Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 31 Mar 2012, 15:19

blackcoffee » wrote:Rondo. Sav onako starinski svečan, pregazilo ga vreme. Ima tu i stranskih uticaja ali ne smeta.
Mene samo čudi kako je Tko pjeva zlo ne misli tako savremen i komunikativan kao da je juče snimljen. Verovatno zato što persiflaža ne poznaje vremenska ograničenja.
E to te ja, komšinice, pitam! :top:
Strašno mi ide na živce kad ovdje neki mamlazi posprdno odmahuju na svaki hrvatski film uz standardne floskule da su naši filmovi sranje, a srpski genijalni.
Neke srpske filmove obožavam i smatram ih pravim remek-djelima (Maratonci itd, mogao bih nabrajati).
Ali ja jednostavno ne mogu uživati u Tesnim kožama da me jebe pun autobus!
Kakva je situacija kod vas?

blue
Asgard

Post 31 Mar 2012, 15:19

judolino » wrote: Dok se Clint sve u šesnaest bavio punkom, Seksualni pištolji su još pišali u gaće...
Do you feel lucky :lux: Najbolji monolog ikad :cerek:

Zadnje pogledala novu seriju Sherlock :top: o tome ću ne serijama.
blackcoffee

Post 31 Mar 2012, 18:03

judolino » wrote: E to te ja, komšinice, pitam! :top:
Strašno mi ide na živce kad ovdje neki mamlazi posprdno odmahuju na svaki hrvatski film uz standardne floskule da su naši filmovi sranje, a srpski genijalni.
Neke srpske filmove obožavam i smatram ih pravim remek-djelima (Maratonci itd, mogao bih nabrajati).
Ali ja jednostavno ne mogu uživati u Tesnim kožama da me jebe pun autobus!
Kakva je situacija kod vas?
Što se ti komšija odma vataš za to sranje od franšize koje traje negde od Titove smrti pa do danas? Tesna koža ni po čemu nije karakteristična za srpski film.
Kvalitet filma se ne procenjuje po državama. Ja volim francuski film (romanistika!) što ne znači da oni ne snimaju (i) sranja.
Kad pričamo o takozvanom ex-yu filmu (u kome se uprkos odrednici jugoslovenski tačno zna šta je čije) ti imaš dobre, pa i genijalne reditelje iz celog regiona. U Srbiji Pavlovića, Petrovića, Mitrovića, Babića, u Hrvatskoj Babaju, Golika, Tanhofera, Mimicu, imaš Hladnika, Obrada Gluščevića (Vuk samotnjak).
Tanhofer i Pavlović snimili su dva vrhunska partizanska filma bez rušenja mostova i pogibije pola ekipe pirotehničara, dva prava žanrovska, akciona filma u kojima je partizanština u drugom i trećem planu - Dvostruki obruč (Tanhofer) i Zaseda (Pavlović).

Jednostavno, to je bilo vreme procvata kinematografije, a sad su i zajedno i odvojeno uvenuli ko popišan cvet.
Emericzy

Post 31 Mar 2012, 20:08

judolino » wrote:A tek kad je Al Jolson pustio glas... :rofl:
Sori, nisam mogel izdržati...

Jednom sam dijelio kancelariju s kolegicom desetak godina starijom od sebe. I kaže ona meni: "Kaj misliš, koji je meni bio najdraži film moje mladosti?"
A ja odgovoram ko iz topa: "A jel bil ozvučen?"
Pa... kad sam kao klinac išao u kino, važan faktor je bio je li film bio 'u boji' ili nije. Boja je već bila jako 'in'. A jako smo sumnjičavo gledali na razne kolore poslije Technicolora. Ono, proseravanje. Jebo western koji nije u Technicoloru.

Najdraži film djetinjstva bio mi je Pinokio.

Rane mladosti... kajjaznam. Najduži dan? Grand Prix? Sjever-sjeverozapad? Obračun na Atlantiku? Hatari?

