Dakarambol » wrote:O moj bogo, što ste se zajapurili...![]()
Ja sam vrlo uviđavan pušač. Pušim jer mi je to gušt. Uvlačim dim cigarete, dimim cigare, volim lule s dobrim duhanom i fino složene nargile, ali moja obitelj ne puši pa im ja doma neću dimiti. Odem na balkon ili u vrt ili na Velebit i tamo guštam. Isto je i s restoranima i kafićima. Biram onaj gdje mi je gušt, gdje mi nitko neće braniti ili me prezrivo gledati ispod oka dok otpuhujem svoj dim.
Tamo gdje im to nije po volji, ne idem...osim, ako netko drugi plaća, a klopa i alkohol su nadnaravni.
Tada sam se spreman žrtvovati i pričekati trenutak kad mogu zapaliti i udahnuti svoj voljeni dim. Ne silujem svoju okolinu i ne razmišljam o zdravstvenim posljedicama jer, lijepo si to rekao vrrrlete, da je do držanja nekog principa na svakom bi auspuhu trebalo visjeti upozorenje o štetnosti sadržaja koji se vožnjom izbacuje kroz tu cijev, na svakoj konzervi bi trebao biti nacrtan neki ogavni debeljko, a u mekdonaldsima i sličnim mjestima trebao bi stajati presjek eksplodirane ili usaljene aorte...
Also...ja ću i dalje uvlačiti i ispuhivati dim. Onaj kome to smeta maknut će se od mene isto kao što ću se ja maknuti od onoga tko mi kaže da mu to smeta... Peace!
Haug!
Ovako kako sada izgleda je po meni najbolja opcija i jedina pametna stvar koju je bivša vlada napravila. Manji kafići mogu birati hoće li biti pušački ili nepušački - ok, veći kafići i klubovi su nepušački, ali imaju prostoriju za pušenje - izvrsno; restorani su nepušački, neki imaju prostorije za pušenje u kojem se ne služi hrana - isvrsno
Ja sam rekreativni pušač - voilm zapaliti uz piće, ako odem navečer van i tako; mogu zapaliti i poslije jela ako je ekipa tome sklona, sama se neću sjetiti. S druge strane - dim smrdi i uvlači se u kosu i odjeću; ostaci cigareta u pepeljarama i pepel smrde za popizdit. Nema ama baš nikakve šanse da bi jela u pušačkom restoranu ni sa punom pepeljarom pod nosom