Opet gutam - ništa nisam naučila!

Stare teme i začeci foruma
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 01 Oct 2011, 12:38

Hekatonhir » wrote:
Ma neka je. Ne smeta mi to. Neka žena sluša što hoće. Nije stvar samo u Waitsu nego i u Peppersima, i još milijun njih. Komercijala. :D

Blažene sedamdesete i osamdesete, kada nitko za njega nije ni znao. :kava:
..pa neka slusa. sta, bolje to nego drozga..:ne zna:

..i ja kazem. on je prije bio sasvim ok. ne bas neki kult, ali ono..

i, kad sam vidio da ga manijacki i slijepo pocinju slusat devedesetih. citava jedna najmanje generacija..mislio sam ..tom vejts? ..cek, cek..pa sta on nije umro? :o
mislio sam da toj generaciji treba neka vlastita ikona, ono..vlastito otkrice, oridjiji utociste, pa im je vejts bio ono, nejnerazumljiviji i sad je trebalo zastitit tu alternativnu nju hipi povlastenost..:zubo: :D :D

kuki

Post 01 Oct 2011, 12:39

A ja sam mislila da je ovaj kupeljak tema izbrisan i srce mi se stislo. :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 12:43

kuki » wrote:A ja sam mislila da je ovaj kupeljak tema izbrisan i srce mi se stislo. :rofl:
..kuki is nju baba. :zubo: :D
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 761 times
Been thanked: 1412 times
Post 01 Oct 2011, 12:45

Tupelo » wrote:
Album nije imao od 2004., a trilogija Alice/Real Gone/Blood Money je izvrsna i zapravo nastavlja priču koju je deset godina prije toga započeo s Black Riderom.

Vidim da ti podvlačiš crtu kod Franka :cerek: , no nije mi jasno po kojim kriterijima se albumi nakon Franka mogu smatrati mainstreamom. :ne zna:

Inače, za 25 dana mu izlazi novi album. :cerek:
Poslušat ću ga. A mainstreamom nazivam bitno blaži, mekši izraz nego prije. Kao kad Stinga nagrade za džez-album - a to što svira nema veze s džezom, samo je od Milesa Davisa pokupio dobre glazbenike i par forica. Kad mi je do džeza, slušam Parkera i Coltranea. Waits je nekad bio bliži originalima. Čim dobiva Grammyje, nešto nije u redu. Okej, ono su dobri albumi. Ali usporedi ih s Foreign Affairs, s Blue Valentine, i vidjet ćeš da i Rain Dogs slijedi istu priču, a ovi ne. Glazbeno gledano. Tekstualno je više-manje jednak, to jest izvrstan je pjesnik.
Potpisi su za budale.
Tupelo

Post 01 Oct 2011, 13:32

Hekatonhir » wrote:Okej, ono su dobri albumi. Ali usporedi ih s Foreign Affairs, s Blue Valentine, i vidjet ćeš da i Rain Dogs slijedi istu priču, a ovi ne. Glazbeno gledano. Tekstualno je više-manje jednak, to jest izvrstan je pjesnik.
Vidiš, ja ga percipiram upravo suprotno. Rane godine su mu bile blaže, mekše i "slabije" od kasnijih.
Ne mogu Foreign ili Blue Valentine (Rain Dogsi ne slijede tu priču. Oni su dio samo njegovog zvuka) uspoređivati s kasnijim albumima, zato što Waitsa treba promatrati do Swordfisha s kojim je započeo troligiju Swordfish/Rain Dogs/Franks wild years i s kojim je postavio svoj "zvuk" i objedinio ih na Big Time.
On je, po meni, jako lijep primjer sazrijevanja umjetnika i stvaranja vlastitog žanra. :cerek:
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Stitch
Head Honcho
Post 01 Oct 2011, 14:11

Tupelo » wrote: On je, po meni, jako lijep primjer sazrijevanja umjetnika i stvaranja vlastitog žanra. :cerek:
Uf, što mrzim tu rečenicu. :D

Od nekih umjetnika očekuješ da se ne mijenjaju, barem ne previše. Valjda je u tome stvar. A nečije promjene možeš progutati. Kad bi sutra AC/DC počeli snimati balade, jako bih se razočarao. Isto kao što sam se razočarao kad je pankerski zvuk počeo nestajati iz U2 - a slušam ih skoro trideset godina. Kao što sam se razočarao kad se fankerski i pankerski prizvuk u Peppersima počeo mijenjati u korist rokerskog. Ja to zovem komercijalizacijom - jer svi su prodali zilijune albuma - a obožavatelji su ih opravdavali tom prokletom rečenicom o sazrijevanju. Jebeš "zrelu" Metallicu, ne treba mi to. :D Započeli su novi smjer - a onda otišli u klinac.

