Jebe se meni za tebe. Malograđanština je srednjeeuropski standard. Ovi s kuglama na glavi su bizarni ekstremi. Nemaš tu kaj razmišljati. jedni su sustav, drugi su aberacije. Ja hoću sustav. On guši nepotrebne aberacije. A one vrijedne se probiju usprkos sustavu. I tako lijepo imaš i jedno i drugo. Imaš mirni sustav s kapucinerom i išlerima i imaš Kafke i Kandinskije koji iz njega iskoče -- jer imaju čime iskočiti. I imaš šljam, koji bi iskočio, ali nema čime. A ti se nađi negdje u tom izboru.vrrrlet » wrote:
Fašizam, fašizam!
Meni su malograđani jednako čudovišni kao ovaj s kuglama na glavi.Kaj ćemo sad?
subkultura ili?
Ali ono u Branimirovoj nije uobičajeni pizdunski i zgubidanski huliganizam. Ono se dalo mladim umjetnicima dobre volje. Dogovorno. I gle -- lijep rezultat. Protiv toga nemam baš ništa. Ali, da se prepustilo uobičajenim grafiterima, bi li izgledalo tako kako izgleda? Ne. Izgledalo bi kako izgleda ostatak Zagreba.baja » wrote: ti bi radije u branimirovoj gledao sivi, ofucani zid nego žvrljotine desetak zgubidana?
Naravno.
Emericzy » wrote: Jebe se meni za tebe. Malograđanština je srednjeeuropski standard. Ovi s kuglama na glavi su bizarni ekstremi. Nemaš tu kaj razmišljati. jedni su sustav, drugi su aberacije. Ja hoću sustav. On guši nepotrebne aberacije. A one vrijedne se probiju usprkos sustavu. I tako lijepo imaš i jedno i drugo. Imaš mirni sustav s kapucinerom i išlerima i imaš Kafke i Kandinskije koji iz njega iskoče -- jer imaju čime iskočiti. I imaš šljam, koji bi iskočio, ali nema čime. A ti se nađi negdje u tom izboru.
Ajme pa ti to ozbiljno...
Ako nisi primjetio, Kafka je prilično poludio od sustava, kao uostalom i svi ostali ljudi koji misle. I na jednog koji je postao poznat imaš deset koje su ubili, koji su se sami ubili, koji su se odali alkoholu i drozama ili koji su jednostavno prošli neprimjećeni, a djela su im izgorila u nekakvoj garaži.
Bilo bi puno više sreće da sustav ne propisuje debilne norme. Meni je na vrijednosnoj ljestvici tisuću puta gore podmititi liječnika nego si ugraditi kuglu na glavu, što skoro svi radite, a zgražate se nad ovim jadnikom. Ali opet je vama bitnija forma nego sadržaj. Sramite, sramite se. I stidite, dabome.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
a tko su uobičajeni grafiteri?Emericzy » wrote: Ali ono u Branimirovoj nije uobičajeni pizdunski i zgubidanski huliganizam. Ono se dalo mladim umjetnicima dobre volje. Dogovorno. I gle -- lijep rezultat. Protiv toga nemam baš ništa. Ali, da se prepustilo uobičajenim grafiterima, bi li izgledalo tako kako izgleda? Ne. Izgledalo bi kako izgleda ostatak Zagreba.
na cest is dBest možeš vidjeti što rade grafiteri, bez formalne naobrazbe - divota
šteta što se nisu dali nagovoriti da mi srede fasadu
one koji ispisuju 'ne daj se nikica' ne smatram grafiterima
Jesi li baš siguran da danas nema onih koji su poludili, propili se i prodrogirali zato što se nisu mogli uklopiti u postojeći sustav?vrrrlet » wrote:
Ajme pa ti to ozbiljno...
Ako nisi primjetio, Kafka je prilično poludio od sustava, kao uostalom i svi ostali ljudi koji misle. I na jednog koji je postao poznat imaš deset koje su ubili, koji su se sami ubili, koji su se odali alkoholu i drozama ili koji su jednostavno prošli neprimjećeni, a djela su im izgorila u nekakvoj garaži.
