O svećeničkom zlostavljanju

Monoteistički i politeistički sustavi vjerovanja
Silajn

Post 20 Mar 2012, 21:37

Mili, ja sam profesionalni slušač :zubo: Iz konteksta u kojem je spomenuo udbu je očito da aktualnu hrvatsku policiju izjednačava s istom. Samo zato da bi izigravao žrtvu. Gadljivo.
Lako ćeš postati jednak ovom kojeg progoni Udba :zubo: - zao i pokvaren čovjek koji, naravno, druge zove mrziteljima.

Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 20 Mar 2012, 21:37

jednokratni klon » wrote: Aha, to je po onoj logici- i drugi ubijaju, i drugi kradu, zašto ne bi i mi. Hm, ja sam mislila da bi Crkva trebala biti malo moralnija od toga?
Silajn wrote: Ah, prekrasan argument. Ima i drugih govana, nemojmo onda kažnjavat svećenička govna :serek:
Ne nego je to po logici da me zaboli đon za svakog svećenika koji siluje djecu i nek' ih vješaju što se mene tiče. No Crkva je organizacija koja živi u svom vremenu i tom istom vremenskom kontekstu i organizacijski / metodološki radi slično ili isto svim ostalim organizacijama svog vremena.

Tako se ne može parcijalno iz 2000 godina povijesti izvlačiti događaj i projecirati ga na bilo koje vrijeme i onda još potpuno nebulozno ga povezivati s naukom.
Silajn

Post 20 Mar 2012, 21:38

U kojem vremenu živi Crkva? :D :D
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 21:39

Karl Jozef » wrote: Ne nego je to po logici da me zaboli đon za svakog svećenika koji siluje djecu i nek' ih vješaju što se mene tiče.

Pa zaboli i Crkvu đon. :ne zna:
No Crkva je organizacija koja živi u svom vremenu i tom istom vremenskom kontekstu i organizacijski / metodološki radi slično ili isto svim ostalim organizacijama svog vremena.
Hoćeš reći da se ima pravo ponašati kriminalno jer se i ostali ponašaju kriminalno?
Tako se ne može parcijalno iz 2000 godina povijesti izvlačiti događaj i projecirati ga na bilo koje vrijeme i onda još potpuno nebulozno ga povezivati s naukom.
Ovo nisam razumjela.

Još čekam objašnjenje zašto je nebulozno da se žene rede.
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 21:39

Silajn » wrote:U kojem vremenu živi Crkva? :D :D
Stoljeću sedmom.
Silajn

Post 20 Mar 2012, 21:44

Nego, sad će opet red psihokatoličke demagogije, red oponenata, a mene zanima jedna druga stvar: kako se, sugrađani i sugrađanke, nosite s činjenicom da financirate zločinačku organizaciju poput Crkve?
Da, i moglo bi se sad izbjegavati odgovor i pričati o tome kako Crkva i pomaže i bavi se humanitarnim radom i blablabla, ali uzmimo da mi se za to jebe kao argument jer za sve to što Crkva radi - građani plaćaju, a trebala bi raditi država. E pa, kad polako preuzimaju monopol nad socijalom, a ne drže se zakona RH, ne mogu ih zvati drugačije nego zločinačka organizacija.
Dakle, kako se nosite s tim što plaćate ovakve biskupe i ovakve svećenike?
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 21:45

