Tupelo » wrote:Evo, šmizla se već danima pokušava domoći zemlje iz ogromne tegle sa beaucarneom.
I uspjela je.
Mislim da je uspjela i pojesti malo zemlje.

Morat ću je stavljati u ogradicu. Ili ću joj prestati kuhati.
vrrrlet wrote:ti Tupelo fotkaj gdje želiš sjenicu
Budem.
Problem je što je stražnje dvorište nagnuto i jedino mjesto na kojem bi ta sjenica imala smisla, je najviši plato u dvorištu. Na platou ispod su zeleni dio dvorišta, stražnja terasa i kuća.
S tim gornjim platoom nemamo baš što za napraviti. Bilje se ne prima jer direktno na njega tuče bura i sve crkne u roku odmah. Baš jako udara na tom dijelu. Dok se gradila kuća, tamo je bila drvena šupa za materijal i s nje je čupalo komade k'o od šale. Nema nikakvog zaklona, čak ni od susjednih kuća, i direktno je izloženo sjeveroistoku. Onako, ako s tog platoa kreneš hodati ravno (a okrenut si na lijevo. Ne znam kako to bolje objasniti.

Kao da ideš na onu stranu prema izvoru, ali po kamenjaru

) , možeš bez ikakvih većih prepreka, doći do paških vrata.
To je prostor za roštiljanje i majstor nam je rekao da jednostavno izlijemo onaj betonski kvadrat, stavimo nekakve podne ploče i na to "zapiknemo" nekakav stol od punog i tonu teškog drveta i klupice. No, problem je što tamo nema hladovine pa je taj dio neupotrebljiv preko dana.
Nudi nam i opciju da bagerom sravna teren tj. makne taj plato i svede ga na ravninu s kućom, ali ispod te zemlje je gomila kamena i traži nas besramno puno novaca koje mogu potrošiti na bezbroj pametnijih i glupljih, a zabavnijih stvari + na rub dvorišta onda ide nekakav obzid jer teren oko nas ostaje viši od našega za nekih metar i pol do dva, a mislim da bismo se onda osjećali k'o u rupi jer, well, i bili bismo u rupi s cijele stražnje strane.
Mah, treba to sve zalit u beton.