nego što je tebe objektivno ispralo?judolino » wrote: Nisu meni ženski časopisi isprali mozak pa da ne znam kaj bi objektivno bilo grijeh ne naguziti!
Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost
Prvenstveno roditeljima.Herp » wrote:Ova zabrana mi se na prvu čini kao ok ideja, koja će prije svega olakšati roditeljima neke stvari (posljedično i djeci).
Naime, tweens, klinci između osme i dvanaeste godine (tweens dolazi od betweens), glavni su kad se odlučuje što će se kupovati. Posljedica modernog odgoja gdje se maminom zlatu treba osigurati sve najbolje što želi.
Marketingaši, logično, onda najviše gađaju njih. Što je krajnje podao potez: reklamiraš svoj proizvod nekome tko nema ekonomsku moć da ga kupi, ali tko će piliti svoje roditelje dok ne kupe baš to, točno to, i ništa osim toga.
Ma možda je Diazica i imala umjetne sise, al nije imala umjetnu bulju. Rit i noge su joj bile prva liga, uostalom takva je i Trbovićka - ramena joj jesu mršava, ali po nogama vidiš da nije anoreksična.
Nisu ovo jedini primjeri, masa glumica želi se pretvoriti u kosture. Eto ti Mire Furlan, koji je to komad pičke bio, a u Americi ko da su je zatvorili u konc-logor.
Nisu ovo jedini primjeri, masa glumica želi se pretvoriti u kosture. Eto ti Mire Furlan, koji je to komad pičke bio, a u Americi ko da su je zatvorili u konc-logor.
E, a znaš li ti koliko ljudi će upravo Trbovićku uzeti za primjer kad spominje premršavo/anoreksično? 
Masa.
O tome ti ja i govorim.
Jbga, Demi Moore je odgalopirala u anoreksiju.
Kao i masa drugih.
Ali nisu sve mršave žene nužno anoreksične.
Ma, vidim ja da se tebi ustvari sviđaju te mršave.

Masa.
O tome ti ja i govorim.
Kao i masa drugih.
Ma, vidim ja da se tebi ustvari sviđaju te mršave.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
This.judolino » wrote: Gle, sjećam se Anđe s početka karijere, sjećam se Cameron Diaz iz Maske, a onda vidim da su mršave u tri pičke materine. Njima u glavi nemre bit dobro; izgledale su savršeno, a sad su ovako mršave. Te su ribe sprcane u mozak pederskim idealima ljepote, dajem glavu na panj ako nije tako.
U Hollywoodu je stvar posebno zajebana jer je ideal izgled osamnaestogodišnjakinje.
Što je OK kad imaš dvadeset i kusur.
No kad prijeđeš tridesetu, ili nedajbože četrdesetu, ideal se ne mijenja. A tijelo se mijenja, pa ga sve većim nasiljem trpaš u taj kalup. A tu je izgladnjivanje jedna od ključnih tehnika.
Eh, kad bi im netko objasnio da izgledaju tim starije što više ganjaju te mladenačke ideale…
Ništa, brate.baja » wrote: nego što je tebe objektivno ispralo?
Samo sam se sasvim objektivno nažuljao na mršavoj. I vidio kako tužno visi guzičica na mršavoj ženi. Užas.
Ne kažem da visi na svima, samo mi je to sve skupa izuzetno jadno. Jebem ti ja taj kult mladosti i ljepote. Na kraju krajeva, mi muškarci smo i izmislili alkohol da bismo vas poštedjeli muke oko pretjeranog uređivanja.
Zašto bi žena bacila silnu lovu na frizuru, uređivanje noktiju i obleku posljednji krik mode kad može donijeti vina i mineralne, a ja ću je poslije pošteno izjebati?
… i u tome je mjera objektivnosti.judolino » wrote:Jebe se meni za kokošje vizije i iluzije ljepote, muškarci su ti koji bi sve to trebali jebati ili ne.
I da, dodajem: OBJEKTIVNO. Nisu meni ženski časopisi isprali mozak pa da ne znam kaj bi objektivno bilo grijeh ne naguziti!
Glave s mozgom imaju previše posla s razmišljanjem, tako da su ove bez mozga jedine s kvalificiranim pravom glasa.
E s ovime se slažem u potpunosti, to sam napisala i na jednoj drugoj temi prije par dana- kult ne samo mršavosti nego i mladosti.Lastan » wrote: This.