jednokratni klon » wrote:"Svećenici koji su u Hrvatskoj na civilnim sudovima pravomoćno osuđeni za pedofiliju, tek su uklonjeni iz izravne pastoralne službe, ali zadržali su svoj klerički status uz objašnjenje: “jer su se pokajali i nisu se odrekli Boga i vjere”."
A što bi mu točno trebali napraviti? Da ga spale? Kakve veze ima njegov klerički status s njegovim zlodjelom. Liječnik prestane biti liječnik nakon što napravi grešku? :ne zna:
Propisane kazne se kreću od opomene do ukora. E, ovo je urnebes. :S :rofl: Opomena i ukor. Malo su se zaigrali. Pet Zdravomarija.
Što želiš da Crkva organizira izvršavanje kaznenih mjera? Ne treba li to država raditi? Mislim može i Crkva ali zadnji puta kad su im to povjerili toliko je bilo jasno da se i do dan danas ljudi se žale.
Silajn wrote:Mili, ja sam profesionalni slušač :zubo: Iz konteksta u kojem je spomenuo udbu je očito da aktualnu hrvatsku policiju izjednačava s istom. Samo zato da bi izigravao žrtvu. Gadljivo.
Lako ćeš postati jednak ovom kojeg progoni Udba :zubo: - zao i pokvaren čovjek koji, naravno, druge zove mrziteljima.
Srećo :D jasno je da je spomenuo UDBAu spomenuo zato što je djelovala na ovom području i da je istraživanje na temelju rekla-kazala 20 godina nakon eventualnog događaja slično ponašanju UDBE.
Silajn

Post 20 Mar 2012, 21:47

Karl, poslušaj izjavu, bilo bi fer ;)

I daj mi nešto objasni: zašto zapravo spominješ spaljivanje? Zašto je tako teško shvatiti da se za svećenike traži jednaka kazna kao za svakog drugog počinitelja jednakog zločina u RH, prema hrvatskom zakonu?
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 21:48

Kratko i jasno- Crkvi je dužnost prijaviti i izopćiti degenerika. Tu uopće ne bi trebalo biti diskusije i vjernici bi se prvi trebali za to zalagati ako žele imati mirnu savjest. A ne okretati glavu i braniti neobranjivo. Mislim, gdje će vam duša. :D
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 21:48

Silajn » wrote:U kojem vremenu živi Crkva? :D :D
U svakom od prije dvije tisuće godina do danas ...
jednokratni klon wrote: Hoćeš reći da se ima pravo ponašati kriminalno jer se i ostali ponašaju kriminalno?
Ne nego da je u nekom vremenu nešto kriminalno što je u drugom bilo uobičajeno.
Još čekam objašnjenje zašto je nebulozno da se žene rede.
Neću ti reć :p :D
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 21:50

Neću se ni ja natezati na vrtićkoj razini. Crkva bi trebala platiti ogromnu odštetu svakoj ženi koja hoda kuglom zemaljskom koliko im je zla počinila.
Silajn

Post 20 Mar 2012, 21:50

Karl Jozef » wrote: U svakom od prije dvije tisuće godina do danas ...
Zanimljivo. Reci, u kojem je točno vremenu, od prije dvije tisuće godina do danas, okej silovati djecu? Ili utajivati porez? U svima? Do vječnosti? :D :D
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 21:53

Silajn » wrote: I daj mi nešto objasni: zašto zapravo spominješ spaljivanje? Zašto je tako teško shvatiti da se za svećenike traži jednaka kazna kao za svakog drugog počinitelja jednakog zločina u RH, prema hrvatskom zakonu?
I za roditelje kojima je prihvatljivo da im siluju djecu? Hoće li i njih ispitivati nakon 20 godina, zašto su dopustili da im netko siluje djete. Hoće li njihova slika izaći u novinama? Hoće li o njima biti pisane kolumne? Hoće li se Milu Jelavić prozivati zašto nije prijavila roditelje?

Nek se kazni svaki svećenik kako zakon traži + još pet puta gore, no nek se kazne zločinci.

