Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
potjese, kako kada. ja sam ti dosta aljkava. 
nego... kupila u dezeli
: ''mlada govedina, stegno, I. kategorije''. ne znam sta im je to tocno mlada govedina.
isto tako ne znam sta da tocno napravim s tim. u formi je odrezaka. jednom-dvaput sam junece odreske pacala u zinfandelu (oko 24 h) pa onda u ulju, zacinima i travuljagama (ne sjecam se jel' lezalo isto dan ili dva. ne sjecam se ni sta sam sve tocno stavila, bilo je tu senfa a l'ancienne, cesnjaka, ruzmarina, bijelog papra i jos nekih travuljaga, ali ne znam je li bila majcina dusica, origano ili nesto trece...). makla travuljage s mesa i bacila na tavu. bilo je fantasticno, a ja inace bas i ne volim crveno meso. ne znam dal' da sad ponovim nesto takvo. znam da bi trebalo pacat' i duze, al' mene je toga strah.
ne da mi se previse za*ebavat', al' s druge strane, htjela bih da je fino. a ne znam bas s mesom, nisam mu pretjerano sklona.
prijedlozi?
(mislim, naravno da ih necu uvaziti, ja to 'nako... samo pitam.
)
nego... kupila u dezeli
prijedlozi?
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
petak sam pravila juhu od miješane ribe i škampe na buzaru! 
subotu sam pekla meso i gljive u pećnici, krumpire kuhala i začinila maslinovim uljem, češnjakom i peršinom!
danas su moji kuhali juhu i kiseli kupus, a ja sam od ostataka jučerašnjih krumpira napravila krokete, uz dodatak malo feta sira! šteta mi bacit krumpir!
subotu sam pekla meso i gljive u pećnici, krumpire kuhala i začinila maslinovim uljem, češnjakom i peršinom!
danas su moji kuhali juhu i kiseli kupus, a ja sam od ostataka jučerašnjih krumpira napravila krokete, uz dodatak malo feta sira! šteta mi bacit krumpir!
meg ti je glupa!!! :xlux:
Ja bih od mlade govedine
napravila punjene govedje rolade. Obozavam ih. Dobro napravljene, meso se topi u ustima.
Kisele paprike od judolina su odlican izbor. Nedavno sam neke snicle s njima i vrhnjem zapekla u pecnici, tona zacina pride. Uz pire krumpir bilo je super.
Kisele paprike od judolina su odlican izbor. Nedavno sam neke snicle s njima i vrhnjem zapekla u pecnici, tona zacina pride. Uz pire krumpir bilo je super.
Mi danas (a kuha se za dva dana, znači i sutra isto) paštu i fažol, imamo uz to domaće kobasice koje je donijela sveki.
Nisam neki veliki ljubitelj pašte i fažol, al' onaj se davi u tome, a i mala voli, pa potrpim tu i tamo.
Meni se užasno jedu punjene paprike, jedva čekam sezonu paprika, kuhat ću ih svaki treći dan.
Nisam neki veliki ljubitelj pašte i fažol, al' onaj se davi u tome, a i mala voli, pa potrpim tu i tamo.
Meni se užasno jedu punjene paprike, jedva čekam sezonu paprika, kuhat ću ih svaki treći dan.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ja sam isto lud za punjenim paprikama.
Danas je na redu čušpajz od mahuna, slanutka, gljiva i paprika (i malo korijenastog - mrkva, celer, peršin).
A sutra ću zaroštiljat mesine na drvetu (žaru od drveta, nisam Tarzan) i nažderat se mladog luka.
Mortiša, ako te Ze napuca, udaj se za nekog Švabu, vidim da se po moru dave u punjenim paprikama...
Danas je na redu čušpajz od mahuna, slanutka, gljiva i paprika (i malo korijenastog - mrkva, celer, peršin).
A sutra ću zaroštiljat mesine na drvetu (žaru od drveta, nisam Tarzan) i nažderat se mladog luka.
