Čovjek koji ubije mačku...
... gori je od onoga koji ubije čovjeka. Pitate se zašto? Možda ste pomislili da sam troll. Nisam troll, a moje objašnjenje je: Kako mačku možeš mrziti?
Mislim, čovjek je vrijedniji od mačke i kaznila bih više čovjeka koji je ubio čovjeka nego čovjeka koji je ubio mačku, ali...
Čovjek koji je ubio čovjeka može imati više razloga, čovjek koji je ubio mačku može imati samo jedan: da je gladan i da ne može nači hranu drugačije.
Stvar je u razlogu.
Čovjek koji ubije čovjeka/mačku bez razloga je gori od čovjeka koji ubije bilo koga s razlogom. Ali čovjek je vrijedniji od mačke i u svom društvu bih osudila ubojcu ljudi strože nego ubojcu mačaka.
Mislim, čovjek je vrijedniji od mačke i kaznila bih više čovjeka koji je ubio čovjeka nego čovjeka koji je ubio mačku, ali...
Čovjek koji je ubio čovjeka može imati više razloga, čovjek koji je ubio mačku može imati samo jedan: da je gladan i da ne može nači hranu drugačije.
Stvar je u razlogu.
Čovjek koji ubije čovjeka/mačku bez razloga je gori od čovjeka koji ubije bilo koga s razlogom. Ali čovjek je vrijedniji od mačke i u svom društvu bih osudila ubojcu ljudi strože nego ubojcu mačaka.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
- blackcoffee
Malo ti je haotičan post, ali ako ćemo o razlozima za ubijanje, navešću svoja iskustva iz rada s maloletnim prestupnicima (deca između 7 i 14 god).
Njihovi razlozi: ubijanje mačke ili psa najsličnije je ubistvu čoveka, a da pritom nisi krivično odgovoran. Nakon mučenja i ubijanja buba, kukaca, žaba i sl, ubijanje mačke ili psa je jedna viša kategorija, jer ove životinje pate, muče se i umiru (skoro) kao čovek, pa je i "ubica" ponosniji što se za korak primakao "pravom" ubistvu.
Njihovi razlozi: ubijanje mačke ili psa najsličnije je ubistvu čoveka, a da pritom nisi krivično odgovoran. Nakon mučenja i ubijanja buba, kukaca, žaba i sl, ubijanje mačke ili psa je jedna viša kategorija, jer ove životinje pate, muče se i umiru (skoro) kao čovek, pa je i "ubica" ponosniji što se za korak primakao "pravom" ubistvu.
Pa da. Ubiti mačku je puno luđe nego ubiti čovjeka. Dobro, kako koje ubojstvo.blackcoffee » wrote:Malo ti je haotičan post, ali ako ćemo o razlozima za ubijanje, navešću svoja iskustva iz rada s maloletnim prestupnicima (deca između 7 i 14 god).
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Ma ja, svi koji su pregazili mačke i ćuke i tice trebaju za ubojstva iz nehaja odgovarat.
Aj ne zezaj.
Ljudi koji sustavno ubijaju životinje (a nisu lovci, veterinari i sl.) prije il poslije pređu i na ubijanje ljudi. Il bar pokušaju. Nema baš onih koji odaju okolo samo zato da bi ubijali mačke. Daklem, ne, nisu gori oni koji ubiju mačku neg čovjeka.
Aj ne zezaj.
Ljudi koji sustavno ubijaju životinje (a nisu lovci, veterinari i sl.) prije il poslije pređu i na ubijanje ljudi. Il bar pokušaju. Nema baš onih koji odaju okolo samo zato da bi ubijali mačke. Daklem, ne, nisu gori oni koji ubiju mačku neg čovjeka.
Ne govorim o tome da ljude koji ubijaju mačke bez razloga trebaju kazneno odgovarati nego da trebaju psihijatra.nina williams » wrote:Ma ja, svi koji su pregazili mačke i ćuke i tice trebaju za ubojstva iz nehaja odgovarat.
Aj ne zezaj.
Ali što se tiče promjene žrtava, ja se slažem da je gori zločin ubiti čovjeka bez razloga, nego mačku, samo kažem da ako postoji razlog ako nekoga ubiješ to je razumljivo i ubojci samo treba samo pošteno suđenje, dok psihopatu treba psihijatar.
