..alo, zagrepcankeki, cestitam vam dan oslobodjenja

Stare teme i začeci foruma
schmokljan

Post 23 May 2012, 14:57

Bregović je glazbeni Nemanja Kusturica. Prodao je zapadnjacima Balkan po mjeri zapadnjačkih predrasuda - tu se jebe kumova žena, puno pije i ždere, malo pere, a kad se popije, onda se i zapuca. Zaklinje se u vječna prijateljstva, a izdaje prvom prilikom. Zidovi su memljivi, a žene podatne. Djeca su musava, prepuštena sebi i apatičnoj okolini. Negdje vreba ocvala baba da im oduzme nevinost i prekine djetinjstvo.

A na sve gore pobrojano odlično ide Bregovićeva navodno etno glazba. Jedino što ga suštinski razlikuje od Nemanje je svijest o važnosti osobne higijene, što se na našim prostorima mora smatrati civilizacijskim iskorakom.

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 23 May 2012, 14:59

vrrrlet » wrote:
Ja sam radio na krovu. :ne zna:

Pa nema ni Balkan more. :ne zna: Ima uski obalni pojas, ali većinom je nastanjen pastirima koji nemaju pojma o moru i jebu ovce po planinama. Nešto kao Italija, samo bez gradova.
a sad, znao sam da ces ti to okrenut naopako. :D

kako balkan nema more? jel sad ja moram pitat kao i ti, jel ima more balkan? kako balkan nema more, a poluotokom se zove? sta je jadransko more? a, sori, zaboravio sam, srednjeevropski akvapark i sezonski solarij. :D
a, cuj, pastiri. sta sad. ti bi uzivao u siru bez pastira? ili pastirica? kako nema gradova. a sta je zagreb? :raspa:

a po italiji nema krovova? :ne zna:
ali

Post 23 May 2012, 15:08

vrrrlet » wrote:
..ali što reći o naciji koja ima ozbiljan dio nižeg ili nižeg srednjeg sloja koji brije na Teksas? A imaju i one juhuhu-jodla-dodla pjesmice kakve se vrte po zagorskim radio stanicama. Nije cajka, nema istočnjačkih mujezinskih utjecaja, ali je podjednako maloumno, neslušljivo i da sad ne psujem.
S tim da su te jodla dodla njihove, u tome je problem. Možda su tebi glupe, seljačke ili novokomponovane, ali pripadaju originalno njima. Njeguju svoj izvorni izričaj, kakav god bio, dok se mi odričemo Mediterana i mitelojropizma na račun Turske i Šumadije (i ederlezi balkanizma, kad već potežemo čakije, pardon, primjere).
karambol

Post 23 May 2012, 15:09

..a unda » wrote: a sad, znao sam da ces ti to okrenut naopako. :D

. a sta je zagreb? :raspa:

Bandićeva draga.
Previše su ukoso...
..a unda
Undaminator

Post 23 May 2012, 15:24

karambol » wrote:
Bandićeva draga.
Previše su ukoso...
draga nedraga, ali je grada. i to balkanska. zagreb je jedan od glavnih centara balkanizma, a ne zeli to biti. hjuston...? :D

da, nijemci rade upravo toliko kose krovove da ne budu previse kosi i ujedno upravo toliko ravne da bi vrletu to bila znacajna prednost za njemacku u odnosu na italiju. :D

ma, u italiji je sve koso. biza, polonja..sori, piza, bolonja..pa da bokun viska nisu mogli posudit u keln. :D
karambol

Post 23 May 2012, 15:34

..a unda » wrote: draga nedraga, ali je grada. i to balkanska. zagreb je jedan od glavnih centara balkanizma, a ne zeli to biti. hjuston...? :D

da, nijemci rade upravo toliko kose krovove da ne budu previse kosi i ujedno upravo toliko ravne da bi vrletu to bila znacajna prednost za njemacku u odnosu na italiju. :D

ma, u italiji je sve koso. biza, polonja..sori, piza, bolonja..pa da bokun viska nisu mogli posudit u keln. :D
Jezuš! Mladi gospon, kajje z vama?? Agram i Agremeri su navek bili miteleuropa...Kristuš, kaj sve ne buš čul od današnje mladeži... :D
Naravno da je ukoso. Picu režu ukoso, rade aute s neprirodnim kosinama - vidi taj neki ferari, k'o da je slon sjeo na haubu. Sve nešto u špic, nakoso. I cijela je čizma naherena k'o da šuta nekog u dupe... naspram lijepih zaobljenih, mačo, audija ili beemvejaca. Stabilno, proporcionalno, odmjereno... k'o i krovovi u Bavarskoj ili Badenvirtenbergu...
Zna vrrrlet što radi. Eno vidi solarnih ploča po Njemačkim krovovima, a di su talijanski?? Nema...sve je to neki vrrrlet montirao... :zubo:
ombia

