Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Beau

Post 30 Mar 2012, 08:52

blaze » wrote:
ali kako te može normalno ošišati na suhu kosu ako je imalo duža, a frizura imalo zahtjevnija? pa mora je smočiti :ne zna:
Jednom me jedna frizerka pitala može li mi prvo oprat i isfenirat kosu, pa će me onda na suho šišat. :eek: Kaže da joj je tako lakše. Dopustila sam joj.

Masiranje glave opako ne podnosim. Poludim kad mi krenu to radit :mama:

ombia

Post 30 Mar 2012, 09:07

blaze » wrote: to bi bilo "muško šišanje", bez pranja :zubo:
da, i kod nas je jeftinije. na suho ide i podrezivanje vrhova. ali kako te može normalno ošišati na suhu kosu ako je imalo duža, a frizura imalo zahtjevnija? pa mora je smočiti :ne zna:
Pa ne sisa me na suho. Na suho sisa muske. :zubo: Kuki ti je objasnila to vec.

Da u svim salonima gdje sam bila (za Hrvatsku se ne sjecam :o ) al par ostalih drzava je svaka usluga dodatna cijena. Sisanje cijena. Pranje cijena. Pakung cijena. Feniranje cijena.
Nije strasna, pranje je valjda 3-4 eura al ne vidim smisla da mi se pere kosa koju sam oprala upravo pod tusem.
Inace tak sam osisana da ne mogu samo podrezati vrhove, moram sve, idem u nekom prosjeku svakih 6 tjedana na sisanje, al onda ne moram doma fenirati.

E da, kosu operem direktno nakon fizera jer me pikaju sve te odrezane vlasi a i jel nisam sigurrna koliko su njeni ceseljevi cisti. :o
Tak da bi to uz frizersko pranje bilo tri pranja u jednom danu. Boja bi mi otisla odmah.
Morticia

Post 30 Mar 2012, 09:15

Ja čim dođem iz salona perem ponovno kosu. :ne zna:
Nikad nemam osjećaj da me dobro isprala od farbe i ostalih sranja koja mi tamo nakelji na glavu. :flop:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blue
Asgard

Post 30 Mar 2012, 10:55

ombia » wrote:
Radis pramenove, trajnu? Sto traje toliko?
Kod frizera sam kratko, kosu perem svaki dan pa dodjem ciste kose najcesce, sisanje i bok. Farbam se sama.
Farbanje, pranje+masaža, šišanje i fen frizura :ne zna: Sve volim osim fen friziranja :gaah:
Morticia wrote:Ja čim dođem iz salona perem ponovno kosu. :ne zna:
Nikad nemam osjećaj da me dobro isprala od farbe i ostalih sranja koja mi tamo nakelji na glavu. :flop:
I ja sam nekad, sad moram priznati da mi frizer ipak napravi malo bolje nego kad ja sama petljam, pa onda taj isti dan ne perem kosu; prije jesam, da se fizerski utjecaj što prije makne s moje glave :o
ombia

Post 30 Mar 2012, 11:05

Al ipak je puno to. :ne zna: Ofarba te strucna ruka za 10-15 minuta. Drzis otprilike pola sata. Opere. Ajde sat vremena. Sisanje pola sata? Feniranje 10-15 minuta. Jel dodjete do tri sata?
Morticia

Post 30 Mar 2012, 11:08

Feniranje 10-15 minuta? :rofl:
Ne sa mojom kosom.
Ispod 45 minuta nema šanse.
I to kod frizerke, naravno, sama nisam ni pokušavala jer bi to trajalo 3 sata, a uspjeh bi bio nikakav.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 30 Mar 2012, 11:10

kuki » wrote:Ja obično ne operem jer volim da me timare, ali par puta (dva?) sam otišla neplanirano. Jednom jer mi je mama rekla da izgledam ko smlata i da se ona sad ide šišat i da idem s njom. :D
k'o što? :D
također obožavam timarenje i da mogu, išla bi svaki dan :o
ombia

Post 30 Mar 2012, 11:16

Morticia » wrote:Feniranje 10-15 minuta? :rofl:
Ne sa mojom kosom.
Ispod 45 minuta nema šanse.
I to kod frizerke, naravno, sama nisam ni pokušavala jer bi to trajalo 3 sata, a uspjeh bi bio nikakav.
A sta ja znam, ne volim feniranje :o
Kose imam puno, dapace uvijek zamolim da sastrize, obuzda malo taj volumen koji se siri.
Al ti imas kratku kosu, sta se tu ima fenirati 45 minuta?
Morticia

Post 30 Mar 2012, 11:19

Pa sad kad je kratka ne, ali kad je bila duga.
Uostalom, negdje na ovoj temi postoji slika moje duge kose pa si slobodna potražiti i vidjeti o čemu govorim.
ombia

Post 30 Mar 2012, 11:35

A ne da mi se sorry. :o Uglavnom vjerujem da dugoj gustoj kosi treba ful vremena za feniranje.
Imala sam i ja takvu, jako davno. Jedino sto bih ju samo malo razbarusila prstima i fenom i pustila da
se ostatak osusi na zraku. Ja nemam zivce za feniranje.
Obican bob mi nisu fenirali 45 minuta.
Em se malo posusi kosa dok sisaju i nadizu i premecu cesljem...
Morticia

