Crkni
Oću biti Purger!
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
..kae, kae sad..Perzefona » wrote: I Emericzy. Ni on više ne stanuje u Zagrebu.
Neću pisati po ovoj temi. Bezveze se uzrujam. Ja imam samo Zagreb, nemam rodno selo ni zavičajni klub u Zagrebu, niti imam zemu (se to još tak zove) na bilo kojem mjestu u gradu kad moram nešto obaviti i koji će mi priskočiti iako me ne poznaje, dovoljno da pročita u mojoj osobnoj da sam iz njegovog rodnog kraja. Tko mi je kriv.
Ono što mi više smeta jest taj animozitet prema gradu koji ljudi sami izaberu za život ili studij i onda se čitavo vrijeme furaju na Ivica Kičmanović sindrom: netko ih je jadne nejake odvojio od majčinih skuta i idiličnog rodnog praga i natjerao u taj grozan grad među njegove grozne stanovnike koji grozno govore.
Samo znam da ja ne bih živjela u mjestu gdje mi se ljudi ne sviđaju i njihov mi je govor odvratan.
a kakvo je to uzrujavanje s vezom? i kakav animozitet? covjek jednostavo oce bit purger i sta sad. poceli smo, valjda smo poceli, prfo od gofora, ne?
ali, to nije sve. nije ni manji dio. to je samo posljedica neka. e, pa svizac oce uzrok, oce sustisnki se mijenjat, a ne samo po formi. briga njega oce li mu ko rec..ti si pravi zagrepcanec, on hoce da to moze sam sebi reci.
sta sad ako on nauci te neke ajn, cvaj, temisvar rijeci, ako i dalje bude nosio lancic oko vrata npr.
ili, uvjeren sam da njega zanima jel zagrepcani, pravi zagrepcani, stvarno nose u nekom od dzepova ili u torbicama.. vrhnje.
nadalje, tu je i strah o tramvaja. ja sam odlucio prestati postati zagrepcancem kad sam se poceo primicat zidu tamo gdje skrece tramvaj iz one glavne ulice sta ide nizbrdo, jel se ilica zove, kad skrece iz te ilice tamo lijevo, isto nizbrdo, tamo prema onoj velikoj zutoj kuci sto je preko puta one velike zute kuce koja je prekoputa one staklene kuce koja je na kantunu di je onaj zeleni val sta ida amo, a isto prekoputa te velike zute kuce je neka velika isto zuckasta neka kuca ispred koje je oni buda..budica s maramom, pa jel oce levitirat, jel nece, ne zna se..
evo i ovo je dobar smjer..naucit kako se zovu ulice. meni imena ulica nisu bitna, pa nisam ja robot ili posiljka, pa ja i kavu ne pijem..tj sad je ne pijem vise nikako, ali nikad je nisam pio u plastici. kazem, nisam ja robot.
zato postoje orijentiri. u splitu kad kazes..kod stare slobodne, zna se di je to. mislim, ulice ucit? zasto? pa i onako di god krenes negdje ces doc..
ali, po zagrebu je vazno znat ulice. uopce, kad zelis dat do znanja nekome da si obastinio dio jednog prostora i vremena do intimnosti i konosjerstva, moras znat ulice.
npr, pricas s nekim, objasnjavas mu..ides mesaricevom, pa onda streljackom do dezmanovog. ili, nema veze sta si bio tri sata u njujorku, kazes..ides cetrsdrugom zapadnom, udjes desno u devetu aveniju, pa onda ides livo u ceresetsestu i odma treca ulicica na desno, e tu ti se super popisat.
mislim, tako se ne ostavlja samo dojam da si svejcki covjek, nego i da ti je poznata problematika, da si ti ipak jednim dijelom njujorcaner, pa da.
to mu treba pokazat. treba mu pokazat kako se ponasat, kako razumijevat i ljude oko sebe i sebe, treba mu rec da kad ga netko u zagrebu, butigi, kad ga prodavacica pita..vi dobivate? (ili jos gore ako kaze..vi dobijete?
Meni se nigdje ljudi ne sviđaju, šta, da se ubijem?Perzefona » wrote: Samo znam da ja ne bih živjela u mjestu gdje mi se ljudi ne sviđaju i njihov mi je govor odvratan.
Al' vi'š, vi'š ti te Purgere, oni se čak i ljute civilizirano.
A ne ona dalmatinska bagra, kad je Beta otvorila temu o Dalmošima, odmah drvlje i kamenje po njoj, skoro su je linčovali.
A ne ona dalmatinska bagra, kad je Beta otvorila temu o Dalmošima, odmah drvlje i kamenje po njoj, skoro su je linčovali.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ali, Beta nije purgerica.Morticia » wrote:Al' vi'š, vi'š ti te Purgere, oni se čak i ljute civilizirano.