Pred kraj srednje i na početku studija uhvatila me manija starih filmova i otkrio sam Trećeg čovjeka i filmove Grete Garbo. Treći čovjek mi je i dan-danas pri samom vrhu.

I francuski crno-bijeli krimići šezdesetih godina su mi... uh... genijalni. I face tih glumaca... Gabin, Ventura, Delon, Belmondo, Piccoli (on je zapravo bolji bio 70ih, kad je ostario)...

Onda sam imao fazu Kurosawe.

Najbolji hrvatski filmovi svih vremena su mi Breza, Kaja ubicu te i Put u raj.

Zakaj ja ovo zapravo pričam? :ne zna:
Emericzy

Post 31 Mar 2012, 20:11

blackcoffee » wrote:Ja volim francuski film
Kamo on nestade? Tri-četiri decenije francuski je film bio vrh vrhova. Što se dogodilo?
blackcoffee

Post 31 Mar 2012, 23:00

Emericzy » wrote: Kamo on nestade? Tri-četiri decenije francuski je film bio vrh vrhova. Što se dogodilo?
Došlo je do smene generacija u francuskom i italijanskom filmu. Veliki reditelji su pomrli ili prestali da rade (Fellini, Visconti, Antonioni, Germi, Lattuada, De Sica, Truffaut, Cayatte, Verneuil, Malle, Godard, Chabrol), a neki prešli u Holivud (Besson), glumci pomrli (Mastroianni, Sylva Koscina) ili ostarili (Sofia Loren, Claudia Cardinale, Marie Laforet, Romina Power), a sledeća generacija nije dala ništa vredno. Neke druge kinematografije su se isprsile (Španija, Belgija, Holandija, Mađarska).
Zadnje dobro što sam pogledala od italijanskih filmova je Gomorra, od francuskih nemam pojma, možda Rapt (2009).
U Francuskoj se pojavio buljuk mladih i manje mladih rediteljki posvećenih hororu, što mi ne pada na pamet da gledam. :facepalm:
ombia

Post 31 Mar 2012, 23:28

Polina?
blackcoffee

Post 01 Apr 2012, 00:12

Šta?
blaze

Post 01 Apr 2012, 23:21

baš u danu kad saznah pozadinu romantične sage o klepetanu i malenoj, a to je da je malena muško :giggle:

pogledah j. edgar, film neuništivog eastwooda. g. eastwood, svaki ti dao :S
scena posvete psihu maestralna
to je primjer filma gdje je apsolutno u glavnoj ulozi - režija. takvu bi smjesu jedan scorsese sigurno upropastio

i onda još na izlazu iz kina čuh vic:
dođe lezba ginekologu
ovaj gleda i kaže, sve je čisto. nevjerojatno. kako to?
ona će na to, pa dolazi mi žena triput tjedno
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Pješčana

Post 01 Apr 2012, 23:51

blaze » wrote: i onda još na izlazu iz kina čuh vic:
dođe lezba ginekologu
ona će na to, pa dolazi mi žena triput tjedno
:rofl:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 02 Apr 2012, 01:48

Gledala Helen.
Visnjic, iako ga ne volim je bio dobar. Film mi je iz osobnih razloga tesko pao, iako sam danima odgadjala ubaciti DVD.
Mimo toga jedan dio vezan uz depresiju nije dobro prikazan. Zeni ne daju nikakvu suvislu psihoterapiju samo je kljukaju ljekovima i na kraju elektroskovi. To nije klasicna antidepresivna terapija.
Neke njene faze bolesti ne bih ni prepoznala kao depru, kao neki psihicki poremecaj da al ne nuzno kao depru.
Teska tema. Dugi film. Dobar. Vrlo plakativno prikazano sto znaci biti bespomocan promatrac vlastitog propadanja.
Emericzy

