Kako za "specijalne prigode"?

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
ombia

Post 01 Apr 2012, 11:36

Orhideja? Buket? To neki americki obicaji? :ne zna:
Nismo nista takvog na maturalnoj imali. Moj plesac je bio moj najbolji frend i svjetski me vrtio po podiju. :cerek: Naucio je, x puta mi je prije toga morao glumiti decka da otkantam dosanjakovice. Vrtio me koliko je duga uska crna haljina dopustala. :o

rh4ps0dy

Post 01 Apr 2012, 12:16

kuki » wrote:Btw, te vjenčanice u salonima. Meni kroz izloge obično izgledaju kao ružno plastično smeće. Ispod njih bude pločica na kojoj piše da je cijena iznajmljivanja par tisuća novaca. U čemu je tajna?
U tome da su žene danas nakljukane iluzijama o čaroliji "njihovog posebnog dana" i da ispadaju čudne ako ne žele precijenjenu krpu oko sebe. :raspa: Daj samo baci oko tamo na Vjenčanja na fhr pa ti sve bude jasno. :)
klonka

Post 01 Apr 2012, 12:32

blue » wrote:Sad se iznajmljuju u salonima vjenčanica :facepalm:
:eek:

Da idem, opet bih šivala. Ili to, ili bih kupila neku haljinu u Zari ili H&M-u. Kakvo sumanuto paradiranje u vjenčanicama.

ombia » wrote:Orhideja? Buket? To neki americki obicaji? :ne zna:
Nismo nista takvog na maturalnoj imali. Moj plesac je bio moj najbolji frend i svjetski me vrtio po podiju. :cerek: Naucio je, x puta mi je prije toga morao glumiti decka da otkantam dosanjakovice. Vrtio me koliko je duga uska crna haljina dopustala. :o
Partner mi je bio, naravno, najveći komad u razredu. :raspa:

Rekla sam mu da računam na njega za na maturalnu još u 2. srednje i kad je došlo panično traženje partnera po školi zbog viška žena i manjka muškaraca, mi smo lijepo znali da idemo zajedno. :love:

Ples? O, joj. :lol: :brukica:
gonj špadi
ombia

Post 01 Apr 2012, 12:35

Vi ste svi mladi. :o U moje vrijeme nitko nije imao orhideje. A bili smo u restoranu sa jos tri druga razreda i nitko nista nije imao. :ne zna:
rh4ps0dy

Post 01 Apr 2012, 12:54

Niti mi nismo imali, a eto ove godine navršavam (tek :D) 8. godišnjicu mature.
Margarita

Post 01 Apr 2012, 14:39

*jezebel* » wrote: @margarita: nisam bas u toku, ali ako vam nije daleko, skocite i u peek&cloppenburg, ne znam kakvi su sada s odijelima, ali znaju imati dobrih stvari. ako ne za odijelo, tamo svakako pogledajte za kosulju, kosulja imaju milijun, svakakvih boja, i jeftinih i skupih. u varteksu bas i nisu nesto jaki s kosuljama. jedino nemojte kupit' gilberto, one su najjeftinije, ali se jako guzvaju i nije lijep materijal. christian berg je best buy, lijepo se drze. ili si pogledajte nesto tipa jake's (ili tako nekako). imaju ruzicastih, prljavo ruzicastih, ljubicastih, plavih, zelenih, svakakvih... steta da decko bude k'o grobar. :o u peeku mozete pogledati i za carape i remen, ima i povoljnijih i skupljih tipa boss.
neka svakako malo i porazgovara s deckima. da ne bude da planiraju nesto poluformalno pa svi dodju u trapericama i sakoima, a on, ne znam, u smokingu. :lol:
Ovo ću isprintati i nositi u dućan kao šalabahter.
Navodno će svi kupiti odijela.
*jezebel* » wrote:a ti, margarito, za sebe ne brini puno. lijepo se obuci, ali ne da pretjerano odskaces. mora se ponosit' tobom, da klinci kazu kako ima lijepu mamu, al' ne pretjeruj, bogati, nisi ni mladenka, ni kuma. :hekla: obuces se, recimo, kao da ides na vjencanje nekome koga ne poznajes. :o
Bila sam dvaput mladenka i jednom kuma. U svim slučajevima sam mladoženju poznavala jako dobro. I predobro.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Beta ženka

Post 01 Apr 2012, 16:55

Margarita » wrote:
Ovo ću isprintati i nositi u dućan kao šalabahter.
Navodno će svi kupiti odijela.

