Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Nikolajevna

Post 03 Apr 2012, 12:49

klonka » wrote: Pa... zato što to nije prirodna građa. To je dobiveno jedenjem.
Pa jesti je prirodno. :zubo:
I sam kažeš da je žena poznata manekenka za odjeću namijenjenu debelima, zašto bi je onda trebalo rabiti (kakav izraz) za nešto drugo? Da ne bi trebala nositi odjeću namijenjenu ljudima normalne tjelesne težine? Ne kontam.
Mislim da Em nije mislio samo na odjeću već zašto takva žena ne bi reklamirala šampon za kosu, pastu za zube, tampone i sl.
Sumnjam da te kile nisu opterećenje na zglobove.
Ako su te kile opterećenje za zglobove, jebeš takve zglobove. :zubo:

klonka

Post 03 Apr 2012, 14:22

Da, popularno zvanim žderanjem.

Zašto bi takve žene reklamirale šampone za kosu? Zato što se tražeći odmak od turbomršavica okrećemo prema debelima? Zašto šampone za kosu ne bi reklamirali ljudi normalne kilaže?

Da, jebeš takve zglobove. I srce. I krvotok. I masnoću u krvi. Jebeš sve, idemo biti debeli jer netko to smatra privlačnim. Nije da to nije jednako glupo kao i forsirati mršavost jer je netko smatra privlačnom.
gonj špadi
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 03 Apr 2012, 14:27

No, ostaje otvoreno pitanje što je to normalna kilaža i tko je onda u odnosu na nju žgoljav, premršav, mršav, vitak, puniji, debeo, pretio.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Herp
Nikki Gauda

Post 03 Apr 2012, 14:39

ElliQuinn » wrote:No, ostaje otvoreno pitanje što je to normalna kilaža i tko je onda u odnosu na nju žgoljav, premršav, mršav, vitak, puniji, debeo, pretio.
Pa, ako je taj famozni BMI već priznat od medicinske struke, ne vidim zašto bi to bilo otvoreno pitanje na Trkeljanju.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
klonka

Post 03 Apr 2012, 14:44

Čak i ne. Taj famozni BMI kaže da bih, kad bih imala 60 kilograma na svoju visinu od 155, još uvijek bila u granicama normale. Ja pak smatram da bih na svoju visinu i tu kilažu bila debela. Ne medicinski pretila, ali debela.

Elli, ovo. Prosjek. Cure izgledaju zdravo i normalno uhranjeno. Kad ih vidiš na ulici, nećeš se okretati za njima da kažeš da su premršave ili predebele. Vjerujem da neće nitko s ovog topica. Eto ti konsenzus.
gonj špadi
blue
Asgard

Post 03 Apr 2012, 14:53

Herp » wrote:
Pa, ako je taj famozni BMI već priznat od medicinske struke, ne vidim zašto bi to bilo otvoreno pitanje na Trkeljanju.
Prema BMI-u ja bi s 10 kila više još uvijek bila u normalno kategoriji (a ne bi, bila bi ogromna, nisam probala doći do te gornje granice, ni ne želim) također bi s 10 kila manje bila normalna (a ne bi, izgledala bi kao kostur, tu sam bila blizu i fala al toliko anoreksični izgled nije za mene).

Sad se vidi zašto se kaže da su mršavi zlobni :unda: - ne vidite razliku između normalnih, jakih i debelih :D
Herp
Nikki Gauda

Post 03 Apr 2012, 14:58

BMI mora imati tako širok raspon upravo zbog različite građe i metabolizma svakog ponaosob.
Ovo "bila bih debela, bila bih žgoljava" je više vaš (i moj) subjektivni doživljaj.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Perzefona

Post 03 Apr 2012, 14:58

"Vaš BMI iznosi: 24,9 - idealan BMI" :herp: :D
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Lastan

Post 03 Apr 2012, 15:04

Herp » wrote:
Postoji razlika između “neki liječnici rabe BMI” i “medicinska je struke BMI priznala kao relevantnu mjeru”.

BMI nije relevantna mjera i, štoviše, ne može biti relevantna mjera. Nedostaci su brojni i dobro poznati, a iznimke tolike da je BMI tek vrlo ograničeno koristan kao priručna mjera koju je lako izračunati.
Imaš na Wikipediji prilično dobar članak; pročitaj ga.
Morticia

Post 03 Apr 2012, 15:06

Ja bih sa 20 kila više još uvijek bila normalna. :o
Što je cca 87 kg. :o

Ok, možda bih bila NORMALNA, al' bila bih debela k'o... K'o... K'o... Nešto strašno, strašno debelo! :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Herp
Nikki Gauda

Post 03 Apr 2012, 15:10

Lastan » wrote: Postoji razlika između “neki liječnici rabe BMI” i “medicinska je struke BMI priznala kao relevantnu mjeru”.

