Oću biti Purger!

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Ze.

Post 02 Apr 2012, 15:34

Morticia » wrote:
Amex ti je kod mene. :raspa:
Vraćam se među štokavce, nakon trezvenog promišljanja.

MmeTipfeler

Post 02 Apr 2012, 15:35

karambol » wrote:

Zagorci mečeju....valjda.... :zubo:
A Zagrebčanci ne?
Perzefona

Post 02 Apr 2012, 15:35

MmeTipfeler » wrote:A kaj se ne mečeju?
Kak se zeme. Znam da je dogovoreno da se taj glas koji nije ni č ni ć bilježi s kvačicom. Ali on je tako dalek od č da je meni to jako strano.

S druge pak strane, kajkavština je sva nekud meka i topla i mila i deminutivna i umiljata, da je to tvrdo č bogohulno.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
karambol

Post 02 Apr 2012, 15:36

Tupelo » wrote:o Abesiniji samo prek škropeca pripovedam. :raspa:

Sjajan argument. :cerek:
Pardonček...krivo sam kvotića del. Trebal sam Zea kvotičati, a ne kužim kak si tu upala ti... Judolino, jebe me kvotić, a nemam ništ' od vinčeka ni blizu sebe... :zubo: :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Apr 2012, 15:38

ombia » wrote:
:rofl: :rofl:

Inace nek pitaju: izvolite. Upitan pogled. Ti odgovaras, hvala vec me posluzuju. :raspa:
..pa izvolite mi je onako..normalnije?

inace, ja ne bih najradje odgovarao nista, narocito rano ujutro, a narocito te deseterce. najbolje mucat. ako ce dat nek da, ako nece, sta ja tu mogu. ma meni se uopce ne da za nista odgovarat, ali avaj..

:D
Ze.

Post 02 Apr 2012, 15:39

karambol » wrote:
Pardonček...krivo sam kvotića del. Trebal sam Zea kvotičati, a ne kužim kak si tu upala ti... Judolino, jebe me kvotić, a nemam ništ' od vinčeka ni blizu sebe... :zubo: :zubo:
Kaj je prazan peharček?
Morticia

Post 02 Apr 2012, 15:43

Ze. » wrote:
Vraćam se među štokavce, nakon trezvenog promišljanja.
Dobro, ne moraš odmah cijelo trkeljanje srušit. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
..a unda
Undaminator

Post 02 Apr 2012, 16:01

svizac, nema ti nista od ovoga, sve ti je ovo ajme i kuku.

ja cu tebi rec sve, al samo polako, ne mos brzat.

npr, dodjes u restoran. ne mos sad doc tamo i pocet vikat..maaalaaa, daj tu jednu angemahcinu..ma daj dvi, gladan sam ka vuk, dva pasa, medvid i tri koze. daj i politre crnog.

da preskocimo sam ulazak, fino moras sjest, kicma uspravno, brada gore, ruke u krilu, arhajski osmijeh, pogled ispred sebe koji lagano prati konobara kako ti se priblizava..

konobar ce ti rec.. dobar dan, prosim lepo..

ne mos sad rec..cuj, brale, nemam kune, aj tamo vani pa prosi. moras rec ovako..dobar dan, prosim lepo, a bih li ja jednu juhicu?

on ti kaze, narafno, imamo lepu domacu, angemjhticu. bute?

ti kazes, hvala, bum. i kaj bih jos?

on kaze..pa ima lepega bunceka ili morti bi mladi kospon cesnjofkicu koju lepu, onak kak se sika?

jasno ti je da nemas blage veze o cemu on to govori. jel on tebi nudi neko jelo ili ti namjesta ljepoticu dana, ali, cuj, stas sad, ono si sto jedes. ako oces bit zagrepcanin, moras riskirat..