Bila sam dvaput mladenka i jednom kuma. U svim slučajevima sam mladoženju poznavala jako dobro. I predobro.
I kad si bila kuma? :zubo:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Almost Rosey

Post 01 Apr 2012, 18:18

Hjo, poše, što je dobra :S :cerek:
rh4ps0dy

Post 01 Apr 2012, 19:01

Takvu ću ja vjenčanicu, samo žutu na točke. :D
Pješčana

Post 01 Apr 2012, 19:35

na maturalnu večer nosila sam dugu tamnoplavu suknju i svijetlo livada zelenu bluzu, i dala sam napraviti neku loher punđu od svoje crvene kose. kod nas je cijela generacija imala skupa tu veče, nikakvi roditelji nisu bili prisutni, osim onih koji su došli vidjeti svoju djecu prije ulaska u dvoranu.
sjećam se da je jedna iz generacije nosila haljinu svoje mame s maturalne veečri, jedna je nosila nešto što je vidjela u spotu, i bilo je još par zanimljivosti, ali ja se odjeće ni ne sjećam. nije bilo obaveznih plesova ni partnera. imali smo bend koji je svirao cijelu noć, i svi smo skupa plesali. u to vrijeme imala sam dečka iz razreda do :love: i valjda smo možda cijela dva plesa otplesali skupa, to je više bila zajednička večer, gdje smo na kraju svi plesali na stolovima.
kad sam nakon toga, iduće godine, u Zagrebu vidjela kako se koke spremaju ući u Šeraton na maturlanu večer :D shvatila sam da moja ležerna nije takva i drugim ljudima. jako, jako mi je drago jer sam ju doživjela bez ikakvog opterećenja koje je sad prisutnije u mlađim generacijama
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Éowyn

Post 01 Apr 2012, 20:20

Ja sam imala tako velike planove da od svoje maturalne napravim totalni cirkus, ali bila sam prezauzeta natjecanjem iz filozofije i nekakvim projektom o beskućnicima :facepalm: pa sam na kraju odustala od svega.

Pošto sam pretpostavila da se nikad neću udati, shvatila sam da mi je to jedina prilika da zablistam u nečem sličnom vjenčanici i odlučila dati šivati nešto ovakvo: http://4.bp.blogspot.com/_LCVZWFAEodk/S ... lle_01.jpg

Druga ideja je bila tamnozelena haljina koja je trebala izgledati kao da je napravljena o listova bršljana. Nemam pojma kako sam to mislila izvesti.

Treća ideja je bila nešto ljubičasto u istočnjačkom stilu. kombinacija korzeta i dimija, čini mi se.

Na kraju sam iz ormara izvukla haljinu koju sam kupila u Nebu godinu dana ranije. Obična bež haljina s cvjetovima do koljena. Ali sam zato na frizuri sjedila 3-4 sata i na kraju imala 3 cvijeta na glavi (od kose). Zvuči totalno trash, ali je zapravo izgledalo sasvim dobro.

Mi smo imali maturalnu u Sheratonu. Čini mi se da smo platili nekih 400-500 kn. Ja na kraju nisam skoro ništa pojela jer sam se zapričala s profesoricom iz kemije u wc-u kad su svi jeli, a kasnije nisam htjela jesti sama. Roditelji su nas dopratili i otplesali prvi ples s nama (mame sa sinovima, tete s kćerima). To mi je bio i jedini ples te večeri. Čitavu večer sam umirala od dosade i jedva sam čekala da idem doma. Što je najbolje, družila sam se s više od pola razreda i svi moji prijatelji su jednako umirali od dosade.
Desire makes slaves out of kings.
Margarita

Post 01 Apr 2012, 21:31

Beta ženka » wrote:
I kad si bila kuma? :zubo:
Mladoženja je bio jako nervozan dan prije vjenčanja. A ja znam smiriti ljude.
Éowyn » wrote: Roditelji su nas dopratili i otplesali prvi ples s nama (mame sa sinovima, tete s kćerima).
Koliko sam shvatila i ovdje je takav scenarij. Zato mi treba nešto pristojno za odjenuti. Danas sam kopala po ormarima. Nemam ništa decentno. Kostimi su prenepristojno kratki, haljine prenepristojno uske. Ostalo je prešareno, preotkačeno a ne mogu baš u trapericama. Budem nešto smislila.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
blue
Asgard

Post 01 Apr 2012, 22:18

klonka » wrote: :eek:

Da idem, opet bih šivala. Ili to, ili bih kupila neku haljinu u Zari ili H&M-u. Kakvo sumanuto paradiranje u vjenčanicama.
Ma ne paradiraju u vjenčanicama, koliko sam vidjela; nego u salonima vjenčanica iznamjljuju i večernje haljine. Naravno da su ekskluzivne :D