Zašto ih ne bi bilo? Pretpostavljam da se neki zadrže na malim zadovoljstvima i nikad ne puknu toliko da prijeđu na čovjeka. Za ljude koji ubijaju ljude se obično utvrdi da su u prošlosti ubijali životinje, a ne obrnuto.nina williams » wrote: Ljudi koji sustavno ubijaju životinje (a nisu lovci, veterinari i sl.) prije il poslije pređu i na ubijanje ljudi. Il bar pokušaju. Nema baš onih koji odaju okolo samo zato da bi ubijali mačke. Daklem, ne, nisu gori oni koji ubiju mačku neg čovjeka.
Znao sam dvojicu koji su u djetinjstvu ubijali životinje iz zadovoljstva. Jedan je poslije dobio posao u Ministarstvu financija i kasnije u nekoj banci, a drugi je kasnije ubio i sebe.
Biti i mniti svemiropolisno
- nina williams
Je, pa i dobiju ih kad se skuži šta rade.Aurora » wrote:
Ne govorim o tome da ljude koji ubijaju mačke bez razloga trebaju kazneno odgovarati nego da trebaju psihijatra.
Di je problem?
Jel ovo topić za ohrabrenje?
To zadovoljstvo je ubijanje. (Dobro može bit i frajerisanje, al takvi su drugi par opanaka.) Znači, imaš pishopatića. Oni se ne zadržavaju na malim zadovoljstvima. Oni samo, dok su mali, nisu spoznali "veća zadovoljstva". Ili ih nisu u stanju doseći, jer klinci baš i ne mogu tako lako ubijat ljude neprimjetno.JPK wrote: Zašto ih ne bi bilo? Pretpostavljam da se neki zadrže na malim zadovoljstvima i nikad ne puknu toliko da prijeđu na čovjeka. Za ljude koji ubijaju ljude se obično utvrdi da su u prošlosti ubijali životinje, a ne obrnuto.
Čovjek koji ubije mačku je gori utoliko što je nasilan prama slabijem od sebe
Nevažno radi li se o čovjeku ili nekoj drugoj životinji. Meni je i mučenje slabijih jedna od zapravo najnejasnijih stvari kod ljudi i jedan od najvećih razloga zašto nas ne volim baš kao vrstu.
Ovo je jednostavno non sequitur. Istom linijom razmišljanja možeš zaključiti da će čovjek koji mlati ženu početi mlatiti druge ljude, a to tako ne funkcionira. Većina sadista je svjesna da mačke može ubijati bez opasnosti od kazne, a ljude baš i ne.nina williams » wrote:
Je, pa i dobiju ih kad se skuži šta rade.![]()
Di je problem?
Jel ovo topić za ohrabrenje?Gle, prijavi tog ko to radi. Aj. Odma-nama.
![]()
To zadovoljstvo je ubijanje. (Dobro može bit i frajerisanje, al takvi su drugi par opanaka.) Znači, imaš pishopatića. Oni se ne zadržavaju na malim zadovoljstvima. Oni samo, dok su mali, nisu spoznali "veća zadovoljstva". Ili ih nisu u stanju doseći, jer klinci baš i ne mogu tako lako ubijat ljude neprimjetno.
- nina williams
A ne? Čovjek koji mlati ženu, nikad ne mlati nikog drugog? Čak ni drugu ženu? Il djecu? Il nekog iz mase?JPK » wrote: Ovo je jednostavno non sequitur. Istom linijom razmišljanja možeš zaključiti da će čovjek koji mlati ženu početi mlatiti druge ljude, a to tako ne funkcionira. Većina sadista je svjesna da mačke može ubijati bez opasnosti od kazne, a ljude baš i ne.
Ma ajde.
Čini mi se da ti je centar za logiku potrgan.nina williams » wrote:
A ne? Čovjek koji mlati ženu, nikad ne mlati nikog drugog? Čak ni drugu ženu? Il djecu? Il nekog iz mase?
Ma ajde.
Nisam rekao da čovjek koji mlati ženu nikad ne mlati nikog drugog, nego da ljudi u pravilu ne prelaze s mlaćenja svoje žene na mlaćenje tuđe žene, susjeda, susjedove djece i slično. Jer su to vrlo različite stvari, tj. društvo vrlo različito gleda na njih.
- blackcoffee
Kad bi društvo, odnosno zakon, gledalo na ubijenog psa ili mačku kao na oduzimanje života, a ne na štetu nastalu na predmetu čiji si vlasnik, kako trenutno jeste, sve bi bilo radikalno drugačije.
A to bi valjda trebalo napraviti zato što su psi i mačke popularni, a prasad nije.blackcoffee » wrote:Kad bi društvo, odnosno zakon, gledalo na ubijenog psa ili mačku kao na oduzimanje života, a ne na štetu nastalu na predmetu čiji si vlasnik, kako trenutno jeste, sve bi bilo radikalno drugačije.
