ombia » wrote:Nisam sigurna da se komunikacija povecala dolaskom interneta. Monolozi su postali ucestalija pojava i dobili publiku. Komunikacija je ipak nesto drugo.
Komunikacija se sigurno povećala dolaskom interneta, u to ne treba sumnjati.
Evo, ti živiš u inozemstvu. Da nema interneta, čisto sumnjam da bi ovoliko komunicirala s ljudima iz Hrvatske, a posebno s nekakvim nepoznatim ljudima. S nepoznatima ne bi komunicirala, to je sigurno. Pogotovo, ako se uzmu u obzir tadašnje cijene telefonskih usluga.
Dapace ako ista srozao se nivo opcenja s drugima. Danas je svaki prosjecan trol u stanju sasuti nekome u facu gadosti kakve u zivotu nece reci nekome na kavi jer nema muda. Pa ako je to napredak.
Svaka dobra stvar može biti i bit će zloupotrijebljena na bilo koji način, to se ne može izbjeći. Ipak, to ne znači da napredak ne postoji.
Nekako mi se cini da je prije 30 godina obitelj bila intaktnija i odnosi u susjedstvu, s uzom rodbinom itd. cesci. Tako da su i ti povuceni bili ukljuceni u neka obiteljska dogadjanja, u dolazak susjede na kavu, u neku cakulu na ulici.
Ovo je istina. Moji starci su se svakodnevno družili sa susjedima iz stana prekoputa. I danas su jako dobri iako više ne žive u istom gradu.
Međutim, nisam sigurna da je ovo primjenjivo na povučene i zatvorene ljude.
Danas kao imamo komunikacije na svakom cosku a nikad prije nisu ljudi bili usamljeniji i otudjeniji.
A, čuj, internet komunikacija može rezultirati prijateljstvima, vezama, brakovima, ali isto tako može uvijek ostati samo na razini interneta. Nisam baš dugo u forumskim vodama, ne mogu procijeniti što je od ovo dvoje učestalije, ali mi se čini da je ipak ovo drugo.
Nego kako macka?