kazi da, hvala, budem. on ce pitat..kaj budete? ti ces rec..tj neces rec budem kaj god ocete, samo da postanem zagrepcanec, reci ces..pa bum to, vse i bunceka i cesnjofke.
obavezno, prije nego sto on kaze, pitaj za kupus salatu i zamoli ipak za jos malo vrhnja posebno. vidjet ces reakciju konobara, znat ce da si ti taj, znacajno ce te pogledat onim pogledom i izrazom lica..pa, naravno, razumije se, ta nasi smo..

kad te bude pitao..za piti? ...ako ces pivo, obavezno ozujsko zemi, inace je klasika da si zemes si gemista, gotovog ili u dijelovima. grasevina ti je ono, dobar dan laku noc, nemoj puno birat za pocetak..

eto, probaj pa javi kako je islo..:raspa:
Morticia

Post 02 Apr 2012, 16:29

Suze mi idu... :rofl: :rofl: :rofl:
Oci su mi ocean! :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 02 Apr 2012, 16:30

karambol » wrote:
Evo onda još malo...

šircl, škatulja, šnicl, špajza, špeceraj, špigl, štenge, vikleri, štamprl(ek), šlus, ror, rajngla, probirštift, aufinger, cange ili cvikcange, fakin, escajg, drot, forcimer, kredenc, majzl...žniranci....
Jedino majzl ne znam. Da nije stemajzl (nadam se da nije, traume od tamo) :misli:

Te umanjenice koriste inace popunjenije osobe vrlo rado. :o Pa idu na ruckic gdje ce pojesti juhicu i meseko i salaticu i popiti kavicu i sokic. :facepalm: I onda skuzis da su se nadrzale mesine na rucketini. :zubo:
Nemoj tak, kanarinček.
:lol:
.pa izvolite mi je onako..normalnije?
Pa to i pisem.

Inace zadnji post :rofl: :rofl: :rofl: placem. Dobro te je zenica sredila. :raspa:
ali

Post 02 Apr 2012, 16:39

Ombia, u kojoj si ti državi?
Lastan

Post 02 Apr 2012, 16:52

..a unda » wrote:ne mos sad rec..cuj, brale, nemam kune, aj tamo vani pa prosi. moras rec ovako..dobar dan, prosim lepo, a bih li ja jednu juhicu?

on ti kaze, narafno, imamo lepu domacu, angemjhticu. bute?

ti kazes, hvala, bum. i kaj bih jos?
Unda, pojma nemaš.

Bih je štokavski oblik iz istoimene države. :zubo:
Kajkafci imaju bi u svim licima.

I zato, djeco, bandićevština djeluje komično. Tim komičnije što se Miki fakat trudi.
Nije dosta pokupiti par imenica i glagola. :kava:
..a unda
Undaminator

Post 02 Apr 2012, 16:58

Lastan » wrote: Unda, pojma nemaš.

Bih je štokavski oblik iz istoimene države. :zubo:
Kajkafci imaju bi u svim licima.

I zato, djeco, bandićevština djeluje komično. Tim komičnije što se Miki fakat trudi.
Nije dosta pokupiti par imenica i glagola. :kava:
ne znam sta je sa kajkafcima, ali ja sam pricao o zagrebu. i da, naravno, nemam pojma, ali ti imas..jesi ti purger? jesi? pa boze dragi, evo stani tu do mene, imas forum, imas topik, imas post, tipkovnicu, asdl, dlsd, kompjuter, pa pisi, brate..kazi svizcu kako da postane purger..

pa sta cu ja? niko mu nista ne govori, niko mu ne zeli rec, pa moram ja kad niko nece..uf. :gaah:
kazi mu fino, ovaj unda nema blage veze. baja te. moras napraviti to, to i to..