Što se Waitsa tiče - da, ne slušam ga konceptualno, poput tebe. Sadržajno. Ne zanimaju me trilogije. Ne zanima me kontekst. Samo glazba. Ona me mora opaliti šakom u želudac. A čim mi netko mora objašnjavati što je pjesnik htio reći, čim mi za razumijevanje treba doktorska disertacija i rječnik simbola - zajebi, to više nije to. Karikiram, ali znaš na što mislim. :)
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:15

..nesto ste mi se uzbahatili s vejtsom. evo, da se podsjetimo malo da je jesen. :)

nije klasika, nego uzurpiranje klasike valjda, ali..klasicna je ideja. vejts je ples oko klasicne ideje..

dakle, kao sto i same rijeci kazu..beke negasake deke..

Image
Stitch
Head Honcho
Post 01 Oct 2011, 14:30

Ne lajkam ti to. Mrzim pop, čak i kad mu je klasika potka. :D
Potpisi su za budale.
Perzefona

Post 01 Oct 2011, 14:32

Ne lajkam ti to. Zahvate u klasiku smatram oskvrnućem. :štreberica knjiškog ukusa: :konzerva: :cerek:
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:33

Hekatonhir » wrote:Ne lajkam ti to. Mrzim pop, čak i kad mu je klasika potka. :D
dakle, nije potka , nego je uzurpacija. pise pop, ali pise i mile..tj..meklaren.

..ima tu nesto, nesto cega ni meklaren nije bio svjestan, omaklo mu se kroz kic, ali..necu vas sad tlacit s time. narocito vejtsovce. njima treba jos jedno dvjesto godina da dodju tamo gdje su bili. :trk:
:D :D
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:36

Perzefona » wrote:Ne lajkam ti to. Zahvate u klasiku smatram oskvrnućem. :štreberica knjiškog ukusa: :konzerva: :cerek:
..a ja nelajkam lajkanje i nelajkanje. kako se s vama uopce moze pricat o bilo cemu na razini lajkanja..? :D

mislim, da se razumijemo..i pucini bijase pop..doduse zahtjevniji, narocito izvedbeno, ali..pop. :D

mislim, ono, ne zanimate me..prebacimo se na nesto vise lajt..slike sisa, npr..:zubo:

Stitch
Head Honcho
Post 01 Oct 2011, 14:38

Napokon si se opametio. :D
Potpisi su za budale.
Perzefona

Post 01 Oct 2011, 14:41

..a unda » wrote: i pucini bijase pop
Kaj zbilja? Ja mislila skladatelj. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:41

Hekatonhir » wrote:Napokon si se opametio. :D
..jelda? ..a jel tako da sam sve ucinio da im objasnim radost jesenje depresije..tog naseg omiljenog sezonskog i inog izbora. :D
..ja sam..neshvacen. .:tuzni:
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:42

Perzefona » wrote: Kaj zbilja? Ja mislila skladatelj. :zubo:
..cuj, mala..konotacija ti se setala po krovu. :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 01 Oct 2011, 14:45

..a unda » wrote: ..jelda? ..a jel tako da sam sve ucinio da im objasnim radost jesenje depresije..tog naseg omiljenog sezonskog i inog izbora. :D
..ja sam..neshvacen. .:tuzni:
Ja volim jesenske depresije. Fale mi. Ne mogu biti jesenski depresivna po ovom odbjeglom ljetu koje nikako da se vrati kući.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Perzefona

Post 01 Oct 2011, 14:45

..a unda » wrote: ..cuj, mala..konotacija ti se setala po krovu. :D
Ne dižem ja nos tako visoko. : stidno obara trepavice:
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:51

Perzefona » wrote: Ne dižem ja nos tako visoko. : stidno obara trepavice:
dobro onda..os nesto vodoravnije? ..lezi, a oda? :zubo:

ok, konotacija ti je mozda u sumi? :ne zna: :D

cuj, jesam li ja ono tebi radio horoskop? :misli: ..ima tu zemlje neke, brate..djevicanske, mos dobar nasip napravit..a i rogatosti tu ima, nije da nema..