Mortiša, ako te Ze napuca, udaj se za nekog Švabu, vidim da se po moru dave u punjenim paprikama...
Zarazila me je porilukom. Prije neki dan sam ga stavila i u zapečeni grah.
I mama je mislila da sa mnom nešto nije u redu kad me je pitala što će ona s porilukom, kojeg je dobila od jedne tete na pazaru, a ja sam umrla od smijeha.
Istresla sam joj Muličine recepte.
Sad je i mamu uhvatio poriluk trip.
I mama je mislila da sa mnom nešto nije u redu kad me je pitala što će ona s porilukom, kojeg je dobila od jedne tete na pazaru, a ja sam umrla od smijeha.
zarazila sam i sebe!Bios » wrote:Zarazila me je porilukom. Prije neki dan sam ga stavila i u zapečeni grah.
do prije 3 godine nisam znala čemu to služi, mislila sam čak da je to mlada kapulica, al neka GMO
onda naletila na neki recept s piletinom i porilukom i pošla na pazar i ko kreten raspitujem se okolo ko ima poriluka (svi ga imaju
al zapravo sam tek prošle godine dobila poriluk ludilo!
ombia, hvala!
morti, i ja sam skeptična s ribom i vrhnjem, al s ribom mi ne paše ni passata, ni bijelo vino, ni bešamel....a nisam je tila OPET frigar u kukuruznom brašnu, pa sam ovako spremila! viruj mi, jako fino idu zajedno!
Ma sta ja znam, ja sam konzerva kad je riba u pitanju, ili frigao ili na brudet, eventualno lesa iz juhe.
A kad smo vec kod ribe mi sutra imamo krumpir salatu s radicem i uz to frigane oslice.
Al' ne ove tvoje, filete, nego prave, domace, japanske, radioaktivne!

A kad smo vec kod ribe mi sutra imamo krumpir salatu s radicem i uz to frigane oslice.
Al' ne ove tvoje, filete, nego prave, domace, japanske, radioaktivne!
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ja sam imala ove srmznute o dubokom pa sam ih morala iskoristit! te smrznute ribe najviše volim iskoristit za ove stvari, za pohat, za napravit riblje popečke i sl! ono, nju volim osakatit!
svježu ribu s ribarnice (ne iz japana
) koristim za brudete, pečenje, juhe i sl!
nju ne sakatim! 
svježu ribu s ribarnice (ne iz japana
Krompir kuhan u ljusci (ubila sam se dok sam našla kako se to kuha, internet obično kaže "skuhajte krumpir" ko da svi znamo kako, a mama je spavala
) s dvije žlice kiselog vrhnja s bosiljkom i slatkom i ljutom paprikom u prahu, i solju. I kiseli kupus sirovi.
rodbina dala lički domaći, koliko znam , pristojno se ponaša u loncu.
sad ste me zbunili s ovim. meni je normalno, u vrijeme dok sam još i često jela krumpire, skuhati krumpir u ljusci uz grah varivo, ili za krumpir salatu. nikad nikakvih problema.
pa zar se i krumpir pokvario?
sad ste me zbunili s ovim. meni je normalno, u vrijeme dok sam još i često jela krumpire, skuhati krumpir u ljusci uz grah varivo, ili za krumpir salatu. nikad nikakvih problema.
pa zar se i krumpir pokvario?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Sad znaju.Pješčana » wrote:kako to misliš, ne znaju svi kako se kuha krumpir u ljusci?
Meni je ovaj bio okej.
danas sam pekla napacanu junetinu, i zdinstala poriluk, luk i malo češnjaka, te stvaila junetinu u to još malo.
odlično, junetina je bila tako mekana i nož je klizio kroz meso, poriluk je bio prefin.
Mulice, hvala još jednom što si podsjetila na poriluk
odlično, junetina je bila tako mekana i nož je klizio kroz meso, poriluk je bio prefin.
Mulice, hvala još jednom što si podsjetila na poriluk
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Information
-