U Hollywoodu je stvar posebno zajebana jer je ideal izgled osamnaestogodišnjakinje.
Što je OK kad imaš dvadeset i kusur.
No kad prijeđeš tridesetu, ili nedajbože četrdesetu, ideal se ne mijenja. A tijelo se mijenja, pa ga sve većim nasiljem trpaš u taj kalup. A tu je izgladnjivanje jedna od ključnih tehnika.
Eh, kad bi im netko objasnio da izgledaju tim starije što više ganjaju te mladenačke ideale…
Jbga, teži se savršenstvu, u svemu.
I su time posebno pogođene medijski eksponirane ličnosti.
Meni ih je ustvari strašno žao, jer vjerujem da kad su kretale u sve to nisu do kraja ni bile svjesne što to uistinu nosi sa sobom.
Uvjerena sam da nije slučajno da ih većina zaglibi u teške ovisnosti i/ili boleštine.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
to je ok, tvoje iskustvojudolino » wrote: Samo sam se sasvim objektivno nažuljao na mršavoj. I vidio kako tužno visi guzičica na mršavoj ženi. Užas.
samo, zašto misliš da je to objektivan stav?
nekom je, jednako objektivno, užasno vidjeti kristinine sise koje vise do pupka
-
Almost Rosey
Hajd vi meni objasnite kako stav i mišljenje mogu biti objektivni?
Dobro, brate, nešto ti se sviđa ili ne sviđa, ali hajd dopusti da netko ima drugačiji stav
Valjda sam ja jedina ovdje kojoj judolinova isključivost nije simpatična
Dobro, brate, nešto ti se sviđa ili ne sviđa, ali hajd dopusti da netko ima drugačiji stav
Sviđaju se meni i lojtre s metrom guzice...Morticia » wrote:E, a znaš li ti koliko ljudi će upravo Trbovićku uzeti za primjer kad spominje premršavo/anoreksično?
Masa.
O tome ti ja i govorim.
Kao i masa drugih.
Ma, vidim ja da se tebi ustvari sviđaju te mršave.![]()
Ma ja sam ti u seksu ko i za stolom: volim i janjetinu i ajnpren juhu i raskošne torte i medvjeđe šape... Čoek zdravog apetita, jebiga!
To te ja pitam, buraz!Lastan » wrote: … i u tome je mjera objektivnosti.
Glave s mozgom imaju previše posla s razmišljanjem, tako da su ove bez mozga jedine s kvalificiranim pravom glasa.
Lako tuđim kurcom po anoreksiji mlatit...
Prvo, oni koji krenu tražiti popularnost na toj razini najčešće su već unaprijed emocionalno sjebani, prvenstveno zanemarenošću. Angelina je tu maltene rječnički primjer (a meni je malkice neugodno što uopće o osobi koju nikad nisam ni upoznao znam toliko podataka).Morticia » wrote:E s ovime se slažem u potpunosti, to sam napisala i na jednoj drugoj temi prije par dana- kult ne samo mršavosti nego i mladosti.
Jbga, teži se savršenstvu, u svemu.
I su time posebno pogođene medijski eksponirane ličnosti.
Meni ih je ustvari strašno žao, jer vjerujem da kad su kretale u sve to nisu do kraja ni bile svjesne što to uistinu nosi sa sobom.
Uvjerena sam da nije slučajno da ih većina zaglibi u teške ovisnosti i/ili boleštine.
A nakon toga… evoluirali smo za zajednice od ne više od 200 ljudi.
Sve iznad toga znači da ćeš početi zaboravljati ljude koje ne vidiš neko vrijeme; zamijenit će ih novi poznanici. (Stari su Rimljani imali rješenje za to: uz utjecajnije je ljude hodao rob zvan nomenclator čiji je jedini posao bio da ti šapće imena ljudi s kojima se mimoilaziš i nedajbože razgovaraš; mi ćemo uskoro imati proširenu stvarnost u kombinaciji sa smartfonom i naočalama ili lećama, pa će svakome iznad glave stajati ime, link na FB profil i svašta nešto.)
A onda postaneš popularan. Prepoznaju te ne stotine, ne tisuće, nego milijuni. A u tim milijunima neka je makar po promil onih kojima se jako sviđaš i onih koji te ne mogu smisliti. I svi imaju mišljenje o tebi. I svi ga iznose javno, iako anonimno.
Moraš biti posebno mentalno jaka osoba da odoliš takvim pritiscima.
Eno je pred neko vrijeme i Christina Hendricks bila izjavila da ide na dijetu. Upravo zbog tih holivudskih pritisaka.
A ma što ti rekla na temelju onih slika, naročito one u kupaćem, ona nije debela. Ona jest komad žene, ali to nije debelo.
Srećom su je njoj bliskiji ljudi odgovorili.
Ali pazi ti mehanizma gdje mišljenje ljudi koje uopće ne poznaješ postaje relevantno za tvoje životne odluke. Sjebaniji smo nego što mislimo, a među rijetkim gadovima koji znaju koliko smo i kako točno sjebani nalaze se upravo marketinški stručnjaci.
Lastane, slažem se s tobom.
Ali kažem, nije rješenje tog problema ni proglasiti svaku mršavu osobu bolesnom, tj. anoreksičnom.
To vodi u drugi ekstrem gdje je moja sestra, prirodno mršava žena koja ždere k'o konj i ima savršeno zdrav odnos prema hrani, dugo godina bila teško nesretna i oblačila na sebe 4 para tajica ispod traperica, sve samo zato da je ne bi nazivali Olivom.
A ima dupe... Ajme.
Možda bi se čak i tebi sviđalo.

Ali kažem, nije rješenje tog problema ni proglasiti svaku mršavu osobu bolesnom, tj. anoreksičnom.
To vodi u drugi ekstrem gdje je moja sestra, prirodno mršava žena koja ždere k'o konj i ima savršeno zdrav odnos prema hrani, dugo godina bila teško nesretna i oblačila na sebe 4 para tajica ispod traperica, sve samo zato da je ne bi nazivali Olivom.
A ima dupe... Ajme.
Možda bi se čak i tebi sviđalo.
A eto, mišljenja sam da su jebači ti kojima je namijenjena ženska ljepota, zato bi se valjda ponajprije nas trebalo nešto pitati.Almost Rosey » wrote:Hajd vi meni objasnite kako stav i mišljenje mogu biti objektivni?
Klinci iz mog bivšeg firtla znali su komentirati komade - te predebela, te preniska, te ovaka, te onaka... Kako bi ga koji počeo trpati kroz rajske dveri, tako bi naglo postao manje sklon kritizerstvu.
Dopuštam ja da ti imaš drukčiji stav, nema problema. Nego, nekako mi se čini kao da te smeta kad netko pljuje po tvojim naporima, samoprijegoru i odricanjima da bi se smjestila u medijima propisane okvire ženske ljepote.
Griješim li?
Jesi li ti učila u školi što su sekundarne spolne karakteristike?Almost Rosey » wrote:Hajd vi meni objasnite kako stav i mišljenje mogu biti objektivni?
Uzak struk, široki bokovi, izražene grudi. Pješčani sat. To je silueta na koju će reagirati svaki heteroseksualan muškarac[1].
To je oblik tijela koji ženu razlikuje od muškarca. Oznaka nedvojbene ženstvenosti. Ukratko, to je objektivni znak ženstvenosti.
I nema to veze s judolinovom isključivošću. Ni s mojom, ni s Mirkovićevom.
Srećom je biološko programiranje zbog kojega reagiramo na takvo tijelo jače od kulturoloških pizdarija.
Uglavnom.
Jer ona cura kamena lica nešto je što je u Japanu i Koreji sve češći fetiš. Postoji nešto što se zove uncanny valley, trenutak u kojemu nešto naizgled-ljudsko-ali-ne-baš postaje užasno odbojno. To je psihološki mehanizam koji bismo morali nekako zaobići da bismo se mogli ševiti s androidima, recimo.
I u Japanu i Koreji ga, eto, zaobilaze. Sve više.
[1] A otkad u Windowsima pješčani sat znači da kompjuter opet zajebava dok ti čekaš, i mnogi drugi.
Eto ga opet, čim je netko mršav/vitak, odmah su tu napori, odricanja i utjecaj medija.judolino » wrote: A eto, mišljenja sam da su jebači ti kojima je namijenjena ženska ljepota, zato bi se valjda ponajprije nas trebalo nešto pitati.
Klinci iz mog bivšeg firtla znali su komentirati komade - te predebela, te preniska, te ovaka, te onaka... Kako bi ga koji počeo trpati kroz rajske dveri, tako bi naglo postao manje sklon kritizerstvu.
Dopuštam ja da ti imaš drukčiji stav, nema problema. Nego, nekako mi se čini kao da te smeta kad netko pljuje po tvojim naporima, samoprijegoru i odricanjima da bi se smjestila u medijima propisane okvire ženske ljepote.
Griješim li?
A meni se stvarno s tim više ne da navlačiti.
Pače, pozivam sve koji bi me sažalno nahranili da to i učine.
Može kod Bunčića u Dugom Selu, gdje sam jučer ostavila dvjestotinjak kuna na mrtvog pajceka.
Oni tanjeg novčanika, da se ne osjećaju zakinuti, mi mogu donirati teglicu Nutele.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
[quote="[Morticia
I sve to skupa nije bitno, jer se tu radi o ukusima.
Bitno je da jednako kao što nekome smeta da ga se naziva debelom kravom koja liječi prazninu u sebi žderanjem ja imam pravo da mi smeta kad me se trpa u isti koš sa psihički poremećenim osobama koje rigaju i mrze sebe i svoje tijelo.
Zar je to toliko teško shvatiti?
Ponavljam, potpuno mi je normalno da se nitko na planeti ne dopada svima, ali mi je apsolutno licemjerno lijepljenje etikete anoreksičarka nazivati borbom protiv te bolesti, a istovremeno mlade djevojčice usmjeravati u smjeru trpanja otrova u grudi.
[/quote]
Slazem se s ovime.
E sad. Morticia jel tebi masa ljudi rekla da si bespolna?
Mislim nisam te vidjela, al kruze glasine po kvartu jel
, mislim da malo dramatiziras.
Niti te zamisljam bespolnu. Niti bih ti da je i stoput tako to ikad rekla. Napisala sam to vec.
Prokomentirala bih s frendicom na kavi da bespolna zenska prodje.
Nemojmo se sad praviti svetiji od pape.
Svi tu i tamo poseremo nekoga/nesto sto vidimo.
Pa cijeli trac (vrlo zivahan topic) i zivi od toga.
Inace te s brojm 34 su ti ti celebritis za koje neki pricaju da nisu premrsave.
E da sise od Christine mi nisu nimalo lijepe.
No cak i na slici koju je Morticia stavila ona ima struk. Ima siluetu.
Zena koja je tako gradjena, bez struka, nema struk cak i kad je mrsava, a i u debeloj fazi nema ni guzice, to je muska gradja.
Evo christine privatno, ima struk. Nema tanak struk jer ga na svoje kile ne moze ni imati, al ga ima. I obrnuto moze zenska biti ultra slank a biti ravna ko daska od vrata do guzice.
Ovo nije idealna slika al prva koju sam na brzinu nasla...mrsava je a gdje je struk?
http://votebits.com/wp-content/uploads/ ... 50x550.jpg

Naravno da ima struk.

A u faci je divna
http://www3.pictures.gi.zimbio.com/AMC% ... CSfQ5l.jpg
Bitno je da jednako kao što nekome smeta da ga se naziva debelom kravom koja liječi prazninu u sebi žderanjem ja imam pravo da mi smeta kad me se trpa u isti koš sa psihički poremećenim osobama koje rigaju i mrze sebe i svoje tijelo.
Ponavljam, potpuno mi je normalno da se nitko na planeti ne dopada svima, ali mi je apsolutno licemjerno lijepljenje etikete anoreksičarka nazivati borbom protiv te bolesti, a istovremeno mlade djevojčice usmjeravati u smjeru trpanja otrova u grudi.
Slazem se s ovime.
Mislim nisam te vidjela, al kruze glasine po kvartu jel
Niti te zamisljam bespolnu. Niti bih ti da je i stoput tako to ikad rekla. Napisala sam to vec.
Zena koja je tako gradjena, bez struka, nema struk cak i kad je mrsava, a i u debeloj fazi nema ni guzice, to je muska gradja.
Evo christine privatno, ima struk. Nema tanak struk jer ga na svoje kile ne moze ni imati, al ga ima. I obrnuto moze zenska biti ultra slank a biti ravna ko daska od vrata do guzice.
Ovo nije idealna slika al prva koju sam na brzinu nasla...mrsava je a gdje je struk?

Naravno da ima struk.

A u faci je divna
Znači, svaki muškarac kojem se ja svidim je peder, onako, sigurno?Lastan » wrote: Jesi li ti učila u školi što su sekundarne spolne karakteristike?
Uzak struk, široki bokovi, izražene grudi. Pješčani sat. To je silueta na koju će reagirati svaki heteroseksualan muškarac[1].
To je oblik tijela koji ženu razlikuje od muškarca. Oznaka nedvojbene ženstvenosti. Ukratko, to je objektivni znak ženstvenosti.
[1] A otkad u Windowsima pješčani sat znači da kompjuter opet zajebava dok ti čekaš, i mnogi drugi.
Ili je jednostavno nenormalan i Kozmo mu je isprao mozak?
-
Almost Rosey
Pardon, šta? Izgubila sam te kod Lastanovog...judolino » wrote:Dopuštam ja da ti imaš drukčiji stav, nema problema. Nego, nekako mi se čini kao da te smeta kad netko pljuje po tvojim naporima, samoprijegoru i odricanjima da bi se smjestila u medijima propisane okvire ženske ljepote.
Griješim li?
Smeta me, akoć'mo u psihoanalizu, kad netko pljuje po meni. Točka.
Jer ja bome nisam ni u kakvim okvirima ženske ljepote, istini za volju. I ovo nije pecanje komplimenata, nego stanje stvari.
Moja težina oscilira ovisno o raspoloženju, a ono ovisi o godišnjem dobu. Simple as that
edit: Lastane, figuru pješčanog sata mogu imati i mršave žene
- Beta ženka
Nije namijenjena samo tebi, nisi jedini na svijetu.judolino » wrote: A eto, mišljenja sam da su jebači ti kojima je namijenjena ženska ljepota, zato bi se valjda ponajprije nas trebalo nešto pitati.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ombi, opet si stavila sliku na kojoj je u odjeći koja čini struk, tj. u izuzetno strukiranom kaputu posebno izraženog struka, tj. napravljenom tako da bi tijelo izgledalo kao da ima struk.
A ovo na drugoj slici... Jbmu miša, pa to nije struk, to je dio ispod jako, jako velikih cica, koje zbog veličine tih cica izgleda kao nešto usko.
Ali na mjestu gdje bi trebao biti struk ona ima trbuh, tj. špek koji visi preko hlača, sa svih strana, i bočno i sprijeda, a vjerojatno i na leđima.
A ovo na drugoj slici... Jbmu miša, pa to nije struk, to je dio ispod jako, jako velikih cica, koje zbog veličine tih cica izgleda kao nešto usko.
Ali na mjestu gdje bi trebao biti struk ona ima trbuh, tj. špek koji visi preko hlača, sa svih strana, i bočno i sprijeda, a vjerojatno i na leđima.
- Beta ženka
ombia » wrote:[quote="[Morticia
Slazem se s ovime.
Mislim nisam te vidjela, al kruze glasine po kvartu jel, mislim da malo dramatiziras.
![]()
http://thejakartaherald.com/wp-content/ ... 120910.jpg
Naravno da ima struk.
http://cdn.styleforum.net/7/7f/7fe39a9a ... 04295.jpeg
A u faci je divna
Ja tu ne vidim struk, samo trbušinu koju su poklopile sise pa zamaskirale prisustvo ili odsustvo struka. A da je slatka ženskica, i privlačna - jest, slažem se. No meni osobno se to ne sviđa i nikad si ne bih dopustila da tako izgledam (osim ako bih - oboljela žešće u glavi
No, još uvijek nije nitko reagirao na ono što Morticia kaže - ako se promoviraju velike sise, protiv kojih nitko nema ništa, je li onda ok ugrađivati si silikone da bi se bilo bliže tom idealu "koji je tu zbog jebača"?
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Bog te u šumu okreno, ko ti je šta reko? Pa nisam na tvoje postove replicirao, jesam li?Herp » wrote:
Eto ga opet, čim je netko mršav/vitak, odmah su tu napori, odricanja i utjecaj medija.
A meni se stvarno s tim više ne da navlačiti.
Osim toga, o tebi se priča da imaš sise i zato nemaš pravo glasa.
-
- Information
-