Post 23 May 2012, 15:36

:rofl: :rofl: :rofl:
Eks

Post 23 May 2012, 15:40

:rofl: :rofl:
..a unda wrote:
ja sam stoka, slusam sve,
:S :rofl: :rofl:

Izgubila sam se, idem čitati dalje. :D
Eks

Post 23 May 2012, 16:21

vrrrlet » wrote: Odi malo u Afganistan, kod talibana na kavu, pa će ti oni objasniti kako ne pripadaš NATO-u. Još će ti pljugu zamotati i popušiti ti ku... klitić, a onda će ti pokloniti tepih i dati ti baklavu i odvesti devom kamo hoćeš i pokloniti ti ogrlicu od američanskih ušiju za mamu.
I njima si radio krov? :zubo:
vrrrlet

Post 23 May 2012, 16:50

..a unda » wrote: a sad, znao sam da ces ti to okrenut naopako. :D

kako balkan nema more? jel sad ja moram pitat kao i ti, jel ima more balkan? kako balkan nema more, a poluotokom se zove? sta je jadransko more? a, sori, zaboravio sam, srednjeevropski akvapark i sezonski solarij. :D
a, cuj, pastiri. sta sad. ti bi uzivao u siru bez pastira? ili pastirica? kako nema gradova. a sta je zagreb? :raspa:

Naravno da more ima Balkan, pa pogledaj oko sebe, ti živiš na moru. Balkan se doselio na more. Jesam ja lijepo govorio da ne gradite cestu, ali ne... eto vam sad.

Ako je Balkan poluotok, Francuska je isto poluotok.

Kako je Zagreb grad, kad je nastanjen seljacima? :ne zna:

Ima po Italiji krovova, ali im je slabija satnica, a kad već moram spavati u kontejneru želim imati neki bolji razlog za to. Dvajst maraka je dovoljno dobar razlog.
ali » wrote: S tim da su te jodla dodla njihove, u tome je problem. Možda su tebi glupe, seljačke ili novokomponovane, ali pripadaju originalno njima. Njeguju svoj izvorni izričaj, kakav god bio, dok se mi odričemo Mediterana i mitelojropizma na račun Turske i Šumadije (i ederlezi balkanizma, kad već potežemo čakije, pardon, primjere).
Krivo, Turska i Šumadija su sastavni dio Hrvatske, kao i more i mitelojropa. Pogledaj oblik zemlje, vidjeti ćeš da je neki klin uletio u nju i nije nikad izvađen. To su naša braća Turci pojebala braću Srbe i skupila na ovim prostorima na veliko veselje svih.

I nije istina ovo što si rekla. Bijeda je bijeda, bila ona originalna ili ne. Kao da sam sretniji jer me kolje ustaša, jer je "naš", nego kad me kolje četnik? :confused:
..a unda wrote: da, nijemci rade upravo toliko kose krovove da ne budu previse kosi i ujedno upravo toliko ravne da bi vrletu to bila znacajna prednost za njemacku u odnosu na italiju. :D
Radio sam na ravnom krovu, da. Iako su mi bolji talijanski ravni krovovi od njemačkih. Povijesno gledajući.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
ali

Post 23 May 2012, 18:11

vrrrlet » wrote:
I nije istina ovo što si rekla. Bijeda je bijeda, bila ona originalna ili ne. Kao da sam sretniji jer me kolje ustaša, jer je "naš", nego kad me kolje četnik? :confused:
Tako možeš reć i da ti je Gotovac naporan, kao i Liszt - za razliku od Verdija koji te ne kolje :confused:

Daleko je anton aus tirol za Austrijanca od bijede, on to jodla već parsto godina. Meni bi tome najbliža usporedba s našom "bijedom" onda bila Da te mogu pismon zvati (kažem, daleko je to od bijede).

