, nije naše? Po čemu se toliko razlikuje jedan Huljić od nekog Bregovića ili neke srpske cajke? Nisu te cajke nastale u vakuumu, Brena je punila stadione po Jugoslaviji, rat je samo onemogućio ljudima da u određenom razdoblju uživaju u nekom glazbenom izričaju koji im je očito blizak. Kad sam bila u Grčkoj, Grci su mi skroz zgranuto objašnjavali da se nažalost danas kod njih svira sve više turski melos. Problem očito uvijek leži negdje tamo istočno...
gonj špadi
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 May 2012, 12:55

vrrrlet » wrote:
Kaj je tu bilo sretno? Morali smo ići u svečanu dvoranu i slušati imbecilne recitacije, a tada još nisam ni znao da je drug Tito opijen borbom za vlast dao pobiti svoje najbliže suradnike s kojima je godinama čamio u ilegali. A ako ubija svoje suborce, tko je od njega siguran?
pa kad su mu suborci htjeli staljinizam dovest. ili katolicku talibaniju. sta bi ti na njegovom mjestu napravio? narucio jos jednu turu? :D

sve je bilo sretnije. vidis da emerici kaze da je i kapitalizam nesto vrijedio za vrijeme tita. :cerek:

kako si to morao ic slusat te imbecilne recitacije? ja nisam morao. nije niko morao ic u te neke dvorane. mi smo igrali na balun. svaki razlog je bio dobar za igrat na male branke.
inace, dan mladosti se obiljezavao usrkos svemu sto bi reakcionari htjeli, u sjecanje na desant na drvar. masu mladjarije poginulo. istina, danas se zaista moze postaviti pitanje smisla njihove pogibije, a i malo sire kad se sve skupa sabere i oduzme.
da je njemacka pobijedila u drugom svjestkom ratu, danas bi ovdje bilo isto. tj, danas se vraca i vlada fasizam u istom onom obliku kako bi se, vjerujem, nakon pedest godina promijenio..najprije jedno deset godina konacnog zuluma, pa bi se onda to malo popustilo, promijenio bi se kontekst, vremena, hitler bi umro, pa bi onda doslo do neke demokratizacijice, pa malo trgovina, malo ovo, malo ono i eto, imali bi ovo sto imamo danas. dakle, puno frke oko nicega, fasizam je bio ustrajniji, pobijedio je i sta sad.

ali da je malo ta stafeta bila ono, jel, malo smijesna ili cak i bizarna, jest. isto kao i ona olimpijska vatrica, betlehemska svjetlasca i ostalo sto se nosa po svijetu u ime nosanja..kao i ti sletovi, pa dan mladosti, pa papa na hipodromu, pa gotovcev onaj miting..sve to ima isti nazivnik. :D
ali

Post 25 May 2012, 13:19

klonka » wrote: I kako misliš, nije naše? Po čemu se toliko razlikuje jedan Huljić od nekog Bregovića ili neke srpske cajke?
Pa Huljić nije "naš" jebote, o tome pričam. Nije naša ni Ceca, al nije bogami ni Magazin :s

A zašto ja "inzistiram" :misli:
Pa eto, tako, zaintrigiralo me pitanje. Možda je to više za Misterije.
klonka

Post 25 May 2012, 13:22

Nego čiji je Huljić? I čija je Ceca? Turska? :ne zna:
gonj špadi
ali

Post 25 May 2012, 13:25

klonka » wrote:Nego čiji je Huljić? I čija je Ceca? Turska? :ne zna:
Pa Magazin je oduvijek bio više grčki nego hrvatski :ne zna:

edit: Vidim da se baš ne razumijemo pa samo da kažem da se ne zajebavam. Huljić skoro nikad tj. rijetko koketira s hrvatskim elementima, dok je na grčkim ili nama istočnijim izgradio karijeru.
vrrrlet

Post 25 May 2012, 13:31

..a unda » wrote: kako si to morao ic slusat te imbecilne recitacije? ja nisam morao. nije niko morao ic u te neke dvorane. mi smo igrali na balun. svaki razlog je bio dobar za igrat na male branke.
A je li? Bogati, nije ni čudo da si volio socijalizam, fino, privilegije, sve je sad jasno. On je gospodin, pardon, drug, za vrijeme recitacija smio igrati balun. A mi ostali - idioti. Slušamo idiotarije u dvorani. :rolleyes:

Ljubičice bijela, omladina cijela, bla bla. Pa nije baš cijela, drugovi, Medo je bio u zatvoru jer je sadio marihuanu, a Vibor je pobjegao u Njemačku jer je cinkan da je na groblju slagao svijeće u crven-bijeli-plavi.
Beau

Post 25 May 2012, 13:32

ali » wrote: Pa Huljić nije "naš" jebote, o tome pričam. Nije naša ni Ceca, al nije bogami ni Magazin :s

A zašto ja "inzistiram" :misli:
Pa eto, tako, zaintrigiralo me pitanje. Možda je to više za Misterije.
Ja "mojim" smećem smatram ono smeće na kojem sam odrasla. Pa kad to čujem, kužim da je smeće, al me također puknu emocija i nostalgija. Slučajno je to Mišo i Magazin, moglo je bit i jodlanje.
Ostalo moje i tuđe ne osjećam previše.
  • Information