Pitka voda je zdrava i jeftina. To što neki vole kupovati u bocama, je stvar tih ljudi, isto tako, ljeti i kad je suša, mnoga područja nemaju bistru i pitku vodu- pa ti si na obali, valjda znaš da se i ne preporuča pijenje vode iz slavine ako kiša dugo nije padala.
Niska stopa kriminala u odnosu na neke druge dijelove svijeta. to znači da se možeš pješice/pijan vraćati doma, usred noći, to znači da možeš pronaći mjesto di ćeš se kupati na rijeci/ moru, i u miru provoditi vrijeme. to znači da možeš kampirati i pecati cijelu noć. Sigurna je zemlja, koliko god da iamo dojam da je sto sranja u državi, to još uvijek nije visoka stopa kriminala.
Školovanje u Hrvatskoj. ne znam koliko bi trebalo, po tebi, koštati. znam da je još uvijek dostupno svima, zar ne? svaki državni fakultet, koji još uvijek nešto znači. ti to ne zoveš besplatnim, ja zovem. jer imaš pravo upisa na određeni fax samim svojim ocjenama/ prijamnim ispitom.
Čista priroda- da, imamo ju. to što ju ima i ostatak Evrope ne umanjuje čistoću prirode u nas. isto kao i povijesne znamenitosti. to što mi imamo Trakošćan neće me spriječiti pogledati dvorce u dolini rijeke Loire, niti će spriječiti nekog turistu da dođe kod nas i pogleda Dubrovnik/ Tabor/ Ilok/ Varaždin
gostoljubivost i pomaganje drugima.
vidim da vas se puno ne slaže sa mnom. ok, vi imate drugačija iskustva, ali kao što sam već napisala, ne mogu reći da ne pomažemo drugima kad vidim toliko primjera oko sebe kako ljudi pomažu. to što Amerikanci više pomažu ne umanjuje činjenicu da i ovdje pomažu koliko mogu i koliko znaju. daleko od toga da se ne bi moglo i više, moglo bi se. ali i to što bi se moglo više ne poništava ovo što se radi.
Em, ne znam kakve primjere tražiš.
Ja nigdje nisam napisala da je gostoljubivost= ljubav prema strancima.
Imam u svom društvu par stranaca, svaki je iz svoje zemlje, nikad nisam čula da se ikom išta loše desilo, niti da im je netko odbio pomoći u trenutku kad je tražio pomoć.
U zgradi di živim jedan je gospodin imao moždani udar prošle godine, i nekoliko susjeda mu je svakodnevno dolazilo u posjet sa skuhanim ručkovima i večerama, tjednima, dok se nije opopravio- jel ti to dobar primjer?
Ljudi koji nemaju puno para će odvojiti nešto kuna i uplatiti nekome kome više treba. Volontirati će. Poklonit će robu onima koji imaju manje. Podijelit će hranu onima koji prose po cesti.
Kad se gradi kuća/vikendica, doći će pomagati. Pomagat će kad se kreči, kad se ruši, kad treba pripremiti vjenčanje, kad treba pomoći oko sprovoda.
je li dovoljno?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.