Zašto poželite imati potomka upravo s tom osobom?
*Izdvojeno s teme Koliko je dovoljno, a koliko previše?
Meni je prošla veza pukla baš zbog želje/neželje za imanjem djece. Sad dok gledam, to je bio samo vrh ledenog brijega, ostatak je bilo potpuno razilaženje svjetonazora na tom polju.
Meni je prošla veza pukla baš zbog želje/neželje za imanjem djece. Sad dok gledam, to je bio samo vrh ledenog brijega, ostatak je bilo potpuno razilaženje svjetonazora na tom polju.
Ma nadao sam se da je on, da ga optužim za ruralna uvjerenja i blabla, a tebe da pitam zašto nisi pristala i jednostavno prodala dijete kad se rodi, to ti se više isplati nego raditi.
A zakaj nisi jednostavno ostala trudna?
Au contraire...Leteća wrote:
Nenormalan si!![]()
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Ostajat trudna prek nečije volje mi spada u najprljavije ženske pothvate, a bog na nebu zna kolko smo maštovite u gadarijama.
Osim toga, idiotski mi je rađati dijete zbog djeteta, kad bih ga rađala, rađala bih ga zbog drugih stvari. 
Al da, bolje to nego raditi.
Više para kaplje. 
Al da, bolje to nego raditi.
Mira u svijetu?rh4ps0dy » wrote:Osim toga, idiotski mi je rađati dijete zbog djeteta, kad bih ga rađala, rađala bih ga zbog drugih stvari.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Dobar dio brakova pociva na ovakvoj bazi.rh4ps0dy » wrote:Ostajat trudna prek nečije volje mi spada u najprljavije ženske pothvate, a bog na nebu zna kolko smo maštovite u gadarijama. D
Osoba kojoj sam blago rekla da joj ne valja politika je ohladila odnose. Sad ima muza ulovljenog na dijete i pakao od braka.
Naizgled normalna, obrazovana i reko bi coek emancipirana osoba.
A vidiš, meni je naročito interesantno zašto si osjećala potrebu za 'ponavljanjem i naglašavanjem' - da je to (samo) 'tebi', tj. ograđuješ se da ne govoriš općenito.rh4ps0dy » wrote: Ma ne, sira.![]()
Meni je želja za imanjem djeteta rezultat posebnog odnosa dvoje ljudi i emocija koje vrište "želim od ove osobe i sebe napraviti još jednu". Ponavljam i naglašavam, meni.
Meni je to nepogrešiv lakmus papir da osjećaš izvjesni 'pritisak' vezan uz neki stav/mišljenje/osjećaj. Bi li mogla nešto opširnije o tome? Mene se ne moraš plašiti, a ovdje smo ionako anonimno. Iznimno me zanimaju svi oblici socijalnih pritisaka, pogotovo ovi vezani uz seksualnost, ti su mi najinteresantniji, zapravo.
Inače FWIW meni to baš nekak' zgodno zvuči, ta želja za miješanjem.
Ak' nije bed pitanje, s koliko različitih ljudi si osjetila to?
A da ti konačno pritisneš nekoga uz sebe? Imat ćeš manje pitanja.nodens » wrote:
A vidiš, meni je naročito interesantno zašto si osjećala potrebu za 'ponavljanjem i naglašavanjem' - da je to (samo) 'tebi', tj. ograđuješ se da ne govoriš općenito.
Meni je to nepogrešiv lakmus papir da osjećaš izvjesni 'pritisak' vezan uz neki stav/mišljenje/osjećaj. Bi li mogla nešto opširnije o tome? Mene se ne moraš plašiti, a ovdje smo ionako anonimno. Iznimno me zanimaju svi oblici socijalnih pritisaka, pogotovo ovi vezani uz seksualnost, ti su mi najinteresantniji, zapravo.
Inače FWIW meni to baš nekak' zgodno zvuči, ta želja za miješanjem.Šteta što to mogu zamisliti samo na nekoj apstraktnoj (vjerojatno i pomalo fatalističko-romantično-infantilnoj) razini, a teško mi predočiti neku konkretnu situaciju/osobu s kojom bih tak' nešto osjetio.
Ak' nije bed pitanje, s koliko različitih ljudi si osjetila to?
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Slažem se, otišli smo preveć u off. Dakle, suma sumarum, voljeli smo se, spoznali da nas razdvaja jedna prilično bitna stvar, shvatili da bi se dalje samo mučili, otišli svak na svoju stranu. Ljubavi usprkos. Sad volim drugoga, okolnosti trenutno nisu na našoj strani, ali oboje osjećamo da se vrijedi potruditi i promijeniti ih. Za ostala pitanja može novi topic. 
Nije bed, ti si joj drugi.
OT
Ne želim imati potomka, za alimentaciju mogu kupiti puno lakih žena i droge. Ako poželim imati dijete, lako ga kupim u Africi.
Jednom sam htio imati dijete s jednom, jer bi ti bila toliko lijepa djeca da bi ih i ćaća jebao.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
- Beta ženka
Nda, mene je kolegica optužila da nikad nisam bila stvarno zaljubljena jer ne želim dijete niti sam poželjela s ikim. Po njoj, kad nekog stvarno jako jako jako voliš, želiš s njim kreirati mješavinu vaših gena. Po meni, kad nekoga jako jako jako volim, ne treba mi njegov i moj produžetak niti dokaz ljubavi. A bormeč mi ne treba niti neka zaokupacija koja bi mi uzela većinu vremena koje bih rado provela s partnerom. Jebi ga. 
