Gastro chat

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Pješčana

Post 13 Feb 2012, 11:52

ljudi, jezebel nas je napustila.
nije umrla, samo je otišla s moderature.
stoga vas lijepo molim da imate razumijevanja u iduće neko vrijeme ako ne riješavam sve na vrijeme, jer mi je i kolegica zec na Čitanjima otišla s moderature.
hvala vam, kolegice, dajete mi prave izazove :zubo:

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
karambol

Post 13 Feb 2012, 14:26

Pješčana » wrote:ljudi, jezebel nas je napustila.
stoga vas lijepo molim da imate razumijevanja u iduće neko vrijeme ako ne riješavam sve na vrijeme, jer mi je i kolegica zec na Čitanjima otišla s moderature.
Dovraga i bestraga te jelenskih mu rogova!!! Drži se hrabro... :)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 13 Feb 2012, 14:39

Pješčana » wrote:ljudi, jezebel nas je napustila.
Odlično!
Sad se mogu vratit omiljenom mi zahodskom izričaju.
Morticia

Post 15 Feb 2012, 11:13

Ajme, stiže nam ovih dana 4 kile domaćeg špeka, od sveki!!! :klopa: :klopa:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Potjeh

Post 15 Feb 2012, 12:46

Ovako, imam doma malo više od kile junećeg frikando-a ili šola ili falso bifteka kako ga neki zovu. Bubnite prijedlog kako spremiti. Raspoložen sam za nešto drugačije...
Morticia

Post 15 Feb 2012, 12:50

Ne znam točno što je to, ali ako je biftek ili slično tome ja ga spremam tako da ga na par dana ostavim u pacu, a onda ga spečem na polukrvavo (ne volim kad je jako, jako krvav, iako znam da je to "grijeh" kad je biftek u pitanju), posolim i stavim preko maslac da se otopi.
Uz to možeš ili neku finu salatu ili krumpir pečen s maslacem ili njoke s malo umaka od gljiva, npr.

Majkomoja, idem danas kupit biftek, to ću za vikend! :klopa: :klopa: :klopa:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 15 Feb 2012, 22:39

ja imam domaći špek i kobaje, radi mi ćaća :D
jučer sam špek malo bacila na ulje i na to stavila kiselo zelje, bilo je prefino :klopa:

ono što sam htjela reći, a ne reklamiram DM, jest da ovaj popust za zdravu hranu možete podići do kraja veljače, a iskorištavati do kraja ožujka, danas mi rekla teta blagajnica
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
kukuriku

Post 16 Feb 2012, 10:32

Pješčana » wrote:ja imam domaći špek i kobaje, radi mi ćaća :D
jučer sam špek malo bacila na ulje i na to stavila kiselo zelje, bilo je prefino :klopa:
kiseli kupus je miljon posto finiji ako se dinsta na svinjskoj masti umjesto ulja. :klopa:
Nek(v)arljiva.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 27 Mar 2012, 00:42

Htjedoh reći Mulici da ide k vragu. Danas ispadoh ebete smijući se na poriluk u dućanu. :zubo:
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 27 Mar 2012, 10:03

Šta se smiješ ko lud na poriluk? :D
Mulica

Post 27 Mar 2012, 13:34

Bios » wrote:Htjedoh reći Mulici da ide k vragu. Danas ispadoh ebete smijući se na poriluk u dućanu. :zubo:
:rofl:

no, jesi ga kupila? :D
meg ti je glupa!!! :xlux:
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 27 Mar 2012, 13:36

Jesam. I skuhala. Eno ti tamo na temi što kuhate. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
blue
Asgard

Post 04 Apr 2012, 22:10

Nema pametnijeg mjesta pa evo tu...

Radim standardno, obično do 4 ili 5. Ne kuham svaki dan, vikendom više ako sam kod kuće i nemam drugih planova ili ako netko ne skuha :o Nemam djece i mislim da bi mi bio problem da moram kuhati svaki dan, valjda se zbog djece mora :misli: Mogla bi spremati ručak jedino da se ustanem jako rano ili da radim navečer za sljedeći dan, prvo nikako ne dolazi u obzir :gaah: a drugo mi je ok, ali ne svaki dan. Nekad navečer imam pametnijeg posla, nekad mi se jednostavno ne da.

Sad pitanja :zubo:

Vi koji kuhate svaki dan - kada kuhate? I jel imate neko uobičajeno radno vrijeme? Kuhate li zbog sebe ili zbog djece, tko je ima?
blaze

Post 05 Apr 2012, 00:48

da nemam djece, ne bih kuhala. ima pametnijih načina za iskoristiti vrijeme
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Emericzy

Post 05 Apr 2012, 07:57

blaze » wrote:da nemam djece, ne bih kuhala. ima pametnijih načina za iskoristiti vrijeme
Da imam love, kuhao bih, recimo, dvaput tjedno. Žena bi mi kuhala recimo dvaput. I triput bismo jeli vani. To bi bilo to.

A tako je nekako i bilo kad smo imali love.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 08:25

blue » wrote:Vi koji kuhate svaki dan - kada kuhate? I jel imate neko uobičajeno radno vrijeme? Kuhate li zbog sebe ili zbog djece, tko je ima?
Ne kuham svaki dan.
Kuham vikendom, preko tjedna mi kuha mama. :o :rofl:

Kad nisam imala dijete kuhala sam kako mi se dalo, nekad smo jeli vani, nekad bi sprčkala neku brzu hranu, tipa pašta i slično.

