a kad ih očistiš i blanširaš, možeš ih mirne duše i pojesti
Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
ja sam isto skuzila tek sad kad je spomenuo da mu je leteca skuvala to i to.blaze » wrote: šparoge ne mogu stajati. artičoke jedna ko nijedna. znam, skupe su, al bolje ih je jednom napraviti pošteno, znači barem 5-6 u teći s bobom i/ili graškom (može se podgrijati i drugi dan); jedna je kao da kuhaš, štajaznam, dec juhe
judolino i leteća, vi ste par? sve zadnja skužim![]()
moram pazit kaj pričam
meni nije bed pustit' jedan dan u frizideru, bile su u pristojnom stanju. mislim, najbolje jesu svjeze ubrane, ali mos' mislit' da su prodavane isti dan nakon branja.
nije sve u parama, ponekad pase i jedan deci juhe.
ontopicnije: sparoge sam bacila na maslinovo i ispekla s jajima u tavi s poklopcem. preostale stapkice sam skuhala u malo vode i tu vodu iskoristila za articoku s bobom (tocnije, bob s articokom
osim domaceg maslinovog tamo negdje od primostena, trenutno koristim i gea avantgarde ulje, kupila nedavno u jednom supermarketu u sloveniji. ugodno me iznenadilo.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Pa napisali su to odavno.blaze » wrote: šparoge ne mogu stajati. artičoke jedna ko nijedna. znam, skupe su, al bolje ih je jednom napraviti pošteno, znači barem 5-6 u teći s bobom i/ili graškom (može se podgrijati i drugi dan); jedna je kao da kuhaš, štajaznam, dec juhe
judolino i leteća, vi ste par? sve zadnja skužim![]()
moram pazit kaj pričam
A imamo i onaj tajni par
Kod mene zahladilo i zamracilo se pa me opet privlaci zimska hrana.
Da, a onda ga stalkam po forumu da vidim što će napravit za ručak.*jezebel* » wrote:
ja sam isto skuzila tek sad kad je spomenuo da mu je leteca skuvala to i to.
meni nije bed pustit' jedan dan u frizideru, bile su u pristojnom stanju. mislim, najbolje jesu svjeze ubrane, ali mos' mislit' da su prodavane isti dan nakon branja.
nije sve u parama, ponekad pase i jedan deci juhe.articoke nikad nisam pravila (jela sam ih samo vani, na pizzi i sl.), a em sam kuhala prakticki samo za sebe, em sam na plac dosla prekasno. da sam imala i pripremila vise, ne bi se pojelo, ovo je bilo taman malo za probu i gust.
ontopicnije: sparoge sam bacila na maslinovo i ispekla s jajima u tavi s poklopcem. preostale stapkice sam skuhala u malo vode i tu vodu iskoristila za articoku s bobom (tocnije, bob s articokom), persinom, cesnjakom i maslinovim. i jos malo maslinovog s limunom sa strane.
osim domaceg maslinovog tamo negdje od primostena, trenutno koristim i gea avantgarde ulje, kupila nedavno u jednom supermarketu u sloveniji. ugodno me iznenadilo.
Sviđaju mi se ove namirnice. Šparoge mi vade mast ove godine, moram ih gledati a još ne smijem brati. Nekoliko je ipak završilo na tavi s jajima, a par sam ih pozobala sirove putem do kuhinje.
Bob mi tek cvjeta, a ako me lisne uši ne preteknu pojest ću ga s blitvom i trgancima.
Artičoke su tek sjemenke, njih ću se još načekati.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Ma nemoj? A ja danas skuhao tjesteninu s kiselim zeljem. Na luku sam zdinstao zelje, začinio kimom, pimentom, peršinom, paprikom i senfom, i na kraju umiješao vrhnje. A i narezane kobase su lijepo sjele u sve to.ombia » wrote:
Pa napisali su to odavno.![]()
A imamo i onaj tajni par![]()
![]()
koji se srame.
Kod mene zahladilo i zamracilo se pa me opet privlaci zimska hrana.
Imam kiselog zelja za još jedan ručak, to ću prekosutra, a onda baj-baj do hladnih dana...
S kurcem, a ne s blitvom! Neš ti meni bob upropastit!Leteća » wrote:
Da, a onda ga stalkam po forumu da vidim što će napravit za ručak.
Sviđaju mi se ove namirnice. Šparoge mi vade mast ove godine, moram ih gledati a još ne smijem brati. Nekoliko je ipak završilo na tavi s jajima, a par sam ih pozobala sirove putem do kuhinje.
Bob mi tek cvjeta, a ako me lisne uši ne preteknu pojest ću ga s blitvom i trgancima.
Artičoke su tek sjemenke, njih ću se još načekati.
krem juha od krumpira (ostali sastojci: korijen i list persina, ljubicasti luk, cesnjak, mlijeko, maslac, maslinovo, voda od rastike, lijeni alnatura pripravak za juhu) s trakicama rastike. za njega kuvane safalade i jajca, s paradajzom i malo kukuruznog kruha i majoneze. za mene samo jajca, paradajz i malo maslinovog, buduci da je mesnica karlo bila zatvorena pa nisam mogla dobit' safalade kakve volim. 