Da nije stvar u zločincima već se vidi iz tvog prvog sljedećeg koraka gdje ti smetaju Crkveni: caritas, vrtići, škole, fakulteti, instituti, misije, sirotišta, domovi za izbačene majke, zlostavljane žene, zborovi, domovi ... ovako pucketanjem prstiju kažeš jebe ti se za 99% onoga što Crkva je samo ćeš uzeti 1% nekih zločinaca i na temelju njih utamaniti 99% ljudi koji sve što žele je biti dobri i još želiš natjerati tih 99% da plate zločine ovih 1% koje i sami preziru ...
Silajn

Post 20 Mar 2012, 21:59

Karl Jozef » wrote: I za roditelje kojima je prihvatljivo da im siluju djecu? Hoće li i njih ispitivati nakon 20 godina, zašto su dopustili da im netko siluje djete. Hoće li njihova slika izaći u novinama? Hoće li o njima biti pisane kolumne? Hoće li se Milu Jelavić prozivati zašto nije prijavila roditelje?

Nek se kazni svaki svećenik kako zakon traži + još pet puta gore, no nek se kazne zločinci.

Da nije stvar u zločincima već se vidi iz tvog prvog sljedećeg koraka gdje ti smetaju Crkveni: caritas, vrtići, škole, fakulteti, instituti, misije, sirotišta, domovi za izbačene majke, zlostavljane žene, zborovi, domovi ... ovako pucketanjem prstiju kažeš jebe ti se za 99% onoga što Crkva je samo ćeš uzeti 1% nekih zločinaca i na temelju njih utamaniti 99% ljudi koji sve što žele je biti dobri i još želiš natjerati tih 99% da plate zločine ovih 1% koje i sami preziru ...
Sve crkvene institucije koje si ovdje nabrojao služe uz ostalo perpetuiranju nesreće, a najviše afirmaciji crkvenog nauka. Domovi za zlostavljane žene? Izrigat ću se. U svakom vremenu, od kada postoji, Crkva je inducirala nasilje nad ženama, a radi to i danas. I danas svećenici pretučenima savjetuju da trpe jer je obitelj - sveta. Žena nije.
Ovo odurno, odurno delegiranje krivice je ono zbog čega mi se najviše gadi i Crkva i njezino stado. Da, krivi su roditelji koje je također odgojila Crkva, da, kriva je Mila Jelavić koja u Hrvatskoj zbog izuzeća Crkve od zakona ne može raditi svoj posao.

I pazi još jedan moment: ja bih nekoga utamanila? Hoćeš opet kričat o ugroženosti ne bi li te to oslobodilo od odgovornosti? Zatvoriti izravno odgovornog za zločin znači utamaniti ga? Bra-vo :lux: :lux:
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 22:00

jednokratni klon » wrote:Neću se ni ja natezati na vrtićkoj razini. Crkva bi trebala platiti ogromnu odštetu svakoj ženi koja hoda kuglom zemaljskom koliko im je zla počinila.
Ovo ti je ex vrtićka razina ... Reci hoćeš li tražiti odštetu od Britanske kraljevske obitelji zbog postupaka kroz povijest ili možda Norveške, Švedske ... su krvni članovi te obitelji donosili zakone, ubijali i slično ? :kokice:
Silajn wrote: Zanimljivo. Reci, u kojem je točno vremenu, od prije dvije tisuće godina do danas, okej silovati djecu? Ili utajivati porez? U svima? Do vječnosti? :D :D
Crkva ne utajuje porez, nisam upućen u Hrvatski porezni sustav ali poprilično sam siguran da ne utajuje ni kune jer ako je napadaju zbog nekog tipa iz Bibinja koji 10 godina nije svećenik a prije 20 godina i više je nešto napravio. Zamisli kolika bi hajka nastala zbog tako nečega.

Silovat nije nikad bilo dozvoljeno i Crkva se cijelu povijest bori protiv toga, evo kao dokaz taj filmić koji bi kao trebao ići kontra Crkve i objasnit kako ona štiti pedofile a vidi se da zapravo cijelo vrijeme pokušava naći načina kako ih odmaknuti od sebe i osuditi to.

