Bože, kako je seks dobra stvar!

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
ombia

Post 03 May 2012, 18:22

Da.
Htjela sam izbjeci komentare tipa, mi se iznimno seksualno prevvlacimo, sve prsti kad se potrosimo a trosimo se dvaput godisnje. :rofl:

baja

Post 04 May 2012, 09:13

Emericzy » wrote: A kako ti to vidiš, ako smijem pitati? Ideš uokolo i anketiraš ljude? Deseci parova u tvojoj okolini spontano ti se povjeravaju? Telepatija?
naravno da smiješ pitati
anketiram po kućanstvima, da navratim?

ne radi se o desecima parova, ne radim statistiku na temelju razgovora s prijateljima nego sam napomenula da govorim na temelju onog što vidim/čujem, a da se njihove priče ne mogu svesti pod: Popriličan postotak ljudi ohladi se seksualno prema svom partneru/partnerici nakon par godina zajedničkog života.
nije se među njih uvukla dosada nego očaj; nakon poleta i zanosa 30ih dok smo se kućili, dizali kredite, rađali, 40e su svojevrsno stajanje na loptu i, u povelikom broju, uviđanje da su u toj gužvi zaboravili na partnera i da postaje sve teže uspostaviti komunikaciju jer se nagomilalo neispričanih priča i jednostranih projekcija (i da, u 40ima su ljudi puno otvoreniji pričati o stvarnom stanju svojih brakova)
pa sve i ako, bitno složeniju, potrebu za seksom usporedimo s potrebom za hranom; omiljeno The jelo može uvijek nagnati nepce da vrisne od užitka ako ga pripremamo s ljubavlju i pripadajućom maštom u odabiru začina, priloga te serviranja; neće nam dosaditi
naravno, čovjek dobrog apetita može imati i nekoliko The jela
ali onaj, čije je The jelo hrenovka i pomfrit, ne bi se trebao čuditi ako mu u neko doba iziđe na nos ili se čak razboli, ne zato što mu je jelo dosadilo nego zato što je to jelo dosadno samo po sebi
Beau

Post 04 May 2012, 09:51

baja » wrote: ali onaj, čije je The jelo hrenovka i pomfrit, ne bi se trebao čuditi ako mu u neko doba iziđe na nos ili se čak razboli, ne zato što mu je jelo dosadilo nego zato što je to jelo dosadno samo po sebi
A ako je umjesto hrenovke jaje na oko i ako dodamo pomidore na salatu? :nogica: :rofl:

Šalim se.
Samo da nadodam nešto.
Ja sam bila iznenađena karambolovim postom koji je prožet zaljubljeničko-seksualnim zanosom i ushitom nakon mnogo godina veze.
A redovitom i dobrom seksu u braku se ne čudim, sačuvaj bože.
Ali u mom svijetu je za očekivati da će se u taj redoviti, dobar seks tu i tamo prošvercat i koji neraspoložen i dosadan.
A da redovito ne znači svakodnevno :cerek:

No karambol je rekao da mu je baš svaki, svaki seks sa ženom poseban, i općenito pričao o ženi na taj način. Što se ne viđa često. I osjećaji koje je opisao stvarno jesu za pozavidjeti.
A može bit da sam ja taj post predoslovno shvatila, ili preozbiljno, a da on ima takav pismeni izričaj :o

A ovo, bajo, o čemu ti pričaš, ima toga sigruno puno :o Al ja uz njih vežem neželju (makar s jedne strane), a ne želju. Ali, moguće da si u pravu.
karambol

Post 04 May 2012, 10:02

BoDerek » wrote: A da redovito ne znači svakodnevno :cerek:

No karambol je rekao da mu je baš svaki, svaki seks sa ženom poseban, i općenito pričao o ženi na taj način. Što se ne viđa često. I osjećaji koje je opisao stvarno jesu za pozavidjeti.
A može bit da sam ja taj post predoslovno shvatila, ili preozbiljno, a da on ima takav pismeni izričaj

.
Ne pretjerujem. Moja ushićenost kada sam u njenoj blizini ponekad i njoj ide na žifce... :cerek: Naravno da postoje oscilacije kao i kod svakoga, ali ja se zaista osjećam kao da sam trajno zaljubljen u nju. Možda nisam normalan, uobičajen ili već nešto, ali nisam niti manijak.
Mene ne pali samo sve na njoj, od malog prsta na nozi do vrha frizure već i sve što izgovara, način na koji priča s našom princezom, kako se zajebava i šali, kako razmišlja i hoda...Ono, sve.
Kada je tužna ili zabrinuta, ja sam isto tužan i zabrinut. Kada je sretna i ja sam sretan. Ona mi je broj 1 zajedno s djetetom i sav ostali svijet je vrlo nebitan kad su one sa mnom.
E, sad, jesam li lud ili nisam? Boli me... Sretan sam.Image
Beau

