Ogledalo, ogledalce moje, u Hrvatskoj, dobro sto je?

Sve od javnog i tajnog interesa
kuki

Post 18 Apr 2012, 17:51

Ja sam brđanka koja je došla u grad. Srećom po grad. :o

Emericzy

Post 19 Apr 2012, 09:04

kuki » wrote:Ja sam brđanka koja je došla u grad. Srećom po grad. :o
Ali ga nisi zgazila i rasturila i pljuvala po njemu i svakome objašnjavala kako je taj grad svinjarija i sranje, a tvoje brdo prava stvar.
blue
Asgard

Post 19 Apr 2012, 12:04

Evo što nije dobro :facepalm:
Turizam :serek:
ombia

Post 19 Apr 2012, 12:11

Dobro a ajmo sad o necem novom. :zubo:
karambol

Post 19 Apr 2012, 12:26

ombia » wrote:Dobro a ajmo sad o necem novom. :zubo:
O seksu u HR?? :zubo:
Pješčana

Post 19 Apr 2012, 12:35

blue » wrote:Evo što nije dobro :facepalm:
Turizam :serek:
gle, imam brdo zamjerki turizmu kod nas, ali stvarno stvarno ne mogu uzeti ozbiljno nešto što Jutarnji napiše da se desilo.
onak, moguće da je bilo potpuno suprotno: građani su htjeli da mladi goli šeću i dalje, a gradonačelnik je htio neš drugo
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
kuki

Post 19 Apr 2012, 12:37

Emericzy » wrote: Ali ga nisi zgazila i rasturila i pljuvala po njemu i svakome objašnjavala kako je taj grad svinjarija i sranje, a tvoje brdo prava stvar.
Da, ja imam problema s vezanjem za geografsko područje i vikanjem kako je najbolje i najnekakvije.
ombia

Post 19 Apr 2012, 12:46

karambol » wrote:
O seksu u HR?? :zubo:
To smo apsolvirali to nije nista novo. :zubo:
Hrvati imaju najveceg, Hrvatice najuzu i svi skupa najduze mogu. Visekratno. :o
blue
Asgard

Post 19 Apr 2012, 17:12

Pješčana » wrote: gle, imam brdo zamjerki turizmu kod nas, ali stvarno stvarno ne mogu uzeti ozbiljno nešto što Jutarnji napiše da se desilo.
onak, moguće da je bilo potpuno suprotno: građani su htjeli da mladi goli šeću i dalje, a gradonačelnik je htio neš drugo
Moguće, nemam pojma, ali ne čini mi se nemoguć scenarij :ne zna:
Nije li bilo prije nekih godinu, dvije da su policajci na splitskoj rivi opominjali turistkinje da se obuku :misli:
karambol

Post 19 Apr 2012, 17:16

ombia wrote:
To smo apsolvirali to nije nista novo. :zubo:
Hrvati imaju najveceg, Hrvatice najuzu i svi skupa najduze mogu. Visekratno. :o
blue wrote: Moguće, nemam pojma, ali ne čini mi se nemoguć scenarij :ne zna:
Nije li bilo prije nekih godinu, dvije da su policajci na splitskoj rivi opominjali turistkinje da se obuku :misli:
A jebaji ga...ovo dvoje ne ide skupa. :ne zna: Ljudi čuju da smo superiorni, a onda se izvlačimo uz pomoć policije... :misli:
Emericzy

Post 20 Apr 2012, 06:33

karambol » wrote:

A jebaji ga...ovo dvoje ne ide skupa. :ne zna: Ljudi čuju da smo superiorni, a onda se izvlačimo uz pomoć policije... :misli:
Možda je to samo obrana od jeftine a loše robe iz uvoza. Naši proizvođači to odavna traže, ali kažu da to blokira uvoznički lobby.
Emericzy

Post 20 Apr 2012, 13:09

Ponavljam ovdje što sam postao već na jednoj drugoj temi, ali paše i ovdje.