Odličan kriterij, po njemu bi mogao zaklati i pojesti Vladimira Šeksa, ali Janica Kostelić bi bila zaštićena. Uistinu, sve bi bilo radikalno drukčije!
Pa, kaj tebi ne bi to bilo logično? Ono, daju ti izbor. Koga bi koknuo? Mislim ne za hranu; to je drugo, nego iz estetskih razloga.JPK » wrote: A to bi valjda trebalo napraviti zato što su psi i mačke popularni, a prasad nije.
Odličan kriterij, po njemu bi mogao zaklati i pojesti Vladimira Šeksa, ali Janica Kostelić bi bila zaštićena. Uistinu, sve bi bilo radikalno drukčije!
Ne vidim znacajnu razliku izmedju nekog tko se iz ciste obijesti i zadovoljstva izivljava nad zivotinjom i nekog tko se izivljava nad covjekom.
Oboje su psihopati, sadisti i poremecene osobe.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vidim jedino razliku u tome da neka osoba pritom ne bi nastradala.Morticia » wrote:Ne vidim znacajnu razliku izmedju nekog tko se iz ciste obijesti i zadovoljstva izivljava nad zivotinjom i nekog tko se izivljava nad covjekom.
ne znam, sjećam se kako su dečki u mom djetinjstvu znali mučiti mačke. to su obično bile mačke lutalice i/ili nepoznate.
standardan zaplet, nešto bi joj ugurali u guzicu, ili slične igrice.
mačka bez vlasnika nema nikog da ju brani. nema vrijednost. roditelji te djece neće morati nikome odgovarati za to niti platiti kaznu. i prolazilo je.
i nije uvijek bila mačka, ponekad je bio i pas.
mislim da netko tko muči životinje ne bi nužno prešao i na ljude, ako na životnjama dobije dovoljno zadovoljstva. prelazak na ljude je vjerovatno više uvjetovan slovom zakona, nego karakterom tih ljudi
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Beta ženka
Onaj tko muči ljude ili životinje, trebao bi za kaznu dobiti isti tretman kojem je podvrgnuo mučenog.
Bez obzira na dob mučitelja.
Tko ponovi mučenje - doživotni radni logor - neka za promjenu bude koristan, a ne opasan, za društvo.
Nda, moje puste želje...

Tko ponovi mučenje - doživotni radni logor - neka za promjenu bude koristan, a ne opasan, za društvo.
Nda, moje puste želje...
Potpisujem.Silajn wrote:Čovjek koji ubije mačku je gori utoliko što je nasilan prama slabijem od sebeNevažno radi li se o čovjeku ili nekoj drugoj životinji. Meni je i mučenje slabijih jedna od zapravo najnejasnijih stvari kod ljudi i jedan od najvećih razloga zašto nas ne volim baš kao vrstu.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
A što bi onda trebao dobiti izvršitelj kazne?Beta ženka » wrote:Onaj tko muči ljude ili životinje, trebao bi za kaznu dobiti isti tretman kojem je podvrgnuo mučenog.
- Beta ženka
Jako dobru plaću.kuki » wrote: A što bi onda trebao dobiti izvršitelj kazne?
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Dakle, psihopati i sociopati bi, umjesto da ubijaju mačke poklopcem od kontejnera, trebali mučiti ljude u kontroliranim uvjetima, za novac poreznih obveznika?
- Beta ženka
Ne kužim - kakvo ubijanje poklopcem kontejnera?kuki » wrote: Dakle, psihopati i sociopati bi, umjesto da ubijaju mačke poklopcem od kontejnera, trebali mučiti ljude u kontroliranim uvjetima, za novac poreznih obveznika?
A ti kad vidiš da netko nekoga maltretira, ne dođe ti da klepiš tu osobu nečim? Meni da.
Ako sam zato psihopat - so be it.
Čitala sam svojedobno na forumu. Ne želim ti prepričavat, povraćat ću.Beta ženka » wrote:
Ne kužim - kakvo ubijanje poklopcem kontejnera?
Dođe. Meni to dođe i kad vidim da netko hračka po cesti, jer sam sva miroljubiva i to.A ti kad vidiš da netko nekoga maltretira, ne dođe ti da klepiš tu osobu nečim? Meni da.
Ali svejedno mi je užasna ideja o realizaciji toga.
I užasna mi je ideja mučenja čovjeka kao kazne za mučenje.
I užasna mi je ideja da društvo plaća nekoga da bi mučio druge ljude.
I užasna mi je ideja smrtne kazne jer onda valjda ubojstvo nije problematično samo po sebi, nego samo ako nemaš papir sa suda na kojem piše da nekog trebaš ubiti.
