Ne znam tko je za kino prevodio Tinker, Tailor, Soldier, Spy, ali izvrsno je prevedeno. A ja stvarno rijetko uživam u prijevodima.judolino » wrote: E, to ti je tak kad gomila nadobudnih Hrvata ističe da ZNA engleski. (A to da ZNAJU hrvatski, to se podrazumijeva, ne.)
Znate vi moj kurac!
Oću poso na telki, ispizdiću više od tih prevoda!
Jezikoterija
TnxZekoslawa » wrote:Bilo koji, bilo kakav, bilo kolik, bilo što, bilo tko... Nema razloga za sastavljeno pisanje. Ne mijenja se značenje, a i naglaska su dva.
Još da provjerim i ovo
- MmeTipfeler
Ovo je vjerojatno trebalo biti r. Ne otimaj posao mojem nadimku.
E vidiš, to te ja pitam!Emericzy » wrote: Ne znam tko je za kino prevodio Tinker, Tailor, Soldier, Spy, ali izvrsno je prevedeno. A ja stvarno rijetko uživam u prijevodima.
Nedavno sam na dva foruma zamolio prevod jedne pjesme (a dobio ga na ovome; hvala ti Bios
Hvala moćnom Kromu na internetu! (I na predivnim, nesebičnim i požrtvovnim prijateljima! :Pivo)
Inteligentan i divan prijevod. Nego, stari moj majstore, opet sam počeo prelistavati ukoričene Samove (prvi broj iz 1975. godine) i dođe mi da plačem kako su novine otišle u kurac.
E, nek mi netko kaže da Tito nije opismenio stoku, poslat ću ga u volujsku žilu...
Pa, ako ćemo pravo, može i jedno i drugo. Ne idrugo.MmeTipfeler » wrote:Ovo je vjerojatno trebalo biti r. Ne otimaj posao mojem nadimku.
- MmeTipfeler
Po toj logici bi se moglo reći, "E, nek mi netko kaže da Eisenhower i Nixon nisu opismenili stoku, poslat ću ga u volujsku žilu". Jerbo, dođe mi da plačem kako su američke novine otišle u kurac.judolino » wrote:Nego, stari moj majstore, opet sam počeo prelistavati ukoričene Samove (prvi broj iz 1975. godine) i dođe mi da plačem
E, nek mi netko kaže da Tito nije opismenio stoku, poslat ću ga u volujsku žilu...
Prelistaj malo jednom Time ili Newsweek iz šezdesetih, sedamdesetih ili osamdesetih...
Fak, u pravu si!Emericzy » wrote: Po toj logici bi se moglo reći, "E, nek mi netko kaže da Eisenhower i Nixon nisu opismenili stoku, poslat ću ga u volujsku žilu". Jerbo, dođe mi da plačem kako su američke novine otišle u kurac.
Prelistaj malo jednom Time ili Newsweek iz šezdesetih, sedamdesetih ili osamdesetih...
Živjela Jugoslavija, živjela Hrvatska, živio Nixon...
Da Time, dovoljno je pogledati Playboy. Koji put se pitam hoće li ljudi za 100 godina razgovarati ili će se nabacivati kamenčićima?
Mene od mijena u Playboyu više smeta razvitak golopištva nego nepismenosti.judolino » wrote: Fak, u pravu si!![]()
Živjela Jugoslavija, živjela Hrvatska, živio Nixon...
Da Time, dovoljno je pogledati Playboy. Koji put se pitam hoće li ljudi za 100 godina razgovarati ili će se nabacivati kamenčićima?
Molim vas, otjerajte me. Ili Vas, ovisi što ti treba. Tu se ne možeš izvlačiti na pjesničku slobodu. 
U drugom pak primjeru nije mi baš jasno zašto bi ti da budu dvije rečenice, ali ako baš hoćeš...tko sam ja da te sputavam.
No, "ali" bi bio suprotni veznik i ne bi trebao stajati na početku rečenice, to je prvo. A drugo, iza njega ne bi trebao stajati zarez. Pa ti vidi. Ako ti je baš jako bitno i ako se radi o kakvom stilemu, nek ti bude.
U drugom pak primjeru nije mi baš jasno zašto bi ti da budu dvije rečenice, ali ako baš hoćeš...tko sam ja da te sputavam.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Mene i dalje zbunjuje minimalna razlika između tableta (pilula) i tableta (san svakog geeka). Ja bih ova elektronička čuda nazvala plošnjacima. Ne moraju svi fora nazivi ostati u biologiji.
- MmeTipfeler
Mene ne. U govoru se razlikuju po naglasku, a u pismu... tja, valjda prema kontekstu.ElliQuinn » wrote:Mene i dalje zbunjuje minimalna razlika između tableta (pilula) i tableta (san svakog geeka). Ja bih ova elektronička čuda nazvala plošnjacima. Ne moraju svi fora nazivi ostati u biologiji.
Zašto ne pločicama? Elektroničkim pločicama ako baš treba?
Jedna tableta, jedan tablet?ElliQuinn » wrote:Mene i dalje zbunjuje minimalna razlika između tableta (pilula) i tableta (san svakog geeka). Ja bih ova elektronička čuda nazvala plošnjacima. Ne moraju svi fora nazivi ostati u biologiji.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ma da, razlika je očita u nekim padežima, ali nije u svima.
Meni je prva asocijacija kod elektroničkih pločica ono što wikipedia naziva tiskanom pločicom.MmeTipfeler wrote: Mene ne. U govoru se razlikuju po naglasku, a u pismu... tja, valjda prema kontekstu.
Zašto ne pločicama? Elektroničkim pločicama ako baš treba?![]()
Ploča, pak asocira na nešto mnogo veće i što koriste predavači. Iako... jesu li se pločicama zvale one male ploče na kojima su učenici prije sto godina pisali kredom dok su učili pisati? Pa, onda je pločica vrlo dobar naziv za tablet.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 790 times
- Been thanked: 1501 times
Bile su i voštane i drvene, po kojima se pisalo kredom.
Potpisi su za budale.
Zekoslawa » wrote:Molim vas, otjerajte me. Ili Vas, ovisi što ti treba. Tu se ne možeš izvlačiti na pjesničku slobodu.
U drugom pak primjeru nije mi baš jasno zašto bi ti da budu dvije rečenice, ali ako baš hoćeš...tko sam ja da te sputavam.No, "ali" bi bio suprotni veznik i ne bi trebao stajati na početku rečenice, to je prvo. A drugo, iza njega ne bi trebao stajati zarez. Pa ti vidi. Ako ti je baš jako bitno i ako se radi o kakvom stilemu, nek ti bude.
Hvala.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Zajutarci.
- Jednina--------------------Množina
- zajutrak--------------------zajutarci
- zajutarka-------------------zajutaraka
- zajutarku-------------------zajutarcima
- zajutrak---------------------zajutarke
- zajutarče--------------------zajutarci
- zajutarkom-----------------zajutarcima.
Danke...a je zajebato...ElliQuinn » wrote:Zajutarci.
- Jednina--------------------Množina
- zajutrak--------------------zajutarci
- zajutarka-------------------zajutaraka
- zajutrak---------------------zajutarke
- zajutarče--------------------zajutarci
- zajutarkom-----------------zajutarcima.
-
- Information
-