Lastan

Post 02 Apr 2012, 17:11

..a unda » wrote: ne znam sta je sa kajkafcima, ali ja sam pricao o zagrebu.
Svjesno i namjerno ili ne, ali pričao si o bandićevskim purgerijama. :B
i da, naravno, nemam pojma, ali ti imas..jesi ti purger? jesi? pa boze dragi, evo stani tu do mene, imas forum, imas topik, imas post, tipkovnicu, asdl, dlsd, kompjuter, pa pisi, brate..kazi svizcu kako da postane purger..

pa sta cu ja? niko mu nista ne govori, niko mu ne zeli rec, pa moram ja kad niko nece..uf. :gaah:
kazi mu fino, ovaj unda nema blage veze. baja te. moras napraviti to, to i to..
Budući da sam i Slovenac, prvo ću objasniti kako su Mujo i Haso išli postati Slovencima.

Trebali su naučiti jezik, otpjevati himnu i tako još neke sitnice, a onda, kao posljednji zadatak, popeti se na Triglav i kao dokaz donijeti štambilj.
I penju se oni, penju, kadli Mujo ne može više. I dade on svoju planinarsku knjižicu Hasi i zamoli ga da kad dođe na vrh, poštambilja i njemu.
Nešto docnije na istom mestu, vraća se Haso s vrha i vraća Muji planinarsku knjižicu – bez štambilja.
“Pa što mi nisi poštambiljao?” upita ga Mujo.
“A koji bi ti Slovenac to napravio?” odvrati mu Haso.

Uostalom, nije da se ima što reći.
Sve upute ovog tvog tipa nisu upute za postajanje Zagrepčaninom već za mimikriju. Za imitiranje Zagrepčana kako te ne bi skužili.
A skužili bi te po pretjeranom trudu. :D
..a unda
Undaminator

Post 02 Apr 2012, 19:18

Lastan » wrote: Svjesno i namjerno ili ne, ali pričao si o bandićevskim purgerijama. :B
pa ako je i tako, pa sta. sta cu ja kad je dopusteno da postane najveci purger. to je problem purgera, ne moj.
ustvari vi ne znate sta je to purger, zagrepcanin, ane znate ni sta nije. eto, eto..:zubo:
Budući da sam i Slovenac, prvo ću objasniti kako su Mujo i Haso išli postati Slovencima.

Trebali su naučiti jezik, otpjevati himnu i tako još neke sitnice, a onda, kao posljednji zadatak, popeti se na Triglav i kao dokaz donijeti štambilj.
I penju se oni, penju, kadli Mujo ne može više. I dade on svoju planinarsku knjižicu Hasi i zamoli ga da kad dođe na vrh, poštambilja i njemu.
Nešto docnije na istom mestu, vraća se Haso s vrha i vraća Muji planinarsku knjižicu – bez štambilja.
“Pa što mi nisi poštambiljao?” upita ga Mujo.
“A koji bi ti Slovenac to napravio?” odvrati mu Haso.

Uostalom, nije da se ima što reći.
Sve upute ovog tvog tipa nisu upute za postajanje Zagrepčaninom već za mimikriju. Za imitiranje Zagrepčana kako te ne bi skužili.
A skužili bi te po pretjeranom trudu. :D

..sta, niko onda da udre pecat svizcu? :D

kako se nema sto rec? koja mimikrija? od neceg se mora pocet, pa mic po mic i etoga..okajkas, a da ni ne znas kad i kako.

e, to za trud, to je vec nesto. jel vidis da mozes kad oces.

dakle, svizac, kad smo vec kod mimikrije, moras bit ono malo nonsalantan. nije bec, nije grac, al je zagreb, kujis?
moras se pravit kao da ti i nije bas briga, sta se ti imas kome dokazivat. ako i falijes neki naglasak, neku rijec, uvijek mozes nonsalantno rec da se tako u tvom kvartu u dubravi (ili negdje oko trga bana republike) tako govori, pa nek provjeravaju.

onda, zapamtio? ono kezjuel, ampasan, haj nehaj, nonkalant.