I užasna mi je ideja da se nekoga zapošljava da bude ubojica.
Ali dobro, ja bih ljude za sva kršenja zakona ionako ili rehabilitirala, ili ako se to ne može, jako zatvarala doživotno, ali negdje gdje im ne bi bilo baš tako jako loše. Jer ne mislim da boravak u zatvoru ikoga popravlja. I jer mislim da bi jedno društvo koje drži do sebe moralo postaviti minimalne kriterije postupanja prema onima koje smatra najmanje ljudima. I da ne budu baš jako niski. Negdje i nekad su to crnci, negdje i nekad djeca, negdje i nekad gejevi, negdje i nekad silovatelji, negdje i nekad šizofreničari, i tako dalje.
- blackcoffee
Ovo je jednostavno non sequitur. Istom linijom razmišljanja možeš zaključiti da nakon rata treba suditi za ubistvo svima koji su u ratu ubijali jer su krivi za oduzimanje života.JPK » wrote: A to bi valjda trebalo napraviti zato što su psi i mačke popularni, a prasad nije.
Ne slažem se, mislim da je to što si navela logičan redosled:od buba i ptica na mačke i pse, pa na klošare (jer su bespomoćni i u očima društva manje vredni), zatim na starce (naživeli su se)... nastavi niz.Pješčana » wrote: vidim jedino razliku u tome da neka osoba pritom ne bi nastradala.
ne znam, sjećam se kako su dečki u mom djetinjstvu znali mučiti mačke. to su obično bile mačke lutalice i/ili nepoznate.
standardan zaplet, nešto bi joj ugurali u guzicu, ili slične igrice.
mačka bez vlasnika nema nikog da ju brani. nema vrijednost. roditelji te djece neće morati nikome odgovarati za to niti platiti kaznu. i prolazilo je.
i nije uvijek bila mačka, ponekad je bio i pas.
mislim da netko tko muči životinje ne bi nužno prešao i na ljude, ako na životnjama dobije dovoljno zadovoljstva. prelazak na ljude je vjerovatno više uvjetovan slovom zakona, nego karakterom tih ljudi
Osim toga, ubijanje mačke ili psa je nezaobilazan element susedskih obračuna: pokazati dođošu, homoseksualcu itd da je nepoželjan u toj sredini - mačka obešena o kvaku je najefikasnija poruka.
kao što sam napisala, zakoni su ti koji uvjetuju ponašanje ljudi (srećom)
s druge strane, ja nemam problem ubiti bubu. ne mislim da će to dovesti do budućeg ubijanja maca, pasa i ljudi
s druge strane, ja nemam problem ubiti bubu. ne mislim da će to dovesti do budućeg ubijanja maca, pasa i ljudi
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- blackcoffee
Jedno je zgaziti bubu, to radim i sama, a drugo zatvoriti u teglu i gledati kako crkava bez hrane i vazduha.
Mislila sam konkretno na decu s kojom sam razgovarala, kao i na rusku dokumentarnu seriju u okviru koje je prikazan slučaj dvojice tinejdžera koji su za nepune dve godine smrsili konce dvanaestorici klošara i staraca.
Počeli su sa životinjama da bi, logično, prešli na ljude. Njima je pod 1 bilo presudno što su ti ljudi bili jedva nešto više od životinje, nikom potrebni, samo su se nepotrebno mučili u životu pa su im učinili uslugu, a starci bi ionako ubrzo skončali od starosti i bolesti. Ali bila je prisutna i nenametljiva sadistička nota, jer su dvojica klošara bili ljudi oko 35 god u punoj snazi, pa je njihovo umiranje (radilo se o gušenju plastičnom kesom) bilo dosta duže i zanimljivije za posmatranje od umiranja staraca.
Mislila sam konkretno na decu s kojom sam razgovarala, kao i na rusku dokumentarnu seriju u okviru koje je prikazan slučaj dvojice tinejdžera koji su za nepune dve godine smrsili konce dvanaestorici klošara i staraca.
Počeli su sa životinjama da bi, logično, prešli na ljude. Njima je pod 1 bilo presudno što su ti ljudi bili jedva nešto više od životinje, nikom potrebni, samo su se nepotrebno mučili u životu pa su im učinili uslugu, a starci bi ionako ubrzo skončali od starosti i bolesti. Ali bila je prisutna i nenametljiva sadistička nota, jer su dvojica klošara bili ljudi oko 35 god u punoj snazi, pa je njihovo umiranje (radilo se o gušenju plastičnom kesom) bilo dosta duže i zanimljivije za posmatranje od umiranja staraca.
-
- Information
-