Evo najnovija vijest o Slovencima:

http://www.flyingmag.com/aircraft/pisto ... richshafen
Slovenci su identificirali tehnološku nišu u kojoj neko nov i malen, ako je pametan, može napraviti puno. I tu su angažirali sve snage. Na primjer, na električnom pogonu već godinama radi elektrotehnički fakultet ljubljanskog sveučilišta. Oni su danas blizu vrha u tehnologiji električnog pogona za avione. Pantera je dizajnirana da na kraju ima električni pogon; ova s benzinskim motorom je samo prelazni model.

U svemu što je za ovaj projekt trebalo, Slovenci su prije rata bili iza Hrvatske. Ništa što je za ovaj projekt trebalo nije bilo poremećeno ratom (da mi sad ne počne netko srati s tom izlizanom isprikom).

Slovenci rade vrhunske svjetske električne avione, vrhunske svjetske super-jedrilice od ugljičnih kompozita, vrhunske svjetske skije... a u Novom Mestu proizvode najnovije modele Renaulta, u čijem su dizajnu samo sudjelovali.

U istom tom Novom Mestu je i vrhunski svjetski proizvođač auspuha za motocikle, trkaće i cestovne -- Akrapovič. Cijeli svijet kupuje njegove ultra-skupe auspuhe.

Je li netko spomenuo Gorenje?

Da čujem -- što od nabrojenog nije bilo moguće u Hrvatskoj? I zašto su Slovenci to mogli, a mi nismo?
vrrrlet

Post 20 Apr 2012, 13:24

Zato jer mi nismo htjeli. Što će nama napredak? Nama treba kralj, i to pravi, s konjem i sve, a ne neki tamo napredak.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
karambol

Post 20 Apr 2012, 14:11

vrrrlet » wrote:Zato jer mi nismo htjeli. Što će nama napredak? Nama treba kralj, i to pravi, s konjem i sve, a ne neki tamo napredak.
Od napretka nam je dovoljna ulica Napredak u Velikoj Mlaki...ili Mlaci??? :ne zna:
Emericzy

Post 20 Apr 2012, 19:53

vrrrlet » wrote:Zato jer mi nismo htjeli. Što će nama napredak? Nama treba kralj, i to pravi, s konjem i sve
I s gardom u mundirima.
Emericzy

Post 26 Apr 2012, 10:54

Evo nešto u Hrvatskoj što je dobro:

Ze.

Post 26 Apr 2012, 11:44

Emericzy » wrote:Evo najnovija vijest o Slovencima...

Ovo za tehnologiju poprilično boli, barem u mojoj struci.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ra%C4%8Dun ... _Hrvatskoj

Kad ovo usporedite sa onim što se radi danas , onda e-Hrvatska postaje smiješna naspram onog što su komunjarice lemile. :D
JPK

Post 26 Apr 2012, 13:21

Danas je IT branša u Hrvatskoj kudikamo razvijenija i pametnije postavljena nego u komunizmu (ne zahvaljujući državi, nego slobodnom tržištu).
Samo apsolutni idiot može ići proizvoditi hardver u Hrvatskoj i natjecati se s Intelom, Samsungom i sličnima. To je još gluplja ideja od brodogradnje. U softveru, s druge strane, možemo biti konkurentni, a taj segment IT-a u Hrvatskoj itekako postoji.
Biti i mniti svemiropolisno
Ze.

Post 26 Apr 2012, 13:33

Afkors, slobodno tržište. Cca soma kuna po megabitu stalnog voda.
Softver još bolji - za blagajne. Dosta smo jaki i u izradi turističkih stranica.

