Aristocat » wrote:Proljece je i dlaka nam je narasla dugacka.

Mislim da uskoro trebamo na sisanje
Apsolutni sam pobornik šišanja pasa koji nisu izložbeni.
Beštiju šišamo svaka 2 mjeseca, vodimo je u salon i prezadovoljni smo. Imaš opciju da budeš uz psa dok ga šišaju ili da ga ostaviš i toplo ti savjetujem da ga ostaviš samog jer su puno kooperativniji kad su solo.
Šišamo je na ovu frizuru:
i prezadovoljni smo. Nema više svakodnevnog raspetljavanja čvorova, a trebala si vidjeti kako je ona pomahnitala od radosti kad smo je prvi put ošišali. Jurila je po stanu k'o blesava, trljala se po krevetu...ono, baš se preporodila.
Maltezeri, kao i jorkići, nemaju poddlaku, ne linjaju se i imaju tip dlake koji je jako sličan ljudskoj kosi i jako se petlja. Što je dlaka duža teža je za raščešljavanje, a i vrhovi se jako suše pa ga, u jednom momentu, da spriječiš petljanje, pucanje i sušenje dlake, moraš početi motati u papilotne. A to je, po meni, žešće mučenje psa.

Slika govori sve.
Ošišanog psa dovoljno je jednom dnevno počešljati ovakvom četkom

, očistiti mu oči (kod maltezera je to jako važno jer jako puno suze i krmeljaju) i to je to.
Za maltiće su mi dobre ove frizure:
Iako ljepše izgledaju kad im se ostavi dlake na nogama, savjetujem da ipak i to skratiš. Niski su i svako govno im se u to petlja, a sad u ljeto kreću one čičkaste i ljepljive trave koje su živi užas za vaditi iz dlake.