Post 02 Apr 2012, 07:17

blaze » wrote:baš u danu kad saznah pozadinu romantične sage o klepetanu i malenoj, a to je da je malena muško :giggle:
Slatka priča, ali i prvoaprilska šala. Jako dobra! Strašno je puno ljudi palo na nju.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:53

New Year's Eve

Što reći, koju posluku porati... :facepalm:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 08 Apr 2012, 11:11

Chloe, odlican ZuD-ovski film. Naoko savrsen par, sve imaju, ona sumnja da ju on vara te angazira call girl da ga testira. Samo sto se umjesto muza ona ulovi na call girl. Akutalno da aktualnije ne moze biti, biseksualnost :E , prirodno, neprirodno…mozda i nesto edipovskog kompleksa.
Kako to izgleda kad se jedan dugogodisnji par krene gubit, kako pocinje preljub, kod onih koji nikad ne bii…psiholoska drama, dobra glumacka postava. Jedino je kraj nesto spetljan.
Fenomenalna kuca i interijer. Fenomenalna. :S I garderoba isto.

http://www.filmofilia.com/wp-content/up ... hloe_4.jpg

:cerek:
http://www.filmofilia.com/wp-content/up ... oore-b.jpg

http://bigcoast.ca/images/content/amand ... loe-i6.jpg

http://celebrityphotos.sheknows.com/wp- ... 9x1024.jpg

Emericzy

Post 08 Apr 2012, 11:37

ombia » wrote:Fenomenalna kuca i interijer. Fenomenalna. :S I garderoba isto.
Ali je film zato loš. Jedino što u njemu valja je gluma Julianne Moore.
ombia

Post 08 Apr 2012, 14:42

Emericzy » wrote: Ali je film zato loš. Jedino što u njemu valja je gluma Julianne Moore.
Film mi je predvidiv, iz te price se dalo vise izvuci. Al da je bas los, meni nije.
Emericzy

Post 08 Apr 2012, 20:05

ombia » wrote:
Film mi je predvidiv, iz te price se dalo vise izvuci. Al da je bas los, meni nije.
Film u kojem netko mora biti mentalno bolestan da se priča održi (a ta kurva jest mentalno bolesna), loš je film. I ta je Amanda meni kompletno neuvjerljiva. Glumata. Mooreica je odlična, ali jebiga, ona je vrhunska glumica; i od dreka napravi pitu.
blaze

Post 08 Apr 2012, 22:05

dakle, parada
na forumu je već bilo mišljenja raznih o tom filmu
meni je zapelo za oko nešto vizualnih podudarnosti sa serijom modern family. glumci koji glume gej "cure" u paru slično glume i fizički su slični

takozvane polusponzoruše također su nalik i fizički, kao tip, i u nastupu, glumi

Image Image

Image Image
modern family lijevo, parada desno

naravno, to je samo za zrnce uz kavu. serija i film nemaju sličnosti. no ovo me ipak zaintrigiralo
ali

Post 09 Apr 2012, 11:19

blaze » wrote:
naravno, to je samo za zrnce uz kavu. serija i film nemaju sličnosti. no ovo me ipak zaintrigiralo
Gle stvarno :o
Dobro oko.

No, što želiš reći? Da je film dijelom "inspiriran" (budimo blagi :zubo: ) Modernom obitelji?
Moguće, lako moguće..

Ili da je stvar u stereotipu?

(btw. lajkam i film i seriju )
Nikolajevna

Post 09 Apr 2012, 16:13

blaze » wrote:
pogledah j. edgar, film neuništivog eastwooda. g. eastwood, svaki ti dao :S
scena posvete psihu maestralna
to je primjer filma gdje je apsolutno u glavnoj ulozi - režija. takvu bi smjesu jedan scorsese sigurno upropastio
Film je definitivno više od poruke da je moćan čovjek na položaju koji rado koristi silu vjerojatno peder koji živi s mamicom. :zubo:

i onda još na izlazu iz kina čuh vic:
dođe lezba ginekologu
ona će na to, pa dolazi mi žena triput tjedn
Ja sam pak na izlazu iz kina čula kako jedan pita koliko je sati (bilo je 12.12)
a drugi blebne - Ponoć i ponoć. :D
blue
Asgard