Što se komunizma tiče:
"Ribarić navodi podatke o dohotku tvrtki Iskra i Elektronska industrija koje su u 1982. zaradile preko milijardu dolara, te se po tom mogu svrstati uz Nixdorf, Xerox i Data General"

I nije svaki hardver consumer hardver niti je svaki hardver mikroprocesor. A nitko to više i ne zna, s obzirom da se nitko više s time i ne bavi. Pa dođe Siemens i uvali ti know-how za sitne milijune.
JPK

Post 26 Apr 2012, 13:56

Ze. » wrote:Afkors, slobodno tržište. Cca soma kuna po megabitu stalnog voda.
Softver još bolji - za blagajne. Dosta smo jaki i u izradi turističkih stranica.
Ovo mi djeluje malo naprednije od web dizajna i softvera za blagajne.
http://omega-software.hr/UserDocsImages ... rosura.pdf

Od ferovaca koje znam, mislim da se nitko ne bavi blagajnama i web dizajnom.
Ze. » wrote: Što se komunizma tiče:
"Ribarić navodi podatke o dohotku tvrtki Iskra i Elektronska industrija koje su u 1982. zaradile preko milijardu dolara, te se po tom mogu svrstati uz Nixdorf, Xerox i Data General"
Siguran sam da je i Jugoplastika bila veća od Applea u nekom trenutku.
Biti i mniti svemiropolisno
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Apr 2012, 14:07

Ze. » wrote:Afkors, slobodno tržište. Cca soma kuna po megabitu stalnog voda.

Što se komunizma tiče:

I nije svaki hardver consumer hardver niti je svaki hardver mikroprocesor. A nitko to više i ne zna, s obzirom da se nitko više s time i ne bavi. Pa dođe Siemens i uvali ti know-how za sitne milijune.
..i to otpisani nou hau, ono, povucena tehnologija, ni u latinskoj americi je ne mogu uvalit. jos 1988. su neka bofl tijela, neki informaticki trgovacki gurui zauzeli platformu ili os, da se nema sta trazit u hardveru, da jedino mozemo nesto po softveru cackat, jer kao, nemamo mi tehnologiju za pljucat cipove i za mikronske koatinge koji se nanose na medijima.
naravno, ti su gurui bili vezani za neka wto tijela, sve neki doktori, magistri, s americkim apanazicama i s ove strane zeljezne zavjese preko koje tehnologija nije smjela ici. ta antihardver histerija je eksponencijalno pocela rasti kad su cipovi koje su amerikanci prodali jednoj slatkoj i mladoj splitskoj elektronickoj firmici i onda nasli isti taj cip u nekom migu ili suhoiju koji je sletio u japan. toliko o slobodnom trzistu. :raspa: :D
Ze.

Post 26 Apr 2012, 14:09

:D
JPK » wrote:
Ovo mi djeluje malo naprednije od web dizajna i softvera za blagajne.
http://omega-software.hr/UserDocsImages ... rosura.pdf

Od ferovaca koje znam, mislim da se nitko ne bavi blagajnama i web dizajnom.
Baš im gledam produkte, khm:

Imperios poslovno rješenje (ERP)
Rješenja za trgovinu i distribuciju
Rješenja za financijsko poslovanje
Obračun plaća i upravljanje ljudskim resursima
Napredni skladišni sustavi
UltiCAD rješenje za vizualizaciju, prodaju i proizvodnju namještaja

Ako makneš ovo zadnje.... :rofl: :rofl:

Imaš i ovakve, ali to su rijetki slučajevi.

http://www.gisdata.com/croatia

Ali nije to bitno.
Ilustracije radi, radio sam mentalnu vježbu izgradnje datacentra u Hrvatskoj. Komedija apsurda.
Mislim da isti ni ne postoji, neka me neko razuvjeri. Priti pliiiz. :D
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Apr 2012, 14:13

JPK » wrote: Siguran sam da je i Jugoplastika bila veća od Applea u nekom trenutku.
i ne samo jugoplastika. ali se zivjelo sasvim solidno. najzanimljiviji su nam bili oni koji su oznojeni i pod stresom solili pamet i objasnjavali kako se na zapadu slobodno misli, zivi i dise. :D

steta sto poslije nisu ostali tamo, u toj slobodi, u tom trsistu i konkurenciji, nego su hametice pohrlili amo prodavat muda pod bubrege i ostalo visoko znanje steceno za koje nije bilo mjesta na tom istom zapadu. kakav gubitak za zapad..kakav gubitak. tragedija. :zubo:
Morticia

Post 26 Apr 2012, 14:15

Šta nisu ti iz Gisdate neki Kinezi? :misli:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
  • Information