Post 04 May 2012, 10:27

karambol » wrote:
Ne pretjerujem. Moja ushićenost kada sam u njenoj blizini ponekad i njoj ide na žifce... :cerek: Naravno da postoje oscilacije kao i kod svakoga, ali ja se zaista osjećam kao da sam trajno zaljubljen u nju. Možda nisam normalan, uobičajen ili već nešto, ali nisam niti manijak.
Mene ne pali samo sve na njoj, od malog prsta na nozi do vrha frizure već i sve što izgovara, način na koji priča s našom princezom, kako se zajebava i šali, kako razmišlja i hoda...Ono, sve.
Kada je tužna ili zabrinuta, ja sam isto tužan i zabrinut. Kada je sretna i ja sam sretan. Ona mi je broj 1 zajedno s djetetom i sav ostali svijet je vrlo nebitan kad su one sa mnom.
Rekla bih nešto, al bez riječi sam :D :top:
baja

Post 04 May 2012, 10:34

BoDerek » wrote: A ako je umjesto hrenovke jaje na oko i ako dodamo pomidore na salatu? :nogica: :rofl:
e, to je već nešto :klopa: :zubo:
Beau

Post 04 May 2012, 10:36

baja » wrote: e, to je već nešto :klopa: :zubo:
Drago mi je da se slažeš :klopa: :zubo:
Emericzy

Post 04 May 2012, 11:01

baja » wrote: naravno da smiješ pitati
anketiram po kućanstvima, da navratim?

ne radi se o desecima parova, ne radim statistiku na temelju razgovora s prijateljima nego sam napomenula da govorim na temelju onog što vidim/čujem, a da se njihove priče ne mogu svesti pod: Popriličan postotak ljudi ohladi se seksualno prema svom partneru/partnerici nakon par godina zajedničkog života.
nije se među njih uvukla dosada nego očaj; nakon poleta i zanosa 30ih dok smo se kućili, dizali kredite, rađali, 40e su svojevrsno stajanje na loptu i, u povelikom broju, uviđanje da su u toj gužvi zaboravili na partnera i da postaje sve teže uspostaviti komunikaciju jer se nagomilalo neispričanih priča i jednostranih projekcija (i da, u 40ima su ljudi puno otvoreniji pričati o stvarnom stanju svojih brakova)
pa sve i ako, bitno složeniju, potrebu za seksom usporedimo s potrebom za hranom; omiljeno The jelo može uvijek nagnati nepce da vrisne od užitka ako ga pripremamo s ljubavlju i pripadajućom maštom u odabiru začina, priloga te serviranja; neće nam dosaditi
ali onaj, čije je The jelo hrenovka i pomfrit, ne bi se trebao čuditi ako mu u neko doba iziđe na nos ili se čak razboli, ne zato što mu je jelo dosadilo nego zato što je to jelo dosadno samo po sebi
Sve je to jako književno i dramatično zvuči i ne dvojim da ima i toga. Seksolozi, međutim, koji taj problem proučavaju već desetljećima profesionalno, svakojakim metodama, na tisućama primjera, stekli su drukčiji dojam od tebe. Oni najveći dio problema ipak pripisuju rutini i posljedičnom gubitku zanimanja. Ali lijepo pišeš.
Emericzy

Post 04 May 2012, 11:07

karambol » wrote:
OK. To je tvoj dio priče. Skoro mi je neugodno sad ići dalje, ali sam si se nekako ponudio... Ignoriraj me ako je preintimno ili preneugodno ili bilo što drugo.

Naime... mi se sad možemo pitati kako tebe doživljava tvoja draga.

Gubitak interesa za seks u dugim vezama rijetko je kada simetričan i istovremen. Inače bi bio puno manji problem. Sretni su oni kojima se to dogodi zajednički. Nažalost, u pravilu jedan partner puno prije izgubi interes od drugoga. I to bude faktor koji nagriza zadovoljstvo u zajedničkom životu. Ne mora biti tragično, ali nije ni osobito lijepo.
karambol

Post 04 May 2012, 11:29

Emericzy » wrote: OK. To je tvoj dio priče.