Post 10 Apr 2012, 16:08

Emericzy » wrote: Film u kojem netko mora biti mentalno bolestan da se priča održi (a ta kurva jest mentalno bolesna), loš je film. I ta je Amanda meni kompletno neuvjerljiva. Glumata. Mooreica je odlična, ali jebiga, ona je vrhunska glumica; i od dreka napravi pitu.
Pa da, ova je neuvjerljiva i glumata, a ova druga je toliko nesigurna i vidi što želi vidjeti toliko da prvo - dođe na nevjerojatnu ideju, a drugo - popuši priču :ne zna: Zanimljivo mi je to pravljenje problema gdje ih nema, valjda je ljudima dosadno ili su pomalo mazohisti. Lezbijska strana priče mi je suvišna i neuvjerljiva, koliko se sjećam :misli:
ombia

Post 10 Apr 2012, 17:06

blue » wrote: Pa da, ova je neuvjerljiva i glumata, a ova druga je toliko nesigurna i vidi što želi vidjeti toliko da prvo - dođe na nevjerojatnu ideju, a drugo - popuši priču :ne zna: Zanimljivo mi je to pravljenje problema gdje ih nema, valjda je ljudima dosadno ili su pomalo mazohisti. Lezbijska strana priče mi je suvišna i neuvjerljiva, koliko se sjećam :misli:
Na stranu film, meni niti je cudna niti je strana stvar da se par s djecom, karijerama, kreditima udalje jedno od drugoga. Dapace to je svakodnevica
Ti ne citas ZuD? :zubo:
Da zenu pukne midlife kriza i postane (neopravdano) sumnjicava.
Pogotovo ako je muz dobro izgledajuci i stalno je okruzen studenticama koje ga obozavaju.
E sad njene metode su malo hm neobicne (al pitala ga je i lagao je za ono o picu) ali boze moj za potrebe filma...
I njena nesigurnost mi je isto vrlo razumljiva.
Nije bas da ljudi prste od samopouzdanja dok misle da ih muz/zena vara.
blaze

Post 10 Apr 2012, 17:43

Nikolajevna » wrote:
Film je definitivno više od poruke da je moćan čovjek na položaju koji rado koristi silu vjerojatno peder koji živi s mamicom. :zubo:
isto kao što je i hitchov 'psiho' definitivno više od 'poruke', kakva god bila i tko je u filmu tražio i zašto ju je tražio :)
nego mi je divno kad se velikan kakav je clint klanja velikanu kao što je hitchcock
Aristocat

Post 11 Apr 2012, 02:01

Parada. Drugi put vise. Samo cu reci da jos jednom, Srbi potvrdjuju da ne bjeze od sebe.
Uz sve ostalo smiju se na svoj racun i time pokazuju da im drustvo jos nije sasvim trulo kakvim se doima, za razliku od nekih u okolici koji misle da su zdravi, a zapravo su operirani i od humora i od zivota.
Emericzy

Post 11 Apr 2012, 13:06

Aristocat » wrote:Parada. Drugi put vise. Samo cu reci da jos jednom, Srbi potvrdjuju da ne bjeze od sebe.
Uz sve ostalo smiju se na svoj racun i time pokazuju da im drustvo jos nije sasvim trulo kakvim se doima, za razliku od nekih u okolici koji misle da su zdravi, a zapravo su operirani i od humora i od zivota.
Davno je to Krleža objasnio.

Hrvatima smrde čarape. Oni znaju da Bečanima ne smrde, pa se prave da ne smrde ni njihove.

Srbima smrde čarape. Oni misle da tako i treba. To je dobar, srpski smrad.
  • Information