Zašto se u Zagrebu ne slušaju popevke nego srpski turbofolk, u Srbiji srpski turbofolk a ne kajkavske popevke ili polka, a u Sloveniji turbo polka a ne srpski turbofolk :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 23 May 2012, 18:33

vrrrlet » wrote:
Naravno da more ima Balkan, pa pogledaj oko sebe, ti živiš na moru. Balkan se doselio na more. Jesam ja lijepo govorio da ne gradite cestu, ali ne... eto vam sad.
koju cestu? onu koja je puna dva mjeseca ljeti?
..ma, kao i da ne zivim na moru. vise mora vidim u splitu nego ovdje. jest, mozda se balkan doselio na more, ali..
..prvo, balkan se i prije doseljavao na more, pa je sve bilo nekako..normalnije?
drugo..ovaj sad balkan oko mene, nije se doselio direktno s balkana, nego odnekud naokolo, a i najprije je trebalo raseliti taj balkan, da bi se napravilo mjesta za novi.
kakav je to balkan s auto tablicama..eesterajh i dojicland? ..i treste cajke kakve se ni u holodeku nekom ne mogu cut. ali, to je samo vrh tog brijega. mislim, rade sto god ih je volja, ali i to mi nije najveci neki problem? pravi problem je..kako je doslo do toga, odkud, tko je do dopustio i zasto je dopustio? ja nisam. pa ko onda jest? neki zakon, dakle, neka normirana i pozeljna kultura, ponasanje, omogucava i podstice takvo ponasanje, agresivno ponasanje, ozakonjeno bezakonje, za neke samo, drugi trebaju proci onaj zakonski dio koji opstruira bilo kakvu reakciju na to bezakonje..odakle to? de jure i de fakto? formalno i kulturoloski? gdje se nalazi taj portal koji sluzi samo tome da se takva ponasanja ne mogu nazvati kulturnim utjecajem, nego iskorjenjivanjem druge kuture..nema misunga, nema gemista, nema hibrida, nema razmjene, nego..tejk it or liv it.

meni je jako zao sto nekog tko zivi vani moze ovo rastuzit, naljutit, sto moze zamjerit, ali je tako. ona lijepa srednja evropa, onaj njen pozitivni dio ovdje ne dolazi i ne silazi. posustaje negdje u zagrebu, valjda sto vec tu pocinju dovoljno zahtjevni problemi. a odatle se malo procisti, promijeni, nadoda se par stereotipova, zakona, ovisnosti (nikakve specijalne ovisnosti, one normalne i razumljive, rutinske, dosjele) i zajedno s tom lou profajl evropom i srednjom evropom, dolazi na to jebeno more misleci kako ce ga bas oni razdjeviciti kako niko nikad nije i odjednom postaju haj profajl, dominantna kultura. ili nekultura, svejedno.
Ako je Balkan poluotok, Francuska je isto poluotok.
pa ne znam. je, pa sta. nije, pa sta. ne razumijem. ali, cuo sam da se govori balkanski poluotok. cuo sam i za iberski, za francuski nisam. ali, neka se zove kako hoce, meni je svejedno.
ono sto mi je zanimljivo jest, sto mene zaista nije briga hoce li me netko svrstati pod balkan, balkanski otok ili poluotok, frakcija, divizija, podidentitet, do-nacija, tripl kultura, sve se sa mnom da dogovorit, ali neko ocito ne zeli bit balkanom, po svaku cijenu i jos mene tlaci. pa sta mene jebe? ako ne zeli bit balkanac ili mediteranac ili dalmatinac ili eskimoholik, nek jebe sam sebe, sta se na mene okomio i ne pusta..:D
Kako je Zagreb grad, kad je nastanjen seljacima? : ne zna:
ko je rekao seljacima? balkancima valjda ili.. i balkancima..ili onima koji su balkanci, ali njima to znaci i to zovu mitlevropljanin. :D
ne znam, kako ono ide danas definicija grada..sekundarne djelatnosti, tercijarne djelatnosti, pa ako prevagne ova zadnja, onda je grad. :ne zna:
Ima po Italiji krovova, ali im je slabija satnica, a kad već moram spavati u kontejneru želim imati neki bolji razlog za to. Dvajst maraka je dovoljno dobar razlog.
pa opravdan sasvim razlog. dakle kultura se kupuje ili se kulturom kupuje. ja bih rekao, cak i jeftino. proturis neki kulturni obrazac, a on se na pogodnom tlu umnozi sam od sebe i donosi profit, a nit se oralo, nit kopalo, a ni ratovalo. ko ima novaca, kupuje. danas nesto ne razumijes, nesto je to zbrckano, a vremena se nema, a hoce se ostvarit neki interes..ko ce sada to analizirat, razumijevat, kupis jednostavno i kazes..moje i bit ce tako, pa sada vi razumijevajte kolko ocete.
sad, malo je to nezgodno se bahatit i rec..evo para, kupujem. ai skupo je, tj moze puno jeftinije. kupis samo jedan dio, onda taj dio donese neke zakone, raspodijeli strateski vlasnistva, odredi neke odnose, uspostavi kulturne neke obrasce i onda taj radi umjesto tebe, a ti samo stojis i gledas kako to sve super ide, a dzaba.
mislim, tako je i rim propao. formalno. nema tu nikakve mistike, sve je to vec odavno poznato.

