Hoće li se opet smjeti pušiti u restoranima?

Sve od javnog i tajnog interesa
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Apr 2012, 13:24

Nikolajevna » wrote:
Oprosti, ali jedeš ko prasac. :o
a i izmaca sam se, cak. :zubo:

zasto kao prasac? a kako ti ides janjetinu? isto kao i ja, ali podignes male prstice? a skampe? kako ides skampe? prstace? ..bit ce sa zlicom i cekicem. :ne zna:

ja sam, ustvari, za pusenje. tj da budem precizniji, za segregaciju. i sto se kafica tice. nek budu fifti fifti. u pola se pusi, u pola ne, stovise, u ove u kojima se ne pusi, ne bih uopce pusace pustio. ako i ne puse, sve oko njih po dimu daje.

sad imam ideju. nek se otvore one susijone za prsut, slaninu i sudzuk. i fino, udjes tamo i nadimis se i fino vonjas po grabovini, po pecenici. barem miris taj izmislit. unda sanel nu, 5. :zubo:

..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 13:26

blaze » wrote: :rofl:
i onda je problem cigareta
pa da. jos nikad nisam cuo da je neko rekao..pusi ko prasac. :ne zna:
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:31

Iako sam pušač ježim se od pomisli da mi par lokomotiva smrdi i dimi za vratom dok jedem.
Odvratno. :flop:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 13:33

Pješčana » wrote: znaš ono, naručiš, pa u periodu dok hrana ne dođe na stol, ili netko prvi završi...na to sam mislila. :mig:

ja malo dima mogu pretprjeti, ali isto preferiram nepušačke prostore.
ne znam kako to misle izvesti
ma, ne bih htio bit oftopik, ali nek i restorane zatvore sto se mene tice. tamo je sve skupo i ne valja, a ako valja onda je jos skuplje. to, ono, jel, ti restorani..valjda se ne misli na picerije, oridjidi dalmatinske kebab ascinice, i mekdonaldse i..sta ono..konobe? pa da su takve konobe bile kao sto se danas rade i imenuju konobama, pa mi bi danas bili na marsu. mislim, ako nam je to nesto ono, kul..biti na marsu.

sad sam se sjetio & vidio da mi dolazi sezona turisticka. :facepalm: ajme meni, zaustavite sezonu, zaustavite turizam.. :gaah:
evo, pristajem da se cigarete zabrane potpuno, da postanu ilegalne, ako ce zabranit i turizam. odmah potpisujem, odmah.. :cheer:
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:35

Unda, slažem se s tobom da su restorani uglavnom kurac.
Barem oni koje si ja mogu priuštiti.

Iako, nemoj mi dirat u pizzerie, nikad domaća pizza nije k'o ona iz (dobre) pizzerie. :klopa: :klopa:
Također, u Istri se tu i tamo nađe pokoje seosko domaćinstvo gdje se još uvijek fino jede, a za nevelike pare. :top:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 13:43

Morticia » wrote:Unda, slažem se s tobom da su restorani uglavnom kurac.
Barem oni koje si ja mogu priuštiti.

Iako, nemoj mi dirat u pizzerie, nikad domaća pizza nije k'o ona iz (dobre) pizzerie. :klopa: :klopa:
Također, u Istri se tu i tamo nađe pokoje seosko domaćinstvo gdje se još uvijek fino jede, a za nevelike pare. :top:
..ne znam ja kako je kod tebe, kako je kod vas, ali ovdje vec godinama i godinama nema pice, da ne kazem..nema dobre pice.
picerija u koju mi donesu kecap i majonezu..ne znam sta je to..kako bih to nazvao, i jelo, sta li je, i to mjesto gdje se jede, sta li je..
ali bitno je da se pece na drvima.bit ce su i ta drva od plastike? :ne zna:

ok, nije bas nesto bolje ni u majci pica, italiji, da se ne misli da je to neki samo ovdasnji sindrom. ali pastasutu jos uvijek i najgora njihova pastasutaona radi bolje nego najbolji taj nas, kako se zove..restoran?

a jel se pusi u tim seoskim domacinstvima ili se samo gusta u mirisu od tartufa, pa malo valjas tartufic po ruci i onda malo se prstom namirises iza uva, ispod pauzuha, po zapescima.. :cerek:
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 13:46

..a unda » wrote:
pa il takva mjesta jos postoje? zasto postoje? :zubo:
Postoje. Pa mora i 1% ljudi negdje jesti, zar ne?
Lastan » wrote: Pušači imaju slobodu ne zapaliti.
Kad pušači zapale, ja nemam slobodu ne udisati njihove ispušne plinove i nemam slobodu ne smrditi sâm sebi nakon boravka u takvu prostoru.