Moja maturalna je bila, više manje, ko i Pješčanina; da, ljudi su se uglavnom sredili, ali nisu bile haljine koje su roditelji otplaćivali sljedećih godinu dana :facepalm:
baja

Post 01 Apr 2012, 22:36

imala sam smaragdnozelenu haljinu, dugu
majka mi je napravila i bila je prekrasna :cerek:
a frizuru sam napravila kod muškog brice jer me nitko nije htio ošišati na par mm :D
rh4ps0dy

Post 01 Apr 2012, 22:42

Meni mama šivala. :D Kineska tunika + hlače.
Éowyn

Post 01 Apr 2012, 23:09

Margarita » wrote: Mladoženja je bio jako nervozan dan prije vjenčanja. A ja znam smiriti ljude.

Koliko sam shvatila i ovdje je takav scenarij. Zato mi treba nešto pristojno za odjenuti. Danas sam kopala po ormarima. Nemam ništa decentno. Kostimi su prenepristojno kratki, haljine prenepristojno uske. Ostalo je prešareno, preotkačeno a ne mogu baš u trapericama. Budem nešto smislila.
Pa ne ideš na pogreb :D Moja mama je imala usku haljinu, a bilo je puno mama bolje odjevenih od nekih maturantica.
Vjerojatno su te i profesori i sinovi kolege iz razreda već vidjeli i znaju kakav stil imaš. Ionako će svima glavna zanimacija biti ružna haljina Maje iz 4 b ili preveliki dekolte Ivane iz 4 c. Nitko baš ne gleda roditelje.
Desire makes slaves out of kings.
*jezebel*

Post 02 Apr 2012, 01:43

baja » wrote:imala sam smaragdnozelenu haljinu, dugu
majka mi je napravila i bila je prekrasna :cerek:
a frizuru sam napravila kod muškog brice jer me nitko nije htio ošišati na par mm :D
hehehe. :D ja sam u to vrijeme imala dugu kosu s predivnim loknama i isla kod frizerke da mi tu kosu digne i jos naglasi lokne. i tak' se ona zaigrala, mislim da je koristila i figaro i one neke masnice s kojima se vezu i guzvaju pramenovi. a skupo mi bilo ic' kod frizera, meni je ta frizura stvarno bila velika stvar. jos tamo moram sjedit', a nervozna sam i imam crve u guzici i ne volim da mi netko petlja po glavi (pogotovo ne volim da mi diraju usi :mad:)... i konacno gotovo. i skuzim ja da sam zaboravila kupit' ruz za usne, a maturalna je navecer. i nista, obujem ja role i picim u centar grada u parfumeriju. i kupim prekrasan tekuci ruz, crven da crveniji ne moze bit' i divno je mirisao (mislim da je bio krka kozmetika) i bas sam si bila posebna jer inace ne nosim ruzeve. i picim na rolama doma i uhvati me pljusak. jebeni pljusak mene s loknama i milijun ukosnica na glavi. na rolama. i dodjem doma k'o neki siroti mis i bacim se u kupatilu na plocice i pocnem plakat' i toliko sam plakala da je suza valjda bilo vise nego kise. i onda se ustanem (u medjuvremenu sam se vec malo posusila), sva zajapurena se pogledam u ogledalo, kad ono - super frizura!!! tek je sada sve lijepo sjelo na svoje mjesto (ono od frizerke je, iako je bilo lijepo, izgledalo malo preumjetno za moj ukus). i tako sam prezivjela lagani slom zivaca i slucajno dobila savrsenu frizuru. :raspa: :svejedobrostosedobrosvrsi:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 02 Apr 2012, 01:43

rh4ps0dy » wrote:Takvu ću ja vjenčanicu, samo žutu na točke. :D
:cerek:

fenomenalne su mi takve haljine, imam i petikot doma, kupljen na ebayu i jednu slicnu haljinu crnu na bijele tocke.