Radio sam na ravnom krovu, da. Iako su mi bolji talijanski ravni krovovi od njemačkih. Povijesno gledajući.
ma zajebi ti to povijesno. da si ti htio ic u italiju, isao bi u italiju. da ti je do krovova, isao bi gdje su krovovi..ne znam, bolji, ljepsi..mekaniji. situacija je bila takva da si isao u njemacku. kao i pola balkana. to je tako i nema tu nista lose, dapace. ali, sta sam ja tu kriv, pa da me se mora tlacit s time da je srednjeevropska sindra ludilo neko i sad cu ja nju morat stavljat i lipit se s njom zato jer njemci placaju dvajst kulturnih maraka/sat i jos veselo vikat..daj mi jos, daj mi jos. :D
mislim, ne razumijem..jel se tu radi o nekoj osveti, o nekom nametanju griznje savjesti, o poducavanju sto je to kultura i zasto je bas srednjeevropska kultura za mene?

da mi odmah budemo jasni. uzmimo npr hajduk. ko normalan i pametan ista ide osnivat i temeljit u pragu? zato ce hajduk i nestat i neka nestane, jebaga prag i srednja evropa i plzenjsko pivo i cekinje.
da je bilo pameti, osnovao bi se u padovi, firenci, milanu, ako se vec u splitu nije htjelo osnovat. da je tako bilo, bio bi prvak svita vec jedno pet puta. real madrid bi, ako bi bio u grupi s hajdukom i barcelonom i bajernom, nagovarao barcelonu da idu ca, da predaju utakmicu kao sta su se cesi predali u drugom svjetkom ratu, da nema smisla sve to i da se prebacuju na hokej. bajern bi nakon utakmice s takvim hajdukom isao u rim platit misu zahvalnicu sto nogometna pravila nemaju pravilo da ako se da gol kroz noge da vrijedi duplo i sto su izgubili samo sa pet nula u finalu. jel treba govorit da od svega toga igraci ne bi dobili ni dinara, igrali bi iz cistog gusta. a u interkontinentalnom finalu bi igrali s nekim brazilcima i podijelili bi pehar, jer bi pet utakmica zavrsavalo nerjeseno, a fifa nije dozvolila da pobjednik bude onaj ko ce duze drzat balun u zraku. :cheer:

a sad, neka, eto im..ahoooj. hajduk 1911-2015. :raspa:
Eks

Post 23 May 2012, 19:50

Ja se tebi čudim, unda, što se ti čudiš. Pa jasno je da od svega ponuđenog na kugli zemaljskog mi ćemo odabrati treš, uvijek. Pomno ga izbirati iz svih kultura i smiksati u vlastitu. I dičiti se time. Pa to je tako jednostavno. :ne zna:

Jedva smo čekali da nam pristigne zapadnjački treš da se davimo u njemu, mislim, o čemu mi pričamo? Da su ljudi stvarno htjeli to što ti misliš da su htjeli ne bi tako pohrlili valjati se u tuđim govnima. :D
klonka

Post 23 May 2012, 20:36

schmokljan » wrote:Bregović je glazbeni Nemanja Kusturica. Prodao je zapadnjacima Balkan po mjeri zapadnjačkih predrasuda - tu se jebe kumova žena, puno pije i ždere, malo pere, a kad se popije, onda se i zapuca. Zaklinje se u vječna prijateljstva, a izdaje prvom prilikom. Zidovi su memljivi, a žene podatne. Djeca su musava, prepuštena sebi i apatičnoj okolini. Negdje vreba ocvala baba da im oduzme nevinost i prekine djetinjstvo.