npr, trcis ko mutav (isprika nijemima, zna se na sto mislim) za tramvajem, stignes ga, oboris jos nekoliko njih na vratima tramvaja koji oce prije tebe uc i onda ono, laganim skok korakom (zagrebacki..skokic), kao da si preskocio lopocic u maloj barici (barica..nisam mislio na ime), mozes i ono, ruke kao u egipatskom profilu dignut, znas ono, jedna malo naprijed, jedna malo natrag, malo podignutih lakata savijes ih u zglavcima i na prstima nogu laganim skokicem udjes u tramvaj. nikako se ne smijes uzdisati i uspuvati kao da si napravio neki napor i ko mutav mazinavao dvjesto metara.
mos cak i prnut ako ne zelis da ti se napor na licu vidi i ako to bude cujno, nonsalantno pogledaj oko sebe i sebi poluglasno reci, ali dovoljno glasno da te drugi oko tebe cuju..pf, seljaki..dotepenci..pf..kae ovo doslo..ovo je skandal.

Morticia

Post 02 Apr 2012, 19:34

Undaaaaaa!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Svizac PhD

Post 02 Apr 2012, 20:31

Morticia » wrote:
Čekaj, čekaj malo.
A ja nisam bila konkretna, je li?! :mad:

Tko je tebi kriv što si ti ne znaš tuć, pa se ne obazireš na moj post. :o
Ugledaj se na gradonačelnika, on je pravi fakin.

A, ti bi se tukla, ha. :D I još si ljubomorna. Ništa, javi se na pp, pa ćemo ugovoriti sve pojedinosti oko grubljeg seksa. ;)
Svizac PhD

Post 02 Apr 2012, 20:48

karambol » wrote:
Evo onda još malo... :)

šircl, škatulja, šnicl, špajza, špeceraj, špigl, štenge, vikleri, štamprl(ek), šlus, ror, rajngla, probirštift, aufinger, cange ili cvikcange, fakin, escajg, drot, forcimer, kredenc, majzl...žniranci....
E, to, to, samo nastavi. :) Već mi izaziva razne zločeste asocijacije u glavi. "Špigl, štenge, šlus, ror ..., aufinger...". Ah! :horny:
Lastan

Post 02 Apr 2012, 22:29

..a unda » wrote:pa ako je i tako, pa sta. sta cu ja kad je dopusteno da postane najveci purger. to je problem purgera, ne moj.
ustvari vi ne znate sta je to purger, zagrepcanin, ane znate ni sta nije. eto, eto..:zubo:
Ma purgeri su konstrukt. S jedne strane demoniziran, s druge idealiziran.
kako se nema sto rec? koja mimikrija? od neceg se mora pocet, pa mic po mic i etoga..okajkas, a da ni ne znas kad i kako.
Mimikrija ima dvije svrhe: skrivanje da izbjegneš predatore i skrivanje jer si predator.
Leptir koji na krilima imitira sovine oči nikad neće postati sova.
Izgledat će kao sova i predatori će ga izbjegavati, ali to je maksimum njegove sovolikosti.
moras se pravit kao da ti i nije bas briga, sta se ti imas kome dokazivat. ako i falijes neki naglasak, neku rijec, uvijek mozes nonsalantno rec da se tako u tvom kvartu u dubravi (ili negdje oko trga bana republike) tako govori, pa nek provjeravaju.
Dobro počneš… i onda zasereš.

Nije poanta u tome da se praviš da se tako govori u tvom kvartu.
Zagrepčani ni u generaciji mojih roditelja nisu više bili pravi Zagrepčani. Starogradski i malograđanski – jebiga, nema toga. Već desetljećima. Iako je malograđanštima postala općedruštvenom pojavom.
Tada je počela štokavizacija Zagreba i tada je već gospon Fulir bio uspomena na davnu prošlost.
U Zagrebu se govori onako kako govore Zagrepčani.

I kao što rekoh, zato Miki djeluje fejkerski. Previše se trudi.
Previše se trudi da bude gospon Fulir. Iako je dugo fulirao sve redom.