.
Naravno. To je moj dio priče. Njen neću ni pokušati interpretirati...
Uvijek je samo jedna strana priče na ovakvim mjestima i ja mogu dalje samo tako. Onako kako ja to vidim i doživljavam.
Drugo je nagađanje jer bih, i da poželim tumačiti Nju, sve opet gledao kroz svoju prizmu i rezultat bi bio traljav.
Emericzy

Post 04 May 2012, 11:38

karambol » wrote:
Naravno. To je moj dio priče. Njen neću ni pokušati interpretirati...
Uvijek je samo jedna strana priče na ovakvim mjestima i ja mogu dalje samo tako. Onako kako ja to vidim i doživljavam.
Drugo je nagađanje jer bih, i da poželim tumačiti Nju, sve opet gledao kroz svoju prizmu i rezultat bi bio traljav.
Da, ali it takes two to tango. I dogodi se (često) da jedan pleše s nadahnućem, a drugi iz osjećaja obaveze.
baja

Post 04 May 2012, 11:39

Emericzy » wrote: Ali lijepo pišeš.
:rofl:

ne znam, meni je to pojašnjenje o rutini nekako... rutinirano :o
karambol

Post 04 May 2012, 11:40

Emericzy » wrote: Da, ali it takes two to tango. I dogodi se (često) da jedan pleše s nadahnućem, a drugi iz osjećaja obaveze.
Pa je, ali htio sam reći da ne mogu ja otplesati svoje i Njene korake. :)
Emericzy

Post 04 May 2012, 11:41

baja » wrote: :rofl:

ne znam, meni je to pojašnjenje o rutini nekako... rutinirano :o
Kao i većina stvari u životu. Velik je dio života sasvim banalan.
Emericzy

Post 04 May 2012, 11:46

karambol » wrote:
Pa je, ali htio sam reći da ne mogu ja otplesati svoje i Njene korake. :)
Mislim da si izgubio nit rasprave.

Počelo je tako da se Tea Tree pitala ima li ljudi kojima je seks bez veze. Ja sam rekao da naravno da ima; koliko hoćeš. A ti si uletio sa svojom pričom kao da je ona argument nasuprot.

A nije. Ona je samo jedan lijepi kamenčić u golemom šarenom mozaiku koji ima i jako puno sivih dijelova. Ne možeš garantirati čak ni za ljepotu tebi najbližih kamenčića. Možeš samo za sebe. kao i svatko drugi od nas.

I meni je lijepo. Zašto bih inače otvorio ovaj topic s takvim naslovom? Ali statistike govori da je pola svijeta u lošijem položaju od tebe i mene.
karambol

Post 04 May 2012, 11:54

Emericzy » wrote: Mislim da si izgubio nit rasprave.

Ali statistike govori da je pola svijeta u lošijem položaju od tebe i mene.
Vjerujem da jesam izgubio nit. Petak je, a ionako sam loš u raspravljanju. Da, napisao sam kako mi je da bi bilo suprotno statistikama i ništa više od toga. Uvijek pokušavam loše pretvoriti u bolje ili dobro nekim svjetlim primjerom ili sretnijim primjerom...
I tvoj naslov teme je savršen. :)
Emericzy

Post 04 May 2012, 11:58

karambol » wrote:
Vjerujem da jesam izgubio nit. Petak je, a ionako sam loš u raspravljanju. Da, napisao sam kako mi je da bi bilo suprotno statistikama i ništa više od toga. Uvijek pokušavam loše pretvoriti u bolje ili dobro nekim svjetlim primjerom ili sretnijim primjerom...
I tvoj naslov teme je savršen. :)
Čuvaj ti svoju radost dokle god možeš. :top:
karambol

Post 04 May 2012, 12:02

Emericzy » wrote: Čuvaj ti svoju radost dokle god možeš. :top:
Upravo tako ih zovem... :cerek:
ombia

Post 04 May 2012, 12:28

baja » wrote: (i da, u 40ima su ljudi puno otvoreniji pričati o stvarnom stanju svojih brakova)
Ljudi razlicito brzo ili sporo sazrijevaju, pa ne bih rekla da su generalno otvorenijii/ili iskreniji u cetrdesetima. :ne zna:
Naime nisam jos u njima, nisam im ni jako blizu, a opet pricamo u drustvu itekako realno i otvoreno o bracnim temama.
A o jelima: u deset godina ti ponestane inspiracije ili ideja za zacinjanje bilo kojeg jela. :o
Tako da se ne slazem da je ljudima u dugogodisnjim brakovima dosadio seks jer su ga imali loseg i nekvalitetnog/povrsnog. Dosadio bi im (nekima) da je ne znam kakav sa istom osobom.

