jer ne vide sebeAristocat » wrote: Kako to da nas tako vide?
..alo, zagrepcankeki, cestitam vam dan oslobodjenja
Jep i ovo je tocno. Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati.baja » wrote: jer ne vide sebe
Medjutim da ne zaboravim. U naslovu teme se cestita dan oslobodjenja Zagreba. Evo jos jedne cestitke -- Sretan Dan Mladosti.
To. I profitira na onome što oni koji ga kupuje žele vidjeti. Balkan za dokone zapadnjake.schmokljan » wrote:Kusturica prodaje samo jedno od naličja Balkana, ono orijentalno-musavo-zavodljivo-ogavno.
Ne, na taj način ne bi.Aristocat » wrote:Jep i ovo je tocno. Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati.![]()
p.s. Čujem i da je Karamarku rođendan pa ono, živili
gonj špadi
Kaj je tu bilo sretno? Morali smo ići u svečanu dvoranu i slušati imbecilne recitacije, a tada još nisam ni znao da je drug Tito opijen borbom za vlast dao pobiti svoje najbliže suradnike s kojima je godinama čamio u ilegali. A ako ubija svoje suborce, tko je od njega siguran?Aristocat » wrote:
Jep i ovo je tocno. Ali o nama Kusturici i zasto je sve tako kako jeste bi se dalo razgovarati.![]()
Medjutim da ne zaboravim. U naslovu teme se cestita dan oslobodjenja Zagreba. Evo jos jedne cestitke -- Sretan Dan Mladosti.![]()
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Imbecilno je bilo i onda. 40 godina nakon rata filali su nas totalnim bedastoćama, a dobar dio su bile i kompletne laži, što je mogao prozrijeti i desetogodišnjak.karambol » wrote:Taj dan mladosti sada izgleda vrlo usporedivo sa sličnim danima velikog vođe u sj. koreji...Imbecilno...
Ofkors da je bilo imbecilno i onda, ali sam tada bio pionir (Pionirska organizacija je organizacija za djecu, koju je vodila komunistička partija. Djecu se u komunističkim zemljama učlanjivalo u pionirske organizacije pri ulasku u osnovnu školu. Komunisti su pionire imenovali svojim najmlađim borcima komunizma.) i dobro naivno dijete...vrrrlet » wrote:
Imbecilno je bilo i onda. 40 godina nakon rata filali su nas totalnim bedastoćama, a dobar dio su bile i kompletne laži, što je mogao prozrijeti i desetogodišnjak.
Ja sam, zapravo, žrtva komunizma. nad nama je vršen politički i ideološki mobbing prije nego li su ga izumili (mobbing, jel?)
na kompleksaša kusturicu mi se ne da tošiti slova
a zašto je tako kako jest? da, dalo bi se ali ne kroz prizmu vulgarnog karikiranja
gledala sam sinoć film o kevinu carteru* i njegovim drugarima fotografima koji su 90ih snimali ratna područja; radnja filma je fokusirana na JAR
u odjavnoj špici nabrajaju zemlje u kojima su ti fotografi snimali; JAR, sudan, afganistan... hrvatska, bosna, kosovo...
eto, tako nas doživljavaju; kao igralište za svoje dokone, đavolje umove
*

Sad sam stariji i pametniji (??klonka » wrote:Vrše ga i sada, samo na drugi način. Svaki sistem to radi. Ovaj današnji je možda samo malo perfidniji.
Moj Zagreb je toliko neobičan da se čak Zagrebom ne zovevrrrlet » wrote:
Ne znam u kom to Zagrebu ti živiš..
Ma mene zanima zašto kad već ima smeća na izbor - neki "naši" biraju upravo tuđe smeće. Ovi iz primjera biraju svoja smeća, a kod nas se ogroman dio populacije koja je sklona smeću općenito, identificira s tuđim. To mi je zanimljivo.
Razumijem da nekome srce zatitra i noga poskoči dok konzumira smeće koje sadrži i elemente koji su dio njegovog identiteta, ali nije mi jasno otkud dolazi iskreno uživanje u nečemu što je em (kao što smo se već složili
Kako, zašto
narocito cestitam omladinkama.Aristocat » wrote:
..
Medjutim da ne zaboravim. U naslovu teme se cestita dan oslobodjenja Zagreba. Evo jos jedne cestitke -- Sretan Dan Mladosti.![]()
Ne razumijem te u potpunosti. Meni je smeće - smeće. To što je naše ili njihovo ne mijenja činjenicu da je to smeće, a naše smeće nije nesmeće zato što je naše.ali » wrote: Moj Zagreb je toliko neobičan da se čak Zagrebom ne zove![]()
Ma mene zanima zašto kad već ima smeća na izbor - neki "naši" biraju upravo tuđe smeće. Ovi iz primjera biraju svoja smeća, a kod nas se ogroman dio populacije koja je sklona smeću općenito, identificira s tuđim. To mi je zanimljivo.
