subkultura ili?

O duhovnim i materijalnim dobrima
karambol

Post 24 May 2012, 15:57

Lyla » wrote:
Ja sam bila u gej klubu na partiju i meni je baš bilo jako zanimljivo promatrat i kako se ljube i kako se drže za ruku i kako se diraju i kako se gledaju. Sve sam htjela znat, sve!! :cerek: :cerek:
Kad me golub pokaka poprilično popizdim, bez obzira na kapu. :mad:
OMG pa ti si voajerka...Potješe, ima fetiš! :zubo:

Eks

Post 24 May 2012, 16:05

Kad bi ljudi leopardi, ljudi štakori, ljudi antilope, šetali svaki dan ulicom, možda to ne bi izazivalo zgražanje niti meni refleks da zatvorim oči i opsujem vas što stavljate te slike :zubo: ali dotad, zgražanje je posve legitimna reakcija. :ne zna:

Jebiga, da, ima ružnih i to nakazno ružnih ljudi na ulicama, ali opet, u kojem postotku :misli: i također, kakvi god bili, čovjekoliki su. Stoput radije ću vidjeti nekog ružnog lika nego neku plastičnu tvorevinu koja je davno rekla zbogom ljudskom liku. Radije ću vidjeti ženu koja prirodno sliči na štakora nego onu ženu mačku koja se izoperirala ili da ne idem baš u krajnosti, imamo dovoljno naših plastičnih starleta za primjer.

Ah, već ste upropastili temu ionako. :zijev:
Herp
Nikki Gauda

Post 24 May 2012, 22:05

baja » wrote: poznam samo jednu koja je to napravila; akumulirala je puno previše boli prije pirsanja tako da je samim činom na neki način dala svojoj patnji spomenik
Ja sam znala jednu koja je tvrdila da ima pirs i da svrši svaki put kad se malo promeškolji u tramvaju.
Doduše, imala je 15 godina i isto tako je tvrdila kako svaki dan ima novu lajnu koke na noćnom ormariću, pa sad kad malo bolje razmislim, možda je lagala. :misli:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Herp
Nikki Gauda

Post 24 May 2012, 22:07

Lyla » wrote: Je. Ajd nemoj primjetit da se dva pedera ljube na cesti u Ljubuškom?
Ma nek je i zet, samo da je naš.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Almost Rosey

Post 24 May 2012, 22:12

Herp » wrote:
Ma nek je i zet, samo da je naš.
Ante Tomić :cerek:
blue
Asgard

Post 24 May 2012, 22:40

S mojeg estetskog stajališta ovi linkani su mi zastrašujući i ružni a neki i gadljivi - vizualno :ne zna:

Što se tiče procjene osobnosti - nemam pojma. To mi je jako rubna skupina da bi o njoj imala neko mišljenje. Mislim, ako vidim muškarca u odijelu u Paromlinskoj, pomislim da je bankar i o tome imam određeno mišljenje; ako cura u prekratkom minjaku i previsokim štiklama nabada ispred Neca, pomislim cajka i sve što ide uz to - oboje su već viđeni i doživljeni na neki način.
Ne znam nikog tko ima tetovaže preko cijelog tijela, da bi mogla imati ikakvu predrasudu o osobnosti :ne zna: Pretpostavljam da to rade iz nekih osobnih pomaknutih estetskih kriterija :ne zna:

Lyla » wrote:
aaaaaa, tjdr jpćsodlčkjgćlxčk...wrong answer!!!
Svaki pirs na pipici je patološki motivirano skretanje pažnje s pameti na spolni organ.
Ajmo ovako, zašto bi ijedna prisebna žena pirsala klit i nanosila toliku bol svom tijelu?
Jel granica tu samo u mjeri ili?
vrrrlet » wrote: Zašto mi uopće moramo znati zašto si je ona spirsala pičku? Koja je motivacija tvog dragog da se ubija biciklom po nizbrdicama? I on je patološki samoubojica sociopat? Prvo pati uzbrdo, a onda pati kada zarađuje prijelome i šavove? On je kao normalan, a ova kaj buši pičku je kao nakaza? :ne zna:
E to :top:

Što se tiče boli - ovo mi se čini samo pomaknutiji način bivanja dobrim/najboljim u svojoj interesnoj branši. I vjerujem da je izbor. Društveno je neobično da se netko okači o kuku, ali s druge strane boks je sasvim ok, mislim da je svakom boksaču jasno da koliko god bio dobar, svejedno će pokupit šaku u glavu i da to boli, a opet ulaze u ring. Osim toga, iza svakog vrhunskog sportaša mislim da stoji ogromna količina boli. Pretpostavljam da je motivacija iza obojeg ista - pomicati svoje granice, i uspjeti, koji god oblik uspjeha bio.

Osim toga, izbor da nas boli je u nekim oblicima vrlo mainstream - depilacija boli, od 100 trbušnjaka dobije se upala mišića i na nekoj rekreativnoj razini, bušenje ušne resice isto boli - svejedno se ljudi tome podvrgavaju iz svojih estetskih kriterija, samo što su ti društveno prihvaćeni.
Morticia

Post 25 May 2012, 08:09

I boksači su poremećeni. :o

:hitler na n-tu:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
schmokljan

Post 25 May 2012, 08:42

Je li ovo tema na kojoj se zgražamo nad poremećenima i dajemo do znanja da posjedujemo superiornu normalnost?
Morticia

Post 25 May 2012, 08:52

schmokljan » wrote:Je li ovo tema na kojoj se zgražamo nad poremećenima i dajemo do znanja da posjedujemo superiornu normalnost?
Naravno! :zubo:

Pridruži se! :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 25 May 2012, 09:03

Herp » wrote:
Ja sam znala jednu koja je tvrdila da ima pirs i da svrši svaki put kad se malo promeškolji u tramvaju.
vi'š, vi'š :cerek: :zubo:
ne znam, nisam pitala ovu, a i ne bi
drago mi je da se pirsanjem i tetoviranjem smirila
blue wrote: Što se tiče procjene osobnosti - nemam pojma. To mi je jako rubna skupina da bi o njoj imala neko mišljenje. Mislim, ako vidim muškarca u odijelu u Paromlinskoj, pomislim da je bankar i o tome imam određeno mišljenje; ako cura u prekratkom minjaku i previsokim štiklama nabada ispred Neca, pomislim cajka i sve što ide uz to - oboje su već viđeni i doživljeni na neki način.
Ne znam nikog tko ima tetovaže preko cijelog tijela, da bi mogla imati ikakvu predrasudu o osobnosti
pa da, mi smo konzervativno društvo
u slobodnoumnijim, da ne kažem raspuštenijim, sredinama i bankar može biti istetoviran preko cijelog tijela :D
schmokljan

Post 25 May 2012, 09:03

Ne pada mi na pamet - ja sve vas žalim.
baja

Post 25 May 2012, 09:31

schmokljan » wrote:Ne pada mi na pamet - ja sve vas žalim.
patiš? 'zbuši se!
vrrrlet

Post 25 May 2012, 09:35

Morticia » wrote:I boksači su poremećeni. :o

:hitler na n-tu:
Ali dušo, svi smo mi poremećeni, samo se ovima s kuglama na glavi to odmah vidi. :ne zna: Bar znaš na čemu si. Zamisli kako bi lijepo bilo da hrvatine imaju kugle na glavi. Ili bar oko nogu. Ili recimo ljudi koji ne peru zube, njega nećeš pitati gdje je neka ulica.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
karambol