Ne, ne vjerujem da bih, ukoliko ne bih imala dijete i bila prisiljena sama kuhati, kuhala svaki dan, samo za nas dvoje.

Stvarno obožavam kuhati, ali ne toliko da bih se svaki dan lomila nad štednjakom, u cik zore ili kasno navečer. :nono: :zubo:
ombia

Post 05 Apr 2012, 09:29

blue » wrote: Vi koji kuhate svaki dan - kada kuhate? I jel imate neko uobičajeno radno vrijeme? Kuhate li zbog sebe ili zbog djece, tko je ima?
Kuham skoro svaki dan. Nista sto dugo traje. Baciti ribu na naglo i salatu ne traje dugo. Sloziti neki slozenac :zubo: i baciti u pecnicu. Jer jesti moram, ne volim jesti bilo sto, pa mi drugo ne preostaje. :ne zna:
Kuham navecer pa je to vecera. I ako ostane za gablec drugi dan.
Vikendom volim pojesti vani. Ili spremiti neko jelo koje duze traje.
Kolace mi nikad nije tlaka spremiti. Ni radni dan ful kasno navecer. :o Svjeze nakon razvoda nisam kuhala neko vrijeme, kao ne isplati se za jednu osobu. Poslije sam dosla pameti. Ak se isplatilo i za njega sto se ne bi samo za mene? :raspa:
Volim kuhati, opusti me.
Da imam love, kuhao bih, recimo, dvaput tjedno. Žena bi mi kuhala recimo dvaput. I triput bismo jeli vani. To bi bilo to
Slicno smo mi zivjeli. Jedino dvaput vani. Prednost zivota u vezi je i da onda vise osoba kuha. :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Apr 2012, 09:43

Emericzy » wrote: Da imam love, kuhao bih, recimo, dvaput tjedno. Žena bi mi kuhala recimo dvaput. I triput bismo jeli vani. To bi bilo to.

A tako je nekako i bilo kad smo imali love.
Da imam love, zaposlio bih pomoćnu kuharicu. Ja bih sjeckao luk, a ona bi mi pomagala pod stolom...
blaze

Post 05 Apr 2012, 11:08

Emericzy » wrote: Da imam love, kuhao bih, recimo, dvaput tjedno. Žena bi mi kuhala recimo dvaput. I triput bismo jeli vani. To bi bilo to.
eh. htjela bih samo napomenuti da pod kuhanjem ne podrazumijevam bacanje brokule u vodu i jaja na oko :zubo: kad ti se spuhne, nego redovitu strategiju&logistiku doručka, ručka, večere za ukućane

ja ne bih, ni da imam love, jela po restoranima radi utaživanja gladi. drugo su druženja i posebne prigode

kad sam bila solo i trebala birati između sendviča s muvanjem po gradu ili prtljanja s loncima i muvanja po kuhinji, ovo drugo mi nije padalo na pamet :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 11:14

ja baš volim kuhati, i kuham u principu 3-4 puta na tjedan, s time da skuham za dva dana.
kad radim ujutro, onda nema smisla jer jedem na poslu, pa si skuham večeru, obično za dvaput.
nemam ništa protiv hrane u restoranima, ali volim znati što jedem i što sam sve u hranu stavila, a više tog znam kad je doma
ombia

Post 05 Apr 2012, 11:40

Mene je to lunjanje po gradu proslo. Draze mi je doci doma i napraviti si kakav takav svjezi obrok, a da nije sendvic i biti sa azdajama. :cerek: Ionako me premalo vide, pa ako cu svaki slobodan trenutak bjezati od kuce, zasto imam zivotinje?
Vikendom se nalunjam dosta. I opet sam poslije tridesete smanjila. :)
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 12:04

hvala svima na prijavljenim postovima :D . selim određeni broj svaki put kad ulovim vremena.
imat ćemo pravu Kuvaricu s receptima ovdje! :cerek:
plan mi je, kako je netko već i napisao, razdvojiti na slane i slatke, i pod time mislim desertne i obročne recepte. jel vam to ok?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 05 Apr 2012, 13:10

Pješčana » wrote:hvala svima na prijavljenim postovima :D . selim određeni broj svaki put kad ulovim vremena.
plan mi je, kako je netko već i napisao, razdvojiti na slane i slatke, i pod time mislim desertne i obročne recepte. jel vam to ok?
Zvuči odlično.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Mulica

Post 05 Apr 2012, 16:38

Pješčana » wrote:hvala svima na prijavljenim postovima :D . selim određeni broj svaki put kad ulovim vremena.
ja sam predložila! pa se i slažem, jelte :zubo: :rofl:

nego, obzirom da sam picajzla :zubo: , jel možeš one postove na receptima spojit! slika s receptom u istom postu? i jel uopće možeš samo kopirat postove, umisto kvotanja? :misli:
prebaciš post s receptom, a ti editiraš i dodaš fotku? jel se može to? :D
ovako će sve bit puno kvotanih postova! :zubo:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 16:42

Mulica » wrote: ja sam predložila! pa se i slažem, jelte :zubo: :rofl:

nego, obzirom da sam picajzla :zubo: , jel možeš one postove na receptima spojit! slika s receptom u istom postu? i jel uopće možeš samo kopirat postove, umisto kvotanja? :misli:
prebaciš post s receptom, a ti editiraš i dodaš fotku? jel se može to? :D
ovako će sve bit puno kvotanih postova! :zubo:
naravno.
sad radim, nakon toga sam uzela godišnji pa odlazim ča na neko vrijeme i neću biti na netu, ali kad se vratim nadam se da ću biti normalnija i napraviti to :D
  • Information