Poanta je u tome da se ne moraš truditi. Ne moraš se opravdavati.
Kad dođe do neke nerazumljive riječi, nađeš standardnu; ako ne funkcionira standard, ideš na “ono za ono”.
npr, trcis ko mutav (isprika nijemima, zna se na sto mislim) za tramvajem, stignes ga, oboris jos nekoliko njih na vratima tramvaja koji oce prije tebe uc i onda ono, laganim skok korakom (zagrebacki..skokic), kao da si preskocio lopocic u maloj barici (barica..nisam mislio na ime), mozes i ono, ruke kao u egipatskom profilu dignut, znas ono, jedna malo naprijed, jedna malo natrag, malo podignutih lakata savijes ih u zglavcima i na prstima nogu laganim skokicem udjes u tramvaj. nikako se ne smijes uzdisati i uspuvati kao da si napravio neki napor i ko mutav mazinavao dvjesto metara.
mos cak i prnut ako ne zelis da ti se napor na licu vidi i ako to bude cujno, nonsalantno pogledaj oko sebe i sebi poluglasno reci, ali dovoljno glasno da te drugi oko tebe cuju..pf, seljaki..dotepenci..pf..kae ovo doslo..ovo je skandal.
Izvrsna ideja.

Ako ga želiš pretvoriti u babetinu. :kava:
blue
Asgard

Post 02 Apr 2012, 23:06

..a unda » wrote: kazi da, hvala, budem. on ce pitat..kaj budete? ti ces rec..tj neces rec budem kaj god ocete, samo da postanem zagrepcanec, reci ces..pa bum to, vse i bunceka i cesnjofke.
obavezno, prije nego sto on kaze, pitaj za kupus salatu i zamoli ipak za jos malo vrhnja posebno. vidjet ces reakciju konobara, znat ce da si ti taj, znacajno ce te pogledat onim pogledom i izrazom lica..pa, naravno, razumije se, ta nasi smo..

kad te bude pitao..za piti? ...ako ces pivo, obavezno ozujsko zemi, inace je klasika da si zemes si gemista, gotovog ili u dijelovima. grasevina ti je ono, dobar dan laku noc, nemoj puno birat za pocetak..

eto, probaj pa javi kako je islo..:raspa:
:rofl:

Sve mi se čini ok, ali ono, zelje salatu, ze-lje :D

Ze. » wrote:
Nemoj tak, kanarinček... :crying:
:rofl: :rofl:
Morticia

Post 03 Apr 2012, 08:10

Svizac PhD » wrote:

A, ti bi se tukla, ha. :D I još si ljubomorna. Ništa, javi se na pp, pa ćemo ugovoriti sve pojedinosti oko grubljeg seksa. ;)
Mile?! :zubo:
Faktotum, Polina?! :zubo:
karambol

Post 03 Apr 2012, 09:01

Još malo doprinosa za one koji žele forsirati spiku...

hajcer, cajtung, vaservaga, badevana, ligeštul, auzmiš, forfarati, vunbacitelj, cukor, pišmevrit, grenadirmarš, čagati, kopati, gemišt, fešpuca ili puca, šlifer, zafrig, gablec, pulfer, stepsti, zglancati, hititi, klofer, fuflati, prcknedl, frclek, tuhica, špreha, žnora, flundra, kiseliš, vanjkuš, coprnica, cuclati i fajrunt! :D
Ze.

Post 03 Apr 2012, 10:25

Ne znam jel tko spomenuo gablec. Moje kolege je taj izraz jako zbunio na službenom putu. :D
ombia

Post 03 Apr 2012, 10:29

Odlicno. Cek ti to napamet ili negdje prepisujes? :zubo:

Coprnica...odlicno, imam odmah viziju. :E
karambol

Post 03 Apr 2012, 10:30

ombia » wrote:Odlicno. Cek ti to napamet ili negdje prepisujes? :zubo:

Coprnica...odlicno, imam odmah viziju. :E
Od jučer dumam kak smo prije šprehali i zapisujem si na papir... :)
A i poslušao sam si nakon dugo vremena "Kužiš, stari moj"... :D
  • Information