Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
jednokratni klon

Post 25 Mar 2012, 21:55

kuki » wrote: Kako to misliš?
Mislim na to da ih se jebe sa svih strana i da su u tome zbunjeni, a nemaju načina oduprijeti se. Kapitalizam je nevidljivi neprijatelj. :zubo: Onako, neograničena sloboda izbora, neograničen broj mogućnosti, a zapravo niti imaju slobode niti mogućnosti, ugrubo gledano. I sve je užasno individualno, a djeca traže pripadnost i onda će je naravno naći u kolektivnom divljenju iphonima ili kolektivnom povraćanju, umjesto da, šta ja znam, osnuju bend, aktiviraju se u nečem što zaista ima smisla.

kuki

Post 25 Mar 2012, 21:55

Naravno, fujfuj roditelji koji to kupe.

Gdje je točka u kojoj odlučiš da ukidaš djetetu pravo da se obuče onako kako mu se sviđa koje ima otkad je počelo pokazivati neke preferencije po tom pitanju?
ombia

Post 25 Mar 2012, 22:03

Problem je danas vidjeti normalnu dobro gradjenu zensku. Il su premrsave il im spek buja ispod preuskih majci. Najmanje je "normalnih".
A da je kult mrsavosti (dakle ne vitkosti) uzeo maha, je. :rolleyes:
Otkad je normalno da visoka odrasla zena nosi hlace broj 34?!
I ne, nemaju svi sa 20+ kila zdrastveni problem. Jedna trudnoca, malo opustanja i kantica sladoleda i nula drustvenog zivota i eto te. I bez trudnoce.
Volim vidjeti lijepo zensko tijelo. Zensko tijelo. Ne bespolno.
Dobre bokove, grudi, guzu, duge noge.
Vidim spominje se 70 kila kao debelost :misli: , 70 kila je na curi od 1,80 visina minus 110. To je debelo? Nije li to kao tezina od 55 kila na 165 cm?

Protiv sam da se likovima sa Supendara priljepljuju dijagnoze i da se mrsave zene zovu anoreksicarkma. No svakog trena cu reci da mi ne izgledaju: lijepo, zenstveno ni zdravo.
Necu im se zgrazati u facu niti ih ismijavati.
No prokomentirati cu.
Kao sto ce svatko prokomentirati mene ako izadjem masne kose u grad ili nedepiliranih nogu.

Christina Hendricks hm...jest bujna zenska, ali debela zena izgleda i u faci i u rukama i nogama drugacije.

http://4.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJI/S ... age_08.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-T9yFP1E-Ezg/T ... icks--.jpg

Nije krhka ni tanka al debela?

http://2.bp.blogspot.com/_4WCJ9W3Y-L8/S ... dricks.jpg

http://thedemoiselles.com/wp-content/up ... _Great.jpg

S tim da ne zavaravajmo me, biti popunjen, ne nuzno debeo jest stigma. Biti mrsav (ne vitak) nije. I zato drustvo i jest sve nakardnije.
Imati pet kila viska- debeo si. Imati pet kila premalo - super cool, stati ces u haljinu broj 34. :facepalm:
Pa i sama ova tema.
Javile su se samo vitke zene. Jel su mrsave ne znam, brojke tu govore premalo.
Nije se javila ni jedna punija ili cak debela. :raspa:
Mislim onako, nama je (za nas troje) 30 kila mesa nestalo u roku... Vrlo brzo.
Kao i 4 kile špeka koje nam je nedavno donijela svekrva.
Ja jedem meso cca 5 puta tjedno, samo za ručak, a salame i masne sireve klopam svaki dan.
Kruh jedem uz svaki ručak, čak i kad imamo tjesteninu ili krumpir.
Ok, nisam bolesna od slatkog pa toga ne jedem u nekim monstruoznim količinama.
Što bih još trebala?
Sad necu ulaziti sto bi ti trebala, vjerojatno nista. :)
No salama, masni sirevi, kruh stalno, meso svaki dan, to inace nije bas zdrava prehrana.
Pa makar sto put bila super linija.
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:06

ombia » wrote: Otkad je normalno da visoka odrasla zena nosi hlace broj 34?!
Otkad su hlače veličine 34 iste ko 38 otprije par godina.

Evo, baš sam danas bila u nekoj suknjici koja je veličine 34. Imam 60 kila i 90 cm u bokovima. Ta minica mi je dosta komotna. Mogu je skinut zakopčanu. Ali nisu imali 32 kad sam kupovala.

edit: Imam i haljinicu veličine 34. Majice su mi S ili XS.
Almost Rosey

Post 25 Mar 2012, 22:08

Znam da si rekla da ti se ne obraćam, ali moram priznat da bih od tebe očekivala svjesnost o stupnju "friziranosti" ovih fotki C. H.
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:09

U čemu je problem s kruhom, zapravo? Okej, bijeli kruh nije neka sreća ko ugljikohidrat, ali ako netko nema problema s težinom i nije sklon inzulinskoj rezistenciji, šta će mu bit od kruha?
Herp
Nikki Gauda

Post 25 Mar 2012, 22:09

kuki » wrote: A nije ga bome sama ni proizvela, ni reklamirala, ni stavila na policu dućana, ni potrošila milijarde da bi si seksi robicu učinila poželjnom.
Znači, mi kao potencijalni roditelji možemo:
a) Uništiti i zatrti golim rukama cjelokupnu marketinšku industriju;
b) Lamentirati na forumu o tome kako je društvo bolesno i kako je djeci teško;
c) Odgajati dijete što je moguće više neovisno o medijskim pritiscima i ne kupiti mu SEKYS remen za 10. rođendan.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 25 Mar 2012, 22:11

ombia » wrote: Imati pet kila viska- debeo si. Imati pet kila premalo - super cool, stati ces u haljinu broj 34. :facepalm:
Pa i sama ova tema.
Javile su se samo vitke zene. Jel su mrsave ne znam, brojke tu govore premalo.
Nije se javila ni jedna punija ili cak debela. :raspa:
.
:raspa:

nije, nije :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:14

Herp » wrote: c) Odgajati dijete što je moguće više
Naravno da možemo. To ne znači da će glupost bit jedini razlog zbog kojeg bi se ta ista djeca mogla osjećat loše ako budu imala manje lajkova profilne na fejsu od cure iz razreda koja je na profilnoj mrvicu lolitasta.
Herp
Nikki Gauda

Post 25 Mar 2012, 22:14

kuki » wrote:Naravno, fujfuj roditelji koji to kupe.

Gdje je točka u kojoj odlučiš da ukidaš djetetu pravo da se obuče onako kako mu se sviđa koje ima otkad je počelo pokazivati neke preferencije po tom pitanju?
Točka je u onom momentu u kojem je meni mater rekla "Ako takva izađeš iz kuće, ne moraš se ni vraćati". :D
Karikiram, ali, kad smo se već dotakli maloprije i društvenih konvencija, one su čak u nekim segmentima prilično jasno određene. Kao što se po ulici ne hoda gol, niti u badiću, tako se ni u školu ni na posao ne ide u dopičnjaku i s golim pupkom. Nema ništa pogrešno u tome da se dijete usmjeri na taj način.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Herp
Nikki Gauda

Post 25 Mar 2012, 22:22

kuki » wrote: Naravno da možemo. To ne znači da će glupost bit jedini razlog zbog kojeg bi se ta ista djeca mogla osjećat loše ako budu imala manje lajkova profilne na fejsu od cure iz razreda koja je na profilnoj mrvicu lolitasta.
I ja sam se osjećala loše kad me najpopularnija cura u razredu nije pozvala na rođendan.
I ja sam se osjećala loše kad su mi se rugali jer imam veliki nos.
I ja sam se osjećala loše kad mi starci nisu mogli kupiti walkman a drugi u razredu su ga imali.

E jebiga, a onda sam napunila 15-16-kol'ko već godina i toga se skoro nisam ni sjećala.
Dođe vrijeme kad neke traume jednostavno moraš preboljeti i prestati kriviti vršnjake / društvo / roditelje / medije / bogaisusa za to što imaš triest' i kusur godina i u kurcu si.
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:27

Herp » wrote: E jebiga, a onda sam napunila 15-16-kol'ko već godina i toga se skoro nisam ni sjećala.
Dođe vrijeme kad neke traume jednostavno moraš preboljeti i prestati kriviti vršnjake / društvo / roditelje / medije / bogaisusa za to što imaš triest' i kusur godina i u kurcu si.
I kakve to veze ima s onim kad dođe vrijeme kad imaš 14 i u kurcu si i osjećaš se loše u svojoj koži? Netko tko dopusti da ga medijske poruke bilo koje vrste izbediraju do te mjere da se osjeća loše u svojoj koži, to i zaslužuje?
Herp
Nikki Gauda

Post 25 Mar 2012, 22:34

kuki » wrote: I kakve to veze ima s onim kad dođe vrijeme kad imaš 14 i u kurcu si i osjećaš se loše u svojoj koži? Netko tko dopusti da ga medijske poruke bilo koje vrste izbediraju do te mjere da se osjeća loše u svojoj koži, to i zaslužuje?
Za razliku od mnogih drugih uzroka osjećanja lošosti koje smatram legitimnima, medijske poruke ne smatram takvima. [Nadam se da nije potrebno i tu, kao i kod navedenog mi citata, stavljati disklejmer o tome kako je to moje osobno mišljenje.]
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:38

Nisam ni mislila da je to tvoje neosobno mišljenje. :D

Misliš da mediji nemaju toliki utjecaj, da se derište koje zaslužuje da se ne osjeća loše ima moć oduprijet mu, ili?

Što misliš o švedskoj zabrani reklamiranja usmjerenog na djecu mlađu od 12?
ombia

Post 25 Mar 2012, 22:40

kuki » wrote: Otkad su hlače veličine 34 iste ko 38 otprije par godina.S.
Ne pamtim da je size zero prije 10-15 godina bio popularan. :ne zna:
Moja mama mi je mjerna jedinica za konfekciju jer drzi kilazu preko 40 godina. Normalne je visine i tezine i nosi broj 38. Ne stane u taj 34. Nit je onda nit stane sad. Kad joj ja kupujem nesto na nevidjeno onda kupim M.
A da stane u 34 i da je normalno da odrasle zene nose trapke broj 34, zabrinula bih se za nju.
Iako ta tvoja minica je onda fakticki 38 da.

Znal netko koliko ono djevojce s Betinog linka ima godina?

I da, mislim da je lakse bilo biti dijete kad sam ja to bila. Roditelji nisu dolazili navecer s posla nego u cetiri, provodili bi vrijeme skupa, u vrtu, sa ljubimcima, svo to natjecanje nije postojalo. Ni ta brzina kojom se danas zivi. Socijalizam je bio divan za biti dijete. :)
I ne nismo u petom osnovne imali pushup i napucene usne. Imali smo spricane traperice, espadrile i tko se fakat zaletio propali minival :rofl:.

Spominjalo se i ogromnu sloboda izbora, ima i to svoju tamnu stranu. Neki dan hocu samo marmeladu, zuri mi se i stojim pred regalom izbrojala 35 vrsti, mislim ono oduzelo me od jebenog izbora. Danas trosimo masu vremena da uopce skuzimo i odaberemo sve te izbore.
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:42

Barbikica ima 16, rekla sam. :D
ombia

Post 25 Mar 2012, 22:42

Pješčana » wrote: :raspa:

nije, nije :D
Da, mislim da ima zenski ovdje s pet kila plus. I da dobro izgledaju. Al samo to sto se nisu outale govori o tome sto je zapravo u drustvu vise stigmatizirano.
Pješčana

Post 25 Mar 2012, 22:46

ombia » wrote:[quote="
Da, mislim da ima zenski ovdje s pet kila plus. I da dobro izgledaju. Al samo to sto se nisu outale govori o tome sto je zapravo u drustvu vise stigmatizirano.
ma daj molim te.
ja prva svako toliko napišem da mi kipi na sve strane. samo je stvar u tome da ja to ne vidim kao problem :ne zna:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 25 Mar 2012, 22:49

I jos ovo i onda sam gotova. :zubo:

http://kotakoti.com/?paged=2

Nisam sa 16 izlazila ovak medju ljude, ona fotka gdje je u bijelim stiklama i dopicnjaku. Ono ne bi me tata takvu pustio van. Koje jebene slobode, koji bakraci. Jesam sad traumatizirana zbog toga? Nisam. Samo volim stikle.

Na istoj stranici je video sa crnim halterima i dopicnjaku i malo vise fotke njenog plisanog peseka. Ono zbunjena sam. :no:

edit: pjescana ja to fakat nisam jos procitala od tebe, valjda sam preskocila. :ne zna:
kuki

Post 25 Mar 2012, 22:51

Ja sam sa 16 izlazila van u plisiranoj suknjici u kojoj se nisam smjela sagnut. Samo što sam imala marte na nogama pa nisam izgledala ušminkano droljno nego samo.. lijepo. :o :D
blaze

Post 25 Mar 2012, 23:02

ja sam davno bila tinejdžerka. ono što vama znače gadgeti kao isprazni must have, u moje je vrijeme bila komandosica :cerek: onaj tko ju je imao bio je najcool u razredu :zubo:

moj sin je u 7. razredu ispalio da su mu petašice :zbljuv jer su "roze". i ne zna "kaj je tim novim generacijama". u "njegovo vrijeme" cure su nosile crno :zubo: hahahah

ps: kod ove male nije toliko stvar u lolita looku (toga je uvijek bilo), nego stvarno izgleda neživo, kao lutka

vjerujem da ste svi gledali film 'mala miss amerike'. sjećate se našminkanih lutkica od 4-5 godina? (i našminkanog derpe voditelja :zubo: ). i što je izazvalo najveći skandal? junakinja, debeljuškasta antiprinceza koja se seksi rasplesala kako ju je naučio ludi pokojni djed narkić :cerek:

koji urnebes :S
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
ombia

Post 25 Mar 2012, 23:10

Tak su preveli film? Trebalo mi je malo da skopcam koji je, al da gledala ga nedavno.
Kod ove lolite je k tome to sto je prilicno vulgarna i bas to potencira, valjda joj je to cool.
Ono trudis se izgledati kao dijete (u faci) a zvucati kao ulicarka.
Pješčana

Post 25 Mar 2012, 23:12

Image

divan film.
zeleni zub

Post 25 Mar 2012, 23:33

Ne znam da li mi je nestvarnije to da Keira ne kotira kao prelijepo stvorenje ili to da netko otrči do Puntijarke za 25 minuta. I ne kužim šta je problem s Chucky malom?

Kad me zgrabio pubertet nije bilo jumbo plakata ni na vidiku pa sam dva sata namještala Emilija Kokić šiške pred ogledalom. I družila sam se s klinkom čije slike danas stoje uz tekstove o premršavim manekenkama i svi su je maltretirali, a meni je bila prelijepa i gracilna i skupa smo tamanile sladolede. Možda je to bilo zbog toga šta se tada otvorila videoteka u kvartu pa me vhs zel?!
Klinci su klinci, pubertet je pubertet.

I makar se standardi mijenjaju ni Gola Maya ni Botticellijeva Venera nisu dvadeset kila teži od dotične Keire niti su Oprah gabarita i vjerujem da im se ne bi preljevalo salo preko ruba traperica.
Pješčana

Post 25 Mar 2012, 23:37

zeleni zub » wrote:
I makar se standardi mijenjaju ni Gola Maya ni Botticellijeva Venera nisu dvadeset kila teži od dotične Keire niti su Oprah gabarita i vjerujem da im se ne bi preljevalo salo preko ruba traperica.
molim?

evo Tri gracije
Image

ali imaš pravo, kad se odjeća radi po realnim parametrima, ništa se nikamo ne prelijeva
  • Information