A na sve gore pobrojano odlično ide Bregovićeva navodno etno glazba. Jedino što ga suštinski razlikuje od Nemanje je svijest o važnosti osobne higijene, što se na našim prostorima mora smatrati civilizacijskim iskorakom.
:S :S :S :S :S :S :S :S :S :rofl:
gonj špadi
vrrrlet

Post 24 May 2012, 12:44

ali » wrote: Tako možeš reć i da ti je Gotovac naporan, kao i Liszt - za razliku od Verdija koji te ne kolje :confused:

Daleko je anton aus tirol za Austrijanca od bijede, on to jodla već parsto godina. Meni bi tome najbliža usporedba s našom "bijedom" onda bila Da te mogu pismon zvati (kažem, daleko je to od bijede).

Zašto se u Zagrebu ne slušaju popevke nego srpski turbofolk, u Srbiji srpski turbofolk a ne kajkavske popevke ili polka, a u Sloveniji turbo polka a ne srpski turbofolk :ne zna:

Ne znam u kom to Zagrebu ti živiš, ali turbofolk živi po onih par opskurnih klubova i birceva na periferiji. Kajkajvske popevke su doista rijetke, a iz birceva na Cvjetnom se čuje Gibonni i slično. Vidim da mlađarija masovno na mobitelima sluša cajke, ali čujem i normalne muzike. Puno ćeš prije čuti glazbu iz osamdesetih nego cajke, na radiju cajki ni nema, osim Colonie i Rozge na Narodnom.

Ovo kaj si linkala ima umjetničke dosege Mucala. Mucalo ti je tik do Jelene po mudrosti, a Jele je umivena cajka, balkan ritam + minica + sintić i eto ti derneka.

Ja ne kužim kako tebi to kaj si linkala nije čobanluk. :ne zna: Ok, priznajem da me manje živciraju zagorske radio stanice koje su prepune takvih klet-prijatel-mužika stvari, od istočnijih radio stanica gdje se režu vene i razbijaju čaše, ali sve je to pomor mozga.

Da se vratim na četnike i ustaše, govna jedna kao i druga, ali ustaše imaju ljepše uniforme i peru se. Super. Gud for ustaše. :ne zna:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Lyla

Post 24 May 2012, 14:55

schmokljan » wrote:tu se jebe kumova žena, puno pije i ždere, malo pere, a kad se popije, onda se i zapuca. Zaklinje se u vječna prijateljstva, a izdaje prvom prilikom. Zidovi su memljivi, a žene podatne. Djeca su musava, prepuštena sebi i apatičnoj okolini. Negdje vreba ocvala baba da im oduzme nevinost i prekine djetinjstvo.
Ajde de. Ovo jest Balkanština i nema toga u Amera. I to samo zbog kumove žene, pucanja i ocvale babe.
Sorry,klonka, ovo mi bolje opisuje pojam od ove tvoje knjige i uvoda. :zubo:
Nego, gdje su to zapadnjaci mogli vidjet, osim na filmu? A zovu nas Balkancima još od prije Kusturice? Pa nisu nas pokradena ciganska djeca proslavila po Italiji?
Kako oni to znaju?? Kako znaju?
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 15:13

Lyla » wrote:
Ajde de. Ovo jest Balkanština i nema toga u Amera. I to samo zbog kumove žene, pucanja i ocvale babe.
Nego, gdje su to zapadnjaci mogli vidjet, osim na filmu? A zovu nas Balkancima još od prije Kusturice? Pa nisu nas pokradena ciganska djeca proslavila po Italiji?
Dvije riječi. Duhanski put. :cerek:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco_Road_%28novel%29
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
klonka

Post 24 May 2012, 16:07

Lyla » wrote: Ajde de. Ovo jest Balkanština i nema toga u Amera. I to samo zbog kumove žene, pucanja i ocvale babe.
Pa rekla sam ti, čitajući putopisce. Ponovo čitaj uvod tamo, iš.
gonj špadi
Leteća
babin nakurnjak

Post 24 May 2012, 16:37

Hm... balkanski putopisi.

Jel zna netko izvor ovog, parafraziram:

"Ima jedna daleka zemlja Sclavonia. U njoj žive ljudi bez glave. Kad ih neprijatelji uhvate bace ih u more gdje se ovi pretvore u kamenje."