Razumijem da nekome srce zatitra i noga poskoči dok konzumira smeće koje sadrži i elemente koji su dio njegovog identiteta, ali nije mi jasno otkud dolazi iskreno uživanje u nečemu što je em (kao što smo se već složili) smeće, em nema podlogu da igra na kartu "iskonske" emocije - jer nije tvoje.
Kako, zašto
Onak, lik se ide valjati u lokvi od blata, i prska oko sebe, i tebe smeta što je odabrao udaljeniju lokvu?
Identifikacija s tuđim? Znači, lik iz radničke obitelji ne smije zavoljeti klasiku jer mu je to - tuđe? U kojem trenutku tuđe postaje naše? U kojem trenutku se smijemo zvati pismenim narodom, pošto nismo mi izmislili latinicu? Jesam li ja manje Hrvat jer plešem na psytrance umjesto na Mišu ili Škoru? Jesam li više Dalmatinac od prosječnog Višanina jer znam sedam puta više klapskih pjesama i povijesti kraja?
Ne normirajte nenormirljivo.
"Narodnjak" igra zapravo na kartu identiteta, naroda, nostalgije, iskona....nešto.klonka » wrote:Zašto ljudi uživaju u americani ili heavy metalu? Nije njihovo, kako, zašto?
Zašto ne?
Heavy metal ne igra na to, ne koristi etno elemente.
Slušaš ga ako voliš takav zvuk, nije da ti titra jajca ubacivanjem tamburice ili trubača iz Dragačeva pa ćeš je osjećati duboko negdje u duši kao "svoju". Osjećat ćeš je isključivo i samo kao glazbu.
Isto kao što ja volim recimo Amadou & Mariam ili muziku za trbušni ples (sadrže etno elemente) i uživam slušajući to, ali neću ić sad rezati vene - ne zato jer ne valja (ili naprosto nije takva venorezačka vrsta glazbe
Pa ponavljam ti: ne mislim i ne govorim o tome da to "naše" nije uopće smeće ili je manje smeće zato šta je "naše", nego mi je zanimljivo da se svi oko nas furaju na svoja smeća, a kod nas se furaju na tuđe smeće. Zašto im je tuđe smeće dobro, a naše nije?vrrrlet » wrote:
Ne razumijem te u potpunosti. Meni je smeće - smeće. To što je naše ili njihovo ne mijenja činjenicu da je to smeće, a naše smeće nije nesmeće zato što je naše.
Zar kod nas ni smeće ne valja
Ti si s Enterprisea?? Jebote, jedva sam izgovorio ovo nenormirljivo...vrrrlet » wrote:
Identifikacija s tuđim? Znači, lik iz radničke obitelji ne smije zavoljeti klasiku jer mu je to - tuđe? U kojem trenutku tuđe postaje naše? U kojem trenutku se smijemo zvati pismenim narodom, pošto nismo mi izmislili latinicu? Jesam li ja manje Hrvat jer plešem na psytrance umjesto na Mišu ili Škoru? Jesam li više Dalmatinac od prosječnog Višanina jer znam sedam puta više klapskih pjesama i povijesti kraja?
Ne normirajte nenormirljivo.
Kako ne valja? Želiš li reći da Huljić, Mišo i slični nemaju publiku? Razne Jelene i Žane nemaju publiku? Tony nema publiku? Kaj ti briješ? Hrvati su iznimno ponosni na svoje smeće, pa Colonia je recimo izvozni proizvod. Pa Parni valjak, Srbi su ludi za Parnim valjkom.ali » wrote: Pa ponavljam ti: ne mislim i ne govorim o tome da to "naše" nije uopće smeće ili je manje smeće zato šta je "naše", nego mi je zanimljivo da se svi oko nas furaju na svoja smeća, a kod nas se furaju na tuđe smeće. Zašto im je tuđe smeće dobro, a naše nije?
Zar kod nas ni smeće ne valja
Mirzo, ja tebe ne razumijem, ali uopće. Mislim, razumijem što hoćeš reći, ali ne znam čemu ta potreba da se povlače nekakve linije razgraničenja između hrvatskog i stranog smeća.
Etno elementi u današnjim narodnjacima su pojednostavljeni, iščupani iz konteksta i umiksani s hrpetinom drugih povijesno, geografski i kulturno distinktivnih žanrova. I kako misliš, nije naše? Po čemu se toliko razlikuje jedan Huljić od nekog Bregovića ili neke srpske cajke? Nisu te cajke nastale u vakuumu, Brena je punila stadione po Jugoslaviji, rat je samo onemogućio ljudima da u određenom razdoblju uživaju u nekom glazbenom izričaju koji im je očito blizak. Kad sam bila u Grčkoj, Grci su mi skroz zgranuto objašnjavali da se nažalost danas kod njih svira sve više turski melos. Problem očito uvijek leži negdje tamo istočno...
