O, da!!!! Znatne razlike. U pozitivnom smislu.Lastan » wrote:Neću reći za Herpa da je anoreksičan, ali postoje znatne razlike između Herpa i Keire. I ne samo u sisama, već i u proporcijama tijela u odnosu na glavu, vidljivosti rebara i kostiju…[/color]
Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost
Mogla bi biti bulimična da nakon toga svaki put trči bljuvati.Pješčana » wrote: kako bi ti bila anoreksična ako jedeš pet puta dnevno?
Ja sam, recimo, dementni bulimičar. Žderem, ali onda zaboravim bljuvati.
Dosta o Herpu. Mislim da je samo došao ovamo da trola i peca komplimente.
Mogul ja?Almost Rosey » wrote:Lastane, shvatili smo. Voliš džepne Venere. Ali hajd dopusti da netko bude mršav i bezsisan bez psihijatrijske dijagnoze.
Ja volim i džepne venere i afrike paprike, ali ovo je, brate, bolesno.
Budimo realni: da Lastan skrati pimpek na pola, zar ga ne bismo s razlogom proglasili psihičkim bolesnikom?
Ne. Samo obzirnim.judolino » wrote: Mogul ja?
Budimo realni: da Lastan skrati pimpek na pola, zar ga ne bismo s razlogom proglasili psihičkim bolesnikom?
-
Almost Rosey
izgubila sam te kod lastanovog kurca.judolino » wrote: Mogul ja?
Pa jebote, judolino, gdje si se našao igrati skrivača…Almost Rosey » wrote: izgubila sam te kod lastanovog kurca.
daj mi, molim te, jednu laičku dijagnozu za debele, a da je jednako sveprisutno zlorabljena kao anoreksijaLastan » wrote:
Što se mene tiče, ako izgleda kao anoreksija i nosi se kao anoreksija, anoreksija je. Liječnici mogu ići u detalje, ali svaki stručni pojam koji uđe u opći jezik dobije i svoje laičko uporabno značenje. Pa i anoreksija.
Za početak, to da su debeli.baja » wrote: daj mi, molim te, jednu laičku dijagnozu za debele, a da je jednako sveprisutno zlorabljena kao anoreksija
Mnogi danas debelima nazivaju realno posve normalne ljude. Naročito žene.
I još se koriste imbecilnim mjerilima kao što je BMI.
Taj stoljetni kult je imao neko utemeljenje, zar ne?
Žena koja zbog pothranjenosti (ili čak ne ni pothranjenosti već obične iscrpljenosti dijetama na kojima je valjda 50% svih žena danas) ne može potrčat trideset metara, izgubi mjesečnicu i slično, nema baš neke logike.
Ja sam bila strašno mršava negdje do srednjih dvadesetih, bez dijete, samo sam bila lijena jest, ali sam i studirala i ludovala okolo, malo spavala...enivej, imala sam 43 kile na 157. Ponavljam, užasno mršava. Kljakava. Nisam mogla otplesat cijeli koncert, penjanje na Sljeme bilo je pakao i tak. Taj omjer kila i visine sam našla kao idealan u jednom Cosmu kad sam već bila fit i umrla od smijeha. A onda sam se rastužila, jer sam se sjetila da hrpa mladih cura vidi te brojke i ne razmišlja preveć o bilo čem drugom, ni o vježbanju ni o uravnoteženoj prehrani.
Imat ću uskoro 38 godina, deset kila sam teža nego s 25 i još uvijek nisam debela. Nisam čak ni buca, ali, recimo, sad imam cice
Nosim veličinu S uglavnom, 36 i 38. No, u bilo kojem ženskom časopisu, ali i u dnevnim novinama, mogu pročitati da sam debela i da je krajnje vrijeme da se pobrinem za svoje (vrhunska ironija) zdravlje 
Ja sam bila strašno mršava negdje do srednjih dvadesetih, bez dijete, samo sam bila lijena jest, ali sam i studirala i ludovala okolo, malo spavala...enivej, imala sam 43 kile na 157. Ponavljam, užasno mršava. Kljakava. Nisam mogla otplesat cijeli koncert, penjanje na Sljeme bilo je pakao i tak. Taj omjer kila i visine sam našla kao idealan u jednom Cosmu kad sam već bila fit i umrla od smijeha. A onda sam se rastužila, jer sam se sjetila da hrpa mladih cura vidi te brojke i ne razmišlja preveć o bilo čem drugom, ni o vježbanju ni o uravnoteženoj prehrani.
Imat ću uskoro 38 godina, deset kila sam teža nego s 25 i još uvijek nisam debela. Nisam čak ni buca, ali, recimo, sad imam cice
Eto, djeco. O tome ja govorim.Silajn » wrote:Taj stoljetni kult je imao neko utemeljenje, zar ne?Žena koja zbog pothranjenosti (ili čak ne ni pothranjenosti već obične iscrpljenosti dijetama na kojima je valjda 50% svih žena danas) ne može potrčat trideset metara, izgubi mjesečnicu i slično, nema baš neke logike.
Imat ću uskoro 38 godina, deset kila sam teža nego s 25 i još uvijek nisam debela. Nisam čak ni buca, ali, recimo, sad imam ciceNosim veličinu S uglavnom, 36 i 38. No, u bilo kojem ženskom časopisu, ali i u dnevnim novinama, mogu pročitati da sam debela i da je krajnje vrijeme da se pobrinem za svoje (vrhunska ironija) zdravlje
-
jednokratni klon
Ne znam jel po Cosmu, ali navodno za žene je idealna težina 10 manje kila od cifre u visini, tipa 175, 65, 165, 55. I otud se vjerojatno računa višak. Kako onda znate koliko je kila viška? Naravno, ovisi i o građi. A i relativno je. Netko se super osjeća s idealnom, a netko s par kila viška (imaginarnog ili ne).
- Beta ženka
Jeb'ga, ja se najbolje osjećam na visina u cm-112, može kila gore-dolje, i tad mogu i trčati i skakati (dobro, ako se ne prepušim ko kreten
, ali u fazama kad kakti ne pušim nemam problema) i ne osjećam se kao da vučem dodatni teret sa sobom, a da nije prepuna torba. Koju uvijek mogu odložiti nekamo. Svaka dodatna kila me usporava, osjećam se loše u svojoj koži i teška sam sama sebi, dok se na ovoj kilaži osjećam lagano kao perce. I onda mi netko kaže "udebljaj se" - ma da ne bi, debljaj se ti. 
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
- Nikolajevna
Ne postoji kila viška. Ali već deset kila...jednokratni klon » wrote:Ne znam jel po Cosmu, ali navodno za žene je idealna težina 10 manje kila od cifre u visini, tipa 175, 65, 165, 55. I otud se vjerojatno računa višak. Kako onda znate koliko je kila viška? Naravno, ovisi i o građi. A i relativno je. Netko se super osjeća s idealnom, a netko s par kila viška (imaginarnog ili ne).
Naravno da je relativno i naravno da čovjek može sam osjetiti ima li viška ili manjka. Šteta što si ljudi ne vjeruju.
BMI indeks je valjda nastao kao nekakva okvirna mjera. Ne znam ni gdje se prvi puta spominje, u zdravstvu ili.. časopisu?
-
Almost Rosey
A netko s par kila manje od "idealnog". Evo, imam 171cm i bome se ne osjećam sjajno sa 61kg. Najbolje, najpoletnije, naj - ako hoćete - ljepše (edit: e, ovo što Beta napisa) se osjećam kad imam nekih 56-57kg. Ne treba mi ni vaga da znam kad sam došla do te kilaže.jednokratni klon » wrote:Ne znam jel po Cosmu, ali navodno za žene je idealna težina 10 manje kila od cifre u visini, tipa 175, 65, 165, 55. I otud se vjerojatno računa višak. Kako onda znate koliko je kila viška? Naravno, ovisi i o građi. A i relativno je. Netko se super osjeća s idealnom, a netko s par kila viška (imaginarnog ili ne).
A vikat će mi da sam mršava i sa 63, pa mi je nekako svejedno, pizde imala ja ovoliko ili onoliko, barem se ja dobro osjećam
A neku spektakularnu sisu nemam ni kad sam u "debljoj" fazi
- Nikolajevna
Bok malecka.Silajn » wrote:...enivej, imala sam 43 kile na 157.
Ja se uglavnom vrtim oko 57-58 kila na 172.
Po ljeti sam znala pasti kilu-dvije pa mi taj famozni BMI pokazuje pothranjenost. Što nisam. Znam, jer se osjećam dobro i mogu dugo trčati.
Kako god, nitko mi nikad nije rekao da sam anoreksična (Herp, gdje nalaziš takve?) čak niti ne čujem često 'mršava' a i kad čujem, nije izrečeno kao uvreda.
Doduše, starije generacije me nutkaju jelom. Ali one ionako uvijek smatraju da treba imati zaliha u slučaju novog svjetskog rata.
- Beta ženka
I to isto. Ne znam kako bi bilo da nabijem 10-ak kg, i ne zanima me.Almost Rosey » wrote: A netko s par kila manje od "idealnog". Evo, imam 171cm i bome se ne osjećam sjajno sa 61kg. Najbolje, najpoletnije, naj - ako hoćete - ljepše (edit: e, ovo što Beta napisa) se osjećam kad imam nekih 56-57kg. Ne treba mi ni vaga da znam kad sam došla do te kilaže.
A vikat će mi da sam mršava i sa 63, pa mi je nekako svejedno, pizde imala ja ovoliko ili onoliko, barem se ja dobro osjećam
A neku spektakularnu sisu nemam ni kad sam u "debljoj" fazi
Ako se ikad budem išla debljati zbog sisâ, onda do kurca sve.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ne znam ni ja gdje se po prvi put spominje, ali je kao mjera imbecilan.Nikolajevna » wrote:BMI indeks je valjda nastao kao nekakva okvirna mjera. Ne znam ni gdje se prvi puta spominje, u zdravstvu ili.. časopisu?
Oni koji su ga izmislili zaboravili su da ljudsko tijelo ima više od jedne dimenzije.
To!Silajn » wrote:Taj stoljetni kult je imao neko utemeljenje, zar ne?Žena koja zbog pothranjenosti (ili čak ne ni pothranjenosti već obične iscrpljenosti dijetama na kojima je valjda 50% svih žena danas) ne može potrčat trideset metara, izgubi mjesečnicu i slično, nema baš neke logike.
Imat ću uskoro 38 godina, deset kila sam teža nego s 25 i još uvijek nisam debela. Nisam čak ni buca, ali, recimo, sad imam ciceNosim veličinu S uglavnom, 36 i 38. No, u bilo kojem ženskom časopisu, ali i u dnevnim novinama, mogu pročitati da sam debela i da je krajnje vrijeme da se pobrinem za svoje (vrhunska ironija) zdravlje
-
- Information
-