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ja sam prije sadašnjeg bila duboko uvjerena da ne želim djecu.
Onako, jako, jako, jako uvjerena.
Kad smo ušli u brak također sam to mislila, da nećemo imati djece.
I onda se odjednom nešto promijenilo, do dana današnjeg mi nije jasno što.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
svašta. želja za djetetom može biti potpuno neovisna o želji za partnerom. ima toga dosta. zađe se u neke godine, stabilne veze ni na vidiku, a želi se dijete. peh su jedino dva odjednom, što se dogodilo mojoj znaniciBeta ženka » wrote: Po njoj, kad nekog stvarno jako jako jako voliš, želiš s njim kreirati mješavinu vaših gena.
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
tik takMorticia » wrote: I onda se odjednom nešto promijenilo, do dana današnjeg mi nije jasno što.
slično kao i kod tebe; ne da ih nisam htjela nego nisam baš ni razmišljala o njima
iskreno, djeca mi nisu bila naročito dražesna prije nego li sam dobila svoje
Iskreno, mislim da duplići nikad nisu baš zgoditak. 
Naravno, roditelji ih obožavaju, sve je to super, al' stari moj, to je duplo SVEGA, od prvog dana pa dok ne rikneš.
I sve u istom trenutku.
Škola, izleti, maturalna putovanja, maturalne zabave, vozački ispiti, auti, pubertet
, sve, sve, sve. 
Ne bih, fala.
Naravno, roditelji ih obožavaju, sve je to super, al' stari moj, to je duplo SVEGA, od prvog dana pa dok ne rikneš.
I sve u istom trenutku.
Škola, izleti, maturalna putovanja, maturalne zabave, vozački ispiti, auti, pubertet
Ne bih, fala.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ovako je i kod mene bilo.Morticia » wrote:Ja sam prije sadašnjeg bila duboko uvjerena da ne želim djecu.
U vezi prije ove, a koja je trajala 10 godina, nisam željela ni djecu ni brak. To je, jednim dijelom i dovelo do prekida.
Kad sam počela vezu s mužem, zajednički život i brak su mi se činili kao najnormalnije stvari, no djecu nisam željela.
Devet godina kasnije
I dogodilo se ono na što sam prezirno frktala nosom kad bih čula da netko kaže - sve je dobilo jednu novu dimenziju.
Silno sam se bojala hoće li mi nedostajati moj stari život. Sjećam ga se, bio je sjajan, ali ne nedostaje mi nimalo. Ali nimalo.
Svaki dan iznova se ne mogu načuditi tome kako prije nisam mogla zamisliti život s njom, a sada ga uopće ne mogu zamisliti bez nje.
Čudno je to.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Znaci on je pristao na neimanje djece ever pri ulasku u brak?Morticia » wrote:Ja sam prije sadašnjeg bila duboko uvjerena da ne želim djecu.
- Beta ženka
Pa upraf to, dosta ženskinja koje znam kukaju da žele bebu, a mužjak je tu sporedna stvar, donator sperme ili oplođivač... A znam i one koje su rodile pa je nakon djece muž postao nebitna stavka osim kao pripomoć i privređivač.blaze » wrote: svašta. želja za djetetom može biti potpuno neovisna o želji za partnerom. ima toga dosta. zađe se u neke godine, stabilne veze ni na vidiku, a želi se dijete. peh su jedino dva odjednom, što se dogodilo mojoj znanici
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Meni su fora jednojajčani. Za promatranjeMorticia » wrote:Iskreno, mislim da duplići nikad nisu baš zgoditak.
Naravno, roditelji ih obožavaju, sve je to super, al' stari moj, to je duplo SVEGA, od prvog dana pa dok ne rikneš.![]()
I sve u istom trenutku.
Škola, izleti, maturalna putovanja, maturalne zabave, vozački ispiti, auti, pubertet, sve, sve, sve.
Ne bih, fala.
Moš fino radit eskperimente. Jednom daš da se igra lutkama, drugom bagerima.
- Beta ženka
Jednom daš cigarete, drugom ne.BoDerek » wrote: Meni su fora jednojajčani. Za promatranje
Moš fino radit eskperimente. Jednom daš da se igra lutkama, drugom bagerima.

...offtopic, znam.
i jabaja » wrote: ja sam mislila da je to super dok nisam rodila![]()
he he. jedan moj frend koji ih ima troje, kaže da sad bježi u širokom luku od svakog malog djeteta na koje naiđebaja » wrote: iskreno, djeca mi nisu bila naročito dražesna prije nego li sam dobila svoje
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Beta ženka » wrote:
Jednom daš cigarete, drugom ne.
Al teško je izvest zaključak eksperimenta? Pušiti il ne pušiti, pitanje je sad
- Beta ženka
Pa ako pušiš, budeš mršaviji.
Meni su baš fora ovakvi blizanci, kad se nakon godina i godina "eksperimenta" vide rezultati.
"Ovako bi izgledala da nije pušila/ovako bi izgledala da je pušila."
Takve me slike odvrate od paljenja cigarete, barem nakratko.
-
- Information
-