Ne vidim prostora za kompromis drugačiji od toga da se pušači suzdrže od pušenja u takvim prostorima. To je kompromis jer cigarete još uvijek nisu ilegalne. A da se mene pita, bile bi. :D
Dragoviću moj, da se mene pita, debele bi lovili i ne bi ih puštali iz zatvora dok ne smršave trčanjem. Trčali bi u kolu kao hrčci i proizvodili struju.

Debeli nas isto tako pun kurac koštaju, silni zdravstveni problemi s njima, troši se više benzina zbog njihovih kila, ma da ne nabrajam.
Lastan » wrote: Znaš, zajeb je i u tome što, uvedu li se ovakve promjene, nije uopće bitno s kime se družim. Sada u restorane odlazim s isključivo nepušačkom ekipom, s time da su neki netolerantniji i od mene. :D
Ali što nam to znači ako netko za susjednim stolom zapali? Mi još jedemo, ali oni su gotovi i baš im paše da zapale. Zašto da ja uđem u takav lokal? Zašto da ondje trošim svoj novac?

Pušenje je ovisnost. Bolest. I to bolest koja truje i sve oko bolesnika.
Pušači se trebaju liječiti, a ne da im se ponovo dopušta da sve više truju one oko sebe.
Netolerantniji od tebe? :eek: Jebote, što ti rade? Nose palice sa sobom?

Debljina je ovisnost, stalno moraju jesti. Bolest. Koja truje naše oči.
Debeli se moraju liječiti, a ne da im se dopušta da sve više trpaju u sebe.

I to u vremenu kada petina čovječanstva gladuje, a pola ih slabo jede. Gdje ti je obraz?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:46

Nikad ne jedem paštu po restoranima, pfuj! :o
I kod nas su se picerije pokvarile, ali nađe se još pokoja koja ima finu picu. Bez majoneze i kečapa. :o :rofl:

Ne puši se ni tamo.
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 13:51

Morticia » wrote:Iako sam pušač ježim se od pomisli da mi par lokomotiva smrdi i dimi za vratom dok jedem.
Odvratno. :flop:
Daj ne kenjaj, pa valjda se družiš s kulturnim ljudima koji pitaju smiju li zapaliti, odnosno pričekaju da svi pojedu. Dim sa susjednog stola će riješiti ventilacija.
Morticia » wrote:
Iako, nemoj mi dirat u pizzerie, nikad domaća pizza nije k'o ona iz (dobre) pizzerie. :klopa:
Ti očigledno nisi jela picu u mojoj kući. :o Imam i krušnu peć. :kava:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 13:51

Morticia » wrote:Nikad ne jedem paštu po restoranima, pfuj! :o
e, to je pravi problem, a ne jel se pusi ili ne. ako te ne ubije cigareta, ubije te jelo. :zubo:
I kod nas su se picerije pokvarile, ali nađe se još pokoja koja ima finu picu. Bez majoneze i kečapa. :o :rofl:
sta? stavljaju prave pomidore..pravi sug od poma? kolko naplate tu picu? bit ce sto, dvjesto kuna?
Ne puši se ni tamo.
..nesto su mi urbana ta seoska domacinstva. :raspa:
Beau

Post 05 Apr 2012, 13:52

Meni u ovakvim raspravama ide na živce što uvijek svak brani svoje dupe.
Zašto neki pušač ne bi bio na strani nepušača? Ili mršavi na strani debelih?
To bi već nešto značilo.

Ja obožavam restorane. Većinu njih :klopa:
ali

Post 05 Apr 2012, 13:53

Ne vidim razlog da se sadašnji zakon ne ublaži.
Kako sad stvari stoje, pušači i restorani ne koegzistiraju najbolje. Nepušači i restorani koegzistiraju na radost nepušača, ali na žalost restoratera i državne kase.
Ako promijene zakon, pušačima će opet biti otvorena vrata hranionica, a nepušači pak neće biti napadnuti dimom jer će sjediti na drugom kraju restorana uz ventilaciju sa odličnim usisom. Ukoliko usisavanje nije uspješno - restoran nema dozvolu za pušenje.
Nepušač kojem i dalje bude smetao miris dima (usprkos državnom kriteriju po kojem je ta količina dima prihvatljiva) naći će si mjesto gdje tog mirisa nema.
:ne zna:
Beau

Post 05 Apr 2012, 13:57

Možda je bolje odvojene prostorije. Te ventilacije nisu baš pouzdane.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:58

vrrrlet » wrote:
Daj ne kenjaj, pa valjda se družiš s kulturnim ljudima koji pitaju smiju li zapaliti, odnosno pričekaju da svi pojedu. Dim sa susjednog stola će riješiti ventilacija.

