Da su ih sustavno dočekivale srećušne, dotjerane i prpošne, muževi im masovno ne bi postali alkoholičari. Nije se teško propiti kada te doma čeka nadrkana iskompleksirana babetina.kuki » wrote: Također, žene alkoholičara trebaju ih čekati srećušne, dotjerane i prpošne, jer ne mogu utjecati na ponašanje svojih muževa nego samo na svoje. U nekoj sam knjizi vidjela da i Gruden piše nešto slično.
Priče s plavog kauča
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
E, i to!kuki » wrote: Ili biste sazreli i imali bolji brak. Na primjer.
Meni je kod svih tih psiho nešto najveći problem što mislim da ih je mnogo - loše.![]()
Mislim, koliko poznajete dobrih frizera? Zubara? Profesora? Automehaničara? Ne vjerujem da je i među psiholozima sitacija drugačija.
A i sve drugo što ste pisali samo je učvrstilo moju sumnjičavost.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Naravno da ne sprečava. Ali isto tako ni ne idem automehaničaru da mi ulije vode ili promijeni žarulju.
Niti idem zubaru zbog da mi preporuči kalodont i vrstu četkice, zbog izbjeljivanja i sličnih pizdarija. Radije zube redovito perem ili otrpim žutilo. Ne dam da mi smeta. 
A odlazak šrinku postao je gotovo higijenska navika.
A odlazak šrinku postao je gotovo higijenska navika.
Moja prijateljica je nakon poroda upala u tešku postporodiljnu depresiju.
Rekla je, da nije otišla psihologu moguće bi si dijete bacila preko balkona.
Ovako je danas sretna majka petogodišnjeg dječaka koja planira uskoro još jedno dijete.
Ne, ona nije bila LUDA, ona je imala akutne tegobe uzrokovane nekim dubljim problemima iz prošlosti, a porod i suočavanje s majčinstvom su joj bili "triger" zbog kojeg je sve isplivalo na površinu.
Rekla je, da nije otišla psihologu moguće bi si dijete bacila preko balkona.
Ovako je danas sretna majka petogodišnjeg dječaka koja planira uskoro još jedno dijete.
Ne, ona nije bila LUDA, ona je imala akutne tegobe uzrokovane nekim dubljim problemima iz prošlosti, a porod i suočavanje s majčinstvom su joj bili "triger" zbog kojeg je sve isplivalo na površinu.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pa čuj, činjenica je da je oko nas sve više onih koji bi trebali malo poraditi na svojim higijenskim navikama.Perzefona » wrote:A odlazak šrinku postao je gotovo higijenska navika.
Kao sreće da je više onih koji se preispituju.
Ali čudi me da osoba kao ti ne može pojmiti da je ovaj svijet pun onih koji nisu isti kao ti, koji se ne preispituju, ne preispituju svoj život, svoje emocije, svoju prošlost, ništa.
Sve što čine je guranje glave u pijesak dok im ne postane neizdrživo.
I da, takvim ljudima je u konačnici puno, puno lakše razgovarati s nekim koga plaćaju i tko je dužan njihov problem zadržati u tajnosti nego sa susjedom radio Milevom.
Nažalost, za razgovor sa samim sobom (i to uspješan razgovor, koji dovodi do nekih rezultata) nemaju svi kapacitet.
Ni intelektualni ni emocionalni.
Ustvari, ako ću najiskrenije- velika, debelo velika, većina nema.
Samo vjeruje da ima.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ovo ja zovem uvjerljivim argumentom.
Da, imaš pravo.
-
Almost Rosey
A ne znam, meni je to čudnjikavo. Jest da danas ima svega, od lifecoacha do ovakvih debilnih doktrina tipa "odabir depresije", ali kad se gleda nekako globalno, imam dojam da će ljudi, kad imaju neku fizičku bolest, napraviti sve da je se riješe. Ići će liječnicima, hodočastiti po bolnicama, travarima, kiropraktičarima, ne znam kome sve ne, i davati masne pare za to. I nitko to neće osuđivati, jer, božemoj, čovjeku nije dobro i treba mu pomoć. Ali čim je "boljka" u domeni psihe, hrpa ljudi misli da se može "popraviti" sama. Istina, neki i mogu, i ja bih prva neke koji su depresivni protresla za ramena i poslala na njivu (karikiram
-
Almost Rosey
ex anais » wrote:Bože, Rosey, pa neće valjda krezub među ljude. Ludilo prikriješ.
neće trebati disklejmer...? ma neće.