..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:55

ElliQuinn » wrote: Ja volim jesenske depresije. Fale mi. Ne mogu biti jesenski depresivna po ovom odbjeglom ljetu koje nikako da se vrati kući.
..pa jelda? :ne zna: svaki stadjun svoje nosi. ko je vidio jest pomidore za novu godinu? to je neprirodno. jesen je za cmoljenje, pa sta..i to je super. da je drugacije, ne bi valjalo..jel tako tako je..:D :D

ja bih uveo d dej..depresn dej, kao neradni dan i taj dan bi svi bili u depresiji, pa da..:ne zna:

:D
Stitch
Head Honcho

..a unda » wrote: cuj, jesam li ja ono tebi radio horoskop? :misli: ..ima tu zemlje neke, brate..djevicanske, mos dobar nasip napravit..a i rogatosti tu ima, nije da nema..
Popušio si PR. Što je netko tvrđi izvana, mekši je iznutra. :D
Potpisi su za budale.
Tupelo

Hekatonhir » wrote:Uf, što mrzim tu rečenicu. :D

Od nekih umjetnika očekuješ da se ne mijenjaju, barem ne previše. Valjda je u tome stvar.
Ne znam baš.
Od umjetnika očekujem da se mijenjaju.
Ne leže mi oni koji se strogo drže zacrtanog/provjerenog pravca, recikliraju ili stoje na sigurnoj poziciji.
Ako rade iz duše, onda se i moraju mijenjati.

Druga je stvar što nam ponekad te promjene ne legnu kako treba.
I to je ok.
Samo me "nažuljalo" trpanje lartpurlartista (preseravam se malo :o ) poput Waitsa u isti komercijalni koš s Peppersima.
Jebiga, glazbeni sam snob. Ispričavam se :o
Isto kao što sam se razočarao kad je pankerski zvuk počeo nestajati iz U2 - a slušam ih skoro trideset godina.
Nakon ove rečenice postalo mi je jasno da ćemo se teško složiti kad je glazba u pitanju. :o :D
Oni mi, recimo, nikad nisu legli.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 14:57

Hekatonhir » wrote:
ajde, ajde, nisam ni tebi sve rekao. sreca bog da je i meni djevica u picajzlastom aspektu, inace bih vam se vec krvi napio..:D :D
Perzefona

Post 01 Oct 2011, 14:58

Hekatonhir » wrote:
Muči, nesretniče! Na čijoj si ti strani? Oh, retoričkog li pitanja... :tuzni:

Dobar mi je PR, jelda? :raspa:
Stitch
Head Honcho
Post 01 Oct 2011, 15:01

Tupelo » wrote: (...) Nakon ove rečenice postalo mi je jasno da ćemo se teško složiti kad je glazba u pitanju. :o :D
I to je okej. :D
..a unda wrote:
ajde, ajde, nisam ni tebi sve rekao. sreca bog da je i meni djevica u picajzlastom aspektu, inace bih vam se vec krvi napio..:D :D
Samo naprijed. Otrovat ćeš se. :E
Perzefona wrote: Dobar mi je PR, jelda? :raspa:
Za Undu jest. Za mene nije. :cerek:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 01 Oct 2011, 15:10

Hekatonhir » wrote:

Samo naprijed. Otrovat ćeš se. :E

Za Undu jest. Za mene nije. :cerek:
..pf. sta ti je..kad je frka ja sam ti ko tasmanska neman : pouljoubii me: ..skorpioni su mi poslastica. :D

..ja i ne znam sto je to pr. zadnje sto sam cuo o tome bilo je na derneku u bitelicu kad je jedan toliko vikajuci nahvalio svoju kravu da je na kraju nije htio prodat kad je cuo koliko je dobra. :D
  • Information