Post 25 May 2012, 09:41

vrrrlet » wrote:
Ali dušo, svi smo mi poremećeni, samo se ovima s kuglama na glavi to odmah vidi. :ne zna: Bar znaš na čemu si. Zamisli kako bi lijepo bilo da hrvatine imaju kugle na glavi. Ili bar oko nogu. Ili recimo ljudi koji ne peru zube, njega nećeš pitati gdje je neka ulica.
Imaš apsolutno pravo! Ja znam hodati u odijelu, zrihtan k'o direktor razvojne banke ili vlasnik jahte od 28 metara, dali bi mi djecu na čuvanje i bake bi mi prepisale stanove, ali...moja supruga kaže da sam lud, ali se to ne prvu ne vidi....I neću si probušiti glavu da me odmah identificiraju (lociraju, uhite i sprovedu :zubo: ) jer ništa onda od imovinske koristi... :D
Emericzy

Post 25 May 2012, 09:59

Lyla » wrote:Al evo jedne misli: Ako definiramo šljam po tvojoj kategorizaciji, onda svakodnevno gledamo kojekakve majmune i šizove i polusvijet i pedere :zubo: i svjedoci smo činjenici da je raja većinom šljam i da koja je razlika između ovog leoparda koji smeta tebi i pedera koji se ljube na cesti i smetaju Kerumu? Možda ovaj Leopard baš piše ljepšu poeziju od Ujevića? :D
Pa, napisao sam što onda. Ako je dovoljno vrijedan, prihvatimo ga. Pogledaj Urbana. Tjera li njega netko? Ne. Prihvatili smo ga, jer iza njegove pojave nešto stoji. Ako ne stoji, onda je riječ o šljamu.

Da se razumijemo, ja se zapravo u potpunosti slažem s tobom. :cerek:

EDIT: osim ovog dijela s grafitima po zidovima. :o
Znači, tebi je OK da netko plati milijune za lijepu fasadu, a da to nekakvi nedorasli klipan u pola minute upropasti nemuštim žvrljenjem? Pa to je plaćanje neusporedivo skuplje od onoga što se plaćalo Murtićima i Džamonjama. To je već na pola puta do Damiena Hirsta. I to je prisila da te žvrljotine SVATKO gleda. A Hirsta ipak možeš izbjeći ako ti ne paše.

Ja bih svakom crtaču grafita zavezao ruke, jaja namazao medom i posjeo ga na mravinjak. Onaj od žutih mrava.
karambol

Post 25 May 2012, 10:05

Emericzy » wrote:
Znači, tebi je OK da netko plati milijune za lijepu fasadu, a da to nekakvi nedorasli klipan u pola minute upropasti nemuštim žvrljenjem? Ja bih svakom crtaču grafita zavezao ruke, jaja namazao medom i posjeo ga na mravinjak. Onaj od žutih mrava.
Ja bi ga nalakirao metalik bojom s pearl efektom koju mu može skinuti samo autolimar ili specijalna, skupa klinika u Las Vegasu...Nek' mu mama i tata to plate ili neka svjetluca u tirkiznoj po danu i po noći... :zubo:
Emericzy

Post 25 May 2012, 10:12

Leteća » wrote:
Zgodno povezano.

Ja glasam za malograđanštinu i njezin diskretni šarm. :cerek:

Ne zato što mi je jako draga i simpatična, nego zato što se na račun nje može jako fino zajebavati. Bez uštogljenog BBC-ja ne bi bilo Pajtonovaca. Zapravo, ne znam je li umjetnički procvat uopće moguć bez jedne učmale, konzervativne baze. Ona dođe kao svojevrsni kompost. Da ne velim đubar. :zubo:
Ne samo to. jako važna uloga uštogljenosti je da ljudima koji nemaju vlastiti sustav u glavi daje društveni sustav. Sprečava da društvo, javni život, javno ponašanje i javnu estetiku narušavaju ljudi koji nemaju reći ništa bolje, nego im je krajnji domet od sebe napraviti čudovište.