Ti očigledno nisi jela picu u mojoj kući. :o Imam i krušnu peć. :kava:
Ako se ne varam, jela sam picu u tvojoj kući. :kava:
Nije problem u ljudima koji su sa mnom nego u ljudima koji puše koliko i moj ćaća, npr.
A to je 5 kutija dnevno.
Takvi ne pitaju nikog ništa, a zadime toliko da 6 ventilacija ne može pomoći ako takav jedan sjedi na metar od tebe. :flop:
..a unda wrote:
sta? stavljaju prave pomidore..pravi sug od poma? kolko naplate tu picu? bit ce sto, dvjesto kuna?

..nesto su mi urbana ta seoska domacinstva. :raspa:
Mislim da nikad i nigdje nisam jela pizzu s pravim šugom od poma (u restoranu).
To mi dakle ne fali, a pomidore i inače ne volim tako da ne jedem pizze koje ih imaju na sebi tonu.
Međutim, u neki pizzerijama kod nas stavljaju poprilično dobrih proizvoda.
Koliko su prirodni, netaknuti i iz undinog vrta ne znam, al' meni je fino.
Košta pizza poprilično, ali kad se već odlučim izać nešto pojest onda ne razbijam glavu oko 5, 10 kuna razlike.

Nemam pojma jesu li urbani, zadnji put su nam, kad smo ostali sami (bilo nas je 8) donijeli pepeljare i dozvolili pušenje.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:59

BoDerek » wrote:Meni u ovakvim raspravama ide na živce što uvijek svak brani svoje dupe.
Zašto neki pušač ne bi bio na strani nepušača? Ili mršavi na strani debelih?
To bi već nešto značilo.

Ja obožavam restorane. Većinu njih :klopa:
Evo, u ovoj raspravi sam ja na strani nepušača, iako sam pušač.
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 14:00

ali » wrote:Ne vidim razlog da se sadašnji zakon ne ublaži.
Kako sad stvari stoje, pušači i restorani ne koegzistiraju najbolje. Nepušači i restorani koegzistiraju na radost nepušača, ali na žalost restoratera i državne kase.
Ako promijene zakon, pušačima će opet biti otvorena vrata hranionica, a nepušači pak neće biti napadnuti dimom jer će sjediti na drugom kraju restorana uz ventilaciju sa odličnim usisom. Ukoliko usisavanje nije uspješno - restoran nema dozvolu za pušenje.
Nepušač kojem i dalje bude smetao miris dima (usprkos državnom kriteriju po kojem je ta količina dima prihvatljiva) naći će si mjesto gdje tog mirisa nema.
:ne zna:
ne vidim razloga da se sadasnji zakon ne poostri. ovo govorim kao, jebiga, pusac koji pusi kao na natjecanju.
ako ce to rezultirati znacajnim porastom zatvaranja kafica, restorantlija i slicnih objekata vezanih za tu ugostiteljsku nomenklaturu, zabranjuj pusenje, deri.
ali, mogli bi se ljudi naviknut na to, pa onda opet dodje na isto. zato predlazem fifti fifti, pola tih objekata za pusenje, pola za nepusenje. onda ovih pola sta se u njima ne pusi, propadne, zatvore se. e, onda ovo sta su ostali, ide se fifti fifti..i tako sve dotle dok ne dodje na mjeru neku. e, onda tima sto ostanu, dozvolit pusenje.. :cheer:
Morticia

Post 05 Apr 2012, 14:01

Upravo slušam na radiju- zakon o pušenju ostaje isti! :lux: :lux: :lux:
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 14:03

BoDerek » wrote:Možda je bolje odvojene prostorije. Te ventilacije nisu baš pouzdane.
Vrlo su pouzdane ako se izvedu pravilno. To što mi disalicu zovemo ventilacijom nije problem ventilacije, nego našeg kretenizma.
Morticia » wrote:
Ako se ne varam, jela sam picu u tvojoj kući. :kava:
Nisi iz krušne peći. :kava:
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 14:04