Pa znam da nije, al' nema veze.ElliQuinn » wrote: Ali, Beta nije purgerica.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Da je kao purgerica pljuvala po Dalmošima, i oni bi se civiliziranije ljutili, zar ne?ElliQuinn » wrote: Ali, Beta nije purgerica.
kome pametnom se ljudi svidjaju? sve je to isti kua. a jos kad pocnu govoritkuki » wrote: Meni se nigdje ljudi ne sviđaju, šta, da se ubijem?
pa sta je mene briga sta ti mislis, ko te sta pita, sidi tu i muci i gingaj se, sad te bas uvatilo, sad bi ti htio pricat, samo mi ribe plasis. suti, kad si u kaicu suti i ne mrdaj, jebala te bonaca i more i zalaz sunca. osim toga ako vec oces nesto guknit i istrkeljat, pa barem konjuktiv upotrijebi..majmune jedan.
otok, otok treba, na otoku bica, krznasi, koja kokos..i to je to. ok, ne bi bilo lose imat dva tri boforsa, jedno 40-70 milimetara, za svaki slucaj, ako vidis da se neko poceo primicat..
Meni...a unda » wrote: kome pametnom se ljudi svidjaju?
Pa nemaš razloga. A bome ni razumijevanja. Jer tebi je svejedno.kuki » wrote: Meni se nigdje ljudi ne sviđaju, šta, da se ubijem?
Zamisli kako je onima koji su prisiljeni živjeti među ljudiima koji im se ne sviđaju, a znaju da u njihovom rodnom kraju postoje divni ljudi koji eufonično govore, ali im sudba kleta ne da živjet s njima.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
pa dobro, par ljudi ok, ali..ljudi? pa to treba ganjat oko sebe, to bi samo nesto trgovalo i pravilo se da ima cime trgovat.
a, sori, tek sad vidim. briga tebe za ljude, to si ti htjela ustvari rec da si pametna.
..a unda » wrote: pa dobro, par ljudi ok, ali..ljudi? pa to treba ganjat oko sebe, to bi samo nesto trgovalo i pravilo se da ima cime trgovat.![]()
a, sori, tek sad vidim. briga tebe za ljude, to si ti htjela ustvari rec da si pametna.![]()
Ma nije, nego ja onako generalno volim ljude, dok se ne pokaže da nisu zaslužili.
Čak i purgere (jel' to ide s velikim ili malim slovom?
-
Svizac PhD
E, konačno nešto konkretno. Pa to te ja pitam.karambol » wrote:ajncug,ancug -
ajngemahtec -
ajnpindekl -
ašenbeher -
aufinger -
badecimer -
blajštift -
ceker -
cifranje -
forcimer -
furt -
frtalj -
grincajg -
hakmeser -
kredenc -
kištra -
penezi -
rafung -
škarnicl -
škrlak -
šlafrok -
štokrl -
taubek -
vura -
vaserlajtung -
itd, itd... Počni učiti i izgovarati...
pa ko to nije prisiljen zivjet medju ljudima i to medju onima koji im se ne svidjaju? malo je onih, vrlo malo koji uspiju drugacije zivjet, a i ostalim ljudima je za te draze da je tako jer su i onako..asocijalni. nikakve koristi od njih.Perzefona » wrote: Pa nemaš razloga. A bome ni razumijevanja. Jer tebi je svejedno.
Zamisli kako je onima koji su prisiljeni živjeti među ljudiima koji im se ne sviđaju, a znaju da u njihovom rodnom kraju postoje divni ljudi koji eufonično govore, ali im sudba kleta ne da živjet s njima.
svi smo mi prisiljeni sami se sebi ne svidjat, a to nam se ne svidja. zagreb, nezagreb, svugdje isto.
ali, eto, svizac se oce socijalizirat i to radikalno, oce postat zagrepcanin..pa kazite coviku kako, dajte mu hint barem neki.. :vapaj:
-
zeleni zub
..a unda » wrote:
ali, po zagrebu je vazno znat ulice. uopce, kad zelis dat do znanja nekome da si obastinio dio jednog prostora i vremena do intimnosti i konosjerstva, moras znat ulice.
Mesnićkanpr, pricas s nekim, objasnjavas mu..ides mesaricevom, pa onda streljackom do dezmanovog.
Čekaj, čekaj malo.Svizac PhD » wrote:
E, konačno nešto konkretno. Pa to te ja pitam."Ajngemahtec!", jaooo, kako to sexy zvuči.
A ja nisam bila konkretna, je li?!
Tko je tebi kriv što si ti ne znaš tuć, pa se ne obazireš na moj post.
Ugledaj se na gradonačelnika, on je pravi fakin.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
ma tako je, mesnicka, lapsus, je neko meso bilo u pitanju, ali meni to nije za zamjerit, mesnicka, mesariceva, meni je to, kako rekoh, isto.
nikad nisam dijelio ljude na takve nacine. dakle, jos jednom parafrazirani citat. je nisam rasist. ja mrzim sve ljude podjednako.Morticia » wrote:
![]()
![]()
Ma nije, nego ja onako generalno volim ljude, dok se ne pokaže da nisu zaslužili.
Čak i purgere (jel' to ide s velikim ili malim slovom?) i Dalmatince.
-
- Information
-