Bilo bi puno više sreće da sustav ne propisuje debilne norme. Meni je na vrijednosnoj ljestvici tisuću puta gore podmititi liječnika nego si ugraditi kuglu na glavu, što skoro svi radite, a zgražate se nad ovim jadnikom. Ali opet je vama bitnija forma nego sadržaj. Sramite, sramite se. I stidite, dabome.
Kao i da oni koji buše glave ne podmićuju liječnike?
Nisam za neku opću uniformiranost, ali ni za posvemašnji raspašoj i nedostatak kriterija. Iskreno, boli me kuki za ljude-guštere. Živcira me kultura u kojoj postaješ zvijezda ako izbušiš glavu ili pokažeš pizdu.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Leteća » wrote:
Jesi li baš siguran da danas nema onih koji su poludili, propili se i prodrogirali zato što se nisu mogli uklopiti u postojeći sustav?
Kao i da oni koji buše glave ne podmićuju liječnike?
Nisam za neku opću uniformiranost, ali ni za posvemašnji raspašoj i nedostatak kriterija. Iskreno, boli me kuki za ljude-guštere. Živcira me kultura u kojoj postaješ zvijezda ako izbušiš glavu ili pokažeš pizdu.
Onaj koji bezveze pokazuje pizdu je bolesnik. Međutim, da bi takva osoba postala popularna trebaš bolesno društvo. Ako takve osobe postaju popularne, znači da imamo bolesno društvo. Kriviti i izrugivati onoga koji je pokazao pizdu (recimo Ante Gotovac), istovremeno mu dajući legitimitet da je pokazuje gledajući njegove emisije, uratke i slično, može samo još veći idiot od Ante.
Možda je glupo. Rekao bih da nije. Rekao bih da je samo razlika između sustava i kaosa.vrrrlet » wrote:
Ma nemoj. A dlake su ti u redu? Meni je bolje obrijano s pirsom nego neobrijano bez, načelno, nije uvjet, ovisi o faktorima. Ali ovo samo govori kako je stvar kulturno uvjetovana. U Americi je tetoviran ogroman broj građana, i rade na radnim mjestima na kojima je kod nas nezamislivo divljački biti tetoviran.
E sad, meni su glupe i tetovaže i Amerikanci, ali mi je još gluplje reći da je neki tamo Amer loš odvjetnik ili prodavač cipela zato što je tetoviran.
I oklijevao bih uzeti Ameriku kao pozitivan primjer. Oni su prilično bolesna nacija. Kad su bili koliko-toliko zdravi, funkcionirali su po 'mojim' malograđanskim principima. I oni koji su nešto vrijedili, probili su se iz te malograđanštine.
Nažalost, filter je očito bio preslab i sve je otišlo na kvasinu.
Joj, Bože, pa naravno. Ali gdje možeš vidjeti radove tih divota? Tamo gdje to rade dogovorno. Dakle na 0,1% gradskih površina. A 99,9% je zasrano Nikicama. I ti misliš da je vrijedno da 99,9% grada bude zasrano Nikicama...baja » wrote: a tko su uobičajeni grafiteri?
na cest is dBest možeš vidjeti što rade grafiteri, bez formalne naobrazbe - divota
šteta što se nisu dali nagovoriti da mi srede fasadu
one koji ispisuju 'ne daj se nikica' ne smatram grafiterima
vrrrlet » wrote:Ako nisi primjetio, Kafka je prilično poludio od sustava, kao uostalom i svi ostali ljudi koji misle. I na jednog koji je postao poznat imaš deset koje su ubili, koji su se sami ubili, koji su se odali alkoholu i drozama ili koji su jednostavno prošli neprimjećeni, a djela su im izgorila u nekakvoj garaži.
Vrle, daj malo razmisli, jebemu.
Je li zloupotreba alkohola bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Je li upotreba droga bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Je li učestalost mentalnih bolesti bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Je li korupcija liječnika bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Ove podatke zaista nemam, ne znam tko bi ih uopće mogao imati, a ako ih i ima, tko zna jesu li pouzdani.Emericzy » wrote:
![]()
Vrle, daj malo razmisli, jebemu.