Zanimljivo zvuci i ovo od Eowyn sa frizurom!
Mladoženja je bio jako nervozan dan prije vjenčanja. A ja znam smiriti ljude.
Grijesila si bludno sa mladozenjom? :o Disklejmer: pokvario me ZUD. :o
Inace obuci ono sto ti dobro stoji i u cemu si ti ti, zasto bi tu vecer glumila nesto drugo?
*jezebel*

Post 02 Apr 2012, 01:44

ombia, ne budali. kaze se ''biblijski upoznala''. :D
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 02 Apr 2012, 02:05

*jezebel* » wrote:ombia, ne budali. kaze se ''biblijski upoznala''. :D
A da. :o
da moja kuma tako upoznaje mog buduceg imali bi sanse upoznavati se ostatak zivota. :raspa:
baja

Post 02 Apr 2012, 09:11

*jezebel* » wrote:... i picim na rolama doma i uhvati me pljusak. jebeni pljusak mene s loknama i milijun ukosnica na glavi. na rolama. i dodjem doma k'o neki siroti mis i bacim se u kupatilu na plocice i pocnem plakat' i toliko sam plakala da je suza valjda bilo vise nego kise. i onda se ustanem (u medjuvremenu sam se vec malo posusila), sva zajapurena se pogledam u ogledalo, kad ono - super frizura!!! tek je sada sve lijepo sjelo na svoje mjesto (ono od frizerke je, iako je bilo lijepo, izgledalo malo preumjetno za moj ukus). i tako sam prezivjela lagani slom zivaca i slucajno dobila savrsenu frizuru. :raspa: :svejedobrostosedobrosvrsi:
:rofl:
da te je još i grom pogodio pa malo nakovrčao.... :zubo:
Morticia

Post 02 Apr 2012, 09:21

Ja sam za maturalnu imala kratku, usku, tamnoplavu haljinu, koju sam dala šivati kod šilice.
Bila je poprilično jeftina.
Frizerka mi je napravila neku ogromnu, krakatu punđu, čije je krajeve koji su stršali ofarbala u tamnoplavo.
Sve u svemu, tad sam bila zadovoljna, a sad kad se pogledam na slikama izgledam si 10 godina starija. :o

Nismo imali u Kristalnoj dvorani nego u tadašnjoj Madonni, koja je imala restoran i disko.
Starci su sjedili gore (u restoranu) i klopali, a mi smo bili dolje (u disku) i lokali. :o
Meni je tata bio na brodu tako da nisam plesala ples s roditeljem, a mama mi je bila obučena u neki lijepi kostim (s hlačama, ako se dobro sjećam :misli:).

Mi smo svi bili dosta normalno i skromno obučeni, a cijela zabava mi je bila ok, zabavili smo se, napili, plesali, grlili se i pjevali, klečali po podu, pentrali se na stolove, svašta nešto. :o :facepalm:
Partner mi je bio dečko koji je bio moj i dečkov mi (on je tad bio u Americi, završiti zadnji razred) prijatelj, simpa dečko, zgodan, pažljiv i dosta dobar plesač.
Sve u svemu, dobra večer, ali nije mi ostala u sjećanju kao nešto wow, bilo je u životu milijardu boljih pijanki koje nisu bile nekim posebnim povodom.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 02 Apr 2012, 09:56

Kod nas nije bio običaj ići na maturalnu s partnerom.
Možda zato što su ekonomske škole bile pune cura sa jedva 4,5 frajera po razredu.
Iako, ne sjećam se ni da su u gimnazijama išli u parovima :misli:

U šoping haljine sam išla 15 dana zaredom i svaki dan završila po birtijama. Dan prije maturalne sam kupila valjda najskuplju moguću haljinu, jer nisam imala vremena više tražit. Tada je, sjećam se, koštala 750 kuna. Mater je popizdila. Poslije sam je isposuđivala svima živima, uništili su mi je.

A najponosnija sam na činjenicu da nisam dala radit ikakvu friziru, imala sam raspuštenu razbarzšenu kosu. Ali nikad neću zaboraviti tu reviju ogavnih bapskih frizura. :rofl: I tada su mi grozno izgledale.

Inače, bilo je okej. Čaganje, cuganje, duvanje.
ombia

Post 02 Apr 2012, 10:45

BoDerek » wrote:Kod

A najponosnija sam na činjenicu da nisam dala radit ikakvu friziru, imala sam raspuštenu razbarzšenu kosu. Ali nikad neću zaboraviti tu reviju ogavnih bapskih frizura. :rofl: I tada su mi grozno izgledale.je.
Amen. :rofl: I ja sam imala isto. I jedina cija je kosa i drugo jutro izgledala dobro. :o
zeleni zub

Post 02 Apr 2012, 15:20

Išla sam u mini haljini i ravnim cipelama na maturalnu. Nafrkala sam si kosu i čopila frendici Dior ruž i to je bilo to od ekskluzive :D . I danas bih se osjećala bedasto u nekoj dugoj saten haljini s fen frizurom, a di ne s 18. Pratnja se satojala od toga da si ušao u dvoranu s onim tko ti je bio pod rukom u trenu ulaska.
  • Information