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Dajte najte, o kakvom vi kurac paradajzu brijete?
Gdje ima paradajza za kupiti u petom mjesecu?
Bogami, i meni mesožderu sline cure!Bios » wrote:Pire od brokule (mlađi: Neee, došao je kraj svijeta!, stariji: To je, nažalost, zdravo.), rotkvice i ražnjići (No green, no meat!).
You made an offer they couldn't refuse!
na placujudolino » wrote: Gdje ima paradajza za kupiti u petom mjesecu?
ne bi ga ni da mi ga poklone
judolino » wrote: S kurcem, a ne s blitvom! Neš ti meni bob upropastit!
A onda ga ti kuhaj. Može i s kurcem.
Pa iz Hrvatske sigurno nisu. Ali jesu iz Turske, Spanjolske, Grcke i ostalih zemalja kojima ljeti pocne ranije nego vama. Fini su.judolino » wrote:Dajte najte, o kakvom vi kurac paradajzu brijete?
Prijateljica je na Kanarima bila na odmoru prije mjesec dana i sama brala paradajze iz vrta apartmana.
ja u ducanu uzmem cherry rajcice (inace kazem paradajz, ali cherry rajcice
), imaju pristojan okus. u mercatoru i konzumu. nedavno sam u sloveniji uzela datterino rajcice, sitnije od cherry, bile su ok. i jos sam u jednom njihovom ducanu uzela grapolo, okus ni priblizno intenzivan kao kod cherry, ali solidan. nekidan kod svoje babe na placu (zena je iz dalmacije) vidim lijepe nepravilne domace, jos nisam probala, ali mislim da cu uzet' par komada za probu iduci vikend. bas mi je u zadnje vrijeme doslo da ih jedem. one bljedunjave od prekupaca ne jedem, kao ni opcenito van sezone, ali cherry i dobru grapolo volim pojesti. prosle godine sam paradajz izbjegavala zbog alergije pa mi valjda duplo fali. 
ne kažem da su svi paradajzi sad u ponudi zli i umjetni, ali nekako nemam volje jest nešto bez okusa i mirisa.
otkkao sam si počela sadit paradajze, postala sam komotna. strpim se dok ne sazore, a onda ih jedem do jeseni
otkkao sam si počela sadit paradajze, postala sam komotna. strpim se dok ne sazore, a onda ih jedem do jeseni
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
digla sam se prekasno, zaboravila sam sinoć staviti meso topiti, i ne, nije se uspjelo otusiti za 2 sata 
i ništa mi se nije dalo pripremati i mozgati, pa sam napravila slatke palačinke od kukuruznog brašna.
i ništa mi se nije dalo pripremati i mozgati, pa sam napravila slatke palačinke od kukuruznog brašna.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Dok nisam imala vrt išla sam po placu i njuškala paradajze ko luda kuja. Jedino tako bi mi se tu i tamo posrećilo da nađem nešto što ima okusa. 
Od kupovnih su čeriji najpodnošljiviji, ali dok ne dođu oni pravi radije jedem zelenu salatu.
Priznajem, ja sam paradajzični snob.
Od kupovnih su čeriji najpodnošljiviji, ali dok ne dođu oni pravi radije jedem zelenu salatu.
Priznajem, ja sam paradajzični snob.
Leteca koji ti je kurac?
Paradajzi PRIRODNO uspjevaju u nekim toplijim zemljama i u sezoni su i sad. Ionako ih cijelo ljeto od tamo uvazamo. Samo negdje ta sezona malo ranije pocne.
Ne znam sta bi trebali cekati s time dok ne pocne sezona paradajza u Hrvatskoj? Boze.
Fini su.
Ajde radi dramu jer u svibnju negdje ima finih spanjolskih paradajza. Bio k tome.
baja ni ja ne moram cijelu godinu imati sve namirnice. Ali ovaj konkretan primjer NIJE izvan sezone.
Bio bi da kupujem jagode u prosincu.
Paradajzi PRIRODNO uspjevaju u nekim toplijim zemljama i u sezoni su i sad. Ionako ih cijelo ljeto od tamo uvazamo. Samo negdje ta sezona malo ranije pocne.
Ne znam sta bi trebali cekati s time dok ne pocne sezona paradajza u Hrvatskoj? Boze.
Fini su.
Ajde radi dramu jer u svibnju negdje ima finih spanjolskih paradajza. Bio k tome.
baja ni ja ne moram cijelu godinu imati sve namirnice. Ali ovaj konkretan primjer NIJE izvan sezone.
Pa jasno. Kako se inače nečega možeš zaželiti?baja » wrote: bolje snob nego grob![]()
ja uopće ne kužim forsiranje pristupačnosti svih namirnica tijekom cijele godine....
A zašto su onda ti paradajzi PRIRODNO bljutavi i bezukusni, a naši iz vrta su turboaromatični i ukusni?ombia wrote:Leteca koji ti je kurac?
Fini su.
Ne zamjeram ti ja ništa, ali jednostavno - nemaš ukusa...
Kad se čovjek navikne na domaću hranu, izbjegava te stakleničke hidroponičke pizdarije.
-
- Information
-