Ovo sto karambol opisuje je lijepo citati, ali je zaista rijetko prisutno kod oba partnera. Uvijek ama bas uvijek jedan voli vise. ;)
Oni najveći dio problema ipak pripisuju rutini i posljedičnom gubitku zanimanja.
Da.
OK. To je tvoj dio priče. Skoro mi je neugodno sad ići dalje, ali sam si se nekako ponudio... Ignoriraj me ako je preintimno ili preneugodno ili bilo što drugo.

Gubitak interesa za seks u dugim vezama rijetko je kada simetričan i istovremen. Inače bi bio puno manji problem. Sretni su oni kojima se to dogodi zajednički. Nažalost, u pravilu jedan partner puno prije izgubi interes od drugoga. I to bude faktor koji nagriza zadovoljstvo u zajedničkom životu. Ne mora biti tragično, ali nije ni osobito lijepo.
Amen. Pokoju curku sa onog tamo nemoralnog chata :o bi njen muz isto tako opisao. Isto. U tome i je poanta.
Pa je, ali htio sam reći da ne mogu ja otplesati svoje i Njene korake
Naravno da ne.

Ali vidis kako ona koraca i jel koracate u ritmu, to je E. zelio cini mi se napomenuti.

A ovo, bajo, o čemu ti pričaš, ima toga sigruno puno :o Al ja uz njih vežem neželju (makar s jedne strane),
I ja.
Margarita

Post 04 May 2012, 12:32

ombia » wrote: Ovo sto karambol opisuje je lijepo citati, ali je zaista rijetko prisutno kod oba partnera. Uvijek ama bas uvijek jedan voli vise. ;)
Ponekad naizmjenično.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
karambol

Post 04 May 2012, 12:36

Stvari je uvijek moguće gledati s pozitivne i negativne strane. Ja se trudim gledati s pozitivne ne negirajući da ima ima i negativnih stvari. Naravno da je odnos dvoje ljudi nakon mnogo godina vrlo kompleksan za objašnjavanje i tumačenje osjećaja. Ima padova, ali je važno ustati i nastaviti. Mi "plešemo" bez puno zapinjanja. Mogu reći da si tu i tamo stanemo na prste, nenamjerno. Ima krivih koraka, ima spoticanja i gubljenja ritma. Možda ni ne plešemo cijelo vrijeme samo nas dvoje... :ne zna:
Ali...ja volim s njom plesati. I ona pleše sa mnom. I lijepo je. Više mi ne treba. :)
ombia

Post 04 May 2012, 12:42

Margarita » wrote: Ponekad naizmjenično.
Znala sam da ces to dodati! :) Htjela sam i ja al mi se nije dalo editirati. Slazem se. Naizmjenicno uopce nije lose.
kuki

Post 07 May 2012, 00:02

Emericzy » wrote: Seksolozi, međutim, koji taj problem proučavaju već desetljećima profesionalno, svakojakim metodama, na tisućama primjera, stekli su drukčiji dojam od tebe. Oni najveći dio problema ipak pripisuju rutini i posljedičnom gubitku zanimanja. Ali lijepo pišeš.
Vidiš, meni emocionalna fuzija izgleda kao puno logičniji odgovor, a oni koji najveći dio problema pripisuju njoj imaju klijente se koji u pedesetima, nakon 30 godina lošeg do nikakvog seksa u braku, počinju fantastično seksati. Jedno s drugim.
Emericzy

Post 07 May 2012, 00:08

kuki » wrote: Vidiš, meni emocionalna fuzija izgleda kao puno logičniji odgovor, a oni koji najveći dio problema pripisuju njoj imaju klijente se koji u pedesetima, nakon 30 godina lošeg do nikakvog seksa u braku, počinju fantastično seksati. Jedno s drugim.
Kaj je to emocionalna fuzija? Ne pratim seksologe već godinama. Jesu li štogod novo smislili?
Leteća
babin nakurnjak

Post 07 May 2012, 13:49

Emericzy » wrote: Kaj je to emocionalna fuzija? Ne pratim seksologe već godinama. Jesu li štogod novo smislili?
Ne pratim ni ja, ali mislim da se radi o sljedećem: parovi su prvo ljubavnici, onda kao brat i sestra, pa onda kao dvije sestre. Do fuzije dolazi kad postanu lezbe. :cerek:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
  • Information