most
Vrijeme: jučer oko 5 popodne
Vozeć starijeg člana obitelji na liječnički pregled, imao sam bliski susret s cestovnim gusarom vulgaris. Kretao sam se fiskalno odgovornom brzinom (75-80 km/h) u petom stupnju prijenosa, pri cca. 1800-2000 okretaja. Potrošnja, prava milina. Tristotinjak metara ispred mene je bio kamion zelenkastosive cerade (

). Kako je masivan i spor, sustigao sam ga, i prišao mu na nekih 30-ak metara. Na mostu smo, držim razmak, vozimo nekih 65-70 km/h. Odjednom, u retrovizoru vidim bijeli Golf 5 (

) kako mi se približava velikom brzinom. Mislio sam da će se zabiti u mene, jer nije kočio, ali as je (bez žmigavca, naravno) samo ušao u lijevu traku i krenuo u pretjecanje. Na mostu.

Rekoh, a štaš, budala, i pomislio kako će se ubaciti ispred mene i silno se usrećiti iza šlepera. Ali jok rođo, kad je bal, nek je maskenbal. On je ostao u lijevoj traci i počeo pretjecati šleper.

Iz suprotnog pravca je stizalo nekih 4-5 vozila, i frajer je fino uletio u škare, uz puno trubljenja i kočenja svih, osim njega, dakako. Nakon mosta je još jedna ravnica, duga oko kilometar, i u daljini sam ga vidio kako pretječe skupinu od nekih 6-7 auta (ovaj put nije bilo šlepera).
Koji jebač, e, ono, kuiš. Mrš, stoko jedna. Najtužnije od svega je to da će on evenćueli odvesti nekoga nedužnog u grob. Za njega me BKK, neka se zabije u Kineski zid, ako mu je već napeto. Samo nek to učini kad nema nikog u blizini.