Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
baja

Post 23 Mar 2012, 14:48

Morticia » wrote: Odvratno je kako se svakoj mršavoj osobi voli zakeljiti epitet anoreksičarke, a kitu sa 20 kila viška ne smiješ reć' ni da je bucka, odmah je smak svijeta.
voljem te :grli: :D
naravno, kao mršava često dobijem uličnu dijagnostiku :o
zato sam i pitala Lastana jer mi čudno da netko tko voli znanstvenu utemeljenost tako lako kelji dijagnoze :ne zna:

Pješčana

Post 23 Mar 2012, 14:50

u zadnjih par godina par je manekenki umrlo od anoreksije.
bolest je, i prelako ljude trpamo u kategoriju.
samo, teško je pristupati ljudima i raditi na osvješćivanju dok u isto vrijeme nekoliko industrija gura u tom smjeru, govoreći ljudima da su predebeli i objašnjavajući da je ideal uglavnom ženskog tijela netko poput ovih cura sa slika gore.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 23 Mar 2012, 14:55

Uvijek su postojali neki "ideali".
I nikad, ali baš nikad nisu svi ljudi na planeti spadali pod te ideale.
Računaj da je mršavost došla u modu tek nedavno, kroz cijelu povijest su deblje i krupnije žene slovile kao ljepotice, seks simboli i slično.
I da, slažem se da je teški očaj što se danas od svih očekuje da budu mršavi iako prirodno to možda nisu, ali jednako tako nije ok, samo zato što u modnom svijetu drmaju pederi svaku mršavu osobu izvrijeđati proglašavajući je psihički poremećenom, tj. anoreksičnom. :flop:

I još nešto, što sam primjetila, bez obzira na to koliko se danas graktalo o toj mršavosti, imam osjećaj da mladi ljudi, pogotovo žene, nikad nisu bile toliko gojazne k'o danas.
Na svakom koraku neka mlada, OGROMNA guzičetina.
Kao, svi moraju biti mršavi, a sve više debelih. :ne zna: :misli:
Da ga jebeš, nije normalno da tako mlade osobe mahom budu toliko gojazne.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Herp
Nikki Gauda

Post 23 Mar 2012, 15:04

Pješčana » wrote:sad si stavila Keiru da oslijepim :rolleyes:
sad nek još Herp stavi onu svoju bedeviju :facepalm:
Image

Poše, predivna je, predivna :cerek: :cerek: :cerek:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Aurora

Post 23 Mar 2012, 15:05

Moja teta je rekla nešto baš suprotno - da su sve djevojke mršave, tanke, a kada malo odrastu udebljaju se. Nsam sigurna kada moja teta misli da se udebljaju... Rekla je samo kad malo odrastu/nešto u tom stilu.

Ovo je odgovor Mortici, zadnji njen post na ovoj temi do sad.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Morticia

Post 23 Mar 2012, 15:05

:rofl: :rofl: :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 23 Mar 2012, 15:07

Aurora » wrote:Moja teta je rekla nešto baš suprotno - da su sve djevojke mršave, tanke, a kada malo odrastu udebljaju se. Nsam sigurna kada moja teta misli da se udebljaju... Rekla je samo kad malo odrastu/nešto u tom stilu.
Ne znam, valjda onda samo kod nas u Rijeci najezda debelih tinejđerki. :ne zna:
U tome i jest problem, ako sa 15 godina tako izgledaju- kako će izgledati kasnije?
Herp
Nikki Gauda

Post 23 Mar 2012, 15:07

Morticia » wrote::rofl: :rofl: :rofl:
Šta se kleberiš, ti debeloguza masnosisna vrećo buha? :kava:

:D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 23 Mar 2012, 15:08

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kako izgleda masnosisna vreća buha?! :zubo:

Ili uopće masnosisno išta? :rofl:
Aurora

Post 23 Mar 2012, 15:09

Morticia » wrote:
U tome i jest problem, ako sa 15 godina tako izgledaju- kako će izgledati kasnije?
Bila je neka statisika da su Mali Hrvati najdeblji u regiji, ali ja bih rekla da to ne važi za večinu tinjeđera. Nego su neka djeca toliko gojazna da podižu prosjek. :ne zna:
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Morticia

Post 23 Mar 2012, 15:11

Pa, ne vrijedi za sve, to je sigurno.
Ali za sve više mladih.

Kad smo mi bili mali svi su bili mršavi.
Oni koji su k'o klinici bili debeli su bili stvarno teški izuzetak.
I onda se to kasnije mijenjalo, neki su se udebljali, neki su ostali mršavi.
Ali bogme, na kraju osnovne, početkom srednje škole, svi smo bili k'o šibe, a ti rijetki koji su već tad bili punašni ili debeli sad su tenkovi. :ne zna:
Pješčana

Post 23 Mar 2012, 15:32

Herp » wrote:
Image

Poše, predivna je, predivna :cerek: :cerek: :cerek:
pazi herp, ima dvije boje na sebi :kava:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Herp
Nikki Gauda

Post 23 Mar 2012, 15:40

Pješčana » wrote: pazi herp, ima dvije boje na sebi :kava:
Crna nije boja. :raspa:
Tea Tree

Post 23 Mar 2012, 15:53

Herp » wrote:
Crna nije boja. :raspa:
:durica:
blue
Asgard

Post 23 Mar 2012, 17:02

Morticia wrote:
Svako malo se spominje kritičan broj debelih u RH :ne zna: Ja baš i nisam nešto preceptivna, ali ne vidim da je većina debelih na cestama :ne zna: Naravno da ima debelih tinejdžera, ali u uvijek je i bilo. Meni ovako odokativno, situacija ne izgleda ozbiljno. Osim toga vjerujem da se neki višak kilograma (5-10kg) može skinuti vježbanjem i promjenom prehrane, a isto pretpostavljam da netko tko ima 20 kg viška mora uz papanje imati i neki zdravstveni problem. Jer kako inače natući toliki višak ? Kužim debljanje, ali izvan neke granice prestajem shvaćati :ne zna:

Katie Holmes je strašna i to nema nikakve veze s njenom linijom :mama:
sabaa

Post 23 Mar 2012, 17:27

blue wrote: Svako malo se spominje kritičan broj debelih u RH :ne zna: Ja baš i nisam nešto preceptivna, ali ne vidim da je većina debelih na cestama :ne zna: Naravno da ima debelih tinejdžera, ali u uvijek je i bilo. Meni ovako odokativno, situacija ne izgleda ozbiljno. Osim toga vjerujem da se neki višak kilograma (5-10kg) može skinuti vježbanjem i promjenom prehrane, a isto pretpostavljam da netko tko ima 20 kg viška mora uz papanje imati i neki zdravstveni problem. Jer kako inače natući toliki višak ? Kužim debljanje, ali izvan neke granice prestajem shvaćati :ne zna:

Katie Holmes je strašna i to nema nikakve veze s njenom linijom :mama:
Ma nemaju bas svi 20+ neki zdravstveni problem. Nije to problem natuci ako zivis na pizzi, McDonaldsu, Coli i slatkisima, bez kretanja.
The planet is fine. The people are fucked.
Vodena

Post 23 Mar 2012, 18:08

Po vašoj definiciji ja sam bucka, ok malo veća bucka, al lijepo zvuči samo bucka. Lijena sam vježbat, progutam svašta između dvije škole, posla i vrtića, sporta i ostalih obaveza, a i fakat me se prima. Ne jedem po noći, nemam napadaje žderanja, jednostavno volim slatko, manje volim ono što je zdravo i tak. :tuzni: :nogica:

Al me zato skoro svi vole. :bliss:

I ne mogu potonut. :giggle:
Potjeh

Post 23 Mar 2012, 18:39

Vodena » wrote: Al me zato skoro svi vole. :bliss:
Ja volim nadprosječne žene. :)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Mar 2012, 20:00

Lastan » wrote: Keira Knightley jest lijepa. Od tjemena do brade.
Sve ispod toga je čista anoreksija.
Je drek.
Vidio sam je nedavno na naslovnici i mogu ti reći da je anoreksična čak i u faci. S tim upalim obrazima nitko je prije pedesetak godina ne bi tako sušičavu oženio bez bogatog miraza.: pisava:
blackcoffee

Post 23 Mar 2012, 22:09

S takvim upalim obrazima Miu Farrow je pre pedesetak godina oženio Sinatra lično, bez miraza. Ima i takav izgled svojih draži, iako ja inkliniram ka bucki :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Mar 2012, 23:11

blackcoffee » wrote:S takvim upalim obrazima Miu Farrow je pre pedesetak godina oženio Sinatra lično, bez miraza. Ima i takav izgled svojih draži, iako ja inkliniram ka bucki :D
Pa nije ni Faye Dunnavay imala punačke obraze, ali cica&guzica - brate mili...
blackcoffee

Post 23 Mar 2012, 23:15

Ma kakva Fay, nema tu poređenja. Mia ima žalosnu prazninu na mestu dupeta. Keira je zaobljena i sočna u poređenju s Miom. :o
Lastan

Post 24 Mar 2012, 01:01

Morticia » wrote:
Pa, po Lastanu očito ovo.

<snip>

Da, mršava je, ali ovo ni u kojem slučaju nije anoreksija.
Na ženi se vidi kad je prirodno mršava ili krhke građe, a kad se izgladnjuje.
Ne, ali ovo jest:
Image

To je s malo manje Photoshopa. :kava:
Almost Rosey

Post 24 Mar 2012, 10:44

Lastane, shvatili smo. Voliš džepne Venere. Ali hajd dopusti da netko bude mršav i bezsisan bez psihijatrijske dijagnoze.
Pješčana

Post 24 Mar 2012, 10:49

no, dobro, evo što Wiki kaže

Anoreksija je težak gubitak apetita čiji su razlozi emocionalne prirode. Anorexia nervosa je poremećaj jedenja u središtu kojeg se nalazi preplavljujući strah od debljanja. Anoreksija ne nastaje zbog gubitka apetita već je riječ o borbi protiv gladi zbog stalno prisutnog i potpuno nerazumnog straha od debljanja koji ne popušta ni onda kad je mršavost dostigla takve razmjere da je ugrožen život bolesnika/ce. Iako je u središtu bolesti hrana, anoreksija je bolest uma. Često započinje relativno prirodnom željom za gubitkom nekoliko kilograma. No budući da dijete samo privremeno ublažavaju psihološke probleme koji se nalaze u pozadini, bez njih uskoro nemogući unos hrane se postupno svodi na najmanju moguću mjeru čime gube od 15 do 60% normalne tjelesne težine sve dok se jelo posve ne ukine. Oboljela osoba postaje opsjednuta slikom svog tijela i često doživljava sebe debelom iako je istina suprotna. Paradoks je da ona od priprave i konzumiranja hrane pravi obred. Oko polovice svih anoreksičara u nekom trenutku počne patiti od bulimije. Anoreksičari obično dolaze iz obitelji koje imaju visoke zahtjeve glede njihovih dostignuća i često traže savršenstvo, služeći se prisilom u mnogim vidovima života, osobito školi. Poricanje često prati njihovu izrazitu usredotočenost na to da ostanu mršavi; anoreksičari u pravilu neće htjeti priznati da nešto nije u redu, pa na izraze zabrinutosti drugih reagiraju ljutito ili obrambeno.

nemam pojma jel Keira anoreksična, meni prvenstveno nije seksi ni sex simbol niti pravi odabir za tumačiti uloge koje je tumačila, kao što sam već i napisala.
e sad, Wiki veli da će anoreksičari često negirati problem, kao što često negira i ostatak ljudske vrste, svatko svoj problem, jel.
progkašavati nekog anorekričnim je postao znak stigmatizacije, trebali bi malo stat na loptu s olakim dijagnozama.

al da je jako mršava, bome jest
  • Information