BMI nije relevantna mjera i, štoviše, ne može biti relevantna mjera. Nedostaci su brojni i dobro poznati, a iznimke tolike da je BMI tek vrlo ograničeno koristan kao priručna mjera koju je lako izračunati.
Imaš na Wikipediji prilično dobar članak; pročitaj ga.
OK, što bi trebalo biti mjerilo normalnoga? :ne zna:
Pješčana

Post 03 Apr 2012, 15:13

pa nije ista stvar ima li netko 10 kila mišića viška ili sala.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Lastan

Post 03 Apr 2012, 15:13

Herp » wrote:BMI mora imati tako širok raspon upravo zbog različite građe i metabolizma svakog ponaosob.
… osim što ne.

BMI uopće ne uzima u obzir građu, što se uostalom i vidi iz činjenice da mjeri tek visinu i težinu.
Širok raspon pak uopće nije dovoljno širok da bi uzeo u obzir atletsku građu, djecu, starce i još par parametara.
U principu, ako se ne radi o sportašu, BMI može poslužiti u ekstremima. Ali taj “širok raspon” ne znači ništa – on ni na koji način ne može uhvatiti nekoga tko je npr. na nekom rubu normalne građe a da pritom ne hvata i nekoga tko je na drugom rubu nenormalne građe. Isti BMI mogu imati premršava i predebela osoba, a to ne možeš vidjeti dok ne vidiš ljude.
Ovo "bila bih debela, bila bih žgoljava" je više vaš (i moj) subjektivni doživljaj.
… i kao takav nimalo lošiji od glupe mjere kao što je BMI.
Lastan

Post 03 Apr 2012, 15:14

Pješčana » wrote:pa nije ista stvar ima li netko 10 kila mišića viška ili sala.
Za BMI jest. Zato sportaši nerijetko ispadaju gojazni. :rofl:
vrrrlet

Post 03 Apr 2012, 15:19

:kokice:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Herp
Nikki Gauda

Post 03 Apr 2012, 15:23

Lastan » wrote:… i kao takav nimalo lošiji od glupe mjere kao što je BMI.
E jebiga sad.
Ja sam sebi normalna i propucala bih si glavu da izgledam kao ove Michelinove maskote i tuljanova mladunčad koje ste stavljali zadnjih par strana. :o

Mislim, možemo se i ovako razgovarati al' nije baš konstruktivno. :ne zna:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Apr 2012, 15:23

vrrrlet » wrote::kokice:

Image
vrrrlet

Post 03 Apr 2012, 15:24

Herp » wrote:
E jebiga sad.
Ja sam sebi normalna i propucala bih si glavu da izgledam kao ove Michelinove maskote i tuljanova mladunčad koje ste stavljali zadnjih par strana. :o

Kaće taj badić? :kokice:
Herp
Nikki Gauda

Post 03 Apr 2012, 15:29

vrrrlet » wrote:
Kaće taj badić? :kokice:
Teško da će uopće.
Ne nosim ga baš. :o
Lastan

Post 03 Apr 2012, 15:29

Herp » wrote:
E jebiga sad.

Možda i nije, ali nije ni gore od “moj je BMI tolik-i-tolik i zato sam ja normalan, a ovi kosturi ispod normalne razine su svi bolesni”.
Istu nekonstruktivnu retoriku možemo zadržati i uz bijednu argumentaciju kao što je BMI, samo što onda sami sebi izgledamo argumentiranije.
vrrrlet

Post 03 Apr 2012, 15:34

Herp » wrote:
Teško da će uopće.
Ne nosim ga baš. :o
Dobro, onda bez njega. :ne zna:
Lastan wrote: Možda i nije, ali nije ni gore od “moj je BMI tolik-i-tolik i zato sam ja normalan, a ovi kosturi ispod normalne razine su svi bolesni”.
Istu nekonstruktivnu retoriku možemo zadržati i uz bijednu argumentaciju kao što je BMI, samo što onda sami sebi izgledamo argumentiranije.
Zaboravimo BMI. Normalan je onaj tko potroši što pojede, s time da se ne računa ako pojede bombon i leži cijeli dan na kauču. Onda je koža zategnuta, a kretanje oblikuje tijelo u seksxy masu.

usprkos svemu ne treba zaboraiti da neke ljude pale debele dlakave smrdljive žene, ili recimo Kerum, tako da pravilo nije univerzalno kao što je ljudska ludost.
Megalodona

Post 03 Apr 2012, 15:41

zar se ne mjeri udio masti u organizmu kao relevantan podatak?
to mi je jednom rečeno :misli:
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
baja

Post 03 Apr 2012, 15:45

vrrrlet » wrote::kokice:
debljaš se? :D
Morticia

Post 03 Apr 2012, 15:45

Ovaaaaj, a đe se to mjeri? :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Megalodona

Post 03 Apr 2012, 15:48

Morticia » wrote:Ovaaaaj, a đe se to mjeri? :o
nemam pojma, brijem kod doktora ili u dobro opremljenim teretanama :ne zna:
znam da se to koristi kod bodybuildinga.
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
  • Information