Mislim da je to pisao neki Britanac u Srednjem vijeku, ali da me ubiješ ne mogu se sjetiti imena.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Lyla

Post 24 May 2012, 18:00

Leteća » wrote:Hm... balkanski putopisi.

Jel zna netko izvor ovog, parafraziram:

"Ima jedna daleka zemlja Sclavonia. U njoj žive ljudi bez glave. Kad ih neprijatelji uhvate bace ih u more gdje se ovi pretvore u kamenje."

Mislim da je to pisao neki Britanac u Srednjem vijeku, ali da me ubiješ ne mogu se sjetiti imena.
Da nije William Lithgow? :ne zna:

@Klonka, postala si ko unda, bokteneće. Trebam se dobro upet da sve do kraja razumski pročitam, a ni oči više ne služe ko prije.
klonka

Post 25 May 2012, 00:40

Probala sam maksimalno pojednostavnit. :mama:
gonj špadi
Aristocat

Post 25 May 2012, 08:38

schmokljan » wrote:Bregović je glazbeni Nemanja Kusturica. Prodao je zapadnjacima Balkan po mjeri zapadnjačkih predrasuda - tu se jebe kumova žena, puno pije i ždere, malo pere, a kad se popije, onda se i zapuca. Zaklinje se u vječna prijateljstva, a izdaje prvom prilikom. Zidovi su memljivi, a žene podatne. Djeca su musava, prepuštena sebi i apatičnoj okolini. Negdje vreba ocvala baba da im oduzme nevinost i prekine djetinjstvo.
Ovo je bolno tocno. Medjutim. Od kud zapadnjacima predrasude? Kako to da nas tako vide?

Kusturica je ogolio i prodaje -- doduse poceo je sa prodajom na balkanskim pijacama pa stigao do finijih tezgi u Kanu -- jedan socijalnopsiholoskoekonomski aspekt zivota na Balkanu - i gle cuda, nije nista slagao: djeca jesu musava, izdaje su ceste (prodao vjeru za veceru), malo se pere a puno zdere.

Zamjerati Kusturici sto je javno obznanio svijetu preko filmske role i pritom unovcio ono sto svi vide ali rijetki osvjeste nije fair. Svi smo mi Kusturica, ali s amaterskim kamerama i bez reziserske palice.
schmokljan

Post 25 May 2012, 08:45

Možda si ti Kusturica, no ja sigurno nisam.

Kusturica prodaje samo jedno od naličja Balkana, ono orijentalno-musavo-zavodljivo-ogavno.

A zadah neopranih mu zubi se čuje i preko filmskog platna.
Aristocat

Post 25 May 2012, 08:50

[quote="schmokljan »}

A na sve gore pobrojano odlično ide Bregovićeva navodno etno glazba. Jedino što ga suštinski razlikuje od Nemanje je svijest o važnosti osobne higijene, što se na našim prostorima mora smatrati civilizacijskim iskorakom.[/quote]

Da. Bregovic je prema Kusturici sitni dzepar. On se pravi boljim nego sto to jeste i to na nacin da pod krinkom etnosa zaradjuje kao vlasnik putujuceg cirkusa -- ne dize taj etno na nivo kulturne bastine vec na nivo dopadljivosti zapadnjackom ukusu za egzotku koji traje jednu sezonu.

Ali opet, zamjerati mu sto je nasao nacin da zaradi, sto ja znam... Kako nema kazne ni za glazbeni neukus ni za kicerajsko-cirkusku predstavu preko koje vlasnici deviznih novcanica povezuju bivsu nam domovinu (koje su se neki sramili) koje isto tako vise nema, pitanje je koga briga?

Ministarstvo kulture... cije, kojeg naroda? Koje zemlje? Kojeg etnosa?

Ovo su Markezovi elementi juznoamerickih zemalja. Ma... Cigani smo iako nismo crni. Svi smo Cigani i zato imamo sto zasluzujemo -- cirkus i njegove voditelje.
Aristocat

Post 25 May 2012, 08:52

schmokljan » wrote:Možda si ti Kusturica, no ja sigurno nisam.

Kusturica prodaje samo jedno od naličja Balkana, ono orijentalno-musavo-zavodljivo-ogavno.

A zadah neopranih mu zubi se čuje i preko filmskog platna.
Jesi samo to ne znas.

Za nalicje vec sam rekla drugim rijecima. Potpuno se slazem.
  • Information