Je li zloupotreba alkohola bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Je li upotreba droga bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Je li učestalost mentalnih bolesti bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Je li korupcija liječnika bila češća u malograđanskoj Austriji Kafkinog doba ili u današnjem liberalnom svijetu?
Ne možemo reći ništa o mentalnim bolestima, jer je tada metodologija bila potpuno drugačija, a dobar dio pučanstva uopće nije bio obuhvaćen statistikom.
O drogama također ne možemo, nemamo relevantne podatke iz tog doba, a neke droge su tada bile legalne, čak i poželjne, Freud je dosta eksperimentirao s kokom.
O korupciji u Austrougarskoj nemam pojma. Čini se da je bila uređena država, ali opet, tko je onda smio pisati o korupciji i istraživati je?
Mislim, možemo reći kako je u Austrougarskoj bilo ukupno dva pedera, a vidi sad, sve propederilo. Ali to onak uopće nije mjerljiv argument, jer autanje u AU nije bilo baš neka sretna opcija. Nije ni danas. A pedera u ukupnoj populaciji ima podjednako.
Koliko sam shvatio, želiš reći da je malograđanština bolja od seljačije za društvo, jer stvara plodno tlo za manje alkoholiziranja, drogiranja, mentalne bolesti i slično, te bolje uvjete za napredne. Po mojim informacijama, najalkoholiziraniji i najdrogiraniji dio pučanstva je upravo njegov najobrazovaniji dio. Većina alkoholičara u Hrvatskoj nisu kvartovski pijanci pred dućanom, već doktori znanosti, tako da je i taj argument upitan.
Upitan je već i po tome što je nazanemariv broj velikana čovječanstva bio suicidalan, polulud, vječno pijan ili drogiran i slično.
Ti hoćeš reći da je ugađeno društvo bolje društvo, a ja kažem da to uglađeno društvo jednako kao i neuglađeno jebe djecu, ne zna matematiku, zločesti su prema roditeljima i slično. Razlika između jednih i drugih je što jedni nose kravatu, a potpuno jednako su sposobni za spaljivanje vještica i ostale debilane koje čine. Ukusa nemaju niti jedni, jedni se dosađuju u kazalištu jer je to kao kulturno uzdizanje, a drugi mašu rukama na Cecu jer je to kao zabava.
@ Emerići , prvo da riješimo ovo s grafitima. Pod grafitima podrazumijevam umjetnička djela (mislim da po novoj klasifikaciji u likovnoj umjetnosti grafiti spadaju u likovnu umjetnost također). Sve ostalo je vandalizam i žvrljotine koje ne bih nazvala grafitima.vrrrlet » wrote:
Meni je na vrijednosnoj ljestvici tisuću puta gore podmititi liječnika nego si ugraditi kuglu na glavu, što skoro svi radite, a zgražate se nad ovim jadnikom.
Drugo, @vrrrlet, interesantno je da osuđuješ zgražavanje u istoj rečenici u kojoj guštera nazivaš jadnikom. Tebi je jadan, drugima se gadi. Čini mi se da je razlika samo u trenutnoj tvojoj deklariranoj pozi.
Treće, ja sam stvarno temu i zamislila na način da se ne zgražavamo (prva rečenica u postu), ali ljudi su se zgrozili što je bila prirodna, refleksna reakcija. ja sam bila u šoku, jebiga jer jesam, kad sam uživo vidjela ta ''suspendiranja'' na kukama i fizički mi nije bilo ugodno.
tema je bila postavljena u smislu rasprave o tome da li takve vrste subkulturnih pripadnosti spadaju u sociopatski oblik ponašanja ili ne i što ljudi o tome misle i je li sve veći broj pripadnika te subkulture označio izlazak iz subkulture u mainstream i što to govori o društvu.
Ako sebe osobno smatraš boljim čovjekom od nekog rasiste, fašiste, lopova i hohštaplera i daješ sud o njemu kao o osobi, onda dozvoli da netko misli da je kvalitetniji i društveno korisniji član društva od onog koji ima ugrađene rogove. Na obojici je valjda da to primjerom dokažu.