Etno elementi u današnjim narodnjacima su pojednostavljeni, iščupani iz konteksta i umiksani s hrpetinom drugih povijesno, geografski i kulturno distinktivnih žanrova. I kako misliš, nije naše? Po čemu se toliko razlikuje jedan Huljić od nekog Bregovića ili neke srpske cajke? Nisu te cajke nastale u vakuumu, Brena je punila stadione po Jugoslaviji, rat je samo onemogućio ljudima da u određenom razdoblju uživaju u nekom glazbenom izričaju koji im je očito blizak. Kad sam bila u Grčkoj, Grci su mi skroz zgranuto objašnjavali da se nažalost danas kod njih svira sve više turski melos. Problem očito uvijek leži negdje tamo istočno...
gonj špadi
pa kad su mu suborci htjeli staljinizam dovest. ili katolicku talibaniju. sta bi ti na njegovom mjestu napravio? narucio jos jednu turu?vrrrlet » wrote:
Kaj je tu bilo sretno? Morali smo ići u svečanu dvoranu i slušati imbecilne recitacije, a tada još nisam ni znao da je drug Tito opijen borbom za vlast dao pobiti svoje najbliže suradnike s kojima je godinama čamio u ilegali. A ako ubija svoje suborce, tko je od njega siguran?
sve je bilo sretnije. vidis da emerici kaze da je i kapitalizam nesto vrijedio za vrijeme tita.
kako si to morao ic slusat te imbecilne recitacije? ja nisam morao. nije niko morao ic u te neke dvorane. mi smo igrali na balun. svaki razlog je bio dobar za igrat na male branke.
inace, dan mladosti se obiljezavao usrkos svemu sto bi reakcionari htjeli, u sjecanje na desant na drvar. masu mladjarije poginulo. istina, danas se zaista moze postaviti pitanje smisla njihove pogibije, a i malo sire kad se sve skupa sabere i oduzme.
da je njemacka pobijedila u drugom svjestkom ratu, danas bi ovdje bilo isto. tj, danas se vraca i vlada fasizam u istom onom obliku kako bi se, vjerujem, nakon pedest godina promijenio..najprije jedno deset godina konacnog zuluma, pa bi se onda to malo popustilo, promijenio bi se kontekst, vremena, hitler bi umro, pa bi onda doslo do neke demokratizacijice, pa malo trgovina, malo ovo, malo ono i eto, imali bi ovo sto imamo danas. dakle, puno frke oko nicega, fasizam je bio ustrajniji, pobijedio je i sta sad.
ali da je malo ta stafeta bila ono, jel, malo smijesna ili cak i bizarna, jest. isto kao i ona olimpijska vatrica, betlehemska svjetlasca i ostalo sto se nosa po svijetu u ime nosanja..kao i ti sletovi, pa dan mladosti, pa papa na hipodromu, pa gotovcev onaj miting..sve to ima isti nazivnik.
Pa Huljić nije "naš" jebote, o tome pričam. Nije naša ni Ceca, al nije bogami ni Magazinklonka » wrote: I kako misliš, nije naše? Po čemu se toliko razlikuje jedan Huljić od nekog Bregovića ili neke srpske cajke?
A zašto ja "inzistiram"
Pa eto, tako, zaintrigiralo me pitanje. Možda je to više za Misterije.
Pa Magazin je oduvijek bio više grčki nego hrvatskiklonka » wrote:Nego čiji je Huljić? I čija je Ceca? Turska?
edit: Vidim da se baš ne razumijemo pa samo da kažem da se ne zajebavam. Huljić skoro nikad tj. rijetko koketira s hrvatskim elementima, dok je na grčkim ili nama istočnijim izgradio karijeru.
A je li? Bogati, nije ni čudo da si volio socijalizam, fino, privilegije, sve je sad jasno. On je gospodin, pardon, drug, za vrijeme recitacija smio igrati balun. A mi ostali - idioti. Slušamo idiotarije u dvorani...a unda » wrote: kako si to morao ic slusat te imbecilne recitacije? ja nisam morao. nije niko morao ic u te neke dvorane. mi smo igrali na balun. svaki razlog je bio dobar za igrat na male branke.
Ljubičice bijela, omladina cijela, bla bla. Pa nije baš cijela, drugovi, Medo je bio u zatvoru jer je sadio marihuanu, a Vibor je pobjegao u Njemačku jer je cinkan da je na groblju slagao svijeće u crven-bijeli-plavi.
Ja "mojim" smećem smatram ono smeće na kojem sam odrasla. Pa kad to čujem, kužim da je smeće, al me također puknu emocija i nostalgija. Slučajno je to Mišo i Magazin, moglo je bit i jodlanje.ali » wrote: Pa Huljić nije "naš" jebote, o tome pričam. Nije naša ni Ceca, al nije bogami ni Magazin
A zašto ja "inzistiram"![]()
Pa eto, tako, zaintrigiralo me pitanje. Možda je to više za Misterije.
Ostalo moje i tuđe ne osjećam previše.
-
- Information
-