Internet ne može nositi minicu i popušiti tintilinića. Dok će živjeti ta maštarija, živjeti će i profesori. Odnosno profesorice.Morticia » wrote:Sad mi je nešto palo na pamet.
U današnje vrijeme, što će nam uopće profesori?
Sve što zna profesor zna i internet.![]()
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Nekima bi bilo lakše prikriti da im fale sve jedinice.ex anais » wrote:Bože, Rosey, pa neće valjda krezub među ljude. Ludilo prikriješ.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
ja psihologe... ne znam... nekako... (sorry, rosey!) ne priznajem.
tj. ne bih isla na razgovore kod psihologa. i psihologu bih mozda poslala samo osobu koja je inace sasvim stabilna, ali ima neku prolaznu krizicu, nije nesto pretjerano zahtjevna i ne razmislja previse. moje bi povjerenje mogao steci samo psihijatar psihoterapeut, dakle, osoba koja je zavrsila medicinu, ali je obavezno i psihoterapeut (oni koji su samo psihijatri slabo razgovaraju, ne znaju i/ili ne smiju razgovarati, daju ti tabletice i dovidjenja. jednom sam bila kod psihijatra i zena mi je rekla: ''vi znate dosta toga, ja vam ne mogu reci nista sto vi vec ne znate''
). ne kuzim se bas nesto u sve te skole i pravce, ali me uvijek privlacila psihoanaliza. kad bi mi bio priustiv, isla bih psihoanaliticaru. ne znam bi li to bilo dobro za mene ili bih skrenula u suprotnom pravcu (valjda bi me covjek upozorio
), ali znam da me iz exine pricice nekako najmanje privlace one gumene gace. 
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
znaci, yo momma...vrrrlet » wrote:
Nije se teško propiti kada te doma čeka nadrkana iskompleksirana babetina.

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
*jezebel* » wrote:ali znam da me iz exine pricice nekako najmanje privlace one gumene gace.
Meni je najdraže ono "al' baš me briga", nekako najbolje odgovara mom karakteru.
Priča je stala na samo tri pravca terapije, ali kad smo se dotaknuli realitetne sinoć onda bi primjer za nju bio- "serem, ne znam zašto, ali mogu izabrati da to više ne radim".
Da vidiš tek kako sam uvjerljiva s kuhinjskim nožem u rukama.
Pitaj Zea.
meni je pogled dovoljan.Morticia » wrote:
Da vidiš tek kako sam uvjerljiva s kuhinjskim nožem u rukama.
Pitaj Zea.- teški psiho
Pa dobro, mislim, ti pereš glavu aspirinima, tebi je stvarno teško konkurirati.
-
Almost Rosey
A ti nemoj*jezebel* » wrote:ja psihologe... ne znam... nekako... (sorry, rosey!) ne priznajem.tj. ne bih isla na razgovore kod psihologa.
Uostalom, mnogo je veća vjerojatnost da ćeš se sa psiholozima sretat u drugim sferama živta nego na terapiji.
Ali moram se osvrnuti na ovo - išla bi psihijatru psihoterapeutu, ali ne bi psihologu. Ako završe edukaciju za istu terapiju, to je zapravo ista stvar
jebote, jednom operem glavu aspirinima i dvaput lice u jabucnom octu (ups, ovo drugo mozda nisam trebala spomenuti) i sad odmah ispadam nenormalna!!!
nego...
jel' itko od vas upoznao nekog psihoanaliticara? onako malo poblize? meni se onaj cika gruden cini malo preluckast za moj ukus. toliko je gluposti izvalio na teveju i u novinama da imam dojam da se zestoko sprda s onima koji ga prate. onako kao neki rl trol. mislim, ako vjeruje u sve *izdarije koje izgovori, onda je vjerojatno malkice poremecen.
-
- Information
-