Post 30 Mar 2012, 11:46

:ne zna:
blaze

Post 30 Mar 2012, 13:08

ombia » wrote: Tak da bi to uz frizersko pranje bilo tri pranja u jednom danu. Boja bi mi otisla odmah.
meni su objašnjavali da se boja bolje prima na prljavu kosu :ne zna: a i kad bih došla s friško opranom na farbanje vjerojatno bi me sve peckalo po glavi
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Pješčana

Post 30 Mar 2012, 13:27

blaze » wrote: meni su objašnjavali da se boja bolje prima na prljavu kosu :ne zna:
i meni
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Almost Rosey

Post 30 Mar 2012, 16:06

Sutra idem isprobat novu frizericu ("moja" je prezauzeta) i jako sam uzbuđena i uopće nemam pojma kakvu frizuricu želim, ijuh :giggle:
klonka

Post 30 Mar 2012, 17:46

ombia » wrote:Da u svim salonima gdje sam bila (za Hrvatsku se ne sjecam :o ) al par ostalih drzava je svaka usluga dodatna cijena. Sisanje cijena. Pranje cijena. Pakung cijena. Feniranje cijena.
Pa to je uobičajeno, ali kod ovih mojih se plaća usluga i onda je sve uključeno u cijenu. Šampon, balzam, šišanje, feniranje, peglanje, zaštita od vrućine, sjaj, blabla... i bok, ne moraš se mislit koliko će te na kraju sve to izać, a ni oni se ne moraju mislit oće li mušterija zanovijetati da joj se ne stavi ovo ili ono na glavu iz čistog straha da cijena na kraju ne bude paprena.
gonj špadi
*jezebel*

Post 30 Mar 2012, 18:29

poskup'lo mi sisanje tamo gdje sam se pocela sisat'. :tuzni: doduse, usluga mi se cini malcice unaprijedjena, ali me svejedno nervira. sad su dobili manju napojnicu. :durica:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 30 Mar 2012, 18:41

blaze » wrote: meni su objašnjavali da se boja bolje prima na prljavu kosu :ne zna: a i kad bih došla s friško opranom na farbanje vjerojatno bi me sve peckalo po glavi
Ne farba me frizerka, farbam se sama. Kao sto sam i napisala. Legastenija da. :zubo:
Da, farba se na prljavu kosu, ali iz malo drugacijih razloga, naime na prljavu kosu se manje osteti kosa.
Mislila sam na, u svakom pranju mi odlazi boja, a tri pranja u jednom danu (ne svjeze farbane kose) je onda previse.

Klonka meni se ovaj sistem koji imam vise svidja. Platim samo ono sto trebam.
Éowyn

Post 30 Mar 2012, 21:42

Mene je moja čudan frizure prestala mučiti. Odlučila sam se na život s dvije boje na glavi. To mi je ipak bolje nego imati kratku kosu.
Tješim se da je razlika neprimjetna :durica:

Meni frizerka isto svaki put opere kosu. Kaže da baš mora biti friško oprana, objašnjavala mi je zašto, ali nisam zapamtila.
Desire makes slaves out of kings.
*jezebel*

Post 30 Mar 2012, 23:49

danas sam oborila rekord u pranju kose. :facepalm:

1. pranje: znojna glava nakon bicikliranja
2. pranje: kod frizera prije sisanja
3. pranje: kod frizera nakon sisanja da ne budem puna dlacica
4. pranje: jos slijedi. naime, stavili su mi malo previse necega na kosu pa sam tako ljepljiva da mi se gadi leci na prostirku za vjezbanje, krevet da ni ne spominjem. vec sam trebala odvjezbati, al' moram prvo oprati kosu pa cu onda. :o :kreten: :facepalm:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
blaze

Post 31 Mar 2012, 00:11

zavidim ti na toliko vremena
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
klonka

Post 31 Mar 2012, 12:18

Zlobo. :rofl:

Jez ima vrlo kratku kosu, pranje takve ne iziskuje više od 5 minuta.
gonj špadi
Herp
Nikki Gauda

Post 31 Mar 2012, 13:12

blue » wrote: Jel nemaš ti kratku kosu? I to ti je tlaka? :durica:

Ja sam između 2 i pol i 3 sata kod frizera, jedini dobar dio je masaža vlasišta, sve drugo je tlaka :D Zadnji put sam rekla da ne mora sušit na četku nego samo brzinski fenom, zaključila da mi je dosta sjedenja i izašla s "nedovršenom" frizurom van :rofl: Mislim, bile je to dobra frizura :top: samo djelomično ispeglana :zubo:
2-3 puta godišnje sam kod frizera, svaki put po 5 sati, ne radim nikakvu frizuru i izlazim s polumokrom kosom. :hekla:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Herp
Nikki Gauda

Post 31 Mar 2012, 13:15

Pješčana » wrote: i meni
To nije istina, nego im je lakše hendlati malo prljaviju kosu koja ne leta okolo dok se farba, pa su se dosjetili zgodnoj varci kako natjerati ljude da ne peru kosu prije farbanja. :mig:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 31 Mar 2012, 13:30

Herp » wrote:
To nije istina, nego im je lakše hendlati malo prljaviju kosu koja ne leta okolo dok se farba, pa su se dosjetili zgodnoj varci kako natjerati ljude da ne peru kosu prije farbanja. :mig:
ok
ali ja se sama farbam zadnjih deset godina, i meni se bolje primi na prljavu kosu.
možda ni moja kosa ne zna da to nije bitno :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Malo Pljase

Post 31 Mar 2012, 13:42

ti si ona koja stavlja perje i vjetar u kosu?

ne bi ti ni ja virovala.
  • Information