Užasno me živcira koncept tolerancije na apsolutno sve različitosti samo zato što nam je tolerantna poza bez imalo kritike nekakav osobni imperativ.
Lyla » wrote:
@ Emerići , prvo da riješimo ovo s grafitima. Pod grafitima podrazumijevam umjetnička djela (mislim da po novoj klasifikaciji u likovnoj umjetnosti grafiti spadaju u likovnu umjetnost također). Sve ostalo je vandalizam i žvrljotine koje ne bih nazvala grafitima.
Drugo, @vrrrlet, interesantno je da osuđuješ zgražavanje u istoj rečenici u kojoj guštera nazivaš jadnikom. Tebi je jadan, drugima se gadi. Čini mi se da je razlika samo u trenutnoj tvojoj deklariranoj pozi.![]()
Treće, ja sam stvarno temu i zamislila na način da se ne zgražavamo (prva rečenica u postu), ali ljudi su se zgrozili što je bila prirodna, refleksna reakcija. ja sam bila u šoku, jebiga jer jesam, kad sam uživo vidjela ta ''suspendiranja'' na kukama i fizički mi nije bilo ugodno.
tema je bila postavljena u smislu rasprave o tome da li takve vrste subkulturnih pripadnosti spadaju u sociopatski oblik ponašanja ili ne i što ljudi o tome misle i je li sve veći broj pripadnika te subkulture označio izlazak iz subkulture u mainstream i što to govori o društvu.
Ako sebe osobno smatraš boljim čovjekom od nekog rasiste, fašiste, lopova i hohštaplera i daješ sud o njemu kao o osobi, onda dozvoli da netko misli da je kvalitetniji i društveno korisniji član društva od onog koji nema ugrađene rogove. Na obojici je valjda da to primjerom dokažu.
Užasno me živcira koncept tolerancije na apsolutno sve različitosti samo zato što nam je tolerantna poza bez imalo kritike nekakav osobni imperativ.
Treće,
Nazvah ga jadnikom jer ga skoro svi napadaju, pa ga žalim, jadni čovjek.
A bilo kakve debilane koje ne ugrožavaju ljudsku egzistenciju trebaju biti dopuštene ako vlasnika vesele. Kuke su u nekim kulturama poželjna manifestacija vjere. Pa i u katolicizmu imaš gladovanje, to ti je kuka u želucu.
Da, čudni su mi. Da mi netko od njih prodaje sladoled, gledao bih ima li kapljica krvi na njemu.
To vec imaju.vrrrlet » wrote: Ili bar oko nogu. Ia.
Sto jos? Jebo takve umjetnike za koje tebaju mediokriteti i takva sredina e da bi oni uopce bili u stanju onda meni privuci paznju. I jos - najbolesniji dio drustva kad se malo zagrebe ispod povrsine ni nisu ti koji upadaju u oci, nego oni mali sivi cinivnicki misevi koji razne gadosti skrivaju iza te nezanimljive fasade.
Ovi drugi su si dali oduska na vidljiv nacin i tu se ispuhali.
Vidim neki brkaju i pojam grafiti i vandalizam.
Vrrlece dobro pises.
A možda je riječ o kontrakulturi?Lyla » wrote:tema je bila postavljena u smislu rasprave o tome da li takve vrste subkulturnih pripadnosti spadaju u sociopatski oblik ponašanja ili ne i što ljudi o tome misle i je li sve veći broj pripadnika te subkulture označio izlazak iz subkulture u mainstream i što to govori o društvu.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Jedno je davati sud o nekome kao osobi na temelju karakternih osobina, a drugo na temelju vanjskog izgleda (zbog kojeg pak možemo nešto pretpostavljati, ali samo to).Lyla » wrote: Ako sebe osobno smatraš boljim čovjekom od nekog rasiste, fašiste, lopova i hohštaplera i daješ sud o njemu kao o osobi, onda dozvoli da netko misli da je kvalitetniji i društveno korisniji član društva od onog koji ima ugrađene rogove.
Mi o rogatom, kao osobi, ne znamo ništa, znamo samo kako izgleda.
O fašistima i lopovima već znamo neke karakterne osobine.
Vrlo lako moguće da oni na taj način izražavaju neki svoj stav "kontra".
Štoviše, to je vrlo vjerojatno.
Ali svaki ekstrem je... Jbga.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Al' ovo je sad skoro-pa-filozofsko pitanje.Morticia » wrote:Aha.
Koliko znam, struka ima npr. mišljenje o klincima koji se režu.
Meni je to potpuno isti kurac, da li se netko reže žiletom ili si izbuši cijelo lice.
Vjerujem da ćemo se većma složiti da je jedan pirs na licu ili jedna tetovaža nešto praktički neuočljivo i društveno prihvatljivo.
Dva pirsa?
Tri pirsa?
Pet pirseva?
Deset pirseva?
Sto pirseva?
Gdje točno povući granicu?
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Gledaj, na Novom Zelandu je jako puno ljudi koji su istetovirani po licu i kad tamo imaš takvog službenika na carinskoj kontrolni na aerodromu, nije ti čudno.vrrrlet » wrote:
Kuke su u nekim kulturama poželjna manifestacija vjere. Pa i u katolicizmu imaš gladovanje, to ti je kuka u želucu.
Malo si ušokirat kad vidiš Maora na carinskoj kontroli na Plesu, pogotovo ako nije Maor.
Ne znam zašto bi on imao drugačiji tretman od Ante Gotovca na Plesu?
Ili drugačiji tretman od mog kolege koji je ćelav pa prebacuje kosu s jedne strane glave na tu ćelenku. Jebemu, zašto ja ne bih mislila da je osoba koja ne podnosi da gubi kosu i prebacuje skalp preko ćelenke kompleksaš?
Tako je. Ako znate sve o rogatom, kako jede djecu, krade po dućanu i pljuje po majci, onda znate sve i o kuratom, koji fino miriše, ima tri vikendice, mrtvu majku, dva fakulteta i voli masirati stopala nakon što je napravio čokoladni kolač.BoDerek » wrote:
Mi o rogatom, kao osobi, ne znamo ništa, znamo samo kako izgleda.
O fašistima i lopovima već znamo neke karakterne osobine.
Dakle, sve vi koje ste prilično zgodne a zgražale ste se nad rogatim, izvolite mi dati pičke.
E pa taj dio me zanima. Koje je mišljenje struke o takvim ljudima. Psiho profil takvih ljudi i ta sranja.Morticia » wrote:Aha.
Koliko znam, struka ima npr. mišljenje o klincima koji se režu.
Meni je to potpuno isti kurac, da li se netko reže žiletom ili si izbuši cijelo lice.
Koji je njihov problem? Ali, ako imaju problema, sjebani su i nesretni zbog raznoraznih razloga, opet zašto se zgražati? Zašto im ne dati šansu? Opet ništa ne znamo o njima. Štete li društvu i kako ili ne, više ili manje od fašiste? Možda je i taj rogati fašist
Da, to jest dobro pitanje.Herp » wrote:
Al' ovo je sad skoro-pa-filozofsko pitanje.
Vjerujem da ćemo se većma složiti da je jedan pirs na licu ili jedna tetovaža nešto praktički neuočljivo i društveno prihvatljivo.
Dva pirsa?
Tri pirsa?
Pet pirseva?
Deset pirseva?
Sto pirseva?
Gdje točno povući granicu?
I na njega nemam odgovor.
Pretpostavljam da mnogi (čak i s ove teme) smatraju da je i jedan pirs znak nekakve poremećenosti.
Moje granice su po tom pitanju puno, puno "šire" postavljene, al' kad vidim ove konkretne primjeri koje je Lyla postavila uistinu mi je prva pomisao- poremećeni.
Jbga, možda i nisu, ne mogu ja to tvrditi, al' meni ostavljaju takav dojam.
I ne radi se tu o tome da bih ja tog čovjeka u lice vrijeđala, ponižavala ili se zgražala nad njim.
Vjerujem da bih bez problema mogla i prijateljevati s nekim od njih, nakon što bi njegovo/njezino ponašanje opovrgnulo moje predrasude.
Ali prvi dojam mi je takav kakav jest, lagala bih kad bih rekla da nije tako.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
- Information
-