Morticia » wrote:
Mislim da nikad i nigdje nisam jela pizzu s pravim šugom od poma (u restoranu).
To mi dakle ne fali, a pomidore i inače ne volim tako da ne jedem pizze koje ih imaju na sebi tonu.
Međutim, u neki pizzerijama kod nas stavljaju poprilično dobrih proizvoda.
Koliko su prirodni, netaknuti i iz undinog vrta ne znam, al' meni je fino.
Košta pizza poprilično, ali kad se već odlučim izać nešto pojest onda ne razbijam glavu oko 5, 10 kuna razlike.

..
ma koji vrt? sta vrt? kako to..nikad nisi jela u piceriji picu s pravim pomama? a i ne volis pome? pa sta si onda jela, kako se to zove? sta stave u tu picu?..banane? ..ananas? papke od rogatog lososa s madagaskara. :D
Morticia

Post 05 Apr 2012, 14:06

vrrrlet » wrote:
Vrlo su pouzdane ako se izvedu pravilno. To što mi disalicu zovemo ventilacijom nije problem ventilacije, nego našeg kretenizma.
Pa dobro, ali živimo u državi kretena gdje će svatko zafušat gdje stigne.
Dakle, i te ventilacije će (kao što su i sad u kafićima) biti zakurac.
I stvarno, stvarno ne znam kakva bi to ventilacija trebala biti da me pošteno "zaštiti" od smrada dima kad 50 ljudi oko mene zapali. :ne zna:
Beau

Morticia » wrote:
Evo, u ovoj raspravi sam ja na strani nepušača, iako sam pušač.
A ja na strani pušača iako sam nepušač.
Genijalne smo :lux:
Amen :S
..a unda
Undaminator

Morticia » wrote:Upravo slušam na radiju- zakon o pušenju ostaje isti! :lux: :lux: :lux:
..steta.. :tuzni:

to je sve radi turisticke sezone, bem li ti turizam i ko ga izmisli.. :facepalm:
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 14:07

Morticia » wrote:Upravo slušam na radiju- zakon o pušenju ostaje isti! :lux: :lux: :lux:
Puši kurac. Ovo je silovanje 30% hrvatskih građana.

Ne razumijem zašto je tako teško shvatiti da se zgrade sastoje od prostorija, a da se restorani nalaze u zgradama. Zašto je toliko nemoguće za pojmiti da jedan restoran može imati više prostorija, wc, spremište, kuhinju, hodnik, salu za pušače i salu za nepušače. Nije da tražimo vladu da zamisli sedamaestu dimenziju.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 14:08

..a unda » wrote: ma koji vrt? sta vrt? kako to..nikad nisi jela u piceriji picu s pravim pomama? a i ne volis pome? pa sta si onda jela, kako se to zove? sta stave u tu picu?..banane? ..ananas? papke od rogatog lososa s madagaskara. :D
Stave onaj šug koji već ide na picu (ne kečap). :ne zna:
Ne volim kad ga je previše, a pogotovo MRZIM iz dubine duše kad nađem koricu od pomidora. :flop:

Kad ga ja doma radim prvo pošteno ogulim pomidore, smiksam ih štapnim mikserom i onda zakuham s malo maslinovog ulja, češnjaka, origana, bosiljka, šećera, soli i papra.
To nisam jela po restoranima.
..a unda
Undaminator

Post 05 Apr 2012, 14:10

vrrrlet » wrote:
Puši kurac. Ovo je silovanje 30% hrvatskih građana.

Ne razumijem zašto je tako teško shvatiti da se zgrade sastoje od prostorija, a da se restorani nalaze u zgradama. Zašto je toliko nemoguće za pojmiti da jedan restoran može imati više prostorija, wc, spremište, kuhinju, hodnik, salu za pušače i salu za nepušače. Nije da tražimo vladu da zamisli sedamaestu dimenziju.
.. a ja mislio da se preogovara o postrenju tog zakona. :tuzni:

..ooouuuj, di si navro..cek malo, tek smo do vecea kakvih takvih u ugostiteljstvu dosli..

..ti bi sad i kuhinju i hodnik i salu za pusace, nepusace. ti stvarno nisi normalan..:ne zna: :cheer:
  • Information