Da, malograđanština je upravo humus. Ona ljudima da osnovu civilizacije. A iz nje ljudi s talentom i smislenom originalnošću iskoče bez problema. I jasnije se vide. A među gomilom ljudi-guštera u sveopćem cirkusu to nije moguće. Tko više među čudovištima raspoznaje umjetnost od idiocije?
vrrrlet

Post 25 May 2012, 10:12

Pa onak, to bi zaista ovisilo o tome gdje se grafit nalazi i kaj je na njemu. Naime, dio toga (što većinom jest smeće) je umjetnost.
Emericzy

Post 25 May 2012, 10:15

vrrrlet » wrote:Pa onak, to bi zaista ovisilo o tome gdje se grafit nalazi i kaj je na njemu. Naime, dio toga (što većinom jest smeće) je umjetnost.
Gle, taj jedan od deset tisuća koji je umjetnik naći će, bez brige, kanal kojim će svoju umjetnost izraziti. A da i ne nađe, jako je glupo zbog tog jednoga zagaditi cijeli jedan polumilijunski grad žvrljotinama ostalih 9999 zgubidana.
vrrrlet

Post 25 May 2012, 10:16

Emericzy » wrote: Ne samo to. jako važna uloga uštogljenosti je da ljudima koji nemaju vlastiti sustav u glavi daje društveni sustav. Sprečava da društvo, javni život, javno ponašanje i javnu estetiku narušavaju ljudi koji nemaju reći ništa bolje, nego im je krajnji domet od sebe napraviti čudovište.

Da, malograđanština je upravo humus. Ona ljudima da osnovu civilizacije. A iz nje ljudi s talentom i smislenom originalnošću iskoče bez problema. I jasnije se vide. A među gomilom ljudi-guštera u sveopćem cirkusu to nije moguće. Tko više među čudovištima raspoznaje umjetnost od idiocije?
:vidiga: Fašizam, fašizam!

Meni su malograđani jednako čudovišni kao ovaj s kuglama na glavi. :ne zna: Kaj ćemo sad?
Emericzy

Post 25 May 2012, 10:16

Lyla » wrote:
Ok. Ajmo dalje. Koliko pirseva na pipici je dozvoljeno, a da nisi nakazna?
Nula.
baja

Post 25 May 2012, 10:17

Emericzy » wrote: Gle, taj jedan od deset tisuća koji je umjetnik naći će, bez brige, kanal kojim će svoju umjetnost izraziti. A da i ne nađe, jako je glupo zbog tog jednoga zagaditi cijeli jedan polumilijunski grad žvrljotinama ostalih 9999 zgubidana.
ti bi radije u branimirovoj gledao sivi, ofucani zid nego žvrljotine desetak zgubidana?
blue
Asgard

Post 25 May 2012, 10:18

baja » wrote: pa da, mi smo konzervativno društvo
u slobodnoumnijim, da ne kažem raspuštenijim, sredinama i bankar može biti istetoviran preko cijelog tijela :D
Ma može i kod nas, i tako najmanje ima košulju dugih rukava i hlače od odijela - tko će znat što je ispod :ne zna:

O grafitima - ajd precizirajte, jel govorimo o npr. ovome ili Dinamo BBB? Netko tko crta ovo s linka, neće mu pasti na pamet crtati to na pročelju HNK-a.
vrrrlet

Post 25 May 2012, 10:23

Emericzy » wrote: Nula.
Ma nemoj. A dlake su ti u redu? Meni je bolje obrijano s pirsom nego neobrijano bez, načelno, nije uvjet, ovisi o faktorima. Ali ovo samo govori kako je stvar kulturno uvjetovana. U Americi je tetoviran ogroman broj građana, i rade na radnim mjestima na kojima je kod nas nezamislivo divljački biti tetoviran.

E sad, meni su glupe i tetovaže i Amerikanci, ali mi je još gluplje reći da je neki tamo Amer loš odvjetnik ili prodavač cipela zato što je tetoviran.
Almost Rosey

Post 25 May 2012, 10:27

meni je sve to skupa tak interesantno.
  • Information