FILMIĆ
Silajn

Post 20 Mar 2012, 22:06

Hajka? još jedna popularna rječca među širiteljima radosne vijesti... :D :D Ahahah :rofl:

Ne kužim zašto Crkva ne nastoji pedofile odmaknuti u zatvor već ih odmiče u druge župe :ne zna: Je l' ti to razumiješ?

Pogledala filmić. Jesi li ti svjestan da si zapravo pružio dokaz da se Crkva već 2000 godina neuspješno bori protiv pedofilije? :D :D Mora bit da nešto nije u redu s metodom...
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 22:08

Silajn » wrote: Sve crkvene institucije koje si ovdje nabrojao služe uz ostalo perpetuiranju nesreće, a najviše afirmaciji crkvenog nauka.
Jasno, misije u Africi služe za perpetuiranje nesreće. Dođe mladić od 25 godina odrekne se svega i ode tko zna gdje i gradi slamnate bolnice i škole, podučava. Odrekne se obitelji, novca, svega i tako 40ak godina i to on radi da bi širio nesreću među tim narodom.

A glede afirmacije Crkvenog nauka, ja iskreno ne vidim što je loše u dobroti, ljubavi, darivanju, opraštanju, odgovornosti, ... sve da i nisam katolik mislio bi da su to dobre vrijednosti :ne zna:
Domovi za zlostavljane žene? Izrigat ću se. U svakom vremenu, od kada postoji, Crkva je inducirala nasilje nad ženama, a radi to i danas. I danas svećenici pretučenima savjetuju da trpe jer je obitelj - sveta. Žena nije.
Ah, vidi se da si proučila Crkveno djelovanje na tom planu. Točno koji svećenik savjetuje pretučenim ženama da trpe premlaćivanje i kada?
Ovo odurno, odurno delegiranje krivice je ono zbog čega mi se najviše gadi i Crkva i njezino stado. Da, krivi su roditelji koje je također odgojila Crkva, da, kriva je Mila Jelavić koja u Hrvatskoj zbog izuzeća Crkve od zakona ne može raditi svoj posao.
Kakvo delegiranje krivice? Crkva nije izueta iz zakona i radi svoj posao isključivo po zakonu. Zašto okrećeš teze. Biskup Puljić koji je u Zadru godinu i dvije je kriv i mrzitelj, gad, ... taj svećenik je odmah zločinac a roditelji koji dopuštaju silovanje djeteta su nepoznati, neki tadašnji pravobranitelj za djecu ili socijalni radnik nepoznat, ... Pa baš i je cijeli problem u tome što krivnja treba ići onoga tko je kriv.
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 22:09

Karl Jozef » wrote: Ovo ti je ex vrtićka razina ... Reci hoćeš li tražiti odštetu od Britanske kraljevske obitelji zbog postupaka kroz povijest ili možda Norveške, Švedske ... su krvni članovi te obitelji donosili zakone, ubijali i slično ? :kokice:
I evo te opet- "Ali i gospon doktor je silovao, kmeeeee, zašto ja moram u zatvor, a on ne, kmeee". Nemoj ih više braniti, samo ih dublje zakopavaš.
Vrtićka razina je i biti slijep na sva zlodjela koje Crkva radi i koje je radila otkad je oformljena.
Sustavno ponižavanje žene je samo jedno od njih.
Silovat nije nikad bilo dozvoljeno i Crkva se cijelu povijest bori protiv toga, evo kao dokaz taj filmić koji bi kao trebao ići kontra Crkve i objasnit kako ona štiti pedofile a vidi se da zapravo cijelo vrijeme pokušava naći načina kako ih odmaknuti od sebe i osuditi to.
Ama, siročad. Oni zapravo ukorom i opomenom te premještanjem u drugu župu se samo nastoje distancirati od zločinca. Zbilja nevino.
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 22:13

Karl Jozef » wrote: Jasno, misije u Africi služe za perpetuiranje nesreće. Dođe mladić od 25 godina odrekne se svega i ode tko zna gdje i gradi slamnate bolnice i škole, podučava. Odrekne se obitelji, novca, svega i tako 40ak godina i to on radi da bi širio nesreću među tim narodom.
Crkva koja je poduzela sve da demonizira kontracepciju će nešto napraviti u Africi? Što, raširiti AIDS još malo?
A glede afirmacije Crkvenog nauka, ja iskreno ne vidim što je loše u dobroti, ljubavi, darivanju, opraštanju, odgovornosti, ... sve da i nisam katolik mislio bi da su to dobre vrijednosti :ne zna:
Pa ne vide ni oni. Darivali su sebe izdašno. I opraštaju svojim zločincima.
Točno koji svećenik savjetuje pretučenim ženama da trpe premlaćivanje i kada?
:rofl:
Kakvo delegiranje krivice? Crkva nije izueta iz zakona i radi svoj posao isključivo po zakonu. Zašto okrećeš teze. Biskup Puljić koji je u Zadru godinu i dvije je kriv i mrzitelj, gad, ... taj svećenik je odmah zločinac a roditelji koji dopuštaju silovanje djeteta su nepoznati, neki tadašnji pravobranitelj za djecu ili socijalni radnik nepoznat, ... Pa baš i je cijeli problem u tome što krivnja treba ići onoga tko je kriv.
Jašta, roditelji su krivi. To što su ti isti roditelji često odgojeni u crkvenom duhu, nikom ništa. Jer pop ne može biti kriv, a dijete je samo zločesto i lažljivo, batina iz raja izašla blabla.

Kako se Crkva može pogledati u oči ako zažmiri na pedofila u svojim redovima i optuži roditelje?
Silajn

Post 20 Mar 2012, 22:14

Karl Jozef » wrote: Jasno, misije u Africi služe za perpetuiranje nesreće. Dođe mladić od 25 godina odrekne se svega i ode tko zna gdje i gradi slamnate bolnice i škole, podučava. Odrekne se obitelji, novca, svega i tako 40ak godina i to on radi da bi širio nesreću među tim narodom.
Ne, ode da bi širio vjeru. U svoju istinu i svojeg Boga. Radi to na način da podijeli par sapuna i obećanje o raju. Zato se zovu misionari, a ne liječnici ili učitelji.
To su univerzalne vrijednosti nad kojima Crkva nema monopol :ne zna: S druge strane, s obzirom na to kako se kao institucija odnosi prema tim vrijednostima, očito je da ih propagira samo za druge.
blackcoffee

Post 20 Mar 2012, 22:15

Karl Jozef » wrote:
Srećo :D jasno je da je spomenuo UDBAu spomenuo zato što je djelovala na ovom području i da je istraživanje na temelju rekla-kazala 20 godina nakon eventualnog događaja slično ponašanju UDBE.
Sve si rekao Karle i (skoro) sve ti je rečeno.
Zanima me samo jedno: po tebi zločin od pre 20 godina nije zločin? I treba ćutati kao da se nije ni dogodio jer nije prijavljen na vreme? Svako prećutkivanje ohrabruje nove generacije pedofila, a crkva upravo to radi: "koga zanima šta je bilo pre 20 god"? Zanima pre svega nas, roditelje.
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 22:17

Silajn » wrote:Hajka? još jedna popularna rječca među širiteljima radosne vijesti... :D :D Ahahah :rofl:
Smješno je dok netko ne izgubi glavu zbog toga.
Ne kužim zašto Crkva ne nastoji pedofile odmaknuti u zatvor već ih odmiče u druge župe :ne zna: Je l' ti to razumiješ?
Pa miče ih. Jesu li Čuček i Ljubičić završili u zatvoru. Prijavljeni su, ispitano je, osuđeni i kažnjeni, ... U neko vrijeme kazna za pipanje djece nije bio zatvor, ja ne znam kako su onda mogli utjerati te svećenike u zatvor. Što su mogli nego maknuti opasnog čovjeka s mjesta gdje je radio gluposti. Nekad kao što je dotični primjer ni roditelji nisu htjeli da se javno govori o nedjelu zbog osjećaja nekakve sramote.
Pogledala filmić. Jesi li ti svjestan da si zapravo pružio dokaz da se Crkva već 2000 godina neuspješno bori protiv pedofilije? :D :D Mora bit da nešto nije u redu s metodom...
Pa da ... znam da je od onih koji su kao konačno dokazali da je Crkva pedeofilska organizacija kojoj je to glavna djelatnost :rolleys: Zato sam i stavio njihov klipić koji pokazuje da se 2000 godina trude to osuditi.

Crkva se bori kako zna ovisno o kojem vremenu. Kad je bilo 100 ljudi cijela Crkva jedan način, kad su imali ovakav utjecaj drugi način, danas treći. Crkva se bori protiv toga i osuđuje to i smatra to gnjusnim zločinom ali jednostavno u sustavu gdje imam skupina ljudi javljaju se te devijacije i to je nemoguće iskorjeniti.

Kao da se ljutiš na liječnike zato što se javljaju liječničke pogreše :ne zna: Ono, gdje se radi i griješi se a greške su svojstvene poslu koji se radi, tako liječnici rade medicinske greške a ovdje se javljaju ovakve greške.
Karlinjo

Post 20 Mar 2012, 22:20

jednokratni klon » wrote: I evo te opet- "Ali i gospon doktor je silovao, kmeeeee, zašto ja moram u zatvor, a on ne, kmeee". Nemoj ih više braniti, samo ih dublje zakopavaš.
Tvrdiš da trebaju platiti oštetu svim ženama. Jesu li tebi štogod napravili? Britanska kraljevska obitelj isto tako je donosila propise na štetu žena, dapače britanska kraljica je poglavarica njihove Crkve isto tako u Švedskoh i Norveškoj ... misliš li da i te obitelji moraju platiti štetu ženama zbog zakona kroz povijest koji su zbog njihove obitelji doneseni?
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 22:20

Karl Jozef » wrote: Što su mogli nego maknuti opasnog čovjeka s mjesta gdje je radio gluposti.

Maknuti ga u drugu župu prepunu svježeg dječjeg mesa? Jer se pokajao i tamo neće raditi gluposti.
Nekad kao što je dotični primjer ni roditelji nisu htjeli da se javno govori o nedjelu zbog osjećaja nekakve sramote.
A jel? A tko je kriv za taj osjećaj sramote? Tko je prvi stvorio osjećaj srama i krivice u ljudima, onog bezrazložnog, tko ga je najviše propagirao? Crkva.
Zato sam i stavio njihov klipić koji pokazuje da se 2000 godina trude to osuditi.
Tako su glupi da se u 2000 godina nisu sjetili pametnijeg načina od turneje silovanja po župama?

Kao da se ljutiš na liječnike zato što se javljaju liječničke pogreše :ne zna: Ono, gdje se radi i griješi se a greške su svojstvene poslu koji se radi, tako liječnici rade medicinske greške a ovdje se javljaju ovakve greške.
Silovanje je svojstvena greška radu Crkve? :S
jednokratni klon

Post 20 Mar 2012, 22:21

Karl Jozef » wrote: Tvrdiš da trebaju platiti oštetu svim ženama. Jesu li tebi štogod napravili? Britanska kraljevska obitelj isto tako je donosila propise na štetu žena, dapače britanska kraljica je poglavarica njihove Crkve isto tako u Švedskoh i Norveškoj ... misliš li da i te obitelji moraju platiti štetu ženama zbog zakona kroz povijest koji su zbog njihove obitelji doneseni?
Pa i dan danas se bore da oduzmu osnovna ženska prava, svaki dan, uporno i iznova. Dok britanska kraljica to ne radi.
  • Information