Veganska prehrana roditelja i za djecu?

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
Pješčana

Post 30 Sep 2011, 10:43

dosadni ste mi sa tim postovima di je sve ok :rolleyes: :D
nažalost, uspjela sam jutros naletiti na ovaj članak http://danas.net.hr/svijet/page/2011/09/30/0015006.html iz susjedne nam Slovenije, gdje su dijete do smrti izgladnjivali svojom veganskom prehranom. pitanje je sad, ako su stvarno zabrijali da je ovo jedini i ispravan način, koliko su uopće (bili)svjesni što čine, i hoće li sad, nakon svega, promijenti i prehranu u vlastitim životima

malo sam guglala i linkajući članak na ovaj http://danas.net.hr/svijet/page/2011/08/12/0286006.html veli da su roditelji visokoobrazovani :ne zna:, i nije im prvo dijete

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
baja

Post 30 Sep 2011, 10:49

Pješčana » wrote: pitanje je sad, ako su stvarno zabrijali da je ovo jedini i ispravan način, koliko su uopće (bili)svjesni što čine, i hoće li sad, nakon svega, promijenti i prehranu u vlastitim životima
činili su to u dobroj namjeri jer nisu umrli ni oni, niti starija djeca, pa su s velikim samopouzdanjem prenijeli iskustvo i na najmlađeg člana
dakle, rekla bi da su bili svjesni ali beskrajno ubraženi i glupi
schmokljan

Post 30 Sep 2011, 10:51

Vegani i makrobiotičari su danak činjenici da se danas svi pačaju u sve. Ne, nisi stručnjak za prehranu, ne udruga Roda ne zna kako trebate hraniti vaše dijete, ne, makrobiotička prehrana nije zdrava - ona je retardirana.

Odite kod jebenog liječnika, ljudi. Mislim - ovakve vijesti me izbezume. Djetešce je umrlo, a ne samo što je umrlo, nego je sustavno izgladnjivano jer su njegovi roditelji jako kul i jako moderni i uopće, ono, kužiš. Jebem vam ja mater. Doživotna robija, pa da vidimo.
Pješčana

Post 30 Sep 2011, 10:56

uglavnom čuvam svoje mišljenje za sebe o svim tim smjerovima prehranjivanja, to je stvar onog koji to jede.
ali ovo je beba u pitanju, jebemu. :(
i još kaže doktor u članku da baš i nema takvih primjera puno, jer roditelji uglavnom slušaju liječnike sa savjetima o prehrani.
ako plače jer je gladan pa još malo plače jer je gladan, pa ne dobije na težini otkad se rodio..i onda ima 10 mjeseci i još uvijek 3 i pol kile- kako nitko ne ukapira da nešto očito ne štima?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 30 Sep 2011, 11:10

Samozavaravanje. Veganstvo kod nekih ljudi nije samo dnevni / tjedni / mjesečni meni, to je životni stil i još malo više od toga. Tko zna, možda je dio kakvog sustava vjerovanja tih roditelja. Vjerojatno su mislili da dijete ima nekakav poremećaj i da je njihov pristup rana i kvalitetna terapija za taj poremećaj.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
schmokljan

Post 30 Sep 2011, 11:11

Ma zašto biti fin prema njima? Zašto? Zato što je njihova ideologija navodno miroljubiva i ekološki svjesna, a u biti je čisti defetizam i samomržnja. Mi, ljudi, smo svežderi. Nismo pingvini i nismo krave. Ali dobro, ti si odrasla budala, pa sam odluči čime ćeš se hraniti - ali svome djetetu osiguraj sve što organizam zahtjeva.

Znam vegane i makrobiotičare - gotovo svi su sjebani i nerealizirani, to je vrsta ljudi koji su svoje umjetničke pretenzije iscrpili ševući se s umjetnicima, a glazba koju slušaju je obavezno kul. Najčešće glasači HNS-a. Ili su im svi isti, pa ni ne idu na izbore. Ali stalno seru. Imaju stav o svemu. Monološki tipovi. Dosadni. Samozaljubljeni. A priori su na strani Palestinaca iako nemaju pojma o Bliskom istoku i iako ih, a to je najtužnije, u biti boli džon. Ne vole plaćati cugu, ali vole da im se plaća. Misle da se kuže u vina. Fuj!
Lord Byron

Post 30 Sep 2011, 11:24

Ovo je samo krajnja, nažalost tragična, konzekvenca one opasne "nitko ne zna bolje od mene što je dobro za moje dijete".

Ironično, najčešće su ti rodiutelji-fanatici svoj fanatizam počeli prakticirati u nekim odrasli(ji)m godinama - no, to ih ne sprječava da budu sveznadari o tome da je to dobro (i) za djecu.

Svako odstupanje od (a zapravo "izdizanje iznad") onoga što oni posprdno nazivaju "masom", je svojevrsno preuzimanje uloge Boga. Ne bih potezao teže riječi, reći ću samo da to smatram jako hrabrim.
bliss

Post 30 Sep 2011, 11:30

Kad se meso i slične namirnice uvode u prehranu?

Ja zazirem od nametanja veganske prehrane djeci (odrasli nek si biraju kakvu god prehranu žele) jer mislim da djeci ne treba uskraćivati gomilu namirnica kojih bi se odrekli na veganskom režimu prehrane. Ali mi se čini da je ova beba umrla zato što je naprosto izgladnjivana, ne nužno zbog veganstva. Da je bilo redovito hranjeno majčinim mlijekom, sumnjam da bi se ovo dogodilo :ne zna:
schmokljan

Post 30 Sep 2011, 11:32

Neke majke nemaju dovoljno mlijeka, dijete drago.
bliss

Post 30 Sep 2011, 11:33

schmokljan » wrote:Neke majke nemaju dovoljno mlijeka, dijete drago.
Dobro samo pitam. :p Ne zovi me djetetom :mad:
baja

Post 30 Sep 2011, 11:33

bliss » wrote: Da je bilo redovito hranjeno majčinim mlijekom, sumnjam da bi se ovo dogodilo :ne zna:
možda i jest bilo redovito ali nekvalitetnim mlijekom
kukuriku

Post 30 Sep 2011, 11:36

bliss » wrote:Kad se meso i slične namirnice uvode u prehranu?

Ja zazirem od nametanja veganske prehrane djeci (odrasli nek si biraju kakvu god prehranu žele) jer mislim da djeci ne treba uskraćivati gomilu namirnica kojih bi se odrekli na veganskom režimu prehrane. Ali mi se čini da je ova beba umrla zato što je naprosto izgladnjivana, ne nužno zbog veganstva. Da je bilo redovito hranjeno majčinim mlijekom, sumnjam da bi se ovo dogodilo :ne zna:
Hm, ne da mi se čitati članak, ali veganstvo dozvoljava majčino mlijeko? Zašto onda ne i druga mlijeka?
Nek(v)arljiva.
schmokljan

Post 30 Sep 2011, 11:38

Ne da ti se čitati članak, a da bi dobila odgovor na svoje pitanje trebala bi čitavu filozofiju veganstva apsolvirati. I, vjeruj mi, ni tada ti ne bi imalo smisla.
kukuriku

Post 30 Sep 2011, 11:46

schmokljan » wrote:Ne da ti se čitati članak, a da bi dobila odgovor na svoje pitanje trebala bi čitavu filozofiju veganstva apsolvirati. I, vjeruj mi, ni tada ti ne bi imalo smisla.
hm, pročitah ipak, ne samo taj, nego i istu priču iz francuske, i, da, i dalje mi nije jasno.

koliki idiot moraš biti da ne odvedeš dijete od 9 mjeseci i 3ipol kile liječniku? Odnosno, da ne primjetiš da je mršavo, mršavo, izgladnjelo? ili da se ne razvija i u ostalim stvarima (motorički itd) kako treba? mislim, nema šanse da je to slabašno neishranjeno dijete radilo ono što inače čine bebe od 9 mjeseci. kako to ne UOČIŠ? kud gledaš? šta? nije li to za ludaru?
Nek(v)arljiva.
baja

Post 30 Sep 2011, 11:47

kukuriku » wrote:
Hm, ne da mi se čitati članak, ali veganstvo dozvoljava majčino mlijeko? Zašto onda ne i druga mlijeka?
mođe druga, elem biljna, mlijeka ali ne životinjska
kravlje je, navodno, okidač gotovo svim alergijama
JPK

Post 30 Sep 2011, 11:52

schmokljan » wrote:Ma zašto biti fin prema njima? Zašto? Zato što je njihova ideologija navodno miroljubiva i ekološki svjesna, a u biti je čisti defetizam i samomržnja. Mi, ljudi, smo svežderi.
Šteta što su neke stvari postale neprihvatljive, ja bih tu gamad natjerao da pleše polku namazana u katran i perje na glavnom gradskom trgu.
Biti i mniti svemiropolisno
Pješčana

Post 30 Sep 2011, 11:56

bliss » wrote:Kad se meso i slične namirnice uvode u prehranu?

slažem se. nije baš da meso dolazi u petom mjesecu u prehranu.
pretpostavljam da je dojila, ali mlijeko nije imalo dovoljno potrebnih hranjivih tvari+ moguće nisu davali nadohranu
kukuriku

Post 30 Sep 2011, 12:06

baja » wrote: mođe druga, elem biljna, mlijeka ali ne životinjska
kravlje je, navodno, okidač gotovo svim alergijama
jest, da, rekla si mi. pivce? papica? nešto? :mig:
Nek(v)arljiva.
baja

Post 30 Sep 2011, 12:21

kukuriku » wrote: pivce?
da te podojim? :zubo:
vrrrlet

Post 30 Sep 2011, 12:26

Pih, vegani, kako prošlogodišnje.

Danas su pravi jebači ne oni koji ne jedu životinje, niti išta od životinja, nego oni koji se nuđaju životinjama da ih pojedu, ne bi li ispravili vjekovnu nepravdu prema njima učinjenu od strane ljudskog roda.

Odeš u zoološki do lava, daš mu ruku, on ti pojede ruku, malo boli ali si onda kul i svima pokazuješ ruku koju nemaš i dive ti se.

Moje dijete će se roditi u bazenu. S piranama. :o
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
joujou

Post 30 Sep 2011, 13:34

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1966

problem je malo vise u doticnim roditeljima nego u veganskoj prehrani

poznajem djecu koja su od rodjenja prehranjivana iskljucivo veganski, danas su tinejdjeri
zivi i zdravi

nije se lose malo informirati
ali onda pljuvanje nije niti blizu toliko zanimljivo :rolleyes:

Now you dont need money
With a face like that, do ya honey
JPK

Post 30 Sep 2011, 13:39

joujou » wrote:http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1966

problem je malo vise u doticnim roditeljima nego u veganskoj prehrani

poznajem djecu koja su od rodjenja prehranjivana iskljucivo veganski, danas su tinejdjeri
zivi i zdravi

nije se lose malo informirati
ali onda pljuvanje nije niti blizu toliko zanimljivo :rolleyes:
Poznajem ja ljude koji mogu jesti staklo. Dakle, svi mi možemo i moramo jesti staklo, a ove pizdarije s hranom su zavjera mesne industrije!
joujou

Post 30 Sep 2011, 13:41

JPK » wrote: Poznajem ja ljude koji mogu jesti staklo. Dakle, svi mi možemo i moramo jesti staklo, a ove pizdarije s hranom su zavjera mesne industrije!
super, ako mogu godinama jesti samo staklo i biti zdravi, bravo za njih
mozda se i guinnessu mogu javiti :top:

Now you dont need money
With a face like that, do ya honey
JPK

Post 30 Sep 2011, 13:49

joujou » wrote: super, ako mogu godinama jesti samo staklo i biti zdravi, bravo za njih
mozda se i guinnessu mogu javiti :top:
Kako god bilo, djetetu koje raste uskraćivati najprobavljivije izvore proteina, poput mesa i mlijeka, i zamijeniti ih teško probavljivim krmivom s celulozom i znatno manjom nutritivnom gustoćom, je čisti kretenizam, a takvi roditelji su obična gamad.
Ze.

Post 30 Sep 2011, 13:50

Citat sa članka:
Udruga Prijatelji životinja optužbe i napade na pojedince i roditelje koji sebe i svoju djecu hrane veganski smatra neprimjerenima demokratskom društvu

Službeno očitovanje bi glasilo:
Udruga Prijatelji djece pojedince i roditelje koji svoju djecu hrane veganski